Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
jype ::
Če lahko avto razvije takšno hitrost še ne pomeni, da ga je pri taki hitrosti mogoče varno upravljati.
Po dolgem klancu navzdol vsakega lahko nateraš prek 200, pa to še ne pomeni, da lahko vsakega pri taki hitrosti še vedno imaš pod nadzorom.
Po dolgem klancu navzdol vsakega lahko nateraš prek 200, pa to še ne pomeni, da lahko vsakega pri taki hitrosti še vedno imaš pod nadzorom.
T0RN4D0 ::
Počasni vozniki SPLOH niso tako nedolžni kot se zdijo, sploh ker se očitno nobena pizda nesposobna več noče umaknit. Mislim s traktorjem se fura flegma 20, placa za umaknit se z 20 metrskim šleperjem dost, ampak ne. Bomo že prehitel nekak. In zadnjič en frajer še iz korenskega sedla 30 dol, pa frajer še neki mahu ven koloni za sabo, skratka samo provociranje...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Buggy ::
He he ..no potem se pa ne sprasujmo kdo so krivci nesrec, kjer je naveden kot vzrok "NEPRILAGOJENA HITROST". Samo vsedes se v avto in ze vozis z neprilagojeno hitrostjo.
jYpe je ze oznacil take, ki vozijo po omejitvi kot voznike z neprilagojeno hitrostjo in ne tiste ki skacejo na prehitevalni pas AC z 70km/h :)
jYpe:
jYpe je ze oznacil take, ki vozijo po omejitvi kot voznike z neprilagojeno hitrostjo in ne tiste ki skacejo na prehitevalni pas AC z 70km/h :)
jYpe:
djordjevic> Jasno, da avto vidiš, ampak ne pričakuješ lih s 500 m proč, da praktično stoji. Al ja?
Očitno nisi vozil razmeram na cesti primerno. 70 km/h je povsem legalna in celo legitimna hitrost na naših avtocestah. Vozila s prikolicami pravzaprav sploh ne smejo voziti hitreje od 80 km/h. Če voziš 130 km/h pač nimaš kaj štefnat po ventilaciji, ker očitno vsaka taka distrakcija pomeni, da nisi dovolj pozoren za upravljanje vozila s tako hitrostjo.
Zgodovina sprememb…
3p ::
In to je tudi problem, dandanes najpopularnejši avtomobili VW-ji 1.9 TDI ima 130KM 300nm navora... Zlahka 200kmh. In zakaj ne omejijo prodaje takih vozil??
Uporabi domišljijo.
hint: Ker raznorazni Passataši (praktično najbolj nevarna kategorija na naših cestah) držijo "gor" pol nemškega gospodarstva...
Buggy> in ne tiste ki skacejo na prehitevalni pas AC z 70km/h :)
Čak mal, jaz sem jasno povedal, da po prehitevalnem nimaš kaj iskat z manj kot najvišjo dovoljeno hitrostjo. Preberi še enkrat, če si spregledal.
Če pa po voznem pasu nekdo vozi 70 (ker mogoče hitreje ne more, ker ima montirano rezervno kolo, ali pa ker na strehi prevaža zofo) je pa to _normalno_, ne pa nevarno.
Čak mal, jaz sem jasno povedal, da po prehitevalnem nimaš kaj iskat z manj kot najvišjo dovoljeno hitrostjo. Preberi še enkrat, če si spregledal.
Če pa po voznem pasu nekdo vozi 70 (ker mogoče hitreje ne more, ker ima montirano rezervno kolo, ali pa ker na strehi prevaža zofo) je pa to _normalno_, ne pa nevarno.
jest10 ::
Mali podatek, slučajno, povprečna moč kupljenega avtomobila v slo za lansko leto je 90KM, kar večini glede na aerodinamiko omogoča vožnjo s 180kmh.
In to je tudi problem, dandanes najpopularnejši avtomobili VW-ji 1.9 TDI ima 130KM 300nm navora... Zlahka 200kmh. In zakaj ne omejijo prodaje takih vozil??
Zakaj pa bi morali omejiti prodajo takih vozil? A zaradi retardov tvojega kalibra, ki uporabljajo padalo za gas kot ON/OFF stikalo? Ki mislijo, da se moraš voziti 200km/h, če avto toliko zmore?
WarpedGone ::
Ker povečevanje moči v avtomobilih ne sledi cilju doseganja višjih hitrosti.
Moč se povečuje, ker se povečuje povprečna teža avtomobila. Za spodobno premikanje večje teže potrebuješ pač več navora (da nimaš pospeškov po 30s do 100kmh). Čista posledica je, da je tak avto nato sposoben it tut 200 ali več. Ampak njegovo podvozje v veliki večini primerov temu ni prilagojeno in zato nujno postane takšno početje hudimano nevarno.
Odlična rešitev tega problema bodo električni avtomobili. Navora bo za dovoljene hitrosti povsem dovolj (pospeški pri dovoljenih hitrostih odlični), veliko nad omejitev pa stvar ne bo šla zaradi max. števila obratov motorja (menjalnikov ne bo).
Zbogom in hvala za vse ribe
stock ::
No teža se kvečjemu zmanjšuje, kakor gledaš, večji avto več aluminija.
BMW ima že skozi 3genaracije isto težo pri seriji 5. Moč najmanjšega motorja pa je šla iz 116KM na 170 (bencinarja).
BMW ima že skozi 3genaracije isto težo pri seriji 5. Moč najmanjšega motorja pa je šla iz 116KM na 170 (bencinarja).
Spajky ::
Po moje bi morali vsi novejši avti ki presegajo končno hitrost za več kot 15% na dovoljeni hitrosti na AC v določeni deželi uvoza imeti blokado hitrosti (sprogramirano v avtoKompu že pri uvozniku!).
Smatram, da bi blo to pri nas 150km/h (do 20 km/h nad AC omejitvijo - najnižja kazen še) in bi to bilo dovolj za krajše prehitevanje tudi na AC. Moči za pospeške do te brzine pa ne bi omejevalo.
Ker se pa da take soft zadeve v domači delavnici "popravit", pa bi jest poleg kazni za prekoračitev te maksimale (radar), poslal avto na homologizacijo in če bi se izkazalo, da je bila nastavitev kasneje shekana, bi opalil lastniku še dodatno kazen!
Tako bi zelo redkokdo ("norci")tudi po AC "pičil" kaj več, tistim "tahrabrim" premožnjakom, ki bi pol "pičli predelan stroj" še več kot nadaljnjih 10% preko 150km/h blokade (video/foto dokaz!), bi pa na licu mesta (poleg ostalih kazni) dal vozilo zaplenit brez možnosti pritožbe.
Mislim, da bi znalo to bit zelo učinkovito, saj ne bi nekoga v bistvu za enako prekoračitev hitrosti na AC enako kaznovali, kot nekoga, ki po magistralki "drvi" z 90 na uro po pregledni cesti med polji kjer nikjer trenutno ni nikogar, omejitev pa dostikrat po bedastoči 60, pa plavi angeli s pištolo za reklamnim mega panojem (da se jih takoj ne vidi), kot se večkrat dogaja (polnjenje proračuna IMHO praviloma!) . No to sem imel za poveda, ne vem pa kaj bi drugi mislili na tak moj predlog
Smatram, da bi blo to pri nas 150km/h (do 20 km/h nad AC omejitvijo - najnižja kazen še) in bi to bilo dovolj za krajše prehitevanje tudi na AC. Moči za pospeške do te brzine pa ne bi omejevalo.
Ker se pa da take soft zadeve v domači delavnici "popravit", pa bi jest poleg kazni za prekoračitev te maksimale (radar), poslal avto na homologizacijo in če bi se izkazalo, da je bila nastavitev kasneje shekana, bi opalil lastniku še dodatno kazen!
Tako bi zelo redkokdo ("norci")tudi po AC "pičil" kaj več, tistim "tahrabrim" premožnjakom, ki bi pol "pičli predelan stroj" še več kot nadaljnjih 10% preko 150km/h blokade (video/foto dokaz!), bi pa na licu mesta (poleg ostalih kazni) dal vozilo zaplenit brez možnosti pritožbe.
Mislim, da bi znalo to bit zelo učinkovito, saj ne bi nekoga v bistvu za enako prekoračitev hitrosti na AC enako kaznovali, kot nekoga, ki po magistralki "drvi" z 90 na uro po pregledni cesti med polji kjer nikjer trenutno ni nikogar, omejitev pa dostikrat po bedastoči 60, pa plavi angeli s pištolo za reklamnim mega panojem (da se jih takoj ne vidi), kot se večkrat dogaja (polnjenje proračuna IMHO praviloma!) . No to sem imel za poveda, ne vem pa kaj bi drugi mislili na tak moj predlog
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Spajky> če bi se izkazalo, da je bila nastavitev kasneje shekana, bi opalil lastniku še dodatno kazen!
Ja, avto bi zaplenil, se razume.
Ja, avto bi zaplenil, se razume.
zee ::
avto zapleniti in pred očmi zaradi taistega avta zapufanega lastnika uničiti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
lufthammer ::
Po moje bi morali vsi novejši avti ki presegajo končno hitrost za več kot 15% na dovoljeni hitrosti na AC v določeni deželi uvoza imeti blokado hitrosti (sprogramirano v avtoKompu že pri uvozniku!).
Še dobro, da ti in somišljeniki nimate možnosti o tem odločat. A sedaj naj imam zaradi tvojih frustracij in nezmožnosti vozit po omejitvah težave pri vožnji po nemških avtocestah?
Kaj si boste eni še vse zmislil...
ah zee, ma ni treba glih razbit , na polic.dražbo z njim, pol pa ga seveda lahko nazaj odkupi, ane?
@ lufthammer : še vedno lahko kupiš avto v Dojčland (workaround, lahko pride tudi ceneje, lahko tudi od sivega uvoznika), pa nimaš blokade (še ne!) pol , samo kot se mi zdi, tudi tam glih ne bo več dolgo brez omejitev (ziher ne bo prek 160!), pa ne zaradi varnosti (dobri avti), ampak zaradi okoljevarstva/izpuhov, da ne govorimo zaradi poskusov omejevanja/odvisnosti/varčevanja/uvozom predragega goriva. To se zna zgodit pol za celo EU, in to kaj kmalu !!! Pa bi potem tudi na naših AC pičil 250 in spravljal še druge (mogoče slabše voznike) v nevarnost, če bi bil ziher, da te ne bodo dobili .
Če pa pogosto voziš tja gor in nazaj, bi znalo bit, da bi te prišel cheap avion karta + metro/taksi/Rent-a-Car ceneje kot bencin, obraba avta, vinjete, popotni prigrizki etc., razen če vlečes na račun kilometrine v službi mastne pare, pa se ti splača shajkat tvoj avto (kupit ene 3 leta rabljenega, pa ga po dveh letih spet zamenjat)!
Ne nimam kakih frustracij ali podobno, pa tudi avto bi si lahko kupil, kakršnega večina ST-ehovcev lahko samo sanja, samo ne rabim stroja za podaljševanje k*rca in me boli *** za štirikolesna šminkerska vozila (stojila v glavnem), glavno za moje male potrebe da gre in me ne pusti glih na cesti, ko moram kam "skočit" ...
@ lufthammer : še vedno lahko kupiš avto v Dojčland (workaround, lahko pride tudi ceneje, lahko tudi od sivega uvoznika), pa nimaš blokade (še ne!) pol , samo kot se mi zdi, tudi tam glih ne bo več dolgo brez omejitev (ziher ne bo prek 160!), pa ne zaradi varnosti (dobri avti), ampak zaradi okoljevarstva/izpuhov, da ne govorimo zaradi poskusov omejevanja/odvisnosti/varčevanja/uvozom predragega goriva. To se zna zgodit pol za celo EU, in to kaj kmalu !!! Pa bi potem tudi na naših AC pičil 250 in spravljal še druge (mogoče slabše voznike) v nevarnost, če bi bil ziher, da te ne bodo dobili .
Če pa pogosto voziš tja gor in nazaj, bi znalo bit, da bi te prišel cheap avion karta + metro/taksi/Rent-a-Car ceneje kot bencin, obraba avta, vinjete, popotni prigrizki etc., razen če vlečes na račun kilometrine v službi mastne pare, pa se ti splača shajkat tvoj avto (kupit ene 3 leta rabljenega, pa ga po dveh letih spet zamenjat)!
Ne nimam kakih frustracij ali podobno, pa tudi avto bi si lahko kupil, kakršnega večina ST-ehovcev lahko samo sanja, samo ne rabim stroja za podaljševanje k*rca in me boli *** za štirikolesna šminkerska vozila (stojila v glavnem), glavno za moje male potrebe da gre in me ne pusti glih na cesti, ko moram kam "skočit" ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
zee ::
@Spakjky: to se strinjam, ma vzgojni učinek bi pa bil :-D
zee
No, pol pa bi bil še boljši učinek, da bi kakor v tv oddaji "eye_4_eye" moral ga še sam pod nadzorstvom s kovinskim bejzbol kijem razšopat!
Ali pa bolj civilizirano in politično podobno ter ekološko osveščeno : obvezno družbeno koristno delo za takega voznika : ekološka razgradnja dotičnega avta na prafaktorje pod nadzorom/mentorstvom v razgradnem centru, če traja pač tri dni, pač 3 dni! .. Tako se bo tudi nekaj o tem naučil. Pa mu delo razgradnje plačat (študent tarifa=nizka, odbit od kazni), s tem, da pride še en dan kasneje po obračun dela za potrdilo za zmanjšanje kazni, čene se mu kazen poveča za isti znesek, lahko tudi večkrat kasneje, če misli eskivirat, če je polhn šoldov on ali tata.
Tako bi se bil prisiljen še enkrat pokazat tam, pa ostanke bivšega avta vržt v kontejner na vidnem mestu s prpopano gor registracijsko tablico (jo bodo že drugi delavci vrnili na promet. Odsek! Da jo ziher vidi nazaj ven grede
... Pardon, malo me je zaneslo v psihosadistične fore
Ali pa bolj civilizirano in politično podobno ter ekološko osveščeno : obvezno družbeno koristno delo za takega voznika : ekološka razgradnja dotičnega avta na prafaktorje pod nadzorom/mentorstvom v razgradnem centru, če traja pač tri dni, pač 3 dni! .. Tako se bo tudi nekaj o tem naučil. Pa mu delo razgradnje plačat (študent tarifa=nizka, odbit od kazni), s tem, da pride še en dan kasneje po obračun dela za potrdilo za zmanjšanje kazni, čene se mu kazen poveča za isti znesek, lahko tudi večkrat kasneje, če misli eskivirat, če je polhn šoldov on ali tata.
Tako bi se bil prisiljen še enkrat pokazat tam, pa ostanke bivšega avta vržt v kontejner na vidnem mestu s prpopano gor registracijsko tablico (jo bodo že drugi delavci vrnili na promet. Odsek! Da jo ziher vidi nazaj ven grede
... Pardon, malo me je zaneslo v psihosadistične fore
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Ziga Dolhar ()
El Barto ::
Malce se umirte s takimi zafrustriranimi idejami in svojo nevoščljivostjo do drugih.
Če bi kaj takega skup spacali, potem praktično vsa podjetja, ki delajo avtomobile lahko zaprejo svoje tovarne.
Mogoče bi kak Tata (samo osnovni Indijski del brez Evropskih podružnic) preživel.
Če pa ima kdo namen uničevat mojo Alfico, bo pa to plačal z mafijskimi obrestmi!
Če bi kaj takega skup spacali, potem praktično vsa podjetja, ki delajo avtomobile lahko zaprejo svoje tovarne.
Mogoče bi kak Tata (samo osnovni Indijski del brez Evropskih podružnic) preživel.
Če pa ima kdo namen uničevat mojo Alfico, bo pa to plačal z mafijskimi obrestmi!
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson
CoolBits ::
Jao kake ideje, žalostno. Država nas omejuje in skubi na vseh koncih in krajih, kjerkoli se da vi pa ji daste še prav...
Po mojem sploh kazni za prehitro vožnjo nebi bilo... ko bi pa povzročil nesrečo (tudi samo majhno) bi te pa fajn udarili po žepu in ob izpit bi bil...
Državo namreč prav boli k*** za našo varnost... važno da kasirajo od kazni.
Se opravičujem sem moral povedat :)
Po mojem sploh kazni za prehitro vožnjo nebi bilo... ko bi pa povzročil nesrečo (tudi samo majhno) bi te pa fajn udarili po žepu in ob izpit bi bil...
Ziga Dolhar ::
Jao kake ideje, žalostno. Država nas omejuje in skubi na vseh koncih in krajih, kjerkoli se da vi pa ji daste še prav...
Tole ni ne preventiva ne kurativa.
Hvala lepa.
https://dolhar.si/
Ziga Dolhar ::
Takle primer bom dal.
Streljanja in metanja granat v javnosti (kaj šele direkt v množico!) ne smemo kaznovat. LE, če bo kdo ranjen, pol pa!
Streljanja in metanja granat v javnosti (kaj šele direkt v množico!) ne smemo kaznovat. LE, če bo kdo ranjen, pol pa!
https://dolhar.si/
CoolBits ::
Hočeš reči nošenja orožja nesmemo kaznovati... ko pa poka pa ja... verjetno. To sem js mislu.
edit: Ti tako al tako narediš (moraš naredit) izpit za vožnjo avta (nošenje orožja)... torej dokler ne narediš neumnosti naj ti dajo mir... pa je :)
Nebi blo slabo... :)
Preventiva pa bi se lahko začela že v srednji šoli...
edit: Ti tako al tako narediš (moraš naredit) izpit za vožnjo avta (nošenje orožja)... torej dokler ne narediš neumnosti naj ti dajo mir... pa je :)
Nebi blo slabo... :)
Preventiva pa bi se lahko začela že v srednji šoli...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CoolBits ()
CoolBits> Preventiva pa bi se lahko začela že v srednji šoli...
Saj se, samo vi ste očitno sedeli na ušesih. Tudi pri fiziki, mimo katere ne more nihče.
Saj se, samo vi ste očitno sedeli na ušesih. Tudi pri fiziki, mimo katere ne more nihče.
šernk ::
očitno nekateri res mislite, da se vam ne more nič zgoditi, enkrat me je pol sekunde pogleda v vzratno ogledalo skoraj stalo nov sprednji odbijač. in za to da bi morali vzet izpit??? prosim te. za vse hujše nesreče kjer je pa kdo tudi poškodovan se pa nekako strinjam, vendar najbrž že vsi veste da naša pravna država ne deluje in bi spet nekateri nasrkali popolnoma nepotrebno, drugi pa bi se rešili brez kazni
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
dzinks63 ::
solatko ::
šernk - Kaj se pa voziš tik za odbijačem tistega pred tabo, ob pravilni varnostni razdalji, lahko s svojimi refleksi, na satelitski gledaš nogomet, med vožnjo.
Delo krepa človeka
šernk - Kaj se pa voziš tik za odbijačem tistega pred tabo, ob pravilni varnostni razdalji, lahko s svojimi refleksi, na satelitski gledaš nogomet, med vožnjo.
a sem mogoče napisal, da me je stalo odbijača? vendar vse kar je bilo je to, da sem pogledal malce bolj podrobno v vzratno, ker se je avtobus vključil za mano. vozili smo pa v strjeni koloni cca 20km/h. očitno je bilo torej pri meni vse ok. vendar včasih je pač dovolj trenutek nepozornosti in zanimivo najmanj sem pozoren ravno v počasno vozeči koloni.
amigo_no1 ::
Ahem: vožnja čezlužnega copsa 0.5 metra za vozilom pri 100 km/h pred sabo ni ravno za zgled.
jalovec09 ::
Moj stil vožnje.
Naselje do 59km/h
Izven med 70-85km/h
AC 110km/h, žal moj ni sposoben peljat 130km/h, ker pri 120km/h začne tulit, trest, ....60km
Naselje do 59km/h
Izven med 70-85km/h
AC 110km/h, žal moj ni sposoben peljat 130km/h, ker pri 120km/h začne tulit, trest, ....60km
knesz ::
Kako lahko pogledam youtube film, ko se mi pa mobitel reklama odpira?
A boste še en forum zjebal s temi reklamami med posti?
A boste še en forum zjebal s temi reklamami med posti?
ThinkPad ::
Kako ameriška policija prestavi počasnega voznika iz levega hitrega pasu na počasnega desnega, očitno ni samo s Sloveniji ta problem.
Najbrž se še nisi kaj dosti vozil po njihovih cestah. Zgornji prizor je vsakdanji, pa tu ne mislim na ravnanje policaja. Ob malo več prometa se na tri ali več pasovnici vozijo vzporedno po več km, vsi na tempomatih, vsi tam nekje na meji dovoljenega. Skrajno levi pas ne služi več samo prehitevanju, zato je mnogo več prehitevanja po desni oz. cik-cakanja, a tudi to ne pomaga kaj dosti, ko se vsi (kamioni vključeni) vozijo praktično z isto brzino.
To bi bilo zdravilo za naše divjake .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ThinkPad ()
gendale ::
Moj stil vožnje.
Naselje do 59km/h
Izven med 70-85km/h
kaj pa maš to en avto, da ni sposoben 130km/h?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Moj stil vožnje.
Naselje do 59km/h
Izven med 70-85km/h
žalostno, da izven nisi sposoben peljati 90, skozi naselje pa zgleda si sposoben peljati 60.
algo ::
Moj stil vožnje.
Naselje do 59km/h
Izven med 70-85km/h
Evo še moj
Naselje 55 - 70km/h (če s kakšnim "tekmujema" je tudi 100km/h+)
Izven 100-120+km/h
AC 160-210+km/h
Me pa polži delajo strašno živčnega, da tistih, ki v naselju vozijo 65km/h in prav toliko izven naselja (ponavadi kakšni penzionerčki) sploh ne omenjam. Katastrofa!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: algo ()
Arnidus ::
Babe s trajno, očalarji z plešo (ne nujno), klobukarji in starejši ljudje na splošno. V 90% me tele pojave "jeb***" v glavo in bi osebno vsem odvzel izpit. Na določene, bi kot policaj čaku že pri frizerju(gospe s trajno). Kakorkoli že.... sem dinamičen voznik. Prilagajam se situaciji... ko pa vidim pred seboj prazno cesto, pa zapeljem kakšnih 10-30Km/h čez omejitev. In ja, osebno sem mnenja, da motorično retardiran folk največkrat še s kakšnim strahom za povrhu (nezaupanje v sposobnosti).. nima kej iskat cesti. Najraje bi zlobiru nekakšen poligon, kjer bi se kandidati v procesu pridobitve izpita pač naučili dinamične vožnje... in kakšnega inštruktorja, ki ti tu pa tam na uho prišepne, da vsepovsod (sploh tam k je pregledno in se lahko na lastne oči prepričaš, da pa nikjer ni modrih) pa tut ne visijo policaji in je pač fajn dodat kake 10-20Km/h.. preprosto zato, ker lahko. Če pa ne moreš, si ne upaš, pa spiz** s ceste, prodaj avto in si kupi kolo ali pa letno karto za avtobus/vlak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arnidus ()
worf ::
osebno menim da bi bilo ljudem ki na avtocesti niso psosobni voziti 130 kmh in izven naselij 90 kmh BILO POTREBNO ODVZETI VOZNIŠKO DOVOLJENJE. Kdor po prazni avtocesti vozi 200 bistveno MANJ ogroža promet kot tisti ki izven naselij vozi 60. Zakaj? Preprosto zato ker kretena ki vozi 60 bo šel vsak prehitevat in bo slej ko prej nesreča.
Polže dol s cest!!!!
moj stil vožnje:
Naselje: 50 kmh
Izven naselja: 100 kmh
Avtocesta: 130 kmh, ponoči če je prazna (res prazna) pa do 170.
Polže dol s cest!!!!
moj stil vožnje:
Naselje: 50 kmh
Izven naselja: 100 kmh
Avtocesta: 130 kmh, ponoči če je prazna (res prazna) pa do 170.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: worf ()
worf> Zakaj? Preprosto zato ker kretena ki vozi 60 bo šel vsak prehitevat in bo slej ko prej nesreča.
Se prav si ti kriv, da te bo zaradi pisanja takšnih neumnosti nekdo do smrti pretepel?
Se prav si ti kriv, da te bo zaradi pisanja takšnih neumnosti nekdo do smrti pretepel?
Tak ki vozi 60 ovira promet in bi se moral na prvem primernem mestu ustaviti in spustiti kolono naprej. Kdo to naredi? NIHČE.
pravice nekoga se končajo tam kjer se pravice drugega začnejo. Torej če je omejitev na cesti 90 kmh on nima pravice ovirati ostalih ki bi radi vozili 90. S svojo vožnjo jih prisili v prehitevanje saj na noben drug način ne bodo mogli voziti 90 kmh.
Avtocesta: s kakšno pravico gre nekdo prehitevat kolono tovornjakov s hitrostjo 100 kmh in se za njim vleče kolona 20 vozil ki čakajo da se bo kreten umaknil iz prehitevalnega pasu?
Če je kazen za prehitro vožnjo 1000 eur, bi mogla bt kazen za prepočasno vožnjo 50000 eur!
jype
je bila to grožnja? da vem če te lahko prijavim.
pravice nekoga se končajo tam kjer se pravice drugega začnejo. Torej če je omejitev na cesti 90 kmh on nima pravice ovirati ostalih ki bi radi vozili 90. S svojo vožnjo jih prisili v prehitevanje saj na noben drug način ne bodo mogli voziti 90 kmh.
Avtocesta: s kakšno pravico gre nekdo prehitevat kolono tovornjakov s hitrostjo 100 kmh in se za njim vleče kolona 20 vozil ki čakajo da se bo kreten umaknil iz prehitevalnega pasu?
Če je kazen za prehitro vožnjo 1000 eur, bi mogla bt kazen za prepočasno vožnjo 50000 eur!
jype
je bila to grožnja? da vem če te lahko prijavim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: worf ()
Dr_M ::
Prepocasna voznja je ravnotoliko nevarna, kot prehitra. Ce bi vsi vozili cim blizje omejitvam, bi bilo precej manj nesrec.
Ampak lazje je rect, da je kriv nekdo, ki se je vozil 100km/h kjer je omejitev 90km/h, ker je prehiteval kretena, ki se je vozil 60km/h in vse za sabo delal zivcne.
To je oviranje prometa, zato se po predpisih moras umaknit.
Ampak lazje je rect, da je kriv nekdo, ki se je vozil 100km/h kjer je omejitev 90km/h, ker je prehiteval kretena, ki se je vozil 60km/h in vse za sabo delal zivcne.
To je oviranje prometa, zato se po predpisih moras umaknit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
worf> Tak ki vozi 60 ovira promet in bi se moral na prvem primernem mestu ustaviti in spustiti kolono naprej. Kdo to naredi? NIHČE.
To sploh ni res. Če se za mano naredi kolona, pa tudi če vozim po omejitvi, se umaknem ob prvi priložnosti in vedno.
worf> je bila to grožnja? da vem če te lahko prijavim.
Ne, to je bilo samo nadaljevanje tvojega logičnega sklepanja. Da je oseba X iz nekega razloga kriva, da je oseba Y neuravnovešena in ni sposobna upravljanja strojev, kakršen je osebni avtomobil.
Dr_M> Prepocasna voznja je ravnotoliko nevarna, kot prehitra
Ne pa ni.
Dr_M> To je oviranje prometa, zato se po predpisih moras umaknit.
Ja, saj se. In še vedno ni niti približno toliko nevarno, kot prehitra vožnja.
To sploh ni res. Če se za mano naredi kolona, pa tudi če vozim po omejitvi, se umaknem ob prvi priložnosti in vedno.
worf> je bila to grožnja? da vem če te lahko prijavim.
Ne, to je bilo samo nadaljevanje tvojega logičnega sklepanja. Da je oseba X iz nekega razloga kriva, da je oseba Y neuravnovešena in ni sposobna upravljanja strojev, kakršen je osebni avtomobil.
Ne pa ni.
Dr_M> To je oviranje prometa, zato se po predpisih moras umaknit.
Ja, saj se. In še vedno ni niti približno toliko nevarno, kot prehitra vožnja.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: jype ()
prepočasna vožnja je problem predvsem zaradi naslednjega scenarija:
Recimo da se v koloni nabere 5 vozil zadaj pa prinori nek norec. omejitev je 90, vozi pa se 60 kmh. Dodajmo še totalka nepregledno ovinkasto cesto. Slej ko prej bo šel tisti norec zadaj prehitevat celo kolono in se bo vrival vmes med preostali 5 vozil in jih s tem ogrožal, da ne omenjam ka jbi bilo če bi nekdo pripeljal nasproti. Ko bo celo kolono prehitel pa bo vozil 100 kmh.
Misliš da bi isti norec naredil isto če bi celotna kolona vozila 90?
Sam pač počakam če dohitim takšno kolono ali pa čimprej zavijem na drugo pot ravno zato ker se mi je zgoraj opisani scenarij že večkrat zgodil.
Najstrožje bi pa kaznoval neandertalce ki vozijo povsod 60. Gredo izven naselij 60 kmh, jih prehitiš, prideš do naselja in čez 10 minut se ti prilima isti kreten na rit zato ker si šel ti skozi naselje 50, on pa 60 ali 70. mislm KATASTROFA.
Recimo da se v koloni nabere 5 vozil zadaj pa prinori nek norec. omejitev je 90, vozi pa se 60 kmh. Dodajmo še totalka nepregledno ovinkasto cesto. Slej ko prej bo šel tisti norec zadaj prehitevat celo kolono in se bo vrival vmes med preostali 5 vozil in jih s tem ogrožal, da ne omenjam ka jbi bilo če bi nekdo pripeljal nasproti. Ko bo celo kolono prehitel pa bo vozil 100 kmh.
Misliš da bi isti norec naredil isto če bi celotna kolona vozila 90?
Sam pač počakam če dohitim takšno kolono ali pa čimprej zavijem na drugo pot ravno zato ker se mi je zgoraj opisani scenarij že večkrat zgodil.
Najstrožje bi pa kaznoval neandertalce ki vozijo povsod 60. Gredo izven naselij 60 kmh, jih prehitiš, prideš do naselja in čez 10 minut se ti prilima isti kreten na rit zato ker si šel ti skozi naselje 50, on pa 60 ali 70. mislm KATASTROFA.
Ne pa ni.
Za tistega, ki se toliko vozi res ne, za ostale udelezence pa je.
ps.: ne zagovarjam vožnje čez omejitev!!!!!! Samo če je omejitev 90 km/h pa nima nek človek pravice ovirat normalne vožnje samo zato ker se njemu/njej luštno zdi vozit 60 km/h v 5 prestavi z 1500 obrati da motor komaj vleče z ugasnjenim radijem in sedežem prilimanim na vetrobransko steklo.
Da ne omenjam kako mi kri zavre ko isti kreten pritisne na gas ko ga poskušaš prehiteti in ga končno prehitiš potem pa vozi za tabo 95 in se prilima na odbijač, nekako tako kot pri posnetku od jype-a
Da ne omenjam kako mi kri zavre ko isti kreten pritisne na gas ko ga poskušaš prehiteti in ga končno prehitiš potem pa vozi za tabo 95 in se prilima na odbijač, nekako tako kot pri posnetku od jype-a
worf> Recimo da se v koloni nabere 5 vozil zadaj pa prinori nek norec.
Vsa krivda je na norcu. Konec debate.
worf> Samo če je omejitev 90 km/h pa nima nek človek pravice ovirat normalne vožnje samo zato ker se njemu/njej luštno zdi vozit 60 km/h v 5 prestavi z 1500 obrati da motor komaj vleče z ugasnjenim radijem in sedežem prilimanim na vetrobransko steklo.
Ja, ima jo! Vozi lahko kolikor počasi želi! Povsem legalno lahko vozi 5 km/h. Samo dve omejitvi obstajata - če vozi manj kot polovico pod zgornjo omejitvijo, mora vklopiti varnostne utripalke in če ga dohiti hitrejše vozilo, se mora ob prvi priložnosti umakniti.
A tudi če ne upošteva teh predpisov, ga drugače kot varno in znotraj omejitev ni dovoljeno prehitevati in to da so na cestah idioti ti ne daje pravice, da se odpoveš upoštevanju prometnih predpisov.
Dr_M> Za tistega, ki se toliko vozi res ne, za ostale udelezence pa je.
Za ostale udeležence njegova počasna vožnja ni prav nič nevarna.
Če so tolk patološko labilni, da _morajo_ prehitet vsakega, ki "ni dovolj hiter zame", potem pa naj obiščejo psihiatra, da dobijo vsaj kakšne tablete.
worf> Misliš da bi isti norec naredil isto če bi celotna kolona vozila 90?
Vseeno je.
Vsa krivda je na norcu. Konec debate.
worf> Samo če je omejitev 90 km/h pa nima nek človek pravice ovirat normalne vožnje samo zato ker se njemu/njej luštno zdi vozit 60 km/h v 5 prestavi z 1500 obrati da motor komaj vleče z ugasnjenim radijem in sedežem prilimanim na vetrobransko steklo.
Ja, ima jo! Vozi lahko kolikor počasi želi! Povsem legalno lahko vozi 5 km/h. Samo dve omejitvi obstajata - če vozi manj kot polovico pod zgornjo omejitvijo, mora vklopiti varnostne utripalke in če ga dohiti hitrejše vozilo, se mora ob prvi priložnosti umakniti.
A tudi če ne upošteva teh predpisov, ga drugače kot varno in znotraj omejitev ni dovoljeno prehitevati in to da so na cestah idioti ti ne daje pravice, da se odpoveš upoštevanju prometnih predpisov.
Dr_M> Za tistega, ki se toliko vozi res ne, za ostale udelezence pa je.
Za ostale udeležence njegova počasna vožnja ni prav nič nevarna.
Če so tolk patološko labilni, da _morajo_ prehitet vsakega, ki "ni dovolj hiter zame", potem pa naj obiščejo psihiatra, da dobijo vsaj kakšne tablete.
worf> Misliš da bi isti norec naredil isto če bi celotna kolona vozila 90?
Vseeno je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
To je tvoj manjvrednostni kompleks, ce res tako mislis, ampak navadno ne gres prehitevat, ce nekdo pred tako vozi po omejitvah, vsaj jaz ne.
Uredu, ce bo nek norec vozil 200km/h kjer je omejitev 90 in se bo razbil, njegova krivda... Ampak kaj naredis, ce se nekdo pred tako pelje 60? Ok, nekaj casa se peljes za njim, postanes rahlo zivcen, ker ga nikjer ne mores varno prehitet, ze 10km vozis za njim, potem ti poci zivec in ga prehitis, normalno gas do daske. 200m naprej zletis s ceste pri 120km/h in ti policija pravi, da si kriv sam, ker si vozil prehitro. Ce bi tisti bedak vozil 90 namesto 60, ga niti nebi sel prehitevat in bi bilo vse uredu.
In tukaj ne gre, da moras vsakega prehitet, samo nimas casa, da bi opazoval okolico od dolgcasa in se raje skoncentriras na voznjo.
Zame je pocasnez nevarnost in ovira na cesti. Pika.
Ravnotako na AC, ce vozi s tako hitrostjo, da ga kamioni prehitevajo. Ce imas avto ki zmore vsaj 130km/h, vozi vsaj 110 in ne bo nobene panike.
Dr_M> Ampak kaj naredis, ce se nekdo pred tako pelje 60?
Pelješ za njim z ustrezno varnostno razdaljo.
Dr_M> Zame je pocasnez nevarnost in ovira na cesti. Pika.
Vrni vozniško dovoljenje, ker očitno nisi usposobljen za sodelovanje v prometu.
Dr_M> postanes rahlo zivcen
Nimaš kaj živčen postajat. Tvoja naloga je upoštevat predpise. Če ne moreš varno prehitet, potem pač ne boš prehitel. Če je on kreten, to tebe nič ne odvezuje od prometnih predpisov.
Dr_M> potem ti poci zivec
Tvoja krivda, tvoj problem. Če ne gre drugače, se oglasiš k psihiatru, ki ti morda lahko pomaga.
Dr_M> Ce bi tisti bedak vozil 90 namesto 60, ga niti nebi sel prehitevat in bi bilo vse uredu.
In če ti ne bi bil nesposoben za vožnjo ne bi prehiteval (ker vsak, ki je za vožnjo sposoben, se dobro zaveda, da mora sam poskrbeti za varnost na cesti, ker idioti, ki se ne umaknejo hitreje vozečim vozilom zagotovo ne bodo).
Nimaš kaj živčen postajat. Tvoja naloga je upoštevat predpise. Če ne moreš varno prehitet, potem pač ne boš prehitel. Če je on kreten, to tebe nič ne odvezuje od prometnih predpisov.
Tvoja krivda, tvoj problem. Če ne gre drugače, se oglasiš k psihiatru, ki ti morda lahko pomaga.
Dr_M> Ce bi tisti bedak vozil 90 namesto 60, ga niti nebi sel prehitevat in bi bilo vse uredu.
In če ti ne bi bil nesposoben za vožnjo ne bi prehiteval (ker vsak, ki je za vožnjo sposoben, se dobro zaveda, da mora sam poskrbeti za varnost na cesti, ker idioti, ki se ne umaknejo hitreje vozečim vozilom zagotovo ne bodo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
BigWhale ::
Skrajno levi pas ne služi več samo prehitevanju, zato je mnogo več prehitevanja po desni oz. cik-cakanja, a tudi to ne pomaga kaj dosti, ko se vsi (kamioni vključeni) vozijo praktično z isto brzino.
Skrajno levi pas je v nekaterih drzavah v ameriki rezerviran za vozila v katerih je poleg soferja vsaj se eden ali pa dva potnika. Odvisno od drzave oziroma mesta/obcine.
BigWhale ::
saule ::
Dr_M> Ampak kaj naredis, ce se nekdo pred tako pelje 60?
No ja, malo pozabljaš da nismo rod udomačenih čebel ampak smo še vedno konkretno krvoločna oblika življenja. Med drugim nas je, skozi generacije, tudi to gnalo v napredek in razvoj. Kar ti želim povedat je, da je normalno da večina rata nervoznih ko ga kdo pred njimi serje na cesti.
Ne vem zakaj, ampak občutek imam da si ti eden izmed tistih, ki se pred cestnisko postavi na skrajni levi pas do table 40 vozi 80 potem pa na polno na bremzo - in v tvojih očeh si ti do tega popolnoma upravičen, ker si pač kupil vinjeto.
Če malo razčlenimo: življenje ni potica in ne razmišljajo vsi tako v življenju. S tem, ko ti narediš zgoraj opisano za tabo nastane nepopisna kolona, cviljenje gum, kaskaderska izmikanja in konkretno število ljudi, ki jim je adrenalin nepričakovano dvignil pritisk.
Če misliš, da v zgoraj opisanem primeru, nas vseh 20 avtomobilov za tabo (kateri smo se ravnokar na centimetre odmikali en drugemu) mora do psihiatra (ti pa ne)... potem imava odgovor na dlani: kako pak, zaradi enega nas mora 20 k psihiatru - logično, ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24100 (20490) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 268160 (239191) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34201 (28429) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17635 (14035) | solatko |