» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
2 / 81
»»

Brane2 ::

Ni mi jasno, zakaj bi "skenslal" davkoplačevalce, ki so koenckoncev plačali to cesto, če ustrezajo predpisom.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Keyser Soze ::

Eni tule gor preprosto živijo v iluziijah. Preprosto ne ločijo teorije od prakse.

Bull, tudi sam znam biti nedeljski voznik. Če hočem. Pa se še nikoli ni za mano nabrala kolona. Še nikoli nisem prehiteval tovornjaka na AC z 100 km/h čeprav sem tako hitro vozil pred in po prehitevanju. Še nkoli nisem na semaforju speljeval pol minute oz. si vzel čas in v miru poštudiral kaj pomeni zelena luč.
Oprosti, ampak nikoli ne bom razumel "varnih" voznikov, ki preprosto ne znajo odpeljat kilometra brez da pri tem ne bi ovirali koga. Takšna vožnja ni vredna "pol qrca". Pa naj si bo še tako "varna".

Me zanima kako bi taksni "strpnezi" gledali na mene ko bi na kriziscu v jutranji konici (ko se cimhitreje zapusca krizisca) na zeleni luci zabremzal na polno (sem pac zamenjal luc za sosednji pas, ki se je prizgala na rdeco) in bi se mi zaleteli v rit, ter bili zardi tega krivi skode na mojem in svojem avtu (varnostna razdalja). Pa nikar si ne misliti, da se to ne dogaja!!!


Najprej bi verjetno oglobili njega potem pa še tebe. No ja, lahko tudi tebe. Zakaj, te zanima? Pozanimaj se.

Kot sem povedal, tisti, ki se ne zna prilagoditi večini na cesti naj se zapre v škatlo in pošlje preko DHLa ali pa Hitre pošte. Če ima cajt pa lahko tudi preko navadne pošte.
OM, F, G!

BluPhenix ::

Prilagoditi se moraš zakonom in CPP, ne večini.

Sploh pa ta večina ni taka večina, kot si nekateri predstavljate, je precej manjša. Zadnje čase sem veliko na cesti in ljudje vozijo večinoma nekje med 110 in 130kmh, večina kar lepo okoli 120kmh. Največkrat, ko prehitevam prehitevam s 130kmh, prekoračitev dovoljene hitrosti je potrebna v precej redkih primerih.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

acidek ::

Tudi jaz sem za absolutno kaznovanje teh polžev nimam besed drugih... Imam tako službo da sem vsaj pol dneva na cesti in kaj vse človek doživi na cesi to si itak nemoreš mislit, dokler tega ne doživiš. Velikokrat se mi zgodi, da naletim na kakega počasneža ki potem za brezveze dela kolono o(njega seveda to ne moti ker niti ne ve, da s tem upočasnjuje ostale voznike). Tako da tudi meni včasih pokne živec, pa drugače sem še kar strpen na cesti in vedno sprejmem dobro tako situacijo ampak včasih pač ne gre.... :\
AMD ATHLON 64 3800+ X2, BIOSTAR NF4 AM2,1024 DDR2,
NG 7300GT, WD 250GB+160GB SEEGATE, SAMSUNG SYNCMASTER 710N

robert512 ::

dejstvo je, da je vecina ljudi skrajno nekulturnih, poleg tega tudi v avtosoli niti minute ne namenijo poucevanju kaksne kulture.

torej, prepocasna voznja je za kaznovat, to je dejstvo.

osnovno nacelo, ki pa se ga marsikdo ne drzi je kultura. Ce jaz vidim da se mi nekdo lima v rit in da se mu mudi, se umaknem skrajno desno, dam desni zmigavec in ko me model prehiteva se zmanjsam hitrost, da me cimprej in cimbolj varno prehiti. To je KULTURA !
Ker v obratnem primeru bi bi bil on zivcen in bi izkoristil vsako priliko za brezglavo prehitevanje, poleg tega bi bil pa se jaz zivcen ker bi nenehno gledal v ogledalo unga zadaj. Tko pa zelo enostavno resis problem in sva oba zadovoljna ...

Ampak ne, mas modele ki cincajo in vozijo po sred ceste, ti pa lahko zadaj blendas, piskas, se mu zaletavas v rit in NI SANS da te spusti mimo.

Imas celo take modele, ki silovito pospesijo ko jih zacnes prehitevat ...

To je zame cisto je*** v mozeg in takega modela bi poslal na kak tecaj obnasanja, ki bi vseboval tudi kako uro prostovoljnega dela.

Torej pocasna voznja se ni problem, pain in the ass postane sele v kombinaciji s nekulturnostjo voznika, ki te po nobeni strani ne spusti mimo.

Jaz ne razumem, da cloveka ne nervira ko se mu zadaj zabije vrsta 20 avtomobilov, ki ga nikakor ne morejo prehitet ...

Buggy ::

Me zanima kako bi taksni "strpnezi" gledali na mene ko bi na kriziscu v jutranji konici (ko se cimhitreje zapusca krizisca) na zeleni luci zabremzal na polno (sem pac zamenjal luc za sosednji pas, ki se je prizgala na rdeco) in bi se mi zaleteli v rit, ter bili zardi tega krivi skode na mojem in svojem avtu (varnostna razdalja). Pa nikar si ne misliti, da se to ne dogaja!!!


Najprej bi verjetno oglobili njega potem pa še tebe. No ja, lahko tudi tebe. Zakaj, te zanima? Pozanimaj se.


Zal sem ta primer izkusil na lastni kozi prejsni teden. Sicer sem bil (zena) na strani tistega, ki je v ta avto priletel v rit, zato vem, da je ta primerek, ki je povzrocil trk (treh vozil) odnesel zelo zelo dobro in to cisto po predpisih.

Lahko bi se sli tozarjenje s tem, da bi moral imeti vsaj dve price (ki niso bile udelezene) in bi potrdile, da je bila tisti trenutek zelena luc na semaforju, pa se potem bi bila krivda deljena. Seveda nicesar od tega tisti trenutek ni bilo mozno in stvar se je uredila na najmanj bolec nacin (gotovina na roko, ker skoda ni bila velika).
Da pa je stvar se bolj ironicna ja ta oseba (starejsa gospa z natupirano frizuro) ki je povzrocila nesreco, "tolazila" oba ki sta trcila v njo z besedami " Oh, saj to pa res ni kaj takega, jaz sem imela letos ze tri totalke, tako da to pa res ni tako hudo" 8-O

Nasvet, kaj storiti (kdo je krivec) v mojem primeru, pa sem dobil ravno od teh ljudi, ki te stvari sankcionirajo (pac druzinski privilegij)

kiFni ::

Paste tole.

Na cesti LJ-Medvode v smeri LJ, vozi pred mano avtomobil (ženska) 50 km/h, ko pridemo do jelena (gostilna, kdor ne ve), kjer se cesta na Celovški razširi v dva pasova, pa pospeši ma okrog 100km/h. mislil sem da bo enako hitro vozila kot prej sem šel na levi pas, da bi jo obšel, pospešil sem na 90 vendar nisem mogel mimo, pol pa zmanjšal na 70 kot je predpisana hitrost.

Se pravi kjer je vozila 50 bi lahko več (mislim da je 60 omenjitev), kjer je vozila 100+ bi morala manj (70). Najbrž jo je z*ebaja ožja cesta, pol je pa mogeče mislila da je že na avtocesti ko je prišla na Celovško.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

Super Sonic ::

"Prilagoditi se moraš zakonom in CPP, ne večini."

Napaka!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Buggy ::

Pa ce se ze gremo o cvetkah. Poznam osebno zenskega spola srednjih let, ki misli da je v kriziscu prednostna tista cesta, kjer je tabla za Ljubljano...ne se ne hecam.
Ta ista zenska, ne zna voziti vzvratno. Ko se je enkrat znasla na ozki cesti, kjer se ne moreta srecati dva avta in je prisla v situacijo, da bi morala odpeljati par deset metrov nazaj, je bilo to desetminutno trpincenje sklopke, napredka pa nobenega.
Resilo se je tako, da je voznik nasprotivozecega avta odvozil tistih nekaj metrov z njenim avtom.
Ta zenska se vsak petek in nedeljo vozi cca 60 km po regionalki.

ABX ::

To je podobna kot na kakem žuru, kjer trezna ženska prosi pijanega tipa da ji pomaga premaknit avto iz nabasanega parkirišča.

Drugače jaz bi bil za "priporočeno hitrost" kdor vozi hitreje ali počasneje dobi kazen.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Pyr0Beast ::

Enkrat sem videl enega nemca, ki je čakal pred 'semaforjem' za parkirišče ki je bilo zasedeno. Kr zanimivo ga je bilo gledati sredi ceste. :)

... vožnja po omejitvah.. malce se zamislite. To naj bi bila maksimalna priporočena hitrost in ne hitrost s ketero se moraš peljati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BigWhale ::

> Drugače jaz bi bil za "priporočeno hitrost" kdor vozi hitreje
> ali počasneje dobi kazen.

Znak za priporoceno hitrost ze obstaja. In ce je priporocena, potem ne mores kaznovati tistih, ki peljejo hitreje oziroma pocasneje. Saj ni predpisana. :)

Mr.B ::

Moja priporočila. Štart 3x višje kazni. Pa zbombat policeja, da se ravno pri znaki 40 ne mrei hitrosti, pa je...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

noraguta ::

a se komu dejansko sanja pri kateri hitrosti prometnega toka ima cesta dejansko največjo pretočnost?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

marnit ::

A ni 48 kmh al neki takega?

noraguta ::

odvisno kako računaš , je pa tam nekje. v bistvu strogo gledano še nekaj manj pri naši povprečni dolžini avtomobilov. ampak recimo če vzamemo še mal inercije v zakup recimo 50.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

stock ::

Lahko pa pogledamo tudi iz druge strani, nimamo usi istih avtov in dobro nacentriranih gum... lahko naprimer nekomu trese pri 90 in zato raje pelje 80, koliko voznikov že kar obremenjuje svoj avto pri 130. Dosti je lahko počasnih voznikov s kar dobrim razlogom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stock ()

jRk0 ::

Tudi mene zivcirajo najbolj:

- Dedki s klobuki!! (tisti, ki majo klobuk so resnicno za odvzem vozniske)
- Nekatere predstavnice neznejsega spola
- Vozniki Passatov na avtocesti
- Tovornjakarji, ki se spomnijo prehitevat 2 sleparja 500m pred zacetkom 3 pasov!!! in to zato samo da ti pijejo zivce.

in tako naprej=)


BTW: Kolko je omejetev na Dolenjki? (Dolenjska cesta v LJ). Ker sem tam doma in se dnevno vozim, ampak se zdaj nisem preprican. Verjetno je 50 ane? ampak drugje po lj pa so dvopasovnice 60 =)
You fuck up once, you loose two teeth.

MadMax ::

Lahko pa pogledamo tudi iz druge strani, nimamo usi istih avtov in dobro nacentriranih gum... lahko naprimer nekomu trese pri 90 in zato raje pelje 80, koliko voznikov že kar obremenjuje svoj avto pri 130. Dosti je lahko počasnih voznikov s kar dobrim razlogom.

Če nekomu trese pri 90, nima kaj iskat na cesti, saj nima tehnično brezhibnega vozila. (gume, amortizerji, končniki, ...)
Da je 130 obremenjevanje vozila? Nja, kakšnemu fičotu, pejčku, al pa tudi marutiju ne zamerim (pre)počasne vožnje.
Če pa s povprečnim vozilom nisi sposoben se peljat po omejitvah, se pa spokaj na domače dvorišče in vrni vozniško dovoljenje.

Izvzeti so izjemni primeri, ki ga pogojno toleriram (prevoz porcelana recimo), ampak v vseh takih primerih pa naj bi bil voznik tovrstnega transportnega sredstva vsaj toliko fer, da bi spuščal mimo kolono, ki jo je ustvaril za sabo.
Ampak take izjeme niso predmet te debate.

marnit ::

jRk0: bo kar 50 na Doljenki...

In zakaj te nervirajo/mo vozniki passatov? :D

stock ::

Sj to ti na servisu ne nacentrirajo dobr ko menjaš letne/zimske tko da lahko pr določeni hitrosti trese, tehnično je avto ševedno vozn in je lahko na cesti.. motor okoli 80KM ma že kr malo večjo porabo pri 130 tko da kšn folk rajš pelje 110.

btw jst ne spadam med njih...to sm sam tko reku.

jst mam pa slabe iskušnje z vozniki Škod. Obvezno desni žmigavec ko zavijamo levo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stock ()

Buggy ::

He he, ja tudi na znamko avta se da najti kaksno vzporednico.
Moj tip avta ki ga ne prenasam so vozila Golf(predvsem IV). Verjetno sem alergicen na njih, ker so to praviloma kaksni "strici" ali pa "tete", ki morajo nekam skocit z avtom od tega "strica" :)

Ker sem toliko pozoren na njih opazam da ima vecina Golf IV zadaj pregorene luci in tudi najvec je takih, ki vozijo z ugasnejnimi.

BigWhale ::

Ja, glih zadnjic sem prebral v Slovenskih Novicah, da se jih je sest ubilo, ker so vozili prepocasi...

TESKAn ::

BigWhale, torej ti praviš, da te ne živcira, ko pelješ za nekom 60 km/h, kjer bi ti lahko brez problema šel 80 km/h? Da te ne živcira, ko ti spredaj zaradi blagega ovinka stopi na zavoro? Da te ne živcira, ko bi rad nekoga prehitel, pa ga ne moreš, ker vozi po sredini ceste?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

BluPhenix ::

Mene to občasno živcira, ja.

Tako kot me živcirajo ljudje, ki me prehitevajo v škarje, se mi zalepijo za rit (1-1.5m) čeprav vozim 90, mi izsiljujejo prednost, mi sekajo ovinke, me skoraj prevozijo na prehodu za pešce, me po avtocesti prehitevajo po desni, mi po avtocesti blendajo, kljub temu, da vozim 130, ipd. Zanimivo, da vse to delajo isti tipi voznikov.


Vsakogar nekaj živcira. Če bi morali vzeti izpit za vsako stvar, ki nekoga živcira, bi bili že vsi brez.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

jype ::

Jaz pa ful uživam, ko lahko peljem 40 tam kjer je tabla za omejitev 40 in se zadaj nabere neznansko dolga kolona vozil in so vsi živčni.

Saj odsek je dolg samo 200m, ampak vseeno bi vsi šli 70 "ker je itak ravna cesta".

TESKAn> BigWhale, torej ti praviš, da te ne živcira, ko pelješ za nekom 60 km/h, kjer bi ti lahko brez problema šel 80 km/h? Da te ne živcira, ko ti spredaj zaradi blagega ovinka stopi na zavoro? Da te ne živcira, ko bi rad nekoga prehitel, pa ga ne moreš, ker vozi po sredini ceste?

Ne, seveda ne. Zakaj bi te to živciralo? Pač pelje počasneje in se temu prilagodiš. Če te že kaj živcira, potem te to, da nisi dovolj zgodaj krenil na pot in zdaj zamujaš.

Aja, še to: po ljubljanski obvoznici najbolj uživam pri hitrosti med 30 in 40 km/h, ker me takrat nihče ne ogroža z nevarno in prehitro vožnjo. Na žalost so vremenske razmere za tako vožnjo le nekaj ur na leto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

noraguta ::

jype a to z avtom al kolesom ?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jRk0 ::

ne vem, procentualno gledano se mi najveckrat zgodi, da so najbolj zivcni in tecni vozniki passatov, pol pa golfov. ostali avtomobili pa padejo v 15% =)

recimo, passati mi vedno blendaj na prehitevalnem pasu, kljub temu, da s e peljem 160+, prehitevam kolono sleparjev, tip zadi v passatu pa se mi nalima na rit, na 1m (pri 160+ ni glih kaj pametno to), pol pa blenda kot zmesan, da se naj umaknem, a debil vidi, da je na desni strani vse zasedeno...mah

najbolj smesno se mi je enkrat zgodilo, s fotrom se peljema iz lj, jaz sem vozo, res sem bil hiter, 180+, pol pac vidim enga MB A klase. upocasnim ze dost prej, pac nisem zivcn ce kdo vozi po pravilih pa prehiteva al pa kaj, mu ne bom zivcno blendal, tu pa tam recimo kerga samo na dalec opozorim, da bi se umaknil...no, in ta A klasa vozi po levem pasu, prehiteva nekaj. desni pas fraj, ne zavije dol. ok, zdrzim. traja to nekaj casa, medtem spet par sleparov in to na desni, prehiteva. in tako naprej. to je trajalo 5-10 minut. nakar je cesta cist prazna. avto pa se vedno po levem pasu pocasi lepo on. in res, blendam, vse. zgodi se nic. se vedno na levem pasu. Cesta popolnoma prazna, smo midva in avto se vedno vozi po levem 120,130!. no, popizdim, grem po desni prehitet in valda, not ena debilna baba, zraven pa sedi moz. in tipica je pol se kar naprej po levi spuri vozla.
You fuck up once, you loose two teeth.

stock ::

Ja če pelješ 130 po AC po levem pasu ni čudn, da ti blendajo... to nekoga/mene še najbol zžiucera, ko maš pas, da se umakneš pa se ne!!! pol ni čudn, da te prehitevajo po desni!

Usaj na AC če ne drugje bo lahko bili počasnejši vozniki toliko spoštljivi, da se umaknejo, ko se lahko (če te lahko nekdo po desni prehiti, pol je blo dost prostora tud, da bi se ti umaknu)

jRk0 ::

jype: dvomim, da so kadarkoli vremenske razmere na obvoznici taksne, da bi moral 30 vozit. saj ni cudno, da pol pride do nesrec, ko se najdete taki, ki vozite 30, ce zapade cm snega...mater, vse ljubljancane in vse bi peljal pozimi do mojega doma, da se naucite malo voznje po 30 centi snega, na eni strani hrib, na drugi pa vsaj 5m hriba, ponekod kaksen "prepad". pa ozka cesta valda. ce sem s 4x4, pol se tu pa tam v ovinek malo zadriftam :)

kako se sploh lahko odzoves v neki situaciji, ce se celo zivljenje vozis 30 po snegu. vcasih je potrebno kaj na varnem mestu (veliko prazno parkirisce) malo probat, kako se avto odziva v dolocenih pogojih. Seveda bi blo najboljse it na tecaj varne voznje, ampak vsi nimajo casa za to.
You fuck up once, you loose two teeth.

T-h-o-r ::

Najbolj zanimivi so meni tisti vozniki, ko vozijo skos 60-70 km/h, pa naj bo to po avtocesti, po magistralki, skozi naselje ali pa skozi cono 30 km/h :D

Drugače pa menim, da nekaterih voznikov, ki niso sposobni voziti avta pri neki normalni hitrosti (vsaj 80 km/h) ne bi smeli spuščati na cesto, ker samo nervirajo druge voznike.

jRk0 ::

v bistvu so nevarni vsem. saj ne recem, da jaz ne vem kako obvladam vozilo al pa kaj, samo pac, nekaj samozavesti pa ja mors met, ce ne je se slabse. prevec samozavesti pa seveda ni zdravo...
You fuck up once, you loose two teeth.

urkoman ::

Se mi je zaletu taksist v sprednji konec mojega vozila, ko je nepravilno menjal pas na kriziscu, imel je pa zanimivo zgodbo za gospode v plavem. Poizkusil je z izjavo, da je racunal da ljubljanski vozniki radi stopimo na stopalko za gas, s cimer bi jest resil njegovo rit, kajti bi tako hitro speljal tisto krizisce da po njegovem nebi prislo do trka. Revez je sam klicu policaje in je bil v prepricanju da sem jest kriu. V njegovi zgodbi pa mi ni bilo jasno od kje je on sklepal da sem iz ljubljane, ce imam celjsko registracijo :) WTF
Tolko o prepocasni voznji skozi krizisca.

Ps.: Namesto da se jezimo na počasne voznike (nikoli ne ves zakaj vozi pocasi, lahko zaradi previdnosti, lahko ima pa kak drug razlog, bog ne daj srcni infarkt) jim raje pomahajmo. ;)
Urko Žurko

darkolord ::

Kako je na avtocesti nekdo s 130km/h lahko "počasnejši voznik" ?

jype ::

jrk0> jype: dvomim, da so kadarkoli vremenske razmere na obvoznici taksne, da bi moral 30 vozit. saj ni cudno, da pol pride do nesrec, ko se najdete taki, ki vozite 30, ce zapade cm snega...mater,

Če je vidljivost 40 centimetrov pred avtomobilom, potem ti hitrejšo vožnjo odsvetujem. Ja, tudi po avtocesti.

noraguta> jype a to z avtom al kolesom ?

Oboje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

noraguta ::

a je kakšna omejitev za kolesarje? ker 40 na uro po mestu s kolesom se mi zdi kar nevarno.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Super Sonic ::

Retardov je na cesti v neomejenih količinah.

Tisti, ki se gre po cesti policaja in vozi "kao" po predpisih, je po moji oceni ravno toliko zakompleksan, kot tisti, ki ga žge 200 km/h čez manjšo vas. Škoda samo, ker zakon kaznuje samo enega.

Če je pa treba na obvoznici vozit 30 km/h, so pa razmere verjetno takšne, da na cesti ni nobenega.Večina retardov ima to varovalko, da v takšnem primeru raje sedi doma. Seveda v tem primeru dobiš na cesto drugo skrajnost voznikov 4x4.

Ob vsej silni inteligenci, ki se jo trudijo nekateri uporabniki kazat v raznih drugih temah, v tej temi pokažejo vse svoje temne plati. Zakompleksanost in še, čustva čez vsako (zdravo) pamet.

Človek je že od nekdaj najmočnejši in najbolj varen - ravno v skupini.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jype ::

Jaz bi ostal doma, pa je bilo na rudniški strani predora jasno, na bizoviški strani pa taka megla, da je bla na začetku megle kolona kakih 30 vozil. Do črnuškega rondoja. Pa vsi smo šli 30.

Po mestu ne grem s kolesom nikoli tako hitro, ker s tako kripo, ki te dejansko počaka tam, kjer si jo zaklenil, itak ne moreš dosti prek 20. Po cestah zunaj mesta pa s specialko več ali manj ves čas šibam prek 30, v skupini pa prek 40.

noraguta ::

supersonic smo ze ugotovili , da ti z svojo hitrostjo zmanšuješ pretok na cesti ali pa nisi varen. dobi si drug šport za sproščanje. pika
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Super Sonic ::

Jaz v vsej svoji zgodovini vožnje (zaenkrat okoli 400k km) nisem nikoli po obvoznici vozil 30 km/h.

Pa sem vozil v še slabših razmerah (ponoči, sneg, veter/burja, megla). Pa nisem kršil nobenega zakona, povzročil nobene nesreče ali oviral kogarkoli.

Opazujem pa takšne, ki se vozijo 30 km/h. Za leto 2007 sem se odločil, da na vsako vožnjo seboj poleg prenosnika in navigacije, vzamem še Nikona. Bom beležil bedake na cesti. Bilo kakšne.:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

noraguta - kaj si ti ugotovil? A bi lahko kakšne linke?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

noraguta ::

Jaz v vsej svoji zgodovini vožnje (zaenkrat okoli 400k km) nisem nikoli po obvoznici vozil 30 km/h.



vse poveedano , jaz imam kakih 1000 krat več kilometrov za seboj in tudi nesrečo z nenadno oviro na cesti , k sreči sem vozil 40. sicer pa najbi nadebudni novi vozniki v prihodnje pri opravljanju izpita morali za nekaj ur na poligon kjer jim bo praktično predočena zavorna razdalja.


edit se opravičujem sem spregledal , da imava enako število kilometrov za seboj.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Fizikalko ::

>>jaz imam kakih 1000 krat več kilometrov za seboj

Torej si prevozil že 400 milijonov kilometrov? Pumpaj koga drugega.

noraguta ::

supersonic pa si boš ja izračunal pretok iz varnostne razdalje , ki narašča z hitrostjo in dolžine vozila.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Ejsi_Disi ::

@T-h-o-r
Najbolj zanimivi so meni tisti vozniki, ko vozijo skos 60-70 km/h, pa naj bo to po avtocesti, po magistralki, skozi naselje ali pa skozi cono 30 km/h :D

Živčen postanem pri takih voznikih. Zadnjič je kolegica skozi vas vozila 70-80 km/h, na avtocesti pa 100 km/h. ;(( No, pol sem ji povedal ta svoje.

Daliborg ::

Nisem bral vseh postov a bom vseeno prilepil svojega na to temo:
Sem tudi sam delezen "oviram na cestah"! Gre pa takole: relacija kranj-Brnik je 1 ravna cesta z 3 kroznimi toki in skozi 1 naselje ( šenčur), vsak dan se peljem v sluzbo in nazaj in ga ni vraga da ne naletim na Traktorje ( v sezonah), seveda je tam cesta izven naselja in predpisana hitrost 90km/h. Traktor pelje tam okoli 30 km/h! Morate racunati da je od Šenčurja do kranja tudi gozdna pot in bi se lahko traktorji peljali po poljih in ne po cestah. Nekega dne se peljem za traktorjem ze 15 min in poklicem policijio da se malo povprasam glede teh razmer nakar mi odgovori sledece: "Cesta kranj-Brnik je se zelo problematicna in zaenkrat traktorji nimajo spodnje omejitve kar pomeni da lahko vozijo tudi 5 km/h ce morajo"! , Pa se izpovem policaju da sem enkrat pozimi ko je blo ledeno ( na vsakem ovinku me je metalo ), so me policaji castili kazen za " pocasno voznjo " On je seveda trdil da je to oviranje prometa ker sem po cesti izven naselja vozil 60 km/h ! Kar se pa tice "pocasnih voznikov" ( osebnih vozil ), se pa kaznujejo z toisto kaznijo tako da fantje mirne volje policijo klicat sporocit lokacijo in registrsko policiji ker " OVIRAJO PROMET";( ...A vas prosim da se pazite da se ne zaletite komu v rito, ker takrat policaja ne bo zanimala vaa zgodbica kako je on pocas vozil.

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Super Sonic ::

"supersonic pa si boš ja izračunal pretok iz varnostne razdalje, ki narašča z hitrostjo in dolžine vozila."

A home made produkcija. Dbest. Pa ja nimamo še enga Požara?

"a se komu dejansko sanja pri kateri hitrosti prometnega toka ima cesta dejansko največjo pretočnost?"

Katera cesta, s katerim vozilom? Semaforji všteti? Imamo več vrst cest in več vrst vozil, kot samo eno cesto in eno vozilo. Pa nekatere ceste imajo semaforje, druge samo znake, tretje nič, četrte imajo ovinke, itd.
Kako boš ti izračunal pretočnost, da bo za vse enako natančno z enim računom, me pa res zanima.

Sej mislim odgovor si že podal, komentiral ga pa ne bom.


p.s.
Mislim, računaš ti lahko kolikor želiš, ampak rezultate si pa lahko nekam zatakneš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

miko 55 ::

ja počasni vozniki naj raje gred z busom kamorkoli že morajo. na organ mi gredo, ker namesto da bi gas spustil, bremzajo.

naj bolj pa mi gredo na organ voznki, kateri mislijo da je kolesarska steza obvezna za kolesarje. hvala za kolesarsko stezo, na kateri lahko izvajaš takšne trike kakršne izvajaš na drtih. ja izvajaš pol ti pa pot zaprejo in ti težijo da si ti kriv za nesrečo. žal ne ti si meni izsilil prednost in se lepo jeb*j, pa škodo plačaj ( v najbolšem primeru znaša okoli 115k sit). pelješ se po cesti, zato da gre hitrreje in varneje. pa ti budale trtobijo in kažejo vse živo. takšne bi ustavu pa jim biciku porinu med noge, pa jih nateruda naj se peljejop po kolesarki 30 pa naj jih razmeče.

pa zahvalil bi se gradbincen, kateri delajo tako hitro da jih polž podesni prehiteva, pa še kakovost gradnje je v ku*cu.cene pa take za 1 km, da ti gate počijo in usta skremži.

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

stromar ::

Gredo še komu na jetra vozniki ki med vožnjo "božajo" pedal zavore? Večinoma se vozim ponoči in me zelo moti, da ima kdo skozi vsak manjši ovinek ali po klancu navzdol malo pritisnjeno zavoro, le toliko da so prižgane zavorne luči. V bistvu nekaj podobnega kot da bi imel prižgane zadnje meglenke

noraguta ::

nč ni home produkcija povsem simpl je če veš , da se zavorna pot podalšuje z kvadratom razdalje. home produkcija so vozniki , kateri se tega ne zavedajo. premal je odvzetih vozniških. ker potem bi ljudje kar naenkrat razumeli za kaj gre.
sploh pa tujim izračunom o varnostni razdalji lahko dodaš še kar nekaj zraven saj je torni koeficient naših alsfaltov relativno slab razadi agregatov uporabljanih v le teh. loupe je povedal kar pravo številko ti pa še vedno čvekašš na pamet.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
««
2 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15221734 (18124) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Na cesti
1776242890 (213921) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17331578 (25806) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9516359 (12759) solatko

Več podobnih tem