» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
64 / 81
»»

CoolBits ::

Tako kot hitrejši vozniki ne nosijo odgovornosti za početje počasnih... sem mislil, da je to že jasno :)
Kultura počasnih voznikov do drugih je pa v k****

jype ::

CoolBits> Tako kot hitrejši vozniki ne nosijo odgovornosti za početje počasnih...

A je kdo to trdil?

CoolBits> Kultura počasnih voznikov do drugih je pa v k****

Praviloma ne - počasni vozniki _ne pospešijo_, ko jih kdo želi prehiteti in se tudi umaknejo, ko se lahko.

Tepci seveda ravnajo ravno obratno, a bi težko rekel, da so počasni vozniki - počasi ne vozijo iz praktičnih, temveč osebnostnih vzgibov (ker so to, čemur se strokovno reče pizde).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Valvoline ::

Počasni vozniki oz vozila ne smejo biti vzrok za zivciranje in neprimerno obnasanje.Pa to niso samo osebna vozila,to so lahko traktorji,gradbeni stroji,tovornjaki itn.. Pac pocakas na priloznost da PRAVILNO in brez tveganja prehitiš in to je to,pol pa nadaljujes z svojim tempom.

Takih, ki se umaknejo je zelo zelo malo... sem samo enkrat doživel, da se mi je počasnež umaknil pa še to je bil tujec... sem ga lepo pozdravil in peljal dalje.
Tepcev je pa preveč ja, ker je kriterij za opravljen vozniški, vedno bolj samo denar ne pa znanje.

kmetek ::

Meni počasni ne skrbijo tok, bolj me skrbijo prehitri tovornjakarji in avtobusarji na AC....80-90 nalepka gor oni pa skoraj 100-110..avtobusar nalepka 100 oni pa 120...boli njih patak za varnost....da o varnostni razdalji niti ne govorimo.

kmetek je izjavil:

Meni počasni ne skrbijo tok, bolj me skrbijo prehitri tovornjakarji in avtobusarji na AC....80-90 nalepka gor oni pa skoraj 100-110..avtobusar nalepka 100 oni pa 120...boli njih patak za varnost....da o varnostni razdalji niti ne govorimo.

Zakaj ze? Vcasih sem bil poklicni voznik in sem se tut pelu 100-110kmh na AC. Nobene nevarnosti. Vsi sodobni tovornjaki in avtobusi imajo retarder in odlicne bremze,tko da ni panike,povem ti z prve roke.

kmetek ::

Aja, nalepke imajo zaradi lepšega potem? 8-O

amigo_no1 ::

Valvo
Primerjaj zavorno pot naloženega šleperja in avtomobila :D.

BigWhale ::

CoolBits je izjavil:

Torej kaj bi rad povedal? Da je počasna vožnja bolj varna? Upam, da ne ker je to laž... varna vožnja je odvisna bolj od šoferja kot od hitrosti.
Res da je pri večji hitrosti večja škoda (če pride do nesreče), ampak če je dober šofer za volanom se bolje uspe izognit nesreči kot nek lolek s počasno vožnjo...

Glej, spet primerjas dva extrema in delas norca iz sebe. Kaj pa ce imas debila in slabega soferja, ki hitro vozi in dobrega soferja, ki vozi pocasi? Potem je slednji za nekaj magnitud bolj varen od prvega.

Kaj pa ce imas dva, po sposobnostih enaka, soferja. Eden pocasnejsi, drugi hitrejsi. Prvo bo VEDNO bolj varen. Bom se enkrat povedal. VEDNO!

Manjsa hitrost je in bo vedno bolj varna. Vec casa za reakcijo in manjsa energija avtomobila. Fizika ti ne omogoca, da bo hitrejsi bolj varen.

amigo_no1 je izjavil:

Valvo

Sej ne recem da ni daljsa,ampak se kar spodobno ustavis. Ubogi tovor zadaj k mors fajn zabremzat,drgac pa nobene panike. Tovornjaki imajo ponavad dve nalepke gor za omejitev hitrosti,ena je za lokalne ceste in druga za AC,ponavad so 80-90,80-100,70-90 itn.Cisterne ki prevazajo nevarne snovi so spet druga kategorija in so nizje dovoljene hitrosti(popolnoma upravicen ukrep).

Valvoline je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Valvo

Sej ne recem da ni daljsa,ampak se kar spodobno ustavis. Ubogi tovor zadaj k mors fajn zabremzat,drgac pa nobene panike. Tovornjaki imajo ponavad dve nalepke gor za omejitev hitrosti,ena je za lokalne ceste in druga za AC,ponavad so 80-90,80-100,70-90 itn.Cisterne ki prevazajo nevarne snovi so spet druga kategorija in so nizje dovoljene hitrosti(popolnoma upravicen ukrep).

"kar spodobno" ni dovolj dober argument v prid hitrejse voznje. Treba je narediti izracun koliko se zavorna pot podljasa in potem oceniti smiselnost.

ABX ::

jype je izjavil:

Kljub temu, da gre samo za debato, ne odstopam od mnenja, da počasni vozniki ne nosijo popolnoma nobene odgovornosti za početje hitrejših voznikov.

Rad bi, da bi vsi "dobri vozniki" to zelo dobro razumeli, ker bi tako večina nevarnih situacij na cesti postala stvar preteklosti.

Na cesti VSAK vpliva na početje drugih voznikov. Prej ki se bomo zavedali da nismo sami na cesti, boljše bo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ja, to je res, da vsak vpliva na početje drugih.

Odgovornosti pa to nikakor ne prenese.

Veš kaj sem hotel povedat, ne se delat neumnega.

VSI bi lahko bili bolj strpni in poskusili razumet ostale v prometu.

Potrebno je vozit pametno in dinamično, na takšne način bo čim manj napačnih situacij.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

ABX je izjavil:

Veš kaj sem hotel povedat, ne se delat neumnega.

VSI bi lahko bili bolj strpni in poskusili razumet ostale v prometu.

Potrebno je vozit pametno in dinamično, na takšne način bo čim manj napačnih situacij.

Ja ampak dinamicno ne pomeni vec, kot je predpisana omejitev.

Upam da imaš dovolj razuma da se lahko odločiš koliko je to glede na situacijo.

Primer: Če na avtocesti voziš 120km/h za nekem voznikom se ne mečeš pred ostalimi na pospeševalen pas zato da boš lahko TI vozil 130km/h.
In kot izgovor vzameš to da itak nobeden ne bi smel vozit več kot 130km/h.

Jasno da ne. Jaz mislim, da je narobe voziti tako, da oviraš kogarkoli, ne glede na to kako vozi.

šernk ::

Aston_11 je izjavil:

Po moje se bo treba nehati sekirati:

- ko se sreča talijana po soški dolini, ki vozi 60 (je pač na izletu, ne na dinamični vožnji)
- ko se sreča švaba po soški dolini, ki dela kolono, zavira pa tam, kjer so in kjer niso ovinki in še malo kroži po cesti;
- ko te sreča lokalc po soški dolini, ki ti nekaj časa vozi v riti, dokler te ne prehiti...

- ko srečam italijana itak kolnem na veliko (vendar večina jih zavije na dolgo njivo, tako da niso velik problem, so pač tujci)
- nemec, avstrijc... tujci jih razumem, pa kljub temu so tej večinoma z avtodomom hitrejši od vsakodnevnih talentov (50, 60...skozi naselja morda 70, ki jih je iz dneva v dan več), redko srečam nemca, ki bi vozil po soški manj kot 70km/h.
- norci me pa redkokdaj ulovijo, pa še tej letijo ponavadi takoj na naslednji ravnini mimo mene
- potem imaš tu še tovornjakarje in prehitevat se ti danes ne splača.

ko pojdem proti Litiji, peljem frendu še plato piva, da ne bom oviral prometa :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BlaY0 ::

Valvoline je izjavil:

Zakaj ze? Vcasih sem bil poklicni voznik in sem se tut pelu 100-110kmh na AC. Nobene nevarnosti. Vsi sodobni tovornjaki in avtobusi imajo retarder in odlicne bremze,tko da ni panike,povem ti z prve roke.

Včasih (beri 15 let nazaj) je bilo na naših cestah 3x manj pločevine.

Matako ::

Ko smo že pri fiziki... mene so enkrat 3 varni vozniki hkrati prepričevali, da je s vseeno, ali voziš 10 kmh čez omejitev pri 40 ali 120. "Razlika, da je ista" so trdili ti mojstri splošnih znanosti. Sem jim dal prav - samo da je bil mir. EDIT: se ne spomnim točno o čem točno je tekla debata, samo ta detajl mi je ostal v spominu.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

No eni šoferji pač bolje kljubujejo fiziki kot drugi... :D

Legenda rally-ja Jean Ragnotti..

PS. Ne ni hiter posnetek :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

Sam je na cesti. Lahko tudi leti s ceste. Verjetno tudi je, vsaj parkrat v svoji karieri.

CoolBits> Legenda rally-ja Jean Ragnotti..

Eden najslabših voznikov, kar sem jih videl. Ne samo, da pojma nima, po kateri strani ceste je treba vozit, še ves čas ponesreč ročno zateguje, da bo čist gume uniču.

PacificBlue ::

V soboto mi je policist z motorjem(brez vkljucenega smernika) zapeljal z motorjem na cesto, da sem moral orenk zavirat, da ga nisem nasadil. Policista je izgleda zajel adrenalin, ker je v nadaljevanju vožnje z povecano hitrostjo voznje se oddaljil od mene. Niti ga ni ustavila omejitev 70Km/h, kjer je v blizini naselje. Tam je peljal definitivno več kot 90 km/h.

In potem bom slucajno srečal tega modela, da me ustavi..in povrhu se napise morbit kaksno kazen. Ma vrat mu zlomim, pa unicim motor!
Kako naj se ostali drzimo pravil, če niti tisti, ki bi se morali najbolj drzati pravil in biti vsaj zgled ostalim tega ne počnejo.
I’m out.
:3

CoolBits je izjavil:

No eni šoferji pač bolje kljubujejo fiziki kot drugi... :D

Nikjer ne kljubuje fiziki. Tlele, pa se posebaj ne...

Na meji vozi, na tak nacin moras dobro poznat fiziko in zmogljivosti avta.
Marsikdo se niti ne zaveda, da je kaj takega mozno. Da kljubuje fiziki sem pa rekel, ker nekateri "soferji" vozijo 30 ker bi jih pri 50 ze zabrisalo s ceste na ravnini. :)

kapitan ::

BigWhale je izjavil:

Nikjer ne kljubuje fiziki. Tlele, pa se posebaj ne...

Klasična napaka slabega voznika, ni zaviral z motorjem.

Pyr0Beast ::

>Klasična napaka slabega voznika, ni zaviral z motorjem.

Tudi z bremzami ni, je kr s havbo :))
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Buggy ::

haha...sami znalci, ki jih je na forumu zelo veliko v praksi dosti manj :D
kar nadaljujte ...ste zabavni

Model je varen ker hitro prehiteva.

CoolBits je izjavil:

Na meji vozi, na tak nacin moras dobro poznat fiziko in zmogljivosti avta.
Marsikdo se niti ne zaveda, da je kaj takega mozno. Da kljubuje fiziki sem pa rekel, ker nekateri "soferji" vozijo 30 ker bi jih pri 50 ze zabrisalo s ceste na ravnini. :)

Ne sam to, pr 50km/h bi jih itak zadusilo, ker bi ves zrak odpihnilo iz avta!

Buggy> haha...sami znalci, ki jih je na forumu zelo veliko v praksi dosti manj :D

Kar se vidi tudi po tem, da se tam zunaj dobri vozniki še vedno vztrajno zaletavate, medtem ko se mi, "slabi" in "počasni" vozniki, nikoli.

ja pa se dejmo zabavat...

pyro tukaj si poglej kako varno in pocasi se vozi ne glede na posledice (ker imate pravico):

-speljes ven - ker mislis da imas itaq prednost in ne znas oceniti razdalje ker si "dober voznik"
-na cesto se ne znas vkljuc s primerno hitrostjo - seveda ne ker si varen voznik in pocasi je VEDNO varneje.
-ker vidis policaje se potem hitrost se malce pobremza - kaj pa jaz vem koliko je omejitev, ampak za vsak slucaj.
-ce je kdo poskodovan v avtobusu - jah sej jaz sploh ne uporabljam ogledal, ker me ne zanima kaj se za mano dogaja.

Očitno je voznik avtobusa precenil svoje sposobnosti in vozil prehitro, potem pa še zadnji trenutek premočno zavil.

Nespo.

true true troll

rge za ponarejen posnetek, saj smo tu ugotovili, da so morilci lahko le hitri vozniki

dzinks63 ::

Gre za klasično nonšalantno izsiljevanje prednosti prvega in neprilagojeno hitrost drugega, nesreča je neizbežna.

bi me lahko prosim razsvetlil po cem sklepas da gre za neprilagojeno hitrost drugega...aja ker mora take paciente pricakovat...se mi je zdel da bo en to omenil :D

ajaj..sej sta dva to omenila. Jype oprosti ker sem te spregledal, sam tvojih postov ne jemljem vec resno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

V taksnem primeru se ne zavija ampak se vozi naravnost... Sploh ce si avtobus.

Zavil bi lahko prej. Zadnji hip zavijanje nima nobenega smisla. Zgleda je bus vozu en solatko, ki nima nobenih vozniških izkušenj, ali pa morda Buggy, ki ima negativne.

dzinks63 ::

Nesreče se dogajajo, če bi vsi vozili popolnoma prisebni, tako kot se spodobi in imeli popolnoma brezhibna vozila, jih nebi bilo, tako pa nešteto nepredvidenih random situacij in stanje takšno kot je:

Je pa zanimivo, kako najbližji vozniki odreagirajo, v večini primerov hladnokrvno odpeljejo dalje, kot da ni nič bilo.

jype: mi lahko razložiš, kako voznik avtomobila ni ustavil ko se je avtobus prevrnil? ga spet ni videl, tako kot ko se je vključeval na cesto?

šernk> ga spet ni videl, tako kot ko se je vključeval na cesto?

Povsem verjetno. Kaj bi šele bilo, če bi vozil prehitro! S seboj bi odnesel še kamero, ki je incident zabeležila!

Počasni vozniki ovirajo promet in jih je treba odstranit...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Sploh če peljejo 0.3578km/h pod omejitvijo

Pol pa še sodnija zmer z želvaki potegne!

Nakonc sta pa Buggy pa solatko kriva, pa mata oba več k miljon brez nesreče. No, vsaj vidla nista nobene, k sta bla že u Trbovlah k so se počasnetje šele u Postojni zabijal.

Jype tud ce delas se takega idiota iz sebe, bodo tvoje argumentacije in posneta dejanja se vedno kazala kaksna perla si v prometu...tako da ti nic ne pomaga

Buggy> posneta dejanja se vedno kazala kaksna perla si v prometu

Pa sej nism tolk dobr no, ni treba da te zdej foušija baše. Vsakdo lahko vozi umirjeno in zložno, samo nekateri pač potrebujete tablete.

Vsakdo pa ne sme cez rdeco luc in cez prehod za pesce na kolesu...tako kot ti. Ves Jype selektivni spomin je znacilen za take karakterno egoisticne ljudi, ki mislijo da so center vesolja.
Karakter se zelo lepo aplicira tudi na cesti...kar si dokazal ze veckrat...tko da uzivaj naprej v svojih prepricanjih kako si dober...zal tebi pri tem tudi tablete ne pomagajo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Za voznike koles brez motorja ne veljajo nobeni predpisi.

Kar vprašaj miličnika, če ne verjameš.
««
64 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15224468 (20858) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

1776271472 (242503) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334633 (28861) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

9517818 (14218) solatko

Več podobnih tem