» »

siol vs amis

siol vs amis

tey007 ::

pozdravljeni. zanima me, če je kdo od vas že sprobal oba od zgoraj naštetih ponudnikov? sam sem trenutno uporabnik siol-a, pa nisem nič kaj zadovoljen. skoraj vsak teden vrže ven TV, internet je na momente zelo zelo zelo počasen.. zanima me, če ima kdo izkušnje z amis-om, saj bi (če pač je boljše na amisu) preklopili na tega ponudnika.

hvala in lp

Poldi112 ::

Težko reči. Siol sem imem, Amis še imam. Siol je bil malo manj zanesljiv, s tem da če imaš problem Pri telekomu ti menjava ne bo nič koristila.

Bi ti pa vseeno predlagal menjavo. Če ne drugega dobiš spet kakšen bonus za novega naročnika. Če se ti da ukvarjati z menjavami je to navadno najcenejša opcija :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

luci4a ::

Jst sm menjala SIOL z AMISOM in sm več kot zadovolna.. Z SIOLOm so bli sami problemi :D

Pesimist ::

O teh problemih ko govoris so lahko samo lokalni problemi na tovji centrali. Namrec jaz se nisem v 10 letih kaj mam siol nikdar dozivel slowdowna.

rejven ::

mel siol mem amis, z nobenim nisem mel težav. Glede izpadov je pa tako, da preveri interno inštalacijo, ki je ponavad vzrok večine problemov.

lonz ::

Amis nas že pol leta nateguje z HBO, pa nič. Siol ima po moje malo boljšo programsko shemo.
...arrrrrr, shiver me timbers...

BCSman ::

amis 4mbit stane manj kot siol 1 mbit, vsaj par mesecev nazaj je blo tako

Davids84 ::

Imel sem SIOL,imam AMIS z obema ni bilo pretiranih težav,pri siulu sem biu mesec brez interneta ker so nekaj zamučkali ko sem dvigoval hitrost..amis deluje brezhibno in že dolgo dolgo časa brez izpadov..
Še en glas ta AMIS

MiranR ::

Imel siol, sedaj amis, z obema v glavnem zadovoljen. Amis ima sedaj v osnovni ceni več TV kanalov. Torej je amis cenejši. Je pomembno, kako daleč vstran si, če si 2000 m in več se pričenjajo težave. Pri meni ima amis svoje napravi v telekomovi centrali, kar je boljše.
Torej se bbolj nagibam za amis. glede velikega navala, seveda zadnje čase ne uspevajo hitro priklapljati novih uporabnikov. ocenjuejm, da se bo to izboljšalo v nekaj mesecih.

OnFire ::

Še včeraj sem mel Siol danes Amis. Mislim za znoret. Amis mi trenutno dela s četrtino hitrosti, telefon ne dela, klicarim okol ko nor pa nič ne poštimajo.
Rajš bi ostal na siolu pa mel mir...

Senitel ::

Si na Telekomovi centrali right?
Je hudič, če Telekom par stvari "pozabi", sem tudi sam nedavno prenašal še telefonijo na Amis in so telefon izklopil, iz ADSL na ADSL 2+ pa niso preklopil.
Tako da par globokih vdihov pa se bo poštimal.

Mr.B ::

Pozabi.
Preveri nammreč, koliko je zasedena centrala. Lahko se ti zgodi, da te odjavijo od Telekoma, potem pa telekom reče, da centrala nima prostih prikljukov, pa boš brz vsega. Potem pa se lahko upreš, da nimaš digitalnega sprejemnika, pa ne plačaš več TV-ja, pa ti bodo priklopili telekom nazaj.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BCSman ::

btw kaj je s to optiko pri Amisu? Moraš bit hkrati še naročnik pri nekem kabelskem operaterju? Na strani od amisa ni kaj preveč jasno napisano.

x.sci ::

Tole so informacije iz druge roke, tako da...

Kolkor vem, amis sicer uporablja fiber, ki ga kabelski operater potegne do bloka, nima pa to veze s tabo -- ni treba bit narocnik (razvod po bloku isto naredi amis).

BCSman ::

To je mogoče samo na območju Šiške in BS3, torej zupančičeva jama odpade?
Ker se bolj splača kot T-2, 15mbit za nižjo ceno kot T2 10mbit.

cinkaCR7 ::

Amis uporablja telekomovo, siolovo opremo.Torej neke razlike v opremi ne bo(sicer imajo sedaj nek drug tv komunikator, to pa je tudi že vse), odvisno je kje se nahajaš, če je v bližini kakšna optika je smiselno it na njo, kakršna druga menjave so pa nesmiselne, ker 2e razlike v naročnini se ne splača menjavat, če upoštevaš da boš en čas potem brez interneta, amis svoje opreme, osebja, pomoči nima skoraj nič! Kar se tiče ugodnosti, je pa tako čez čas dobivaš točke(pri siolu) s katerimi si lahko kupiš popust pri naročnini, odvisno od razreda srebrni,zlati,platinasti. Če pa imaš kakšen problem s internetom je smiselno poklicat in jim lepo povedat, da zahtevaš, da ti izmerijo hitrost in boš videl kaj je narobe. Iz lastnih izkušenj ti pa lahko povem, da je 70% napak pri uporabnikih samih, od napake v inštalaciji, da gre signal po eni žili do vezave rutera na ruter,..

urosh ::

@cinkaCR7: ne govori, če nimaš pojma prosim. T2 != Siol != Amis ;)
Amis uporablja svojo opremo. Nekoč je uporabljal vse od telekoma (ne siola), tega že dolgo ne dela več. Ker ima večino slo pokrite s svojimi kolokacijami (ki so fizično res prisotne v telekomovih (NE siolovih) lokacijah po slo). KAr se tiče biti brez interneta pa tudi ni ravno tako kot razlagaš. Meni so zjutraj izklopili siol, čez 2 uri pa vklopili amis. Ok, telekom je spet nekaj pozabil preklopiti, zato je trajalo 1 uro dlje - napaka telekoma in ne Amisa. Amis ima tako zelo dosti svoje opreme, kakor tudi osebja ter seveda pomoči ;) (http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju.... - amis ima sedaj že več kot 150 zaposlenih - gor je stari podatek o zaposlenih) in ja, imel je minus, predvsem zaradi vlaganja v svoje in ne siolovo opremo ;)

drugače pa - kako je biti zaposlen na siolu? ;)

ABX ::

tey007 je izjavil:

pozdravljeni. zanima me, če je kdo od vas že sprobal oba od zgoraj naštetih ponudnikov? sam sem trenutno uporabnik siol-a, pa nisem nič kaj zadovoljen. skoraj vsak teden vrže ven TV, internet je na momente zelo zelo zelo počasen.. zanima me, če ima kdo izkušnje z amis-om, saj bi (če pač je boljše na amisu) preklopili na tega ponudnika.

hvala in lp


Optika, xDSL, ... in ime routerj ki uporabljaš.
Ponavadi za težave je kriv router in slaba linija, za slabo linijo ni rešitve in je neodvisna od operaterja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Samuel ::

sem šel iz Siola na Amis.. neprimerno je boljš.. sicer imam samo internet 4Mbs in nič drugega. Je blo pol cenej kokr SIOL 2Mbs.

Pri Siolu obupna počasnost nalaganja web strani, pri Amisu dela brez problemov, tudi DL je izjemno hiter, nad 400Kbs skoraj vedno.

Sitožer ::

Siol je pomojem trenutno najjači kar se tiče cen pomojem mnenju.. mam optiko 20 / 20... Še nikol kaj crknalo, pridno pomagajo vedno če je že kak fail itd...

lebang1 ::

Mam amis internet 4mb in je bol poceni kot prej pri siolu ko je bila hitrost 1mb, pa brez kakšnih težav dela vse...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159536 (11403) kixs
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310673 (9375) Lonsarg
»

T2 vs AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
444561 (3353) snoopy20
»

SIOL ali AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
182917 (2503) bigone
»

amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11212196 (8381) EvilDare

Več podobnih tem