» »

Akusticna kitara - do 35K ?

Akusticna kitara - do 35K ?

Webmojster ::

A mi lahko kdo priporoca kaksno akusticno kitaro ... tam do 35, najvec 40 tisoc.
:)

Elemen_T ::

To je povsem subjektivna odločitev.

Moraš sam preizkusiti kakšen zvok ti ustreza.

osebno mi je najbolj pri srcu Morena in en star model Yamahe. Ampak to je samo akustika.

Razmisli o elekotro-akustučni kitari.
Obvezno preveri naslednje modele (so iz tvojega cenovnega ranga. Če misliš profesionalno udarit, raje razmisli o kitarah s cenami nad 80 tisočakov, ker če imaš že kitaro je fajn da res dobiš tiste prave zvoke)

FERNANDES Palisade D30 e-a (tam cca 40k)
HOHNER HC06 Standard e (cca 35k)
LUCIDA 550 Classical e (cca 35k) - ta mi je ful všeč
HOHNER HC09E e-a (50k) - ena izmed mojih osebno najboljših elektro-akustik:


No, in še moja sanjska kitara. (nanjo sem imel čas nazaj celo možnost igrat - Gibson 1978 Les Paul Deluxe Black OHSC VG 8-))



Stane pa ... tam circa 200.000 ;) (sold)

Thrivial ::

Elemen_T: image size! >:D

Sicer pa...

Odvisno za kaj mislis uporabljati kitaro. Ce se mislis uciti, potem kupi klasicno kitaro s sirokim vratom, kjer te bodo zahtevne tehnicne vaje prisilile, da bos ves cas garal. Kaksnih 5 let tega, potem pa lahko mirne duse preides na kaksno bolj pop glasbo in bos imel zaradi osnove veliko lazje delo pri vsem. Ce se bos zraven se ucil teorijo(in ne presprical 3/4 ur kot jaz...) bos pa sploh videl kako glasba kar naenkrat postane kristalno jasna.

Konkretno ti ne morem priporociti nobenega modela, ker ze nekaj let ne igram vec resno(prej 7 let), ampak naceloma je dobro da se izogibas Hohnerja.

Se vedno lahko na navadno klasicno kitaro postavis pick-up in zadevo speljes v ojacevalec. Sicer zvok ne bo nekaj vrhunskega, ampak je vseeno cisto soliden.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Jebiveter ::

Ja, cene klasicnih kitar se zacnejo v tem rangu, ki si si ga zastavil. Skoraj preprican sem, da bi lahko dobil kitaro za 35k 100%! Sam imam klasicno kitaro iz tega cenovnega ranga in povem ti, nisem razocaran!
Problem pri nakupu glasbil je ta, da se glasbila kupuje "na uho" oz. tako, da lahko v trgovini primerjas vec razlicnih kosov in se potem odlocis kateri ti bolj pase v roko in uho!
Zato ti priporocam, da se, ce imas moznost, oglasis v firmi SEVER (basi in kitare) v Izoli, kjer ti bodo znali strokovno svetovati!
www.sever.si , www.hartman.si (na stajerskem)

Elemen_T: Ce bi clovek rad akusticno mu pusti veselje! Ker pa ne vem ali je zacetnik ali ne pac ne morem preprosto reci: "Ja, kupi Gibson Les Paul Classical za 5000$ pa sigurno ne bos udaru mimo!"
Sam sicer trenutno imam klasicno (nylon) Diapason Silver 4 iz SEVERja in nimam pritozb! U redu zvok, velikost ravno za zacetnike (21 fretov) on u redu fretboard! No complains! edino kar je, da ne smes igrat z niti priblizno dolgimi nohti! Very bad za fretboard!
Drugace pa ravno iscem kako rabljeno "slim elektro akusticno" z zunanjimi magneti (podobna enemu Epiphone modelu) ali pa poceni rabljeno elektricno Stratocaster, Telecaster, ipd.
(Sem ze imel eno zmenjeno in sem se zmenu, da pridem cez en teden iskat, a je lastnica ze naslednji dan prodala in me ni obvestila! ;(( Lahko si predstavljate, kako sem se pocutil po 120Km z obale do ljubljane, ko sem stopil pred vratain mi je brat lastnice povedal, da ne ve nic o dogovoru in da je kitara bila ze itak prodana!;((:O:'(;()

Aja, btw: Pri SEVERu se da dobit zelo dobro kopijo Fender akusticne (steel) za cca. 40k! Sicer pa za zacetek priporocam nylon klasiko! (manj bolijo prsti, hitrejse ucenje)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

kuky ::

jst igram na Washburn d10 black.Koštala je 38.000 sit pred 6 leti. Na začetku ni imela nič kaj poseben zvok a z leti se je bistveno zboljšal ( mogoče sem se tudi jaz naučil boljše igrat :) ).Priporočal mi jo je Bor Zuljan ( kitarist Shank rockov v njegovi štacuni v Gorici.
Oglej si malo opise kitar na Harmony Central

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kuky ()

sketch ::

Osebno ti priporočam malo ožji (a spet ne tako ozek kot pri električni) vrat, z obvezno možnostjo ukrivljanja vratu (da si lahko spustiš strune, da ne bodo prsti preveč krvaveli :D).
Pred okoli 5 leti sem za dobrih petintrideset tisočakov kupil Ibanezovo kitaro v trgovini na Wolfovi v Ljubljani, in moram rač, da sem bil zelo zadovoljen. NA splošno je vredno razmisliti tudi o Ibanezu.
Adapt and overcome.

gkovac ::

Webmojster...

jest ti svetujem tako... če si resen kar se tiče igranja kitare, potem si kupi dobro kitaro... jest imam Reed Man japonsko ročno izdelano elektroakustično kitaro približne vrednosti 1000 mark... imam jo pa že več kot 5 let... prej sem imel akustiko Melodije Mengeš pa nisem bil lih ne vem kako zadovoljen...

Osebno ti priporoča, da se oglasiš v Big Bangu in pogledaš Ibanez elektroakustične kitare, tut Avtotehna ima dobre kitare (glej predvsem APX serijo) je sicer res, da košta več kot si ti omenil, ampak ti garantiram, da ti nikol ne bo žal denarja za tako kitaro... pogoj pa sevede je da imaš voljo do igranja... šele pol se ti bo tak nakup izplačal.

No... jest igram že kar neki časa in moja velika želja je, da bi enkrat imel tole:



Tole je omejena serija Ibanez kitare (igra jo pa Joe Satriani) :D Cena? Sitnica!

Aja... k sem že lih pri temi... bi kdo mogoče igral kitaro tko v duu... triu? unplugged variante??

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Thrivial ::

Ozek vrat je na zacetku samo potuha. Strune lahko spustis tudi brez ce kitara nima v vratu zelezja in vratu ni mogoce ukrivljati. Vzames dol zgornjo in/ali spodnjo kobilico, jih zbrusis in je...kein problem.

Ce hoces kitaro ZNATI igrati, potem se prvih nekaj let matraj na klasicni akusticni kitari. Vse ostalo bo slamparija in igranje na pol...

Brez muje se se cevelj ne obuje :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Thrivial ()

|might| ::

to pa ni res da je najbol da zacnes spilat na klasicno kitaro!
zato ker je med klasicno in akusticno zelo velka razlika!! Ce hoces kdaj igrati elektricno kitaro je bols da zacnes pri akusticni in ne pri klasicni ker sta to cisto drugacni kitari in imata razlicni tehniki igranja!!!!!

Thrivial ::

|might|: najprej je teorija, potem praksa.

Dam tehniki sta precej razlicni, a ce nisi naravni genij za instrumente na splosno ti klasika lahko samo koristi. Dobis namrec obcutek za kitaro in predvsem izpiljeno tehniko, ki ti kasneje pomaga, da nek solo zaobvladas v 3 urah, namesto v treh dneh.

Ampak ce hoces delati na tezji nacin, prav...it's your choice |O

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Ales ::

Mislim, da bi se tukaj lahko vsi skupaj fajn skregali glede tega, kaj je bolje prej igrati in kaj ne, hoditi na akademijo ali ne... ne vem no, x ljudi, x načinov igranja in dojemanja glasbe.

Nasplošno je res, prehod z akustične na električno je nekako naraven, klasika je poglavje zase. Če je pa bolje, da se ne začne na klasiki pa... kdo ve... Jaz sem začel na klasiki in (pre)hitro začel še s vsem drugim. Blues igram bolje kot prijateljica z narejno akademijo, Bacha pa :8) khm...

Webmojster, če si iz Ljubljane poglej še v trgovino Bazar, na Tržaški. Dobra izbira kitar, ojačevalcev, opreme. Avtotehno in Hartmana so pa že omenjali...

Nasplošno, stestiraj kitaro sam, če ima trgovina zalogo, prosi, če smeš preizkusiti več enakih kitar, ker so velike razlike med primerki istega modela... Pa upoštevaj, da bo bolje zvenela tista kitara, na katero se igra, kot tista, ki samo stoji na stojalu, tudi če so strune uglašene prav... in *ne* testiraj 3x dražjih modelov sploh, ker nikoli ne boš kupil tistega za 40k. >:D

Aleš

Thrivial ::

Ales: klasika te prisili da delas. Garas. Ce vestno vadis klasiko ti potem tudi kasnejsi izzivi ne bodo povzrocali taksnih tezav, kot bi mogoce jih. Prstna tehnika desne roke ti omogoca hitro igranje, leva roka pa je natrenirana, palca nimas skrivincenega na pol vratu itd. Na zacetku je sicer precej, precej tezje kot se nauciti nekaj akordov in kaksen riff, ampak ce se mislis kolikor-tolikor resno ukvarjati s kitaro je klasika skoraj predpogoj.

Najboljse pa je, da zraven delas se na teoriji(se danes obzalujem, da nisem...), ker se ti z dobrim znanjem teorije nikoli ni treba pretirano bati nobenega nastopa. Ce pevec rece, da bi sel raje iz C-ja, namesto iz D-ja zaigras to v real-time, ne pa da si moras najprej vse akorde prenesti za en akord nizje. Banalen primer, ampak vseeno.

Blues je pa stvar duse :8)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Ales ::

Thrivial: se čisto strinjam... Meni je zelo žal, da nisem s klasiko nadaljeval. Zdaj si ne vzamem več dovolj časa, samo vsakih par mesecev si rečem, da bom spet začel malo bolj resno vaditi.

S prijateljico se tudi že dolgo meniva, da bi vadila skupaj, a kaj ko ima ona klasike vrh glave, jaz pa še ne :D

Heh, mogoče me bo tale thread malo zbudil!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električna kitara (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12115299 (223) ReRMh
!

Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Sedem umetnosti
763510766 (79443) c3p0
»

Kitara - narodnozabavna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
1513640 (6711) chrush
»

Kitaristi katere inštrumente imate in kaj priporočate

Oddelek: Sedem umetnosti
171652 (1463) gkovac
»

El. kitara

Oddelek: Kaj kupiti
363259 (2260) icek

Več podobnih tem