» »

T-2 IPTV na LCD - slaba kvaliteta slike

T-2 IPTV na LCD - slaba kvaliteta slike

wahab ::

Imam LCD Philips. Na T-2 so mi Amino 110 zamenjali s 130. Tistih par HD programov je super, problem so vsi ostali, obični, neHD programi. Slika enostavno ni prava - črke in logotipi programov "trzajo", slika ni ostra, hitre scene (avtomobil, smučarski skakalec) se prikazujejo "po korakih", skratka veliko slabše je kot prej, ko sem imel kombinacijo Amino 110 in CRT TV (110ko sem pa prehitro vrnil, da bi lahko probal, kako se obnese na LCDju). Ni razlike, če uporabim kabel s činči ali HDMI kabel (edino da pri drugem ni zvoka).

Na T-2 trdijo, da je z linijo vse OK, dobil sem pa pri njih dva namiga:
- da so nekateri LCDji primerni samo za prikazovanje HD programov. Naj lepo prosim nekdo reče, da so to buče in da ni res, preden se štihnem zaradi zdrešenega nakupa
- za software za Amino 130 še ni dodelan in da se bo z upgradeom stanje izbojlšalo.

Ima kdo podobne težave ali kakšen pameten nasvet?

babylon9 ::

nabavi sat pa preklop na lcd bos vidu očitno razliko.
If you love someone you say it.

wahab ::

Kaj je Sat? Satelitska TV...?

BLaCkEnED ::

Tudi pri meni se je drasticno poslabsala slika ko sem zamenjal 52cm cRT za 82 LCD (LG), res je da je kriva velikost tv-ja, ampak z kabelskim signalom ni tako drasticne spremembe(ce sploh je). jah nc, treba cakat na hdtv:\

Zgodovina sprememb…

wahab ::

Potem to nima veze s softwarom za amino in tudi z upgradeom ni pričakovati izboljšav? Včeraj sem posodobil še software od TV, ampak slika je še vedno isti šmorn. Mogoče mi pa štacuna zamenja LCD za dober CRT... :'(

glinik ::

Daj sprobaj še naložit gor CRT TV. Tile LCD TVji, to še ni TO.

Pri katodnih monitorjih je podobna situacia. Vse resolucije lepo delajo, medtem ko pri LCDjih dobro dela samo nativna resolucija.

To je eden od glavnih razlogov, zakaj mi LCD niso všeč. Premalo so prilagodljivi!!

Plazma ne bi smela imeti teh problemov.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

MeGreat ::

ali se satelitsko se splača nabavit za lcd tv, bo lepša slika kot na kabelski, ker zdaj je porazna slika. Saj na satelitski imaš lahko več televizorjev? ker trenutno imam 4 ...
Kakšni so pa kaj stroški če prešaltaš na satelitsko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

wahab ::

Glinik, "naložit gor CRT TV". Se opravičujem, ker sem za tehniko bolje lev, kaj mislil s tem? Da Amina priklopim na navaden TV ali da LCD up(down?)grejdam, da bo podpiral resolucijo od CRT?

sparc49 ::

Wahab, kateri model Philipsa imaš? Ali se poleg Aminota preizkusil tudi kakšno drugo napravo, npr. DVD predvajalnik?

NavadniNimda ::

Nekateri programi oddajajo v takem formatu, da je slika na LCDjih lahko zanič, odvisno od modela. Nasvet: kupovati plasma TV!8-)

glinik ::

Ja ja, navaden TV je mišljen s CRT TV.

LCDje moti sprememba v resoluciji. Saj rač. LCDji so tipičen primer. HDTV Najboljše bo itak, ko bomo imeli vsi optiko in imeli najvišjo resolucijo (1920x1080) in ko bodo LCD TVji s to res. bolj poceni. Do takrat pa "flikamo" :)

Ampak potem bo spet neka nova fora, ki bo ponujala še višjo res itd.... :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

wahab ::

DVD mi dela OK. Neki se baje šušlja o nadgradnji softvera za Aminota 130 , kar naj bi rešil probleme, ampak konkretno ne zna pa noben nič povedat.

delfinus ::

Tudi sam zatrdim, da je problem v LCD. Prav zaradi slednjega razloga sem nabavil plazmo. Me pa zanima nekaj drugega wahab. Pravis, da imas HD TV preko T-2. Me zanima kje si lociran, na kaksni povezavi si, je to navaden kabel ali optika? Koliko si oddaljen od centrale.

lep podzrav, D.

Pujcek ::

lcd pa pal signal ni ravno zmagovita kombinacija. predvsem se tle pokaze razlika v lcd-ju za 250 in 800 jurjev. navadno sobno anteno gor priklop pa poglej tvslo1, potem se pejt zjokat, potem pa lcd zamenjaj za dober katoden tv.
lp
:)

Scorpio23 ::

Mene zanima kakšna je TV od T-2. Kakšna je slika in se splača?

bradek ::

Glede na to da T2 ne rekodira video streamov z namenom zmanjsanja potrebe po bandwidthu je slika identicna izvirniku...

Glede LCDjev pa tako... LCD prikaze zelo ostro sliko (ne glede na vir), zato se tudi veliko bolj vidijo artefakti digitalnega kodiranja mpeg2 (IPTV, DVDji itd). V nasprotju s CRTji in plazmami, ki sliko nekoliko zameglijo in zgladijo ostre robove zato vse izgleda veliko bolj "mehko" in brez ostrih robov.

Za primerjavo - odpri Fox News in pa zavrti en DVD film (seveda preko istega inputa na LCD televizorju) in primerjaj sliko. Razlike ne bi smelo biti.

wahab ::

delfincek - sem na Brodu, navaden kabel, pojma nimam, koliko od centrale (ena pošta je 100 m stran, samo mislim da smo na centralo v vižmarju priklopljeni?), na T2 so sprobali, preden so mi dali novega amina, in rekli, da bi moralo delati super (nov blok, torej tudi novo kablovje).

bradek - slika še ni tako slaba (čeprav z DVDja je boljša, pa imam samo SCART), ampak črke, recimo podnapisi, so pa porazne - neostre in včasih kar trzajo gor-dol, enako recimo logo od programa. Ampak zdaj ko imam TV dalj časa, opažam, da včasih tudi tega ni, včasih pa je. Torej je vendar nekaj narobe s signalom in ne s TV(?)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247761 (5688) Senitel
»

CRT TV sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
527089 (5163) Spock83
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496438 (4902) Tilen
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637730 (20173) mrheker
»

Katodni televizorji v izumiranju

Oddelek: Novice / Ostale najave
476515 (4758) javaman

Več podobnih tem