» »

Frame Rate in Hitrost Predvajanja

Frame Rate in Hitrost Predvajanja

neres ::

Imam isti film v dveh verzijah, obe sta Xvid. Ena ima 25fps druga pa 23.976fps.
Tista s 25fps predvaja zvok (in sliko) nekoliko hitreje, tako da se sliši razliko v primerjavi z 23.976: ton je višji, kot da bi predvajal ploščo hitreje. Torej je tudi film krajši.

Zanima me, če se da ta s 25fps spremenit, da bo predvajal enako hitro kot tisti s 23fps. Seveda brez da bi ponovno kodiral, torej brez izgube kvalitete.

krneki ::

Fps videa lahko brez problema spremeniš brez kodiranja (virtual dub, AVI framerate...). Problem nastane pri zvoku saj bo prehiteval in ga moraš pohitriti (najverjetneje zato tudi prekodirati).

Ton je res višji pri PAL posnetkih, ampak tega res skoraj ne opaziš razen, če dobro poznaš komad, ki se vrti v filmu ali pa, da imaš obe verziji filma in primerjaš. Vsaj tako je moje mnenje.

Hvala. Ja, z videom res ni problema, pri audiu pa je malo več dela. Sicer mi je uspelo po teh navodilih, ampak je zvok "pokal", kot se pač zgodi pri nizkokvalitetnem raztezanju zvoka.

Najbrž bom kar počakal da pobere NTSC verzijo, bo bolj enostavno.8-)

Sicer pa razliko slišim očitno, sploh ker tudi poznam soundtrack. A so te razlike tudi pri originalnih DVDjih? Do sedaj nisem bil pozoren, ampak če so, se mi to zdi precej bedno, ker razliko se sliši. Najbrž res večinoma ne, ampak vseeno.

marvin42 ::

da, pri PAL in NTSC dvd-jih se sliši razlika
Mostly Harmless

Huh, škoda. Sem našel tudi na Wikipediji o tem. 0,7 poltona ni kar tako, absolutni posluh gor ali dol. Če poznaš pesem v filmu boš zlahka slišal 0,7 poltona razlike.

Sicer sem videl, da se na PCju s programom to da popravit sproti, med predvajanjem (za ceno slabše kvalitete). Ne vem pa kako je s tem na komponentah. Najbrž je najboljše če imaš kar NTSC dvd, kar, se mi zdi, niti ni tako problematično na PAL televizijah/predvajalnikih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Pioneer predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
53672262 (17024) LexLuthor
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414555 (3191) jabe
»

WinOnCd in peka .avi files v VCD 2.0!!

Oddelek: Programska oprema
7908 (855) Origa
»

DIVX - zvok in video različnih dolžin