» »

Garancija pri nakupu komponent v Avstriji

Garancija pri nakupu komponent v Avstriji

DixieFlatline ::

Živjo!

Glede na to, da so čez mejo cene procesorjev nižje kot pri nas, me zanima, če lahko potem garancjio za njih uveljavljam pri nas. Nekoč sem nekaj silšal o nekakšni "evrogaranciji", to res obstaja?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Šimpanz ::

Vedno lahko uveljavljaš garancijo direktno pri proizvajalcu.

DominusSLO ::

Za info:
Ko sem skuril athlon xp 1500+ procesor pred par leti, je znašala poštnina v Anglijo na Amd celih 1060sit, seveda priporočeno.
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Ima Intel sploh v Sloveniji neko izpostavo, kamor bi lahko nesel procesor kupljen v Avstriji in bi potem oni poslali procesor v popravilo ali bi ga zamenjali?

Šimpanz ::

Nima tako kot 99% proizvajalcev računalniških komponent.

miko 55 ::

za to se moraš pozanimati direktno pri proizvajlcu in sicer v PR ali poglej v faq.

primer
nekateri imajo, da če kupiš notebook v sloveniji in greš v indijo živet, pa ti tam crkne, da lahko kar v indiji uveljaviš garancijo.

pa saj avstrija ni tako daleč da se ne moreš zapeljati na izlet v štacuno.:D

OK, potem je verjetno težje pri komponentah kot pri npr. celotnih kištah in laptopih. Jim bom kr en mejl napisal.

SmeskoSnezak ::

V Avstriji sem kupil trdi disk pri trgovini, a lahko zdaj uveljavljam garancijo kar v Sloveniji? Gre se za Seagate trdi disk. Kje imajo servis na štajerskem, da bi ga kar tja odpeljal?
@ Pusti soncu v srce... @

kmetek ::

probaj, veliko uspeha :D

SmeskoSnezak ::

Zdaj brskam in sem našel dva pooblaščena servisa, oba iz Ljubljane. Na Seagate spletni strani piše, da je garancija in se mi bo disk zamenjal. A res ni nobenega servisa na štajerskem?

p.s.:Ali pa vsaj pri meji v Avstriji?
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Zelo verjetno ne boš mogel uveljavljat garancije pri slovenskem uvozniku/distributerju.
Lahko pa disk pošlješ kar direktno Seagatu.
Tako je!

Yohan del Sud ::

Lahko uvelljavljaš tu, ali boš uvlejavil, je drugo vprašanje. Ponavadi se da z dodatnimi stroški za birokracijo.
www.strancar.com

zavajon ::

Izpolni RMA na Seagate strani. Ob izpolnjevanju ti bodo ponudili naslove, kamor lahko pošlješ. Default je sicer na Nizozemskem, lahko pa pošlješ tudi na Dunaj. Poštnina stane 16€. Dobil ga boš nazaj prej, kot če bi ga nesel kakšnemu slovenceljskemu serviserju. Pravim zato, ker sem nedavno tega to izvedel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acer servis (Zavrnjena garancija) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5317256 (14962) Wrop
»

Seagate RMA

Oddelek: Pomoč in nasveti
212492 (1719) 2x'=2
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11514697 (12369) kratos
»

seagate garancija

Oddelek: Strojna oprema
171390 (1099) solatko
»

Seagate servis na štajerskem ali v bližnji Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
191584 (1342) SmeskoSnezak

Več podobnih tem