» »

Kateri fotoaparat do max 250eur

Kateri fotoaparat do max 250eur

WildChild ::

Pozdravljeni! Mene pa zanima kateri fotoaparat mi priporočate do max 250 eur, ki se ga da kupiti v slo najkasneje do 15.7. ali v münchnu 16.7. Do sedaj sem imel eno cheap varjanto. Motilo me je predsvem dvoje. Čas trajanja, ko je aparat zaznal kaj bi rad slikal in dejansko posnel. In pa ful slaba slika v neosvetlenih prostorih... ampak dobro. Ta novi fotoaparat kupujem predvsem zaradi panoramske slike. Puščava itd...

Imate kake predloge kaj se mi splača kupiti in na kaj naj bom pozoren?
in da mood

WildChild ::

A je cena tak smešno nizko postavljena ali kaj drugega, da ga ni korenjaka, ki bi mi kaj predlagal :)
in da mood

Okapi ::

Sony HX5 vzemi, sicer lanski model, ampak najboljši, kar dobiš za 250 evrov.

http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...

O.

flood ::

pa še eno dodatno baterijo bi priporočal, če je za počitniško uporabo
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

darkolord ::

Fajn bi blo tudi, če bi povedal še kaj, razen samo cene - kompaktnežev je do 250 eur glih ene 80%. Velikost (za v žep al vseeno), zoom, baterije (AA ali liion/lipo), filmčki (HD, full HD)... ?

Sam imam recimo IXUSa, s katerim sem zelo zadovoljen - majhen je tako, da ga imam lahko vedno s seboj v žepu, slika hitro, dela zelo lepe fotografije, snema HD filmčke, ...

Eidt: HX5 je fajn, samo vprašanje, če je res najboljši...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

WildChild ::

darko, velikost ni pomembna ce dobim na kakovosti slike. slikau bom predvsem panoramo oz bo lepa narava v ozadju spredaj pa ljudje... hd filmcki bi bli kul samo ce ozbiram med lepo toplo sliko in hd filmcki, potem sem za lepso sliko. in pa tudi hitrost je pomembna. ker vcasih je desetinka sekunde odlocilna. bonboncek bi tudi bil da je aparat prepoznan kot usb klucek, ko ga priklopim v komp, nikakor pa to ni merilo oz pogoj. sploh ce je med lepo sliko ali hitrostjo odlocitev.

dobro bi blo da je aparat na zalogi ker jutri ze odpotujem iz Slovenije.


edit, darko katerega ixusa imas?
aja AA baterije FTW!
in da mood

Zgodovina sprememb…

WildChild ::

danes sem imel moznost v rokah drzat in narest par fotk z hx5. hitrost ko pritisnem na sprozilec zelo zelo dobra. kakovost slike pa nism mogel stestirati drugje kot v prostoru, tako da nimam mnenja.... gledau pa sem tudi ixus 115 hs in ixus 220 hs, vendar ju vec kot drzati v rokah nisem mogel, tako da ne morm primerjat hitrosti...
darko, ce lahko zaupas svoj model ixusa in se kak model do 250 eur...

P.S. vsi omenjeni kompaktnezi majo neke svoje bat, tak da se lahko poslovim od AA baterij. dodatna bat pri omenjenih pa ne stane tako malo..
in da mood

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

darkolord ::

WildChild: jaz imam IXUS 100, ki je že malo "starejši" (glede na poplavo novih modelov vsako sezono), ampak mi še vedno odlično služi, novejši modeli pa so samo še boljši.

Če ti hitrost HX5 ustreza (nekateri so še kar hitrejši), potem tudi jaz mislim, da z njim ne moreš kaj dosti zgrešiti. Slika je definitivno zelo v redu.

Original baterije stanejo res dosti, se pa po mojih izkušnjah splača kupiti še "eno pest" neoriginalnih, ki sicer ne držijo toliko, so pa skoraj zastonj (od pol evra naprej). Problem je edino, da si za to rahlo pozen :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

WildChild ::

aha hvala :) za barterije si verjetno cilal dealextreme? :) kaj pa kakovost slike med omenjenima canonama in sony. predvsem razmerje denar kakovost slike in hitrost me zanima.. ker canona sta cenejsa. pa me zanima al za svoj denar ponujata kakovost. al je v omenjenem primeru vec dnarja vec muske...
in da mood

darkolord ::

Ja, za baterije sem ciljal na Kitajce (DX ali pa eBay).

Glede same kvalitete slike sta oba Canona zelo dobra, v splošnem gledano nič slabša od Sonya - senzorji so čisto primerljivi. Najboljše, da pogledaš kakšne sample fotke na reviewih, ampak pomoje kakšne večje razlike ne boš opazil.

Večina razlike je v preostalih "detajlih": velikost, zoom, baterija, flash, dodatni fičrji (sony ima GPS, twilight način (pri visokem ISO naredi več zaporednih slik jih kombinira tako da odstrani šum), sweep panorama (samo obrneš/premakneš fotoaparat pa ti naredi panoramo (sicer iz videa in ima nižjo resolucijo), ..., ima pa canon na drugi strani več megapikslov, full HD filmčke, prepoznavanje scen, ...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Okapi ::

Sony ima tudi full HD video. Panorame pa dela z ločljivostjo 1080 x 5000, kar je za večino primerov več kot dovolj.

Je pa, če imaš vklopljen GPS, res koristno imeti rezervno baterijo, ker drugače gre v enem dnevu malo bolj intenzivnega fotkanja.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov D-SLR (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8825344 (13609) BigWhale
»

kamera vs. fotoaparat

Oddelek: Kaj kupiti
91930 (1680) Calligula
»

Digitalni fotoaparat 'dilema'

Oddelek: Kaj kupiti
241643 (1372) Koci
»

Kater digitalc??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
586738 (5852) hipi69

Več podobnih tem