Forum » Strojna oprema » DVD RW problem ???
DVD RW problem ???

dosy ::
Znanec me je prosil za eno uslugico..in jaz porabim 5 ur pa še ne najdem rešitve.
Računalo je staro cca 4 leta
gigabyte 7zxe (kt133)
XP1800+
512 SD-ram
40 HDD
Dodamo nov DVD RW NEC 4571....zamenjam z 3570 in še vedno ne dela.
Problem je namreč da lepo bere in piše vse vrste CD-jev. Pri DVD pa se zatakne. Lepo bere originale..pri posnetih pa se mu večkrat zatakne in pazi zdaj to...ne zna pa prebrati svojih posnetih DVD-jev. Dam DVD v drug računalnik in vse lepo prebere...dam DVD rom v drug računalnik in glej..tam vse lepo dela..piše bere vse možne formate(prebere tudi svoj izdelek :))....
Testiram nero 6.x.x.x in 7.x.x.x. razlike ni.
Poflešam bios ...napredka ni.
Zamenjam vsaj 3 različne proizvajalce DVD ploščkov....razlike ni
Zamenjam kabel (ata)...razlike ni
Trenutno delam image C particije, ter na novo naložim win xp pa sp2 in takoj zatem nero, pa da testiram še to opcijo. Potem pa sem že ostal brez idej kaj hudiča naj še spremenim, da bo zadeva delala.
A ima kdo kako idejo na to temo??
Računalo je staro cca 4 leta
gigabyte 7zxe (kt133)
XP1800+
512 SD-ram
40 HDD
Dodamo nov DVD RW NEC 4571....zamenjam z 3570 in še vedno ne dela.
Problem je namreč da lepo bere in piše vse vrste CD-jev. Pri DVD pa se zatakne. Lepo bere originale..pri posnetih pa se mu večkrat zatakne in pazi zdaj to...ne zna pa prebrati svojih posnetih DVD-jev. Dam DVD v drug računalnik in vse lepo prebere...dam DVD rom v drug računalnik in glej..tam vse lepo dela..piše bere vse možne formate(prebere tudi svoj izdelek :))....
Testiram nero 6.x.x.x in 7.x.x.x. razlike ni.
Poflešam bios ...napredka ni.
Zamenjam vsaj 3 različne proizvajalce DVD ploščkov....razlike ni
Zamenjam kabel (ata)...razlike ni
Trenutno delam image C particije, ter na novo naložim win xp pa sp2 in takoj zatem nero, pa da testiram še to opcijo. Potem pa sem že ostal brez idej kaj hudiča naj še spremenim, da bo zadeva delala.
A ima kdo kako idejo na to temo??

krneki0001 ::
Jstz sm mel podobne probleme z necom. Vsak 20-ti dvd je zapeklo do konca, ostale je uničilo. potem jih pa še brat ni znal. Cd-je je snemalo vredu in brez problemov.
Sem odnesel nazaj v firmo in so lepo zamenjali v garanciji - imajo več ali manj ogromno teh problmeov z neci in jih čist brez besed zamenjajo, sploh v comtronu.
Sem odnesel nazaj v firmo in so lepo zamenjali v garanciji - imajo več ali manj ogromno teh problmeov z neci in jih čist brez besed zamenjajo, sploh v comtronu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

dosy ::
Reštve še vedno ni.
@nebivedu Na žalost je DVD/RW v redu, saj v drugem računalniku deluje bp.
Sistem sem dvignil z PE boot cd, tko da sem izključil možnost pokvarjenih windowsov, problem ostaja....
A moram res priznat poraz nad mašino
@nebivedu Na žalost je DVD/RW v redu, saj v drugem računalniku deluje bp.
Sistem sem dvignil z PE boot cd, tko da sem izključil možnost pokvarjenih windowsov, problem ostaja....

A moram res priznat poraz nad mašino

krneki0001 ::
Potem pa je edina stvar kontroler na plati in kabli. Računalnik je lahko prenavit in kontrolerji delajo napake, ali pa je s kakim kablom kaj narobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LightScribe in LabelFlashOddelek: Pomoč in nasveti | 6333 (1200) | DoberDan |
» | NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!Oddelek: Strojna oprema | 5495 (2477) | hudychk |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103891 (28400) | nuclear |
» | Optiarc AD-7173A!! Kaj je res tako zanič? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8788 (5799) | mtosev |
» | Label flashOddelek: Pomoč in nasveti | 8361 (5631) | shany |