» »

Rdečakasta, neostra, temna... slika

Rdečakasta, neostra, temna... slika

Rudi ::

Do sedaj sem vseskozi uporabljal kombinacijo ffdshow in AC3 filtra pri opazovanju divix-ov. Vse je vedno špilalo in bil sem srečen. Sedaj sem kupil nov PC in namestil preverjeno kobinacijo (FFdshow-20060821-rev2546 in AC3 filter) in začeli so se problemi. Sedaj je slika neostra, temna, rdečkasta, rahlo kockasta itd. Poizkusil sem že s starejšo verzijo ffdshow-a, a ni pomagalo. Vse nastavitve imam na defolt. Uporabljem BS-player, vendar je v Media Playerju problem enak. Zanimivo je da se enak problem pojavi pri predvajanju DVD-jov. Uporabljem grafično kartico Microstar GF 7600GS in monitor Samsung 204b z najnovejšimi driverji. Če ima kdo idejo, kaj še poizkusit, oziroma kje je sploh problem se priporočam za pomoč. Hvala!
Nič ni resnično, vse je iluzija.

dustphoenix ::

Pozdravljen, sam imam podoben problem;

Sem zamenjal rač. instaliral vse kodeke tako kot prej in se mi WM player 10 sesuva pri filmih kjer imam podnapise poleg,... In javi napako v quartz.dll, namestil sem Winse že kakšni 7x (RESNO) vedno isto.

Sliko sem tudi imel popačeno tako kot ti, ampak samo kadar je bil v igre ffdshow (ne vem razložit zakaj). Torej, če gledam film brez podnapisov (seveda v WMPju), dela. Drugače pa ne.
Kot zanimivost; -> če gledam filme v BSPlayerju zadeva deluje BP; razen slika, občasno se še vedno "sfiži"...

Če kdo najde ali ve rašitev bi blo zelo fajn, sem nekako zalo navajen na WMP 10 (čustveno...) :D

rockeye ::

Jep isti problem. Z ATIjem nisem imel težav, odkar sem pa nabavil 7600GS je slika v videu rdečkasta in temna. Naložil sem najnovejše driverje 91.47. Pomoje je problem v driverjih. Sicer v nvidia panel imaš opcije za regulirat vse, sam problem je ker si teh nastavitev ne zapomni. Če pc resetiram moram spet štimat na novo. Sicer si lahko shraniš nastavitve pod svoje ime ali pač karkoli, samo vedno ko resetiraš pc nastavi spet na "Standard settings" in vse je spet rdeče in temno.
Za znoret!! Ful je zoprno to vsakič štimat. Hmm včasih so bli od ATIja driverji tkole hroščati, sam očitno so ga tuki posral.
Edina stvar ki je še nisem probal je da zamenjam driverje s kakimi starejšimi, sam mislim da 7600GS starejši ne podpirajo ali pa da probamo omega driverje.

Bom poročal če kej ugotovim.:\

Glej, prej sn mel:

ASUS A7V600-x plato, Bartona 2800+ in 6600GT na AGPju...

Pa je delalo vse bp (z istimi driverji...).

Tako da napaka ni v driverjih... Vsaj po moje ne, ker je prej na drugi grafi delalo bp.

rockeye ::

No jaz sem rešil problem, oziroma dva. Imam namreč zloglasno Club3D 7600GS na AGPju. Tko kot večini mi je javljala ob zagonu, da ne dobi dovolj elektrike za normalno delovanje. Potem sem našel na temu forumu nekje en link na Club3d stran, kjer pravijo, da pomaga, če dvigneš frekevenco PCIja za 1-2 Mhz, ampak moraš uninstalat driverje dvignit frekvenco in na novo instalat. Jaz sem še spucal driverje z Driver Cleanerjem prej, ker sem mel pač prej atija. Potem sem pa pa instalal driverje s strani Tweakrus mislim da verzijo 92.... No s tem sem rešil oba preblema, slika je na default nastavitvah taka kot mora bit in ne javlja več težav z napajanjem.
Huraaa! :D
Aja link do teh driverjev klik

@rockeye: tebi dela, pri meni je ostalo isto... ;((

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21159282 (14430) BaRtMaN
»

Koliko Ghz CPU za .mkv ?

Oddelek: Programska oprema
403211 (3211) jan01
»

Test GeForce 7600 GS

Oddelek: Novice / Grafične kartice
275981 (3419) conco
»

LEADTEK WINFAST 7600gs pa ne gre predvajati filmov!!!!

Oddelek: Kaj kupiti
151148 (1005) dejansan
»

nova grafična kartica noče predvajat filmov v predvajalnikih

Oddelek: Pomoč in nasveti
111232 (1060) Azrael

Več podobnih tem