» »

izdelava strani-vprašanja

izdelava strani-vprašanja

fictionel ::

Helov!

Po dolgem času delam spletno stran, pa sm že velik pozabu.

Ne znam narest telih stvari:
1. stran s frejmi (frejm na levi). Ko mam ene povezave tm mi noče narest tistga drsnika, da bi lahko šel nižje dol (kjer so še linki - jih je več kot za en zaslon). What to do?

2. Kje bi lahko najdu (si sposodu) en fajn obrazc za pošiljanje. Tko da ma vsaj ene 5 polj za izpolnt (ime...) in še za sporočilo, ki bi mi bilo dostavljeno po mejlu.

3. Registriral bom domeno, mam nekaj prostora na siolu. Rabm še kej, da bo to delovalo? Kako se to naštima, da ti kaže stran na tistem naslovu? Mal bl stepbyspet prosm, ker še nism delov.

4. Kako pri flash gumbu dodaš link? Da, ko klikneš, te vrže na neko stran. Kje pa dodaš targetframe?

Zaenkrat to, ko se bo ustavl, se pa tipkamo.

Hvala lepa!
LP

Tody ::

Uh si pa nametal...

Za frejme ti nemorem pomagat, ker jih že dolgcajta ne uporabljam HTML+CSS zdaj varjanta... na pamet se spomnim pa da je nekaj takega showscroller="auto" Poglej kej več kle

Z obrazci je ista finta, fajn je za to uporabit PHP oz ASP v tvojem primeru (zarad siola), ker prek html se hoče zadeva povezat z poštnim odjemalem Tukaj lepo piše kako in kaj

Domeno lahko registriraš pri enem od registrarjev. Pri registraju lahko nastaviš potem DNS strežnike. Če maš na siolu free web space pozabi na domeno. Torej če se tvoja stran začenja na nekaj.freewb.siol.net potem pozabi na domeno boš moral nekaj drugega vzet. V nasprotnem primeru pokliči 0801000 pa ti bodo povedal vse potrebne podatke

Glede flasha boš moral pa počakat na mnenje koga drugeg, je pa reeees predolg časa minil

fictionel ::

No, zgornja vprašanja sm uspel rešit :)

Zdej se je pa pojavu še en nov v flashu:
- zakaj mi gumb, ko ga gledam z IE ali opero ne dela? No, najprej moram nanjga kliknt (click to active control), pol pa normalno dela. In to vsakič... Zakaj?

Tody ::

zato ker so se neki pametne delal in ugotovil da lahko tako škoduješ, uporabniku... Obstaja en trik sam nevem napamet kako je bilo že ene parkrat v forumu povedan..

#000000 ::

Ni trik ampak že kr pravilo, treba je popedenat določene stvari če hočeš da ti flash dela tko kot treba v IE in ostlih (v FF ponavadi dela BP)

Kako to porihtat je več načinov, eni so lažji drugi so težji, lahko popedenaš sam html lahko popedenaš flash player, kot sem reku več je poti, katera bo prava zate ne vem, pejt na google in ga sooči z svojo težavo, mislm da je miljon člankov na to temo gor. LP

Gwanaroth ::

Tody, če to trdiš:

Če maš na siolu free web space pozabi na domeno. Torej če se tvoja stran začenja na nekaj.freewb.siol.net potem pozabi na domeno boš moral nekaj drugega vzet.

..potem še nisi slišal za URL redirect, katerega podpira 99,9% registrarjev. In ja, tudi če imaš hosting na siolovem freewebu, lahko imaš lastno domeno.
Lights often keep secret hypnosis..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264536 (845) Netrunner
»

izgled strani v IE6 in Firefox (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
565124 (4335) gregy
»

frami

Oddelek: Izdelava spletišč
171312 (1141) mile
»

Kontakt iz uradne strani...

Oddelek: Izdelava spletišč
101054 (829) Skrat
»

odpre se okno kot pop-up

Oddelek: Izdelava spletišč
101228 (1124) Senzacionale

Več podobnih tem