» »

frami

frami

unit3d ::

Mene zanima kako se sploh uporabljajo frami.Imam eno navadno spletno stran brez njih in mi dela kar nekaj težav.Jaz sem stran razdelil na 3frame in vsakega posebej shranil.Sedaj me pa zanima, kako jaz tisto kar sem v framih napisal fiksiram in spreminjam samo notranji del.

gregy ::

index.html bo npr. tisti ki bo vseboval podatke o tem kje kako in koliko bo kateri frame .. potem pa editiras samo posamezne strani ..

naprimer

index.html vsebuje maintop.html(zgornja stran) main.html (osrednja stran) in mainleft.html (meni na levi )

.. kot primer

unit3d ::

To je za prvo stran index.html.In potem naredim še eno podstran z zgornjim in levim framom istim, vendar pa drugačnim sredinskim ane?

unit3d ::

Zanima me še kako se delajo naslovi napisi v adobe photoshopu.Primer je zgoraj, kjer piše slo-tech

gregy ::

sorry ampak to bo pa treba kaksno knjigo v roke vzeti .. al pa če se bo kateremu dalo tipkati :)

unit3d ::

Sej mam knjgi Adobe photoshop samo kaj, ko si ne znam pomagat znjo.Rad bi, da mi nekdo v enih par stavkih napiše kako se to dela, kje to oblikuješ itd.
Prosim vas!

Tody ::

Klikneš T in napišeš tekst. klikneš na Efects in gledaš kaj se zgodi. Isto narediš z ozadjem in vsemi ostalimi elementi. Naučil se boš edino tako da poskušaš, kar sicer porabi kar nekaj časa ampak edino tako se boš naučil...

unit3d ::

Najlepša ti dala Tody.Še zadnje moje prašanje glede framov.Jaz imam sedaj že izdelano index.html stran.Naredil bi rad podstran.Ali moram jaz vse 3 frame kopirat, ker sem videl, da frami ostanejo fixirani, le notranji del se spreminja.Kako naj to naredim, da se bo spreminjal samo notranji del??
Hvala za odgovore

Tody ::

gregy ::

frejmi so takšni kot so .. ti moraš potem menjavati samo stran v katerem frejmu želiš novo stran .. se pravi levi in zgornji ti ostaneta .. menja se samo stran v srednjem frejmu .. oz. recimo temu glavnemu ..

npr. v levem frejmu imas stran mainleft.htm na tej strani imas linke od strani ki se bodo odpirali v srednjem frejmu oz. glavnem .. se pravi sedaj imas v glavnem frejmu odprto main.html nova stran pa se imenuje npr. vsebina.html .. in ta se potem odpre ..

uff .. komplicirano za razlozit v besedah

Tody ::

ni čist nič komplicirano če si pravilno shranil.Najprej shraniš vse skupaj pod index.html z tem shraniš celo stran. Potem moreš pa še vsak frame posebi shranit. Se pravi glavno_okno.html levo.html in zgoraj.html (in tako dalje...)Potem pa ko hočeš novo stran narest pač ustvariš stran ki se imenuje stran2.html in jo shraniš na mesto glavno_okno.html. Toda kot že miljonkrat povedano z frami si delaš samo in le probleme od tega da v bodo v brskalnikih delal po svojo do izgleda itd itd... V enem stavku učiš se zastarelo tehnologijo...

unit3d ::

Ok sedaj imam index.html shranjeno in oba frama posebej.Tistega drugega edino ne razumem.Kam potem shranim??Sori ampak še nikol nisem delal s frami in bi se rad naučil.

Tody ::

Okey še enkrat NE SE UČIT OKVIROV. Če se moreš nekaj naučiti se nauči najnovejše. Preberi tale post preklikaj linke preberi zadeve in se loti CSS + HTML učit.

unit3d ::

Kaj ti ni jasno, da bi se jaz rad naučil z tem delat?Najprej si mi nekaj začel razlagat, nato pa si kr proti temu.WTF? Hvala za opozorilo, vendar bi to res rad znal.Navsezadnje bom itak jaz trpel posledice!
Jaz sem si naredil zdaj stran, vse shranil, nardil novo stran, nekaj v tisto novo stran napisal in dal do nje link na prvo.Ko pogledam v browserju se mi odpre nova stran na kateri je naslov iz prve, nekaj besedila iz prve, menija pa sploh ni.O drugi strani ni ne duha ne sluha.Kaj delam narobe?

Tody ::

pod a) dobi si knjigo o html ali pač preberi tole

pod b) nimamo pojma kako kodo in z čem si ti to ustvaril če boš vse skupaj spravil na net ti bomo mnogo lažje pomagali

Frame sem ti začel razlagat ker ste me ujel v dobri volji, ki je zdaj ni več....

Tihi-s ::

Poglej si mogoče še Iframe funkcijo. Je malo bolj napredna od frame. Drugace pa CSS je zakon, vsaj preden se vrzes v programiranje(asp, php...). Z iframe določiš samo tisti frame katerega želiš spreminjat in mu določiš obliko z CSS.
Lp in obilo zabave

unit3d ::

Hvala sedaj je problem rešen.Sedaj se bom lotil css :D

mile ::

en "content" in en hidden "system frame" + flush delata čudeže za real-time web aplikacije...

če so pametno uporabljeni so čist fajn..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264503 (812) Netrunner
»

Podstrani na spletnih straneh

Oddelek: Izdelava spletišč
211485 (1274) Jan987
»

Slikca pred naslovom spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
191409 (1133) Tody
»

dreamweaver pomoč!

Oddelek: Izdelava spletišč
81166 (1060) pivmik
»

Izdelava strani brez frame-ov?!

Oddelek: Izdelava spletišč
121156 (936) Ziga Dolhar

Več podobnih tem