Forum » Loža » izgovarjanje števil
izgovarjanje števil
begy ::
Halo
Mene pa zanima, če kdo ve zakaj Slovenci in nemški narodi igovarjamo števila kot recimo 22 za dvaindvajset in ne obratno kot počne večina drugih, recimo Hrvati dvadesetidva
?
Lp
Mene pa zanima, če kdo ve zakaj Slovenci in nemški narodi igovarjamo števila kot recimo 22 za dvaindvajset in ne obratno kot počne večina drugih, recimo Hrvati dvadesetidva
?
Lp
hehehe
jan01 ::
Hrvati so pač daljni sorodniki angležev(vsak sodeč po podnapisih na hrvaških televizijah-kompjutera, frendicu, ....).
Šalo na stran. Mislim, da ko se je krščanstvo širilo, smo mi dobili vpliv iz nemške smeri, in da smo enkrat v tistem času donili/prešli na desetiki sistem...
Šalo na stran. Mislim, da ko se je krščanstvo širilo, smo mi dobili vpliv iz nemške smeri, in da smo enkrat v tistem času donili/prešli na desetiki sistem...
Ziga Dolhar ::
Števka je afaik pravilno 'dve'.
Pri štetju pa seveda odvisno od gramatikalnega spola štetega. (Dva človeka, dve mizi)
Pri štetju pa seveda odvisno od gramatikalnega spola štetega. (Dva človeka, dve mizi)
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Volilna pravica || Odvzeta opravilno sposobnostOddelek: Problemi človeštva | 1849 (1293) | primoz4p |
» | Estonija javno razkriva izvorno kodo programa e-volitev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 22372 (20146) | poweroff |
» | Volitve v RusijiOddelek: Problemi človeštva | 4344 (3726) | jype |
» | Nemško ustavno sodišče presodilo, da so elektronske volitve neustavneOddelek: Novice / Zasebnost | 4057 (3054) | Jumping Jack |
» | e-votingOddelek: Problemi človeštva | 1607 (1380) | DavidJ |