» »

Problem T-2 in ISDN

Problem T-2 in ISDN

mr_hickup ::

Hoj.

Imam T-2 internet, TV na ISDN podlago. Zadeve delujejo precej zanesljivo, dokler te kdo ne pokliče na stacionarni telefon. Takrat ti ves link pade (internet in tv crkneta) do konca pogovora + 5 min da se zadeve postavijo back online. Prijavil sem 7x napako na št. 02 in mi ne morejo pomagat. Prišel je TK monter in mi menjal VDSL splitter. Zadeva ista. Poklical je v centralo in se pogovoril s T2 človekom, ki je povedal da je najbrž napaka na DSLAM-u (nestabilen port). Glede na službene privilegije sem nekako zvrtal T2 tehnika, ki mi je povedal, da je ta postavitev težko izvedljiva in da jim ne deluje. Ne vedo kako rešiti. WTF?!! A so normalni!

Tudi mail ne pomaga. Ima kdo kak namig/rešitev? Glede, da je mesec dni okoli počasi (hitro) izgubljam potrpljenje.

P.s. Ne me klicat zvečer, ko gledam TV :-).

Lp, Samo

driver_x ::

Katera postavitev je težko izvedljiva, a Internet + TV + ISDN vmesnik za IP?

hysteria ::

Glede na službene privilegije sem nekako zvrtal T2 tehnika, ki mi je povedal, da je ta postavitev težko izvedljiva in da jim ne deluje. Ne vedo kako rešiti. WTF?!! A so normalni!

mr_hickup, jst mam enake probleme. Obbržal sem ISDN telefonijo pri Telekomu in ko me kdo pokliče, mi T2 linijo vrže vn, dovolj je že da telefon samo zazvoni. Ta napaka se pojavlja pri kar nekaj uporabnikih ki imajo T2 internet/T1 ISDN.

Jst imam pa glede rešitve tega problema malo drugačne informacije, pri T2 naj bi namreč točno vedeli kje so problemi (baje v neustrezni, premalo kvalitetni opremi Telekoma) in naj bi Telekomu podali rešitev, ki pa se ne zgane ravno. To so informacije iz druge roke, tko da 100% ne morem trditi da to drži. V vsakem primeru upam da to čimprej odpravijo.

carniolan ::

Meni je to delalo isto, dokler sem bil na dial-up ISDN - sedaj ko sem na ADSL pri SIOL ni vec problema - telefonijo uporabljam v glavnem preko VOIP/SIP ker vsaj pet do sestkrat na dan klicem druzino in otroke ter vnuke v Francijo, Ameriko in na Taiwan preko VOIPDISCOUNT-a in NETAPPEL-a brezplacno po cele ure. Modem sem imel Drayteck

mr_hickup ::

Hysteria, vidim da poznaš bolečino ;). Hja, s Siolom je bila zadeva b.p. več let.

Sedaj pa ti T-2 znalci ne znajo zrihtat ene usrane linije. Najbolj me moti to, da nimajo supporta za ljudi s težavami. Ne dobiš feedbacka ali sploh delajo kaj na tem ali so pomrli. Bom javil nadrejenim, sem že izpolnil spletni obrazec, saj vas razumem gospod so edini odgovori, ki jih dobiš pri tem T-2.

A je kaj za narediti? Kako vi rešujete ta problem? Dopis k računu in zahtevat 40% zmanjšan račun?

OZZY ::

ta problem je kr znan in pravjo, da je problem v razcepnikih...o tem je tudi nekje tuki blo nekaj govora in da delajo na rešitvi in da jo tudi poznajo..vsaj tako je nekdo rekeu..

Sicer pa ko se to zgodi resetiraj modem in potem bo stavr delovala vsaj 24 ur in bojo lahko klicali itd pa bo vse ok....zgleda da glih takrat izgubi sihronizacijo kar daje slutiti,da je problem razcepnik...

Sam ko se at problem pojavi resetiram modem še ko se pogovarjam in potem mam mir za nekaj časa.
Go with the flow.

~Panter~ ::

Hm, DILEMA!
Sem pred odločitvijo ali preklopit iz SiOLa na T2?
ISDN pri Telekomu bi moral ostati ...
Ali ima še kdo podobne težave? Se to pojavlja povsod?
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

Matheeew ::

@Hysteria

Glede na to, da kombinacija ISDN/ skupni razvezan dostop deluje na Voljatelu brez problema, res ne vidim zakaj bi bila lahko težava v telekomovih centralah...

Mislim, da bojo mogli tole kar na t2 prevert/uredit....po moje samo vprašanje časa....

mr_hickup ::

Na Volji že mogoče, na T-2 ne deluje definitivno! Odgovora od T-2 ne dobiš. Izgleda, da znajo samo kasirat. Helpdesk je obupen, ne dobiš nobene direktne številke ali vsaj maila. Na Siolu sem dobil DNS operaterja in sva se dogovorila za reverse lookup zono. To je po moje science fiction na T-2. Siol, hočem nočem, moram priznati; ima ceno, vendar dela. Če ne bodo to uredili grem nazaj, skesan in z repom med nogami k Siolu. T-2 S.U.X.

Wox ::

Malo potrpi. Tehnično gledano je rešitev problema znana. SiOL in Volja uporabljata ADSL in ADSL2+, T-2 pa VDSL. Vsa terminalna oprema Telekoma je bila predvidena za ADSL in ne VDSL. V tem catch. Očitno ISDN uporablja signale, ki segajo v pasovno širino, ki jo uporablja VDSL. Problem je v razcepnikih, tistih v centrali. Seveda je zadeva moteča, krivda je pa obojestranska. Pri Telekomu ad hoc rešitve nikoli niso bile izvedljive, saj rabijo kar nekaj časa, da se zganejo. T-2 pa tudi ne vem kje ima pamet. Da so v tem primeru problemi, jim je bilo jasno že pred nekaj časa, vendar oni kljub temu ponujajo to vrsto priključitve. V končni fazi pa nasanka nič hudega sluteča stranka.
Commodore 64

driver_x ::

@Panter: pa vzemi še ISDN pri T-2ju. Saj lahko preneseš številko in uporabljaš potem normalno naprej (vsaj teoretično ...). Meni so po treh tednih sitnarjenja porihtali.

mr_hickup ::

Hmm. ISDN pri T-2?! To ne obstaja, kar lahko dobiš je IP Phone in preko SIP vmesnika uporabiš ISDN terminalno opremo. Če dam še ISDN nazaj in vzamem še TEL pri T-2 potem si pri njih čisto zvezan. To bi že storil, vendar me je zaradi supporta strah. Pol ti poleg TV, Interneta ne dela niti TEL. Pristop in odnos do strank pri njih je unikaten in fenomenalen. Pod kritiko.

Matheeew ::

Voljatel drgač tud že lep čas nudi(in tudi priklaplja) poslovne stranke na VDSL2. Je sicer res, da jih verjetn ni velik...sam bi pa tud oni že verjetn prah dvignli če jim ne bi kej s telekomovimi centralami klapal...sam tok pa ne poznam da bi lahko trdil, da priklapljajo VDSL2/PSTN ali ISDN ali CEntrex čeprov bi sklepal da ja....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135866 (19812) Bug
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222442 (1708) roscha
»

siol ali t2? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766676 (4419) Nixxon
»

Kako dolgo bo še zamujal T-2? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9215075 (8182) Jaffa

Več podobnih tem