» »

Slovenija, Hrvaška

Slovenija, Hrvaška

-Techo- ::

Pozdravljeni


Zanima me kaj mislite o sporih izmed nas in naših sosedov vem da je to se malo občulive tame ampak me zelo firbec matra :)
One for all, all for one

zee ::

spori z našimi južnimi sosedi so IMHO posledica pregretih buč (o njihovem IQ ne gre razglabljati) na obeh straneh meje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

whatever ::

Me čist boli k**** za te spore in tisto Jorasovo bajto. Meja bi itak morala biti na Mirni in ne na Dragonji, vendar kar je je, to je že zgodovina, za tistih par hektarov se pa res ni treba pobit.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Oxford ::

Že stokrat premleta tema. Običajno se konča z zaklepom. :|

Uporabi "Iskanje".

Scorpia ::

Mi ne gre u glavo za tisto jorasovo hišo. Na njegovi strani, proti sloveniji nobene hiše, pa še en potok je tam če sem dober videl. Pol se pa krega da je tuki slo, pa 5m stran od garažne hiše od hotela. Pa še to hišo je prej registriral v umagu tak da čista bedarija kar počne. Če bi bil mal pameten, je ena trgovina v umagu ki je dost cenejša od slovenskih trgovin ne pa da se krega če kj kupi in noče carino plačat. Skratka kreganje sam zaradi ponosa. Kar se pa tiče pirana, hrvati majo tolk morja pa se kregajo za en ušiv piran. Edino mogoče zaradi rib ker jih je tam veliko. Sam tega ne povejo.

krneki0001 ::

Joras ima (ali pa je imel) dvojno državljanstvo. Dokler mu hrvatje niso težili in dokler jim ni nič zameril, je bil hrvat in je plačeval davke hrvatom ter pljuval po slovencih. Ko pa je postal piranski svetnik je pa začel svojo "sveto" vojno proti hrvatom in se delat slovenca(nabirat pike za volitve), na srečo pa so mu hrvatje zelo hitro(v primerjavi z našini politiki) vrnili milo za drago in zdej ima kar ima. Sam si je kriv in upam da ga bodo popedenal zelo na hitro, da bo dol enkrat mir.
Zame je joras samo lutka politike in kregarija s hrvaško samo nabiranje točk pri volilcih. V resnici normalne ljudi bolj malo briga, kaj se na mejah dogaja in vsi raje sedejo za mizo in spijejo skupaj kako pivo (kar je tudi prav, saj se zarad politikov ne splača kregat).

Res pa se na obeh straneh najdejo idioti(in na žalost jih ni malo), ki potem nam normalnim ljudem otežujejo bivanje na katerikoli strani z njihovim teženjem, pljuvanjem in kritiziranjem čez ene in druge.

Upam, da bo tega kmalu konec in da bodo tudi idioti sprevideli da sami ljudje nimamo nič s politiko in da se bodo incidenti na meji končali tako z ene kot z druge strani.
Še vedno velja pregovor da je DOBER SOSED VEDNO BOLJŠI OD BRATA.

Fatboyslim ::

Po moje je sramota da se državi grdo gledata zaradi bedakov kot so Joras, Jelinčič ipd.

itak37 ::

Se strinjam z vami, dosti lazje in bolj dopadljivo navadnim ljudem je "braniti juzno mejo pred balkanci" kot pa nekaj konstruktivnega naredit. Pri Jorasu me pa najbolj zanima ce takrat kadar nekaj vecjega kupi na Hrvaskem to prijavi na SLO carini ali samo izkorisca svoje pravice na obeh straneh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: itak37 ()

Azrael ::

Glede Jorasa, o ostalem je bilo že vse povedano.

Če je verjeti radiu Rijeka je bil Joras svoje dni tako zaveden Hrvat, da je na sodišču v Bujah zahteval prevajalca za slovenski jezik, ko se je tožaril s svojim sosedom. Ko je na sodišču pogorel na celi črti, je postal borec za južno mejo. Žal mi ni uspelo najti kakšnega linka, ki bi te trditve potrjeval v celoti, ampak samo del, klik.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Ahh, sej bi bilo vse dobro, če nebi bilo jorasa. Nekaj se sili, tako kot vsi poslanci, zaradi tega pa imamo ostali težave.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Oxford ::

@Pyr0Beast: Ahh, sej bi bilo vse dobro, če nebi bilo jorasa. Nekaj se sili, tako kot vsi poslanci, zaradi tega pa imamo ostali težave.

Tole zelo verjetno ne bo držalo. Sovraštvo do Slovencev je zakoreninjeno globoko v zavesti Hrvatov (še posebno Purgerjev). Oni imajo kompleks večvrednosti - ki se je še okrepil za časa Tuđmanove "Oluje". Slovenceljni pa smo jim trn v peti, oziroma smet na poti v Evropo (za njih smo Alpski Srbi).

Res pa je, da se je podobno sovražtvo do Hrvatov z leti 'privzgojilo' tudi pri nas. Žal. ;(
Če oni ne bi imeli morja, potem bi bilo pri nas hinavcev - ki po eni strani govorijo da ne marajo Hrvatov, po drugi strani pa hodijo dol na morje - precej manj.

klemen22 ::

Tole zelo verjetno ne bo držalo. Sovraštvo do Slovencev je zakoreninjeno globoko v zavesti Hrvatov (še posebno Purgerjev).

S tem se bolje ne bi mogel strinjati.
In PyroBeast: Joras je še najmanjša težava pri teh obojestranskih odnosih. Če pa nasedaš medijem vsepovprek (še posebej levičnjaškim) potem pa verjemem da je zate Joras zrno spora.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Pyr0Beast ::

Hmm, zaenkrat ne nasedam medijem. To je samo moje mnjenje.
No, s tistim, da bi bilo vse dobro sem se mal zaj...
Vsekakor pa bi bilo bolje. Politike nimam rad, politikov pa maram še manj.
Kaj pa glede odlagališča za NEK? Še vedno ga ni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

krneki0001 ::

Tole zelo verjetno ne bo držalo. Sovraštvo do Slovencev je zakoreninjeno globoko v zavesti Hrvatov (še posebno Purgerjev).


Aja. Ravno tok je sovraštva med purgeri(zagrebčani) in ostalimi ljudmi, kot med ljubljančani in mariborčani. In purgeri in mariborčani in ljubljančani se nosijo visoko in so najbolj zavedeni s strani medijev. Me prov zanima kok ljubljančanov se ukvarja z jorasom? V nasprotju z njegovimi sosedi, ki ga pomoje tut povohajo ne.

Ne vem kje vi ljudje vidite sovraštvo povsod kamorkoli pridete. Jaz kamorkoli na hrvaškem(razen v zagrebu, kamor ne maram hodit) pridem dobim med pogovorom s katerimkoli domačinom vtis, da jih politika ne zanima in da se brigajo za svoje stvari, kako bodo preživeli in kje bodo zaslužili denar za preživetje.
Na hrvaškem se razen z zagrebčanom še nisem z nobenim zapel v prepir, pa tut tistega zagrebčana so potem polomil domačini na cresu, češ kaj teži turistom in jih odganja.

Na živce mi gre vaša zvišenost(ki je enaka kot pri purgerih) in vaša zavedenost s strani medijev in politikov.

Skratka recept je tak, če ti prideš komorkoli dobre volje in nasmejan, pa če se normalno obnašaš, ter se ravno toliko prilagodiš domačinom, da jih ne motiš in jih pustiš take kot so (saj si vendar gost in ne moreš početi karkoli hočeš), boš lepo sprejet kamorkoli pač že greš. Pa naj bo to hrvaška, srbija, bosna, črna gora ali pa avstrija ali italija (pa vemo da avstrijci in italjani zganjajo večji teror nad slovenskimi manjšinami v njihovih državah in tudi nad slovenskimi gosti - kr enkrat pejte v staro gorico v kak kafič takoj čez mejo, kjer je natakar z imenom janez novak(tak napis je imel na ploščici, ki jo morajo trgovci in natakarji v italiji nosit) pa ni hotel z mano govoriti slovensko).

Sicer pa je tko povsod se najdejo idioti (tut na tem forumu), ki širijo sovražnost in si mislijo kok so vzvišeni nad ostalimi.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Simpl razlaga: V Sloveniji je en Zmago Jelinčič na Hrvaškem jih je dosti več in potem zato so problemi.

Pa tam jih tudi muči da oni niso v EU in zavidajo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

slawc ::

Pa tam jih tudi muči da oni niso v EU in zavidajo


In kontra velja za morje. Vidis, vsi smo enaki.

Pa ne mi prosim govort, kako je nekdo boljsi od drugega in kdo komu kaj zavida. Definitivno ne pripomore k konstruktivni in argumentirani debati. Boli njih EU, ne pa mi... EU je zahrbtna prasica, ki sluzi predvsem interesom Britancev, Francozov in Italjanov (ostali ali so kul ali pa "delujejo" bolj potiho).

Ali smo se o tem pogovarjali pred am... recimo 17 leti? O cem pa? O ostalih sosedih in o kapitalisticnih svinjah, ki niso zastopili socialkapitalizma. Rezultat, ki je nastal danes je izkljucno zaradi politike, pac radi napihujejo in nabirajo tocke (kot je bilo napisano) pri naivnezih.
Spominja me na "kruha in iger". Kruha je bilo bolj malo, so bile pa vsaj igre.

Ostali sosedje so bolj problematicni, ampak zakaj o tem ne debatiramo, ce se gremo zunanje politike? Takoj ko jim nekaj zapase (in ostali EU), jim vrli minister nastavi ritko. Ko koncajo z akcijo, gre pa se na kolena. Ko pa gre za Hrvasko, se pa neki duva. Ful je dasa, tale nas Dimsi.
LP, Slawc


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Joško Joras z argumenti na hrvaškem forumu

Oddelek: Problemi človeštva
402883 (1832) Tear_DR0P
»

Janeza aretirala hrvaška policija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26541878 (36342) Bellzmet
»

Jorasu grozijo s smrtjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
525192 (4037) DavidJ
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716825 (5362) ||_^_||
»

Ime meseca! Kaj meseca, LETA! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
544566 (3439) Thrivial

Več podobnih tem