» »

Jorasu grozijo s smrtjo

Jorasu grozijo s smrtjo

«
1
2

||_^_|| ::

Skupina hrvaških državljanov je zjutraj prišla na dvorišče piranskega občinskega svetnika Joška Jorasa, ki živi na levem bregu Dragonje, ter s pročelja njegove hiše snela evropsko zastavo.

Na hišo so obesili hrvaško zastavo, meni in moji družini pa grozijo s smrtjo," je po telefonu sporočil Joras, ki je poskušal zaščito poiskati na slovenskem notranjem in zunanjem ministrstvu, kjer pa ni našel nikogar od odgovornih. Kot je še povedal Joras, gre za skupino deset do petnajst Hrvatov iz Bujištine, večinoma ribičev.

Joras je z incidentom seznanil tudi slovenske obmejne policiste na mejni kontrolni točki, ki pa dogajanje le opazujejo in se niso odločili posredovati, je dejal Joras. O dogajanju je bil obveščen tudi operativno komunikacijski center v Kopru, kjer pa zaenkrat še zbirajo podatke.

vir: 24ur.com


kva so teli hrvati res prf**** al kva?!

Thomas ::

Joras je troublemaker, tisti ribiči so eni primitivci ...

Zdaj bomo pa videli, kako se bodo na Hrvaškem in v Sloveniji mase solidarizirale z enim ali drugimi.

Za bruhat!

;(
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Rešitev: dejmo ga Hrvatom :)

(ja, vem... če bi bil jaz na njegovem mestu...)

matter ::

Tut Joras ni tak nedolžen. Obračal je vse ko je hišo
gradil

Thomas ::

Jorasa smo Hrvatom že dali.

Hrvatje naj samo potrdijo v Saboru, kar so se obvezali, da bodo.

Njegov (Jorasov) patriotizem ... je pa čisto odveč. Proda naj tam in pride sem, če že hoče.

Da bi zaradi takih šli dve državi ljudi v vojno - hvala lepa.

:(

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rh^ ::

Ja kurc vse gremo dat hrvatom,....... že tako nimamo pol kur*a in bojo meli oni al kaj... res ni mi jasno... vsi jim popuščajo ki se delajo neke gadne kaj koj k**** ....

Thomas ::

Lahko izgubimo kaj dosti več, kot so tiste ribe z Jorasom vred. Tako mi, kot Hrvati.

Eni bi se pa kar stepli. Potem pa v enem drugem topicu vili roke, zakaj je toliko vojn in gorja na svetu. >:D

Ali pa peli moralne levite, da bi potem izjavili, da če jim pomre 13 od 15 otrok - saj jih je nekaj pa ostalo.

Dvoličnost je (tu) očitna.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rh^ ::

To se lahko zgodi čeimamo nesposobne politike kot so naši, nesposobni al pa nočejo oz. se jim ne da nič...

Thomas ::

Naši politiki naj bi storili kaj? Zasedli Istro do Mirne?

Sick!

Iztržili so realen sporazum, ki ga bodo zdaj Hrvati prisiljeni sprejeti. Četudi z mednarodno arbitražo.

Če bodo le naši politiki (še naprej) pametni.

Blut und poden politična filozofija relativne večine (?!) prebivalstva na obeh straneh se mi pa skrajno gabi.

Naj kar majo Hrvati Jorasa! Pa ratificirajo naj sporazum o meji. Za ribiče grem pa do kolen v vodo (toplo). Pa nič več.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

enako

||_^_|| ::

upsi... prvi post sem napisal v pomanjkanju informacij in zavedenost s strani 24ur.com. >:D

Tko kot je Thomas rekel: Njegov (Jorasov) patriotizem ... je pa čisto odveč. Proda naj tam in pride sem, če že hoče.

Točno tko in nč drgač.

||_^_|| ::

p.s. tisto o otrocih je bla fora.

Tomi ::

In naši in hrvaški politiki mi delujejo, kot da ne vidijo dlje od svojega nosu oziroma do meddržavne meje. Nasi sicer vidijo malo dlje, samo ko pa pride do medsosedkih prepirov, so pa eni veliki otroci. Tako da sami nikoli ne moremo rešiti spora, ker so oboji preveč pohlepni.
Kar pa se tiče Jorasa, je pa en Vince Black (Reno Raines, če ne veste, o kom govorim).
metrodusa.blogspot.com

||_^_|| ::

Sploh ne vem več kakšno mnenje bi mel o tem. Tisti kurčev sporazum itak ne velja.

Tiger ::

Me prav zanima kdo bi kupoval novo zgrajeno hišo na spornem mejnem območju za realno ceno?

tejo ::

hmm, mogoče kupi hišo hrvaška policija in si tam postavi novo policijsko postajo ter dokončno zavzame vas...

billy ::

Ma kaj...napast te pizde od hrvatov, jst grem takoj v prvo bojno vrsto.

Alec999 ::

Nehite ze z vojno med Slo pa Cro, ker tega ne bo... trezno glavo prosim. Zaradi nezmoznosti razresitve odprtih vprasanj ... bi bla najbol primerna arbitraza (po mojem mnenju) za vsa stvari 1 arbitraza in ne za usako stvar posebi ... tko bi saj km prsli pa koncno bi lahko zacel izbolsevt odnose med drzavama.


lp,
Alec999

Dalmatinc ::

še en gals za vojno....jst sem zato da slovenija na obejne črte postavi vojsko !

če pa hrvati napadejo pol pač gremo v vojno. jebiga. Samo popustit ne smemo.

Pisk ::

Je pa očitno kako se Hrvati bojijo arbitraže na kopnem saj bi najverjetneje izgubili Savudrijo, ki je bila tisočletje naša. Eh ja, potem pa je prišel nek možicelj, Kardelj po imenu... >:D
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

||_^_|| ::

dalmatinc: hehe. vojna s hrvaško? a bi ti rad mel slovenijo kot provinco hrvaške al kaj?
Najbolš da se gremo pol tkole: opasamo si 10KG plastike in se gremo razfukavat po hrvaški:D

Gunny ::

Eni ste pa res otročji, omenjate vojno kot da bi bla igra. Kaj mislite da je to SOF2 ali MOHAA? Folk v vojni umira in me prav zanima kolko vas junakov ki pravite da bi se dali v prvi bojni vrsti bi to res nardilo.
Joras je sam en kret** ki povzroča mednarodne nesporazume. Ko je gradil hišo je šel v Piransko občino vprašat za gradbena dovoljenja in ker jih ni dobil je šel v Umag kjer so mu vse odobrili. Sedaj ima zgrajeno hišo in teži da je na Slovenski strani, gradbena dovoljenja pa je šel iskat na hrvaškem. Tako da je dobil kar si zasluži. Če Joras se počuti ogrožen pred ribiči naj se odseli saj si je sam skuhal kar zdaj požira.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gunny ()

jeb ::

Prve bojne vrste? Strelal bi se? Pa to se hecate, a ne?

Tr0n ::

Heh, slabi diplomati ste mi vi, ce je vasa prva misel uporaba sile. Sram! :P

Ziga Dolhar ::

Okej, še jest.

Za Jorasa bom rekel to, kar menim za naš trg ter vstop v EU: trg naj ne pozna meja, pa to ne pomeni grožnje "nacionalnim interesom" oz. naj si folk tega ne razlaga kot "opustitev tradicije", "manjšanje nacionalne zavesti".

Joras in diplomaciji obeh strani naj lepo poskrbita za prenehanje trenj -- konec koncev, KAKO zelo zvažnih je tistih nekaj sto kvadratnih metrov? Okej, dfavki in to... zelo veliko jih je. Ampak če država sama s tisto metražo ne počanja NIČ..... kakšna je vrednost? Ja, za "patriote" je vsak meter neprecenljiv. Zame pa po "brezmejevju" praktično nič več in nič manj kot vsak drugi meter na vrhu triglava, v koperskem pristanišču ali sredi Kranja.

Kaj je problem? To, da Joras ni zadovoljen?

Asgard ::

mislim skozi tezite z tem patriotizmom. Lepo in prav, samo nekega dne boste odsli v trgovino, kjer vam bo iraski trgovec prodal napol gnile banane, ceprav ste zahtevali sveze, ker pac nima pojma o Slovenščini. Slovenci se premalo postavimo za svoje državljane, pa naj bo kdorkoli že. Raje bomo dali istro hrvatom, kot da bi se malo zbunil, pa bi vidli hrvati da sploh nimajo sans pri nas. Že trst smo prodali italjanom, pa za kaksno ceno ? Za nekaj tisoc vrnjenih vojakov, ki so potem koncali v kocevskem rogu in po drugih breznih. Prav tako nam bodo hrvati pozrli kos piranskega zaliva, potem bomo pa jokali. Ce bi bilo prav, bi bila istra kompletno nasa, ne pa da jo imamo samo pol. Leta 45 so jo predali v skupno imovino kot last ex yugoslavije.



p.s. ne misliti da sem nepismen, ce ne pisem z veliko hrvaška in ostale države, samo se mi zdi da si ne zaslužijo !!!!

Ziga Dolhar ::

A Slovenščina si pa zasluži veliko začetnico?

jRk0 ::

ta je bla dobra;)

ma vi ste cudni, kaj bi te sli v vojno s hrvasko?? mate pa res butaste ideje. to je itak samomor...ze zdaj je malo slovencov, pol bi jih blo se pol manj verjetno. v vojni sploh se bli niste, vecina hrvatov pa kar dobro pozna in bi ziher pol tudi kar bolje branli svojo drzavo in napadali, tak da ne sanjat o neki vojni, ker potem ne bomo izgubili samo morja. najboljse je itak tak kot Ziggga pravi, lepo brez meje naret pa se vozijo naj vsi.

so pa hrvati tudi cudni, da nam ne pustijo na miru te pescice morja, ki nam se je ostalo. itak ga majo oni prek kot dovolj...
You fuck up once, you loose two teeth.

DavidJ ::

Tole sranje z mejo ima se neko drugo vrednost. Kdo od vas misli, da se bosta Šengenska meja ali NATO selila na drzavo, ki nima dokoncno dolocenih meja? Hrvati zagotovo ne.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

para-site ::

Točno tako hornet. Bistvo spora ni ne Joras ne ribiči ne noben lokalni kurac palac... Dejstvo je, da mi končno določitev meje rabimo dosti bolj kot Hrvati, zato se Hrvatom ne mudi. Kar seveda slabša naše možnosti za vstop v EU.
Po mojem mnenju sta dve možnosti:
- arbitraža za celotno mejo
- zamrznitev pogajanj za nekaj časa

Zelo ugodno za Slovenijo bi bilo, če bi Slovenija bila sprejeta v EU, ob neki temporarni-začasni rešitvi meje, ki pa ne bi vplivala na potek enkrat v prihodnosti nadaljevanih (sedaj zamrznjenih) pogajanj za dokončno mejo.
Eeeee, takrat bi pa Hrvati tenko piskali.

spacejam ::

Tako bom p ajaz rekel da res ce zreli prit sem naj tam vse proda, res je da je uni polozaj strateski (ilegalno izvazanje vsega), je pa tudi res da bi mogli dat cloveku moznost naj se sam odloci kje zeli ziveti, ter ne morejo oni razpolagat kr tako z zivljenjem ene druzine postavte se vi v njegovo kozo bi zelel bit kdo hrvat??.
ja pa se to nasi politiki so kmeti in nic drugega oni bi prodali celo slo samo da bi imeli kes in posestva kot jih imajo na HR, poleg tega bi lahko zahtevali odskodnino od marsikaterega podjetja in same drzave HR ker so oni samostojno ze zacrtali par let od tega mejo ki pa sploh ni obstajala do sedaj. in ze zakaj ne poiscejo dokumentov kjer pise da do kje je bila meja lahko tudi 100 let nazaj, tako so v italiji eno laguno pravilno razdelili z dokumenti iz leta 1860. pa da ne povemo se kaj o krskem ne! zakaj ne izklopijo elektriko hrvatom ce pa ti ne placujejo pa ce bojo placevali morajo tudi oni si prevzet odgovornost za odpadke, ce zelijo imeti elektriko ce ne naj si prevezejo iz drugih elektrarn. pa se maski kaj bi se se naslo na racun hrvatov ("politikov in nekaterih ljudi").
Space-jam Team & Co.

SmoKey ::

Dejstvo je da ns Hrvatje - bivši bratje ne marajo prav nič. Ampak povem vam nekaj; tud js jih prov težko gledam. Samo upam da bo arbitraža ugodna za Slovenijo in ne za hrvaško, pa tud privoščim jim da majo tolk slab standard. Kaj k**** pa mislijo da so!? Se strinjam z večino da je Joras hujskač ki ima predolg jezik, ampak je Slovenec in ga podpiram. Kaj mislite kaj bi se zgodilo če bi slovenska policija (kar se ne bi zgodilo u 100 letih ''suverene'' Slovenije) odpeljala hrvaškega državljana z meje v Koper v arest- seveda v podobnih okoliščinah. Jaz pravim da bi se hrvatom zmešal. To pa bi bila vojna.
Zakaj? ZATO!!!
Živalsk vrt iz silicijeve doline

perci ::

Eh, kakšna vojna neki. Če gremo zarad take bedarije v vojno se takoj preselim. In vam povem, da se ne bom preselil. Hrvati pa tut ne bodo šli v vojno zarad parih metrov meje in enga Jorasa. Sej niso neumni. Poznam kar nekaj Hrvatov (intelektualcev) in vam povem, da si nihče ne beli glave s to mejo. Nihče.
Gre zgolj za nepomembne provokacije lokalcev in žal velik odmev javnosti (beri: rulje) na njih. In nič drugega.
Da bi našim policajem kupovali nove čolne? Ja, itak. Najboljš, da rekrutiramo kar Bavčarja, da ga bo izbral; on ima izkušnje in reference za to početje - smo ob nakupu prejšnjega čolna videli kak poštenjak je.

para-site ::

No, Rupel mi sicer ni preveč všeč, je pa včeraj pri odmevih povedal podobno kot jaz v zadnjem mojem postu. S tem, da je dodal, da so situacijo preštudirali pravniki in da Jorasu država Slovenija svetuje, da se pritoži na evropsko sodišče za človekove pravice. Obljubljajo mu pomoč, tako finančno kot logistično, ker so baje prepričani, da bi sodišče odločilo v njegovo korist. Zelo dobra poteza.

Aja, pa še neki je dobro povedal. Nekateri se zavzemajo za pomilostitev Jorasa, Rupel pa je rekel, da pomilostitev ni prava beseda, spustit in opravičit bi se mu mogli.

||_^_|| ::

krucymucy ::

Joras je tko kot pravi thomas: troublemaker!!! očitno si želi medijske pozornosti ...

Vojna s Hrvaško ... pojedo nas lahko - dejte no mir! nej da mir tko kot ga lahko dajo tisti ˝slovenci˝ ki so na enakem položaju kot joras ...

poweroff ::

Jaz se popolnoma strinjam s Thomasom. Dokler se s čolni preganjajo po Piranskem zalivu in mahajo z zastavami, je še v redu. Ko bo pa nekomu prekipelo in bo pritisnil na sprožilec - kaj bo pa pol? Če bo nekdo umrl zaradi tehs porov zadeva ne bo več smešna. In posledice bodo za oboje resne. Pomislite samo kaj se zgodi s turizmom, če CNN objavi novico da se je spet začelo...

S tem, da bi jaz tukaj še nekaj dodal. Obojim politkom ustreza da se o tem piše po medijih. Vmes so šle razne podražitve potiho mimo, politiki na tej in oni strani pa so si z "napenjanjem" mišič pridobivali točke. Rupel je kar nenadoma iz arogantneža in nedemokrata (pisarjenje po časopisih, spiski nasprotnikov NATA,...) postal odločen politik! Enako je verjetno pri Hrvatih. Zaenkrat kakšne hude cene za to ni bilo treba plačat. Če se bo pa spor zaostril, bo pa problem...

Poleg tega Rupel v vsem tem asu ni bil sposoben rešiti vprašanja meje, pač pa se je raje ukvarjal z EU in NATOM. Namesto da bi priznal da je nesposoben, ima sedaj izgovor, da so Hrvati težavni. (na oni strani pa je enaka situacija).

Tako da je moj predlog naslednji:
- če ne gre drugače, naj se zadeva reši z arbitražo;
- Jorasa, ki je navaden provokator damo Hrvatom pod pogojem da vzamejo še Rupla;
- hrvaški mladeniči, ki so sneli zastavo se opravičijo, gredo v ječo za 1 mesec in vsak plačajo 50.000 SIT;
- ribarjenje se v Piranskem zalivu prepove, ker je populacija rib že tako ali tako ogrožena in bodo v kakšnem desetletju izumrle, če bo šlo tako naprej;
- Slovenija našim ribičem plača preusmeritev na drugo področje, Hrvati pa lahko ribarijo drugje.

OK? :D

||_^_|| ::

Pol se pa truplo pokrije z listjem in zbeži...>:D

Ziga Dolhar ::

... in ga čez teden dni aretirajo v Frankfurtu.

No, vsekakor me zanima, koliko ljudi bo volilo za Jorasa, če to ta res kandidiral.

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

Malo, po moje.

Mene pa še bolj zanima, kako bo uspelo največjemu partizanu - Bati Životinji. Yuga se zgleda demokratizira. :D

DavidJ ::

V abitrazo ne.

Arbitraza = nic NATO in nic EU.

Tole bo treba nekako drugace resit...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Matek ::

Evo, takole malo za šalo, ne preveč resno jemat, sem prepesnu Natalija Verboten - Srečko

Rekli so da morje res za nas pač ni,
da slovenci smo lahko le planšarji,
Ti pa sam si jim dokazal kaj velja:
Trdno garanje borba do konca, naj arbitraža velja!

Jožko, Jožko, naš si heroj,
v nove zmage gremo s teboj,
Ti zares si mož in pol
takim asom kapo dol
Ubi ubi ustaša,
Tudi tu je Slovenija!
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

jeb ::

Joras dela vec skode nam kot pa Hrvatom.
Definitivno, ribarjenje v piranskem zalivu bi bilo treba v celoti ukinit. Bilo bi izredno neracionalno, ce bi prislo do resnejsega spora med drzavama zaradi PESCICE (zares pescice) ribicev in tistih nekaj ton rib, ki jih letno ulovijo. Povsem brezveze.
Naj se zaposlijo v Delamarisu, pa naj pakirajo uvozene ribe.
Jorasa pa nej Hrvati kr se za kaksen mesec zaprejo.

Thomas ::

Zelo res. Edino ga mogoče ni treba zapirat. Sicer je pa zelo res.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

What thomas & matthai said.

Arbitražo, pa četudi za nas ni ravno najbolj ugodna, fsck it. Rabimo dogovorjeno mejo, da gremo v EU. ko pa bo schengenska meja pri nas - bodo pa hrvati tenko piskali.

Joras pa dela tisto, kar so krajinski Srbi delali deset let nazaj - "tukaj živim jaz, imam se za slovenca, in tu je slovenija". Enako kot če bi se jaz preselil v njujork in ustanovil slovensko kolonijo na sredi menhetna. Vraga pa taka politična perspektiva... in on ti je predsedniški kandidat. Smeh. Najbolj da grem tudi jaz kandidirat za predsednika, sej mam pet minut časa...

lp
s.
Adapt and overcome.

Monster ::

joj thomas ej... joško ni nč slabši/bolši ko hrvati... vsi se neki španajo za svoj PATRIOTIZEM tk da VSI isti idijoti... naša politika je pa itak že od samega zacetko slovenijade v kurcu glede na to da smo marsikaj zgibl( celoves, trst, sitro, pa še kej a ).... preveč popuščamo... po enji strani se pra gre sm zarad ekonomije.. ce hrvate zajebenmo bo naslednje... zaprl bojo mejo za hrvate da ti ne bojo vec mogl kupovat pr nas.. in to pomen konec nase ekonomije... Joško pa mogoce to dela zarad volitev al pa ma jajca da se upa postavt po robu temle butastim hrvatom(sam zivim cist ob meji ni vem kk je...)... hrvate bo tk ko amerikance enkrat lasten nacionalizem pozrl...
Ka zaboga...

DavidJ ::

zaprl bojo mejo za hrvate da ti ne bojo vec mogl kupovat pr nas.. in to pomen konec nase ekonomije...

Ne nase, njihove. Ceprov kej takega ne bo naredila nobena stran. Embrago? Lol...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Ziga Dolhar ::

12 al koliko let smo Srbijo poimenovali "agresorji".
(pa o tem, da so oni varovali ozemlje svoje države, ne bi, hvala.)

Bi lahko danes Hrvati Jorasa imenovali za "agresorja"?
(brez zaključka.)

Monster ::

hornet... mogoce se nismo zastopl...

poglej sam zvim v obmejmen kraju natačneje v Rogaški Slatini in ti povem ad pr nas laufajo trgovine sm zarad hrvatov... trgovin mamo tolk(vlkih ne malih... ala 3tjina interspara) in vse so polne HRVATOV... prides v trgovino cez vikend(vsak vikend) in vidis eno hrvasko familijo z staro mamo vred pa pelejo tri polne vozicke in se pl vsi stlacijo v jugota in odpokajo domov... tk odpelejo od nas... in ce njih ne bi blo.. bi verjetno velik trgovin pocrkalo... in tako zezanje je ze blo parkrat.. hrvati so to ze enkrat celo izvedli... sicer se pa pomojm velik okol tega vrti... mi nismo hrvatom neki pustil takoj so zacel teit z nafto.. ipd...
Ka zaboga...

Tomi ::

Monster: so bili časi, ko so Hrvati imelo poceni zadeve, in se je splačalo celo tam kupovati. To, da se sedaj Hrvatom splača pri nas, je logično. Ker smo veliko bolj ekonomsko razviti.
In tudi če bi nehali kupovati pri nas, koliko pa bi se to poznalo. (Pre)veliki trgovski ventri so povsod, in jim gre bolj ali manj dobro. Tudi tistim v Rogaški bi šlo. Ljudje v vaših koncih imajo, kakor jaz poznan, še vedno dosti denarja.
metrodusa.blogspot.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenija, Hrvaška

Oddelek: Loža
151953 (1338) slawc
»

Joško Joras z argumenti na hrvaškem forumu

Oddelek: Problemi človeštva
402879 (1828) Tear_DR0P
»

Janeza aretirala hrvaška policija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26541849 (36313) Bellzmet
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716811 (5348) ||_^_||
»

Ime meseca! Kaj meseca, LETA! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
544556 (3429) Thrivial

Več podobnih tem