» »

Kupovanje računalnika - Celje

Kupovanje računalnika - Celje

Slo-Tech - Po malo spremenjenem scenariju (kupujemo računalnik za očeta obrtnika, ki mu nihče več noče pošiljat faksov, temveč bi vsi samo neke e-maile pisali) smo se tokrat odpravili v Celje. Začuda so rezultati precej podobni ljubljanskim, le da so končne cene precej nižje, saj nam skoraj nikjer niso prodali pisarniškega paketa, ponekod pa so pozabili tudi na operacijski sistem. Ena izmed trgovin pa trdi, da prednaloženi operacijski sistemi ne obstajajo. Tudi tokrat nas zanimajo vaše kritike našega eksperimenta. Veselo branje.

112 komentarjev

«
1
2 3

Dragi ::

Me zanima kake bodo sedaj kaj kritike, ko je bilo na prejšnji članek toliko komentarjev kako "oh in sploh" so trgovci pošteni. >:D

edit: Se popravljam... to rundo celo niso cene nabili v astronomske višave, čeprav še večina še zmeraj ne pozna integrirane grafike ter KOMPLETNIH pc-jev (out of the box). ;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dragi ()

neoto ::

Kaj pa JAE v Merkatorju (Merkator je bil baje celo danes odprt) ali pa Teal? Glavni dve Celjski trgovini ste izločili

Primoz ::

Ne boš verjel ... ampak JAE je iz Celja zbežal. Za Teal bom preveril.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

VidKo ::

Dajte še v Mariboru to nardit, ampak z blondinko :)

Vikking ::

Mogoče je manjku še obisk hardstore trgovine in pc-chipa v žalcu.

Aja pa pri Merkurju, se da včasih dobit računalniško komponento (kakšna mrežna ali druga stvar ki je ponavadi na platah že integrirana), ki je včasih v Celju nimajo v nobeni drugi rač. trgovini. Se mi je že 2x zgodil da me je merkur odrešu muk nujnega nakupa, da se mi ni bilo treba vozit kam daleč proti LJ. Tak da komentar o grabljicah... je čist mim.

neoto ::

Kako to misliš? Pred dobrima dvema mesecema je še bil tam!? Od kdaj to?

Primoz ::

There can be no real freedom without the freedom to fail.

Gandalfar ::

neoto: sprijazni se, ni jih :]

Jae

Vikking ::

JAE je pred slabim mesecem šel iz Merkatorja ven. Zakaj pa nimam pojma.

Trololololo1 ::

pc-chip je ena najbolj bednih trgovin v okolici Celja. V mestu je še trgovina Sebanet oz. nekaj podobnega.

Grimlord ::

Sicer zanimivo (kot prejšnji), ampak kratko.

Bi pa rad videl podobno akcijo v Mariboru :)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Primoz ::

Takoj, ko končamo. Sicer nam ne bo uspelo izvesti akcije v čisto vsaki slovenski računalniški trgovini ampak vsekakor nameravano narediti dober vzorec. >:D
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

neoto ::

Zdaj se bodo pa prodajalci v MB pripravili... :D

Primoz ::

Tudi celjski bi se lahko ... pa nič ne kaže na to. Malo drugačna zgodba, drug človek ... problem rešen. Če se bodo pa do vseh strank začeli obnašati kot se spodobi, potem pa :D .
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Gwanaroth ::

V Novi Gorici bi imeli tudi kar precej izbire (Eniac, Venpex, Arctur, Shift, Flamingo, Merkur, ...).
Lights often keep secret hypnosis..

Osprey ::

Zdaj se bodo pa prodajalci v MB pripravili... :D


Potem se bodo do vseh morali začeti drugače obnašati, ker ne vejo, kdo jih testira. Namen dosežen ;)

Primoz ::

Tudi v Ljubljano bomo šli še (vsaj) enkrat. Tudi v trgovine, ki jih v prvem opisu ni.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

neoto ::

Kaj pa če še poskusite, kako dobiti čimveč za čim manj? Enega dobro računalniško izobraženega pošljite po trgovinah z omejeno vsoto denarja in poskusite iztržiti čim več.

Veron ::

to ubistvu na rač. trgovine deluje kot kaka inšpekcija >:D i like that :D Nebi bilo slabo to recimo vsaj 1x letno narest, čisto po naključju izbran dan, ko bi trgovci ugotovili, da jih redno "pregledujejo" bodo začeli paziti na vsako stranko, saj nikoli ne bodo vedeli s kom imajo opravka :D

keep on :D

Primoz ::

neoto: še enkrat ... NE gledamo cen. Lahko je trgovina nadpovprečno draga pa nas to NE zanima (ta hip). Trenutno gledamo samo, kako se do naših kupcev obnašajo prodajalci in kako kvalitetne nasvete nam dajejo.

Ko ugotovimo, kako bomo vse skupaj izvedli, bo šel nekdo na juriš še na servise. Vsekakor se strinjam, da bodo rezultati tudi tam zanimivi.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

lukanium ::

Ko ugotovimo, kako bomo vse skupaj izvedli, bo šel nekdo na juriš še na servise. Vsekakor se strinjam, da bodo rezultati tudi tam zanimivi.

Ja, bi znali biti zanimivi. Pa čimprej začnite, če želite objaviti rezultate še v tem letu... ;)
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Turboslav ::

Se pravi, da lahko tisti predračun, ki sta avtorja dobila v Big Bangu skenslam?
Sir je dober

Primoz ::

Igorja vprašaj. Jaz se moram tudi o tem pogovorit z njim.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

sverde21 ::

Uf ker test, ka pa Pc-Servis, Chip, Sebanet,... :\ to je tud v celju tak BTW :P
<?php echo `w`; ?>

Primoz ::

Za vsa omenjena podjetja smo vam izredno hvaležni. Če imate še naslove ali URLje do njihovih strani ... toliko bolje. Kot že rečeno, ta test NI zadnji.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

goldenfox ::

Chip je v Žalcu, PC-Servis (razsvetli me prosim kaj je to?!), Sebanet smo pa res izpustili, ker smo pač prišli prepozno in je bil že zaprt (mislil sem, da delajo kaj dlje kot do 16.00). Sicer pa to, da smo šli na obhod po celjskih trgovinah ne pomeni, da smo obiskali vse garažice, ki so ali bodo kdaj v prihodnosti obstajale. V 2 primerih sem npr. naletel na prazne prostore, ki jih prejšnji lastniki prodajajo ali oddajajo.

baker ::

Če bi bil jest ata bi bil vesel da mi niso ponudili windowsov in dragih offisov. Se kar pozna pri ceni.

NeOman ::

Prov zabavam se ko berem to:D

ERGY ::

Zanimive raziskave :)

Gandalfar ::

Se posebaj, ker imas podjetje ane..

Corleone ::

Kaj pa če bi vi rajši delali tisto na kar se spoznate? Takšni testi so za vas očitno prezahtevna naloga oziroma se vam ne ljubi ali pa nočete izpeljat zadeve kot je treba! Lahko bi vedeli da se takšna raziskava ne opravlja na tak način, ker niti približno NE PRIKAZUJE REALNEGA STANJA v trgovinah. Na podlagi enega obiska pri enem od petih ali desetih prodajalcev v posamezni trgovini ne morete oceniti celotne firme ter ali ji naj ljudje zaupajo ali ne. Kot da bi delali anketo če imajo ljudje radi pašteto in bi med desetimi vprašanimi naleteli na 8 takih ki jo imajo radi in potem trdili da imajo vsi v Sloveniji radi pašteto (banalno ne?) Vse skupaj je bilo izvedeno skrajno AMATERSKO !

Se pa s tem dela lepa reklama za stran katere kvaliteta vsaj pomoje zadnji čas ne narašča. Morda bi se morali lotiti testov računalniške opreme takšne zadeve pa prepustiti komu drugemu..

Da me ne boste narobe razumeli, s tem postom ne trdim da so vsi trgovci v Sloveniji pošteni in jih je verjetno dosti, ki pred sabo vidijo samo denar nekaj pa jih je verjetno tudi takih, ki hočejo, da so stranke zadovoljne, ker take stranke se vrnejo in na koncu firma zaluži več kot z enim nategom ;) To samo v razmislek..

Saj drugače ste kul samo to pa je bilo pod nivojem. Razmislite malo ;)

lp, Corleone
I'll give you an offer you can't refuse!

MEDENA ::

lexmarkov tiskalnik je multifunkcijska naprava.....vsaj to bi lohk pravilno napisal.

drugače je pa tole totalna bedarija....kero branžo boste šli naslednje? gostilne, lokali, shoping centri, trgovine? dejte čas pa trud za kaj bolj pametnega izkoristiti....ne vem štrajkat pred vlado >:D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

Primoz ::

Corleone, ne vsi, ampak 80% s stopnjo zaupanja skoraj nič. Če bi naredili naključen vzorec 1000 ljudi bi bila stopnja zaupanja precej višja (pa še vedno nismo vprašali celotne populacije).

Sedaj če si kreten in greš v trgovino ... nabašeš na kogar pač nabašeš. Prodajalcev, ki so se ukvarjali z nami, nismo izbirali mi. Bili smo popolnoma navadna stranka. In kar je opisano se pač zgodi naključni stranki, ki naključno zaluta v trgovino. Če mi pošlješ seznam dobrih prodajalcev, ga bomo z veseljem objavili.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

BluPhenix ::

Kot da bi delali anketo če imajo ljudje radi pašteto in bi med desetimi vprašanimi naleteli na 8 takih ki jo imajo radi in potem trdili da imajo vsi v Sloveniji radi pašteto (banalno ne?) Vse skupaj je bilo izvedeno skrajno AMATERSKO !

Tusi ko delajo ankete, ne vprašajo vsakega prebivalca slovenije, kakšna se mu zdi ena stvar, ampak se to naredi na vzorcu. Ta vzorec se potem analizira in povlece zaljučke.

Torej praviš da bi morali sprobat vse prodajalce v firmi? E dečko, to ni delo stranke, to je delo delodajalca. Kaj potem bi priporočil eno trgovino, ampak samo od te do te ure, ker takrat dela ta in ta prodajalec? Ne gre tako. Šef mora poskrbeti, da vsi prodajalci enako zadovoljijo stranke, on mora izvajati kontrolo prodajalcev. Če nek prodajalec svetuje bistveno slabše, oz. ima bistveno slabši odnos do strank je šefovo delo, da se ga znebi. NE more za to skrbeti stranka. Zato ja, na podlagi 1 uslužbenca lahko dobiš mnenje o firmi.

dej razmislite malo, to kar zdej delajo, bo lahko koristilo marsikomu, ki se s poznavanjem računalniških komponent ne ukvarja "profesionalno". Mogoče se bo končno prodajalo po željah stranke, ne pa prodajalca.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

civic_ ::

potrebujete primer obupne trgovine ki, če bi bila v ljubljani bi lastnik že zdavnaj umrl od lakote.

pejte za foro v bistrico v eno računalniško trgovino. (če kdo pozna pri agrini, "kakež") je še ena ki se jo je oprijelo ime TRUST shop (vse skoraj od trusta)
starodavni računalniki, komponente in zasoljene cene >:D nimajo pa recimo že hladilne paste 8-O

recimo da sem dal ker sem nujno rabil za ventilator malo večji xxy firme (glasen in slab) za katerega bi dla v lj okoli 700,800 tolarjev sem dal nekaj čez 2000sit

obiščite papirnico in prodajalno računalnikov kakež, ja jako ugodni so >:D

naredite tam test pa boste ugotovili kaj je res hudo.

drugače svaka vam čast da ste se lotili:)

VolkD ::

Čisto prav je da se to počne !
Imamo sicer društvo za zaščito potrošnikov, ki bi moralo take in podobne akcije izvajati. Žal jih ne. Tole je kritika tudi njim !
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

civic_ ::

mogoče se bom en dan jst pozabaval s tem >:D če bom bom napisal

...:TOMI:... ::

Pa kaj sam kritizirate: "Ta štacuna pa tut obstaja"... Uzemte bicikl, neki prostga časa pa se zapelte do štacune in opravte test. Drgač pa svaka čast tem ljudem, ki so opravl pregled trgovin tako v Lj kot v Celju.
Tomi

fancy ::

http://www.dar-computers.si/

Ta naslov bo kar pravi vsaj za mene.....fantje se potrudijo......tko da ...ne kupujte v mega trgovinah ker v veliki meri nimajo pojma (vsaj nekateri). Moje mnenje je da se mali trgovci bolj potrudijo kot veliki.
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fancy ()

iskra ::

Gwanaroth: sem lih hotel napisat, da bi se spodoblo še kaj na Goriškem potipat. In skoraj sem se že javil za to delo, pa sem se spomnu, da me že poznajo u par trgovinah, ker grem vsake toliko na obisk "solit pamet" s točno določenimi deli :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Pyr0Beast ::

Pohvale in čestitke ekipi.
Mogoče še v Nm nebi bilo slabo narediti :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

alyF ::

Mašine prav v Celju še prodaja Janus Trade, Hardstore (če še živi), E-misija (če še živi, par tednov nazaj je blo "začasno" zaprto), BIRObit, Chip je pa iz Žalca.

mercutio ::

"Lahko bi vedeli da se takšna raziskava ne opravlja na tak način, ker niti približno NE PRIKAZUJE REALNEGA STANJA v trgovinah. Na podlagi enega obiska pri enem od petih ali desetih prodajalcev v posamezni trgovini ne morete oceniti celotne firme ter ali ji naj ljudje zaupajo ali ne. Kot da bi delali anketo če imajo ljudje radi pašteto in bi med desetimi vprašanimi naleteli na 8 takih ki jo imajo radi in potem trdili da imajo vsi v Sloveniji radi pašteto (banalno ne?) Vse skupaj je bilo izvedeno skrajno AMATERSKO !"

Tvoj argument ne zdrži vode. Če jaz kot kupec naletim na ravno tistega prodajalca, ki je slab, me prav en k... briga, če je ostalih 9 dobrih. Kot je že nekdo povedal mora prodajalec zagotavljati kvalitetno storitev, ne glede na število prodajalcev. Sploh pa je test narejen na tak način, da v bistvu samo poda kritiko, kaj bi se dalo izboljšati in na katere stvari bi bilo treba v kakšni izmed trgovin paziti pri nakupu. Nikjer nisem pa videl, da bi pisalo, da se v kakšni izmed trgovin odsvetuje nakup.

VidKo ::

Drži, trgovina je tako dobra, kot je dober njen najslabši prodajalec.

pazduha ::

Super. Točno to smo rabili. Spet ena tema, kjer se pljuva po raznoraznih prodajalcih/trgovinah (*vključi detektor sarkazma*).

Firebat ::

Tako kot je VidKo zgoraj omenil, probajte zdaj žensko poslat v nakup računalnika, da vidmo kako bodo odreagirali prodajalci >:D.

mercutio ::

"Super. Točno to smo rabili. Spet ena tema, kjer se pljuva po raznoraznih prodajalcih/trgovinah."

Če ti vidiš to kot pljuvanje ... ali raje kot nasvet trgovini na kaj naj v prihodnje pazi.
:D Sorry, nisem prebral do konca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mercutio ()

ivanuscha ::

Haha carji ste! Tele raziskave so prow zakon, ne moreš verjet kakšni peki delajo v rač. trgovinah.

christooss ::

Pa ne navadne ženske. Ampak blond polnih oblin. Da bodo prodajalci dol padl zravn pa si mislli kolk jo bodo okol prnesl :)

Aja pa upajte da ne bo pol ženska prodajalka
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska policija začenja uporabljati varne mobilne komunikacije

Oddelek: Novice / NWO
3615285 (12789) matijadmin
»

Prihodnje leto se vračajo telefoni Nokia

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
1426574 (23788) erunno
»

HTC-jeva družina Desire po novem s tremi člani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6115034 (13386) PrimozR
»

Ubuntu Karmic Koala - Release Party (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
918911 (6204) techfreak :)
»

Intelovi štirje T-ji

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
82654 (2654) Dr_M

Več podobnih tem