Forum » Igre » EVE Online
EVE Online
Senitel ::
Mnja. Ampak nimaš od začetka dostopa do dobrih L4 agentov. Potem moraš tudi prit do ladje, s katero lahko čez L4 misije dosti hitro letiš...
Seveda se ti pa lahko userje in v beltu sesuješ npc pirata in ti dropa kakšen F expensive module.
Seveda se ti pa lahko userje in v beltu sesuješ npc pirata in ti dropa kakšen F expensive module.
ziga1990 ::
Ok kje pa vi kupujete 30 dnevni GTC ?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
BigWhale ::
Ja, vsak si je najdu svojo luno in/ali planet sedaj pa mirno zivimo v pokoju in gledamo tole mladino kako isce mehke hruske! ;>
lopov ::
[snip]
V hi-sec?
ni nujna mam pogum za 0.0 sektor sam vem da so tam skoraj vsi pirati
[snip]
V hi-sec?
ni nujna mam pogum za 0.0 sektor sam vem da so tam skoraj vsi pirati
Mors met opremo in skille za 0.0, pogum sam ti ne pomaga. ;>
skille potrebuje za opremo ampak za miniranje ali delanje misij pa si dober že na začetku sam ko pa te napade kaki ničvrednež pa da ne zgobis ladje potrebujes več kot božjo pomoč vem kaka so tveganja v 0.0 sektorjih
antonija ::
Ce bis v 0.0 miniral al pa steljal NPCje, al pa delal misije, pol spizdi preden te ima kdo moznost napadet ker bos umru ;) Razen ce nisi bait
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
mam izkusnje sem enkrat ze 14 dnevni tiral probal in izkusil 0.0 sektor ponavadi sem imel srečanja pri jump gatih
Prehodi v 0.0 (ki jih je relativno malo) so skoraj vedno campani, ali pa vsaj kaksen junak scouta. Malo globlje v 0.0 (in stran od homebaseov lokalnih alianc) je pa povecini puscava. Vcasih kdo priskace mimo, to je pa tud to. Glej local in laufej na SS ko pride kdo (=non-blue) v sistem. Ce ti to uspe si na pravi poti da se specializiras kot carebear :)
"skrbni medvedek" :)
če boš izbral kariero rudarja/mission runner/industrijalca ter se ne boš menil za pretepanje si boš hitro prislužil tak vzdevek
Em .. lol:
Vir: http://www.wowwiki.com/Carebear
Eve specific:
Vir: http://www.urbandictionary.com/define.p...
če boš izbral kariero rudarja/mission runner/industrijalca ter se ne boš menil za pretepanje si boš hitro prislužil tak vzdevek
Em .. lol:
Carebear is a pejorative term used against those that prefer Player vs Environment servers. Carebears prefer completing in-game tasks without outside interference or interaction (violent or otherwise) with opposing factions. This is in contrast to "PKs" who will often attempt to "Gank", or "PK", players of the opposing faction on servers that allow PvP combat while performing in-game tasks, or just the thrill of random open world combat.
Vir: http://www.wowwiki.com/Carebear
Eve specific:
In the MMORPG Eve-Online (www.eve-online.com) a Carebear is a character who stays in Concord (police) controlled space and never ventures into unsecured "0.0" space.
Unlike previous MMORPG related definitions, an Eve carebear doesn't necessarily eschew Player-vs-Player activity - a carebear may actually be a pirate or griefer who specifically stays in Concord controlled space to prey on new players (noobs).
Carebear pirates are commonly considered a cowardly form of pirate.
My character is in a carebear corporation; I never leave high security space.
He's a carebear pirate because he hangs out on the border of high-security space to gank noobs.
Vir: http://www.urbandictionary.com/define.p...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antonija ()
Pa kaj ce sm carebear dokler bo dober dohodek ISK-ja mi je vseno
Ja, gledat stevilko ki se visa je good fun!! Sploh ce stevilka opisuje stevilo space pixlov na tvojem racunu
zos ::
Tocno to kar Eve rabi. Se vec carebearov.
Ce smem malo pokomentirat: 0.0 ni noben bavbav. Tam se igra dejansko odvija na zanimivem nivoju. Torej cimprej tja! Caldari so bedna rasa in po mojem mnenju povsem neuporabni. Ok drake je kul. Ostalo je vse neuporabno. Se za bearat, ga po mojem mnenju ni cez ishtar. Torej, roke stran od caldari.
Da Eve postane zanimiv je treba predvsem najti dober corp in ne zapravljati casa v beltih ali misijah in delati isk za stvari, ki jih itak ne bos nikoli uporabil.
Ce smem malo pokomentirat: 0.0 ni noben bavbav. Tam se igra dejansko odvija na zanimivem nivoju. Torej cimprej tja! Caldari so bedna rasa in po mojem mnenju povsem neuporabni. Ok drake je kul. Ostalo je vse neuporabno. Se za bearat, ga po mojem mnenju ni cez ishtar. Torej, roke stran od caldari.
Da Eve postane zanimiv je treba predvsem najti dober corp in ne zapravljati casa v beltih ali misijah in delati isk za stvari, ki jih itak ne bos nikoli uporabil.
Caldari je cist vredu za low SP chare, ker pac naskillas za drakea, namontiras gor rakete in fire away at NPCs. Ni boljsega za lvl3 misije, pa se lvl4 lahko z njim delas BP z veliko manj SPji kot druge rase.
Zakomplicira se pa ko hoces koga ubit, tam pa drake ne dela nic drugega kot da mickeno pocasneje umres :)
Zakomplicira se pa ko hoces koga ubit, tam pa drake ne dela nic drugega kot da mickeno pocasneje umres :)
Kdaj rata EVE zanimiv je stvar percepcije. 'Pravi EVE' ne obstaja. Nekomu je vsec miniranje in industrija, drugemu trgovanje, tretjemu pa gankanje newbiejev.
EVE v 0.0 izgleda tudi tako:
Dejmo narest roaming gang! Ja dejmo ... in se najde 5 ljudi, ki potem eno uro skace sem ter tja vmes najde dve nakljucni tarci, vsako posebaj. Potem se pol ure leta sem gor pa dol po sektorju, nakar naleti na gang 20 ljudi, ki se jim raje izogne in pol spet l uro laufa sem pa tja... ;)
EVE v 0.0 izgleda tudi tako:
Dejmo narest roaming gang! Ja dejmo ... in se najde 5 ljudi, ki potem eno uro skace sem ter tja vmes najde dve nakljucni tarci, vsako posebaj. Potem se pol ure leta sem gor pa dol po sektorju, nakar naleti na gang 20 ljudi, ki se jim raje izogne in pol spet l uro laufa sem pa tja... ;)
Gallente. Zato k majo najmanj oblecene zenske. ;>
:) resno mislm
On tud :) Gallente zenske so najmanj oblecene.
Zdej pa resno: Pred nekaj patchi so razlike v skillih med rasami iznicili. Ubistvu je popolnoma vseeno kero raso izberes, ker ti ko zacnes trenirat bos zgubu IMO maximalno en dan za tiste dva racial skila ki sta prirojena. Tako da vzemi gallente bejbo :)
Sploh je pa vseeno ce mislis streljat kamne.
Sploh je pa vseeno ce mislis streljat kamne.
Zdej me boste tolk zrajcal, da bom spet account aktiviral ... bemti... :>
A nov character creation je ze al je to za spomladanski patch?
Torej, novi full-body avatarji.
A nov character creation je ze al je to za spomladanski patch?
Torej, novi full-body avatarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Ni se incarne kokr vem...
JM Jazz ::
živjo vsem!
če zanima kogarkoli, prodajam eve account z charjem...več informacij na http://eveboard.com/pilot/Cpt_Jazzo
Prodam ga za 300 eur.
lep dan!
če zanima kogarkoli, prodajam eve account z charjem...več informacij na http://eveboard.com/pilot/Cpt_Jazzo
Prodam ga za 300 eur.
lep dan!
sheldon ::
No pa sem si ustvaril acc :> Zelo zasvoljiva ni kej!
Mogoče kdo pozna kej slovenskih chatov v Eve?
Mogoče kdo pozna kej slovenskih chatov v Eve?
Rokomah ::
Tema je čisto zamrla.
Še kdo to igra? Razmišljam, da bi zopet reaktiviral account, ker je baje veliko novega v EVE. Prosim, da kdo od aktivnih napiše en komentar o vseh novostih in ostalim, kar se trenutno dogaja na EVE.
Pa tista cifra o trenutnih prijavljenih na online, vedno je nekje okoli 40.000 (??!)Je to mogoče po 8 letih, da jim številka še kar raste? Ali pa mal zavajajo in kr neki napišejo ;)
Še kdo to igra? Razmišljam, da bi zopet reaktiviral account, ker je baje veliko novega v EVE. Prosim, da kdo od aktivnih napiše en komentar o vseh novostih in ostalim, kar se trenutno dogaja na EVE.
Pa tista cifra o trenutnih prijavljenih na online, vedno je nekje okoli 40.000 (??!)Je to mogoče po 8 letih, da jim številka še kar raste? Ali pa mal zavajajo in kr neki napišejo ;)
Vesoljc ::
vsake tolk se zvecer logiram, da nastavim nov skill... za kej vec mi zmanjka casa. je pa stevilka resnicna, ze med tednom jih je vec kot 40k online. novi turreti zgledajo kr fajn :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
rh^ ::
V EVE ni nič posebno novega, če si PVPer. Če pa te zanima predvsem PVE del igre pa ja. Od Incursion pa do T3 production, wormholes, itd.
Reycis ::
PvP je v igri umrl zato sem nedavno deaktiviral svoje racune. Ni vec epskih bojev, je samo se epski metagaming. Prevec napak je bilo narejenih. Da nastjem le najbolj ocitne:
uniceno ravnotezje moongooja (technetium), ki ga ena stran masovno zlorablja
hardcore botanja vseh ostalih da over kompenzirajo,
botanje all over the place,
otezevanje logistike,
ustrezanje vsem zeljam Pandemic Legion,
nefer customer support policy,
IMBA supercpas,
IMBA supercpas,
IMBA supercpas
Igra ne raste ze nekaj casa. Kaksni dve leti nazaj je bilo po 50k playerjev online. Zdi se tudi, da je stevilcno se mnogo manj igralcev le da ti igralci imajo po vedno vec racunov. V kar te CCP dobesedno sili ce zelis ostati kompetitiven. Pred poletjem je bilo ob vecerih online nekje 30k folka in racunam, da bo po poletju zopet tako.
uniceno ravnotezje moongooja (technetium), ki ga ena stran masovno zlorablja
hardcore botanja vseh ostalih da over kompenzirajo,
botanje all over the place,
otezevanje logistike,
ustrezanje vsem zeljam Pandemic Legion,
nefer customer support policy,
IMBA supercpas,
IMBA supercpas,
IMBA supercpas
Igra ne raste ze nekaj casa. Kaksni dve leti nazaj je bilo po 50k playerjev online. Zdi se tudi, da je stevilcno se mnogo manj igralcev le da ti igralci imajo po vedno vec racunov. V kar te CCP dobesedno sili ce zelis ostati kompetitiven. Pred poletjem je bilo ob vecerih online nekje 30k folka in racunam, da bo po poletju zopet tako.
Jaz se spomnim epskih bojev z 1 frame na deset sekund. Ce tega ni vec, pol je to kul! ;>
Ravnokar pa delam rekativacijo accounta. Da vidim kaj se je zgodilo.
Ravnokar pa delam rekativacijo accounta. Da vidim kaj se je zgodilo.
Jaz se počasi prebijam skozi novosti, ki pa jih ne razumem vse. Bi bilo fino, če bi kakšen "stari maček" napisal malo daljši komentar o zadnjem dogajanju na EVE in v katero smer se ta igra podaja.
Jaz sem nazadnje pavziral skoraj 2 leti sedaj me je pa ponovno zamikalo.
Sicer se mi zdi zadnja pridobitev, Commander modul, brca v prazno, saj je bolj šminka, kot pa nekaj praktičnega. Jaz sem se 2x ali 3x sprehodil po tisti sobici, sedaj pa tega sploh ne uporabljam več. Tudi tisto, da lahko svoj karakter preoblačiš in vizualno spreminjaš, mi ni ravno super nujna izboljšava...
Jaz sem nazadnje pavziral skoraj 2 leti sedaj me je pa ponovno zamikalo.
Sicer se mi zdi zadnja pridobitev, Commander modul, brca v prazno, saj je bolj šminka, kot pa nekaj praktičnega. Jaz sem se 2x ali 3x sprehodil po tisti sobici, sedaj pa tega sploh ne uporabljam več. Tudi tisto, da lahko svoj karakter preoblačiš in vizualno spreminjaš, mi ni ravno super nujna izboljšava...
Ah, Incarno si spoznal. CCP je besno delal na tem projektu leta da bi ti lahko omogocili boljso uporabnisko izkusnjo. Seveda so zaradi tega trpele malenkosti, kot so 0.0 mehanika, supercapi, moongoo, itd. Ampak lahko pa zdej preoblacis svojga peckota in mu spreminjas frizuro. Worth every man-hour spent!
P.S.: A kdo kupi char?
P.S.: A kdo kupi char?
rh^ ::
Incarna dodatek je dvignil kar nekaj prahu. V Jiti so tisti monomentum streljali ene 2-3 dni kot protest, lol. Kot je antonija povedal CCP je porabil 4 leta za Incarno in istočasno pozabil na vse ostalo.
V zadnjem DEV blogu pa so močno najavili, da bodo začeli delati na 0.0 in vsem ostalem...me prav zanima, zdijo se mi fajn zmedeni.
V zadnjem DEV blogu pa so močno najavili, da bodo začeli delati na 0.0 in vsem ostalem...me prav zanima, zdijo se mi fajn zmedeni.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
XsenO ::
Jaz sem prejšnji mesec začev pa se za sedaj kar zabavam, čeprav sem ATM carebear (no vsaj dokler si dogradim finance)
1 + 1 = 1
O "Walking on stations" se je govorilo ze UF cajta nazaj. Jaz sem sedaj za en mesec aktiviral zadevo. Kakorkoli se pogledam, se vedno je EVE najbolj kompleksna igra kar sem jih kadarkoli igral. Ves micromanagement in zilijon stvari, ki jih lahko pocnes v igri jo dela zabavno. Zal 100% uravnotezenost tezko dosezes. Se pa po skoraj stirih letih pavze pocutim kot en newbie. Toliko novih stvari in toliko sprememb. :) 46 milijonov skill pointov, pocutim pa se, kot da bi jih imel 1.5mio. :)))
Jaz bi se pridružil kakšnemu corpu, da bi imel pristop do 0.0. trenutno nisem ravno zelo koristen, ker sem kar nekaj časa pavziral. Če kdo pozna kakšen dober corp z nekaj Slovenci, se priporočam.
Prosim za malo pomoči.
Namreč, mučim se z eno misijo lvl-3, my ship je Megathrone.
NPCji me precej jammajo in jih zato nikakor ne morem lockati.
Poskušal sem z EMCjem, pa s sentry drones, pa se ne obnese.
- Za EMC ne vem natančno, ali je to pasivna zadeva, ali pa morem usmeriti na tarčo.
- Kako lockam tarčo z EMCjem?
- je dobro, če bi uporabil 2x EMC?
- Ne vem tudi, kako najdem (izberem) tiste shipe, ki uporabljajo jamm?
Nekdo mi je priporočil Brutuxsa, pa mi ni v prvi fazi za ta nakup in bi raje končal z Megathronom ki je itak bolj sodoben battle ship.
Sicer pa prosim, če lahko kdo kaj več napiše o jammanja in EMC.
Hvala
Namreč, mučim se z eno misijo lvl-3, my ship je Megathrone.
NPCji me precej jammajo in jih zato nikakor ne morem lockati.
Poskušal sem z EMCjem, pa s sentry drones, pa se ne obnese.
- Za EMC ne vem natančno, ali je to pasivna zadeva, ali pa morem usmeriti na tarčo.
- Ne vem tudi, kako najdem (izberem) tiste shipe, ki uporabljajo jamm?
Nekdo mi je priporočil Brutuxsa, pa mi ni v prvi fazi za ta nakup in bi raje končal z Megathronom ki je itak bolj sodoben battle ship.
Sicer pa prosim, če lahko kdo kaj več napiše o jammanja in EMC.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rokomah ()
Senitel ::
Mah z battleshipom lvl 3 misije delat je bedarija. Ker ne tepeš battleshipov in ker tvoji skilli sux, ali brutix (če imaš boljše skille za raile/blasterje) ali myrmidon (če imaš boljše skille za drone). Zdej če imaš dobre drone skille in hočeš battleship je varianta tudi dominix, ki ga lahko potem še za lvl 4 uporabljaš.
Pa ECM se reče (electronic countermeasure) in ti na misijah čisto nič ne pomaga, ker NPC-jev ne moreš jammat. Pogledaš lahko za magnetometric eccm, kar ti bo pomagal. Ampak še vedno je boljša rešitev battlecruiser, ker ima za svojo velikost precej boljši sensor strength.
Pa ECM se reče (electronic countermeasure) in ti na misijah čisto nič ne pomaga, ker NPC-jev ne moreš jammat. Pogledaš lahko za magnetometric eccm, kar ti bo pomagal. Ampak še vedno je boljša rešitev battlecruiser, ker ima za svojo velikost precej boljši sensor strength.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Senitel ()
Poskušal sem z EMCjem, pa s sentry drones, pa se ne obnese.http://www.eve-online-fan.co.uk/eve-ecm...
(There is no EMC )
Na kratko: ECM je "napadalni" modul (ti jammas tarco); NPCjev se ne da jammat (vsaj ko sem se spilal se jih ni dalo); na playerjih se ECMji stackajo (http://www.eve-wiki.net/index.php?title...
ECCM je "obrambni" modul (napadalcu otezi jammanje tebe); NPCji mislim da imajo über ECMje in ECCMji proti njim ne delujejo.
Ne vem tudi, kako najdem (izberem) tiste shipe, ki uporabljajo jamm?Na overviewju se ti narise ikonica poleg objektov za EW ki ga na tebi uporabljajo nasprotniki (ECM, damp, TD, TP, ...).
Nekdo mi je priporočil Brutuxsa, pa mi ni v prvi fazi za ta nakup in bi raje končal z Megathronom ki je itak bolj sodoben battle ship.Zdej pa tisti tapravi nasvet za tvojo misijo: ce z BSjem ne mores koncat lvl3 misije, potem nimas kaj za delat v BSju (kjerkoli, kaj sele v misiji). lvl3 misije kolikor vem nimajo not NPC BSjev, tako da tvoji kanoni na megatu itak falijo vecino tarc (bojo BC-sized kanoni bolj uporabni, pa se BCji imajo boljsi tracking kot pa BSji; edino range bo manjsi).
Za misije naskillej drake-a, pol pa pasiven tank in spammaj missile pa je problem resen.
Druga opcija so pa kaksni uber tanked drone boati kjer samo spustis drone na NPCje in gres vmes na kofe (ceprav zdej baje NPCji streljajo drone in je treba bit zdraven in vsake toliko uc vrzt na drone ce so se OK). Droni bojo namrec napadli nasprotnika, tudi ce ga nimas lockanega in te on "napada" (z DPS orozjem ali pa z EW moduli, kot je ECM).
P.S.: Ce bos okrog govoril da z BSjem ne mores koncat lvl3 misije te noben ne bo hotu se v high sec corpu, kaj sele v 0.0
Redno končujem misije lvl3 in celo lvl4, več ali manj brez problema. Slednje sicer malo dlje trajajo. Muči me samo misije, kjer je več jammanja. Trenutno uporabljam BS zato, ker sem bil precej časa EVE off, in imam sedaj opremljen samo BS. delam na tem, da si opremim tudi druge vrste shipov.
Še eno vprašanje:
Je mogoče sedaj v EVE kaj spremeniti icone locanih shipov?
Default icone shipov, ki se pokažejo zgoraj desno so dokaj nerazločne in bi bilo prav fino, če bi lahko spremenil icono v kaj takšnega:
http://www.eve-wiki.net/index.php?title...
Še eno vprašanje:
Je mogoče sedaj v EVE kaj spremeniti icone locanih shipov?
Default icone shipov, ki se pokažejo zgoraj desno so dokaj nerazločne in bi bilo prav fino, če bi lahko spremenil icono v kaj takšnega:
http://www.eve-wiki.net/index.php?title...
Iz imena NPCja bos mogu pogruntat za ker ship gre. Drugace te pa bolj kot ne zanima samo kako velik hull je (frigate, cruiser/BC al pa BS). Vse drugo je priblizno vseeno pri lvl3 in lvl4 misijah (razen mogoce kaksen zajeban concord lvl4).
Ampak se enkrat: ce ti lvl3 misija dela probleme ko si v BSju, potem ne bit uzaljen ce ti kdo rece da pejd ven iz BSja in z manjsimi ladjami delej misije. Pa missile shipi so povecini najbolj popularni za misije whorat, ker razen pritiskanja f1-f8 nimas drugega dela (zdej ko lagko das vse gune na en gumb je to samo f1).
Ampak se enkrat: ce ti lvl3 misija dela probleme ko si v BSju, potem ne bit uzaljen ce ti kdo rece da pejd ven iz BSja in z manjsimi ladjami delej misije. Pa missile shipi so povecini najbolj popularni za misije whorat, ker razen pritiskanja f1-f8 nimas drugega dela (zdej ko lagko das vse gune na en gumb je to samo f1).
Kot so rekli -- lvl3 v BS je BS :)
Opravka imaš s frigi & kruzerji in tvoji BS-size guni so temu nedorasli -- ladje so premajhne in prehitre da bi jih spodobno zadel, tudi finančno se ne splača ker pokuriš čisto preveč streliva. Fitaj medium gune da vidiš razliko, drugače pa vzami myrmidona ki ma bonus na armore repair in če se ne motim še na drone (sicer špilam ohoho časa, a sem trenutno čisto out + incarna ni prijazna do mojega laptopa z Ati 3650 )
Preberi tudi kakšen forum -- ne piše zaman katera misija se dela s kakšno ladjo, pri PvE pač gledaš da kar najhitreje zaslužiš največ ISK in če se da tudi z najmanjšim vložkom. Tko kot ti delaš misije je ravno obratno.
HF,
b.
Edit: velikosti ikon ne moreš spremenit
Opravka imaš s frigi & kruzerji in tvoji BS-size guni so temu nedorasli -- ladje so premajhne in prehitre da bi jih spodobno zadel, tudi finančno se ne splača ker pokuriš čisto preveč streliva. Fitaj medium gune da vidiš razliko, drugače pa vzami myrmidona ki ma bonus na armore repair in če se ne motim še na drone (sicer špilam ohoho časa, a sem trenutno čisto out + incarna ni prijazna do mojega laptopa z Ati 3650 )
Preberi tudi kakšen forum -- ne piše zaman katera misija se dela s kakšno ladjo, pri PvE pač gledaš da kar najhitreje zaslužiš največ ISK in če se da tudi z najmanjšim vložkom. Tko kot ti delaš misije je ravno obratno.
HF,
b.
Edit: velikosti ikon ne moreš spremenit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
XsenO ::
Trenutno z Myrmidonom delam dokaj hitro lvl 3 misije. Sicer pa imam večino SPja v drone.
1 + 1 = 1
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elite dangerous (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 30776 (575) | DJ-DUST |
» | Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Igre | 138157 (67868) | ahac |
» | Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Novice / Igre | 150718 (115226) | Truga |
» | katero MMORPG priporočate (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7974 (5211) | pr0sac |
» | Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 12381 (7667) | Pyr0Beast |