» »

EVE Online

EVE Online

««
6 / 41
»»

destiny ::

Ups, sorry za dezinfo :8) Cene GTC-jev sem gledal samo v naši državici.

BigWhale ::

Nehaj stokat v tej temi, ker nam vsem dol visi kdo se tebi zdi peder in kdo ne. Stane toliko kot pise na webu.

Daj se bolj na game related zadeve orientirat. ;)

Matri[X] ::

Ko placas v EUR je vstet VAT. Je CCP lepo razlozil zakaj je temu tako.

Pesimist ::

Pozabo sem kak ze startat. Kaj za zacetek sta muchos importantos skilla int in memory meti na full ne? Galente Intaki mi da 7 in 8 pa reborn +4 memory pol pa +3 si dam sam int in +2 memory. Vojak sem sicer kurcev za zacetek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Brez visokega perception in willpower boš bolj kurčev vojak, ker bodo combat oriented skili predolgo trajali za natrenirat... Boš pa lahko hitro natreniral learning skile kar pa tud ni slabo :)

rh^ ::

Če hočeš bit industrial sta najbolj pomembna atributa inteligence in memory. Ostalo je potem za PVP tako na splošno povedano.

ah zo willpower pa perciption so pa za treniranje kombat skillov jah. Tocno ja. No kolko sem bral ta novi uvodni del ko kreiras ludeka je pisalo da nisi nikdar omejen kaj koli zberes tak da teoreticno lahko tudi ce startam z low vojaskimi atributi nakoncu natreniram high le da bo trajalo kaki mesec dalje hehe?

tako, tako.. Še vedno ti pa ostanejo +4 implanti, če boš napraskal dovolj isk-jev.

noi sej trenutno mene bol idustrijska smer zanima. Prevazanje, minanje etc ter strah pred pirati. :D

aja pa plis razjasnite se zdaj kolko placas 15 evro al dolarjev? Ker drugace bom reje kr direktno timecode z paypalom naroco. Tam sem vsej ziher da dollare placam.

BigSexy ::

Ni ravno težko najt... EVE cene naročnin.

;)
To Infinity And Beyond !

Good Guy ::

sam so pa dost inteligentni

za njih je dolar kr isto k evro:'(
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Ah dejte fantje bit resni in prebrat vsaj par postov nazaj kjer je Matrix lepo povedal, da je VAT vključen. Ali pa vsaj brat na uradni strani bolj pazljiv zakaj državljani EU plačamo več.

Matri[X] ::

European Union E-commerce Directive 2002/38/EC, Regulation 792/2002 stipulates that all EU residents must pay a Value Added Tax (VAT) on electronically supplied services including online games. CCP is thus obligated to add a VAT on all payment transactions for customers living within the EU.

rh daj nehaj pametovat brezveze? Mene boli kurac ce vklucujejo davek ali kaj koli. Ce se da v USA za 15 dolarov dobit gamecardo bom reje tam nabavo kot pa za 15 evrov pa basta. Ce pa te vidim ki online te pa tak dol fstrelim. :D
Ah EVE je taki vredi spil. Spilas dalje ko si offline, gres na autopilot pa pises hateposte. Po drugi strani se pa vprasas wtf. Zakaj te sploh placujem ce tak vse samo spila :D

Drugace pa sej ni to edini online spil in se nic ne spomnim da drugi kasirajo vec za EU kot USA oz pac sami stroske pozrejo.

Zgodovina sprememb…

Nevem če jaz kaj pametujem. Če nekdo trikrat napiše eno stvar in potem na drugi strani nekdo trikrat isto vpraša se mi zdi že neumno vse skupaj ...
Sicer pa ja GTC all the way, še posebej, če imaš dovolj ISK in ne porabiš za EVE čisto nič rl denarja.

nekaj mi ni jasno stem ko trdijo da si lahko bilo kaj neglede kero kariero kot start zberes torej glede atributov.

Jaz ko sem zaj intelektualno zbral mam memory nekje 18 in int 14. To pomeni kaj v praksi? Da lahko tudi ostale atribute na max spravim z casom in koliko je sploh max? Ali to pomeni da ta karakter nebo nikdar tak dober fighter kot en ko je zbral to kot zaceni bloodline in smer? To sem upazo predvsem zato ker sem mel skille int in memory relativno visoko razvite za zacetek namesto da bi zacelo od 0-> in bil pac bonus zacetni atribut. Instant recall memory mam na level 4 0% done. Analitic mind pa level 2 0% done. A to realno ustreza tudi tem 18 in 14 stevilkam?

Zgodovina sprememb…

Skili, ki jih dobiš na začetku so odvisni od kariere, ki jo izbereš. Atributi pa pomagajo le pri hitrosti treniranja skilov. Če nameravaš strenirat bolj combat oriented character, rabiš visok perception in willpower. Za bolj industrial ali science char pa visok memory in intelegence. Atributi vplivajo samo na hitrost skilanja določenega skila, to je vse.

Sawyer, najprej razcisti s nekaterimi pojmi.

Stats so nekaj, skilli pa nekaj drugega.

Stats so: INT, MEM, WIL, CHA, PER

Od visine le-teh je odvisno kako hitro se bos ucil skille.

Potem so pa tukaj learning skilli, ki dvigujejo osnovne stat-e. Vseh teh skillov je 11. Osnovni learning, potem pet skillov za vsak stat posebaj in se pet advanced skillov, ki se dodatno povecajo vsak stat.

Tako lahko z enim 'kompletom' skillov dvignes en stat za maximalno 10. V praksi ponavadi to (za nas stare karakterje, ki smo imeli pogoj lvl 5 basic skill za advanced skill) pomeni za maksimalno 9, za ostale, ki imate novejse like pa za 8, ker je bil requirement za advanced skille znizan na level 4.

Se pravi, ce imas ob kreaciji karakterja MEM 18 in skilla instant recall na 4 in 'idiotic' memory (eidetic memory) na 2 potem lahko dvignes MEM se za 1 point z instant recall in za tri pointe z idiotic memory skillom. Se pravi lahko prides na 22 z memory s skilli. Ostalo so potem implanti, ki ti tudi lahko povecajo te state.

Poisci si Evemon program, pa ga instaliraj in poglej kaj vse lahko pocnes s skilli.

al3n ::

začel igrat danes .. prebijam se skoz tutorial že celo dopoldan heh :D če igra kje kak ko bi bil pripravlen malo razložit stvari ki bodo neznane ter vpeljat malo v igro se priporočam .. just tell where we can meet :8)

Kontaktiraj me ingame, moje ime: mikeni

Pa na kanal slovenia pridi tam je tudi krneki folka, ki ti lahko pomaga.

Jaz sem pa vedno BigWhale ;)

Rokomah ::

Jest že nekaj mesecev teram EVE, sicer z nekaj pavze vmes, pa vendar...
Skille sem dvignil do te mere, da imam solidnega destrojerja in dokaj uspešno teram Agent-misije L1,Q20 in mi za začetnika pade že kar prilično ISKja.
Tukaj klatim po piratih brez težav.
Imam pa občutek, da sem v nekem "vmesnem prostoru" ko mi je dolgočasno terat samo misije in sem hkrati še premalo izkušen in natreniran, da bi šel na 0.0 nivoje.

Kaj mi priporočate:
-naj še naprej teram misije do L3.
-naj reskiram in grem na nivoje 0.0-0.4
-priključiti se kakšnemu corpsu
-ali nekaj tretjega

Najraje bi se priključil kakšnemu SLO corpsu, si pridobil kakšnega mentorja, da bi skupaj naredila nekaj misij in bi si s tem nadgradil izkušnje.

Mi je že malo dolgočasno delati vedno podobne misije, ala Pirates-kill missions.

LP

Pridruzi se nam v 0.0, bos lahko redno odhajal na 'misije' pobijat prave ljudi. :) In se ukvarjal z vse sorte 'zabavnimi' zadevami.

Ingame, BigWhale.

Uhm. Po nekaj mesecih se vedno letis L1 misije? Huh.

Rokomah ::

Kaj pa vem, nisem dobil boljših ponudb dokler nisem pravih skillov natreniral.
Sedaj dobival vsaj misije L1 Q20+, prej še to ne.
Sedaj se mi skokovito dviguje status pri agentih in pričakujem kmalu naslednji level.
Res pa je, da relativno malo igram, 3-5h na teden, v glavnem med vikendom ponoči.

Kje te pa najdem?

Good Guy ::

pejt hitr na lvl 2/3 tam je šele keša ko dreka:\
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

bozjak ::

yup vsekakor pejt cimhitrej na lvl3 misije, nato se pridruzi corpu s katerim bos lahko delal lvl4 misije (sam jih ne morem solirati, vedno se najde folk ki je pripravljen pomagati ce si le v tapravi druzbi)...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Rokomah,

Najdes me tezko, ker sem kakih 30-50 jumpov oddaljen od Empire vesolja. :) Poslji ingame mail.

Misije so bile meni do lvl3 zanimive, potem sem se jih pretty much navelical. So pa dober vir denarja za zacetek. Dokler ne prides do prve ladje, battleship class.

bozjak, jaz sicer lvl4 misij nisem probaval, sem pa lvl3 delal v cruiserju brez tezav. Bi rekel, da ce imas kolikor toliko zgledne skille in dovolj dobro opremo, da gredo tudi lvl4 solo. Ali pac?

antonija ::

Jaz sem zacel z EVE par dni nazaj (ob broadcastu zadnje resnicnosti na TVS), pa mam za zdaj modelko ki vozi destroyerja in pwna vse lvl1 misije... sam ubistvu je destroyer res crap ladja za n00b pilote kot sem jaz, zato se znjo sploh ne spuscam v low sec sectorje. Tam bi verjetno vec opravil s kaksno hitro fregato.
Za PvE je pa destroyer zakon, ker itak vsi NPCji takoj pridejo do tebe in jih mirno postrelas in to je to. Tiste dve raketi ki te zadaneta pa nista tak problem.

Bom pa ob kocu trial obdobja mel malo pavze, ker grem kmalu za en mesec potovat. Ko pridem nazaj (in prespim vse igralne nagone ki ma zdaj zbudijo vsako jutro) bom pa vidu ce bom placeval... ce bom, bi blo vsekakor fajn se vclanit v kaksen zgleden corp.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Destroyer je mogoce zal LVL1 in LVL2 misije v redu. Pri LVL3 misijah pa nekateri ze s cruiserjem obupajo in grejo na battle cruiserje.

Je pa precej odvisno od skillov. Pri destrojerjih bi morali ukiniti bebavi rate of fire penalty.

Ker sedaj so destrojerji dobri edino za smetarjenje. S stirimi salvagerji in dvema traktorjema takoj vse spucas. :)

No, ce bos se igral in iskal corp se oglasi pri nas. Smo newbie friendly in slovenski corp. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

gumby ::

iirc sem lvl3 misije gladko naredil z enyotom...
my brain hurts

seveda se da tudi lvl4 misije solirati, le jaz jih nisem sposoben... BSi v njih mi sicer ne delajo problemov, bolj najeda ker nimam dovolj mocnih drone skillov, strelanje frigat s torpedi pa se mi zdi nekako metanje iskja skozi okno...

Sam tiste lvl3 misije ki jih nardim (trenutno jih kar delam da dobim standing 8 in potem lahko naredim jump clona... Ker po novem ni treba met vec corp standing ampak sam personal standing, tko da mi manka sam se 0.4) delam v draku zato da ne rabm skrbet za tank in samo lahkotno strelam...

Lp

Hehe, vceraj sem koncno dobil salvage skill. V eni uri lvl1 misij se mi je nabralo toliko smeti, da nimam pojma kdaj bom vse ponucal (po defaultu sem engineer).

Koliko je profitabilno miniranje z ORE ladjami? (koliko ISK/hour, priblizno)

Pa ce kdo pozna postopek kako povedat klientu na kateri address:port se naj conecta? Dostikrat sem v omrezju ki ima dokaj strog firewall (in admin je totalno netoleranten) in bi rad zadevo speljal prek SSH tunela... A bi delovalo ce popravim "hosts" datoteko?

P.S.: Kaksen moras imeti "effective standing" z agentom a lahko gres na lvl2 misije?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

P.S.: Kaksen moras imeti "effective standing" z agentom a lahko gres na lvl2 misije?

Standing pri agentu ti pomaga ravno toliko, da ti počasi zvišuje standing pri corpu. Torej za višje misije rabiš met dost visok corp standing. Najbolš da pogledaš v corp info kateri agenti so ti na voljo oz kakšen standing improvement rabiš za boljšega agenta (quality/level)

gumby,

Seveda enyo ni navadna frigata. :) Probaj z Incursusom! ;)

Anotnija miniranje z ore shipi se vsekakor splaca, ce se mislis temu resnicno posvetit. Koliko ISK per hour je pa vprasanje kaj miniras. :)

Blazzz ::

antonija, jaz sem se povezoval kot opisuje nekdo tu, 46 post. Delovalo mi je odlicno.

Blazz, najlepsa hvala za odgovor. Pojavil se je en problem: Programa SocksCap ne najdem nikjer na netu, stran socks.nec.com pa je unavalible... ce ima kdo kje na kaksnem strezniku shranjen program, bi bil zelo hvalezen ce ga lahko zdownloadam. Ce pa ni pretirano velik mi ga pa lahko tudi na gmail kdo poslje (ZS).

Antonija, ce miniras crokite, ki ima najvec zydrina je to kakih 20-30 milijonov na uro. :) Odvisno od skillov in cene zydrina. Jaz sem sedal racunal po 2000 ISK per unit.

Ce te zanima deep space mining mi poslji in-game maile. Nam bo se en minerc prav prisel. Do Retrieverja kar hitro prides. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

>>>Seveda enyo ni navadna frigata. :) Probaj z Incursusom! ;)

hehe, vic dneva :)

od vseh frigat sem imel rad samo tri ladje: kessie za suicide pokanje jajckov na altih>:D, enyota za misije, ter dalec najvec uporabljlenega heliosa za spijunazo:)
my brain hurts

Enyo je assault ship. Ima dva highs slota vec, dva low slota vec. Se enkrat vec HPja v armorju, shieldih in structu. :) Da ne omenjam visjih resistov za thermal in kinetic damage na shieldih in armorju. Potem je pa se bonus na resiste per level in
10% bonus na small hybrid turret damage per level.

Jah, vic dneva ja. :)

Glede SocksCap: nisem ga nasel nikjer na netu (z izjemo ene verzije ki je prenehala delovati avgusta lani), sem pa nasel program Proxyfier ki opravlja enako nalogo; "ujame" pakete dolocenega programa (glede na nastavitve) in jih poslje na poljuben proxy, v mojem primeru puttyjev proxy na localhost:8080, ki ni nic drugega kot zacetek tunela do domacega serverja. Stvar dela!!!:D

vic dneva je letelo na "Probaj z Incursusom! ;)"

vem, da je enyo mnogo vec od navadne frigate, ravno zato sem ga imel rad:)
my brain hurts

Oh. Ja to pa ja. ;)

Jaz sem ravno danes Enyota okrog zapeljal. Kar cool zadeva. Ampak samo zapeljal. :) Zdaj naprej treniram za heliosa... Vmes moram pa se exhumer skill na V pripeljat... :)) Talk about variety...

Atos ::

no, začel igrati EVE online. Pa me zanima katero frigato priporočate za čisti začetek za misije delat recimo pa minirat. Tak čist začetek.

LP

Katera rasa pa si? :)

aja :) Galente Intaki seveda ;)

Za zacetek, ti svetujem, da se cimprej lotis mission whoringa. Napredoval bos (ISK wise) precej hitreje kot s kaksnim miniranjem, vsaj zdaj na zacetku.

Sicer pa za miniranje uporai NAvitas frigato, ki ima bonus na mining. Za fight pa Incursusa ali pa Tristana. Slednjega, ce se bos ucil tudi Missile skills saj ima 2x launcher hardpoints in 2x turrets.

Hvala za info :) Tristana sem v bistvu že kupu :) Po dveh dneh bolj intenzivnega igranja imam sedaj že 5mio ISK in pa basic learning skile vsaj na lvl 3 med drugimi. Sedaj šparam za Thoraxa in pa opremo za njega :)

Cruiser skill bom sedaj začel bildat in če bo šlo vse po sreči sem lahko sredi naslednjega tedna že v Thoraxu :) V njem pa potem mislim ostat malenkost dlje, da nabildam skille za kako bolj spodobno ladjico :)

uff se vid kaksna razlika je po revelations patchu ^^ jah 800k SP se pozna :S

Ne nori naprej v nove, vecje ladje, ce nimas ustreznih skillov za to. Torej, se kaj vec, kot samo tisti minimal requirement.

Drugace pa lahko z ustrezno opremeljenim Thoraxom naredis vse lvl3 misije.

Bozjak, jap, 800k skill pointov se precej pozna. :)

Dokler boš na lvl1 misijah, se rajš nauči vozit destroyerja. Z njim boš z lahkoto podelal vsako lvl1 misijo.
««
6 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13430774 (573) DJ-DUST
»

Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

915138144 (67855) ahac
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727150704 (115212) Truga
»

katero MMORPG priporočate (strani: 1 2 )

837974 (5211) pr0sac
»

Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
11312380 (7666) Pyr0Beast

Več podobnih tem