» »

EVE Online

EVE Online

««
27 / 41
»»

Pesimist ::

ko bi te bano iz 10 forumov naekrat!

Sem dal stare drivere gor. Je delalo ok par minut nato spet zacelo frizupat. Kot da je memory leak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Blazzz ::

Meni dela vse lepo in prav.

BigWhale ::

Ja, same here. Sicer je tukaj Linux client ampak se po 1.0.2 patchu mi je Vista client delal normalno.

celada ::

Sawyer mogoce ti tole pomaga

Some of you may have experienced lag due to an increase in memory usage, we have investigated and determined that one potential cause for these issues come from alt-tabbing when in full-screen mode or when switching between full-screen and windowed mode. The workaround for these issues is to:

1. Play in windowed mode.
2. Not alt-tab while you’re playing in full-screen mode.

We have been working on fixes for this and we expect to be able to release them to our Singularity test server shortly and after testing to deploy them in our next release. We will of course also continue the investigation to ensure that there are not more things causing these issues.

Update: Singularity is now running a version with possible fixes for this issue, please help us by testing this patch!

Could be. Jest vedno igram v Windowed mode. Razen linux clienta dam v full screen... tam lahko alttabam brez preklapljanja monitroja in utripanja :D

lopov ::

Sprobano, 4 klienti hkrati, vsi s premium grafiko windowed, hi-cache (256 Mb) delajo brez problemov. Menjal sem tudi drajverje za grafiko (radeon) na zadnjo verzijo 8.12 in bi rekel, da dela bolj tekoče kot prej (obračanje, zumiranje ...). Mašina je za preseravat, vista x64, quad proc z 8 giga rama ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

EVE rata totalno nezanimiv, ko ugotovis, da ga igrajo skupine, igralcev, ki so v bistvu en sam igralec! :P

celada: ja thank you. Altabam pa konstantno kar je tudi nekako razumlivo pri taksni zvrsti iger ko cakas pa cakas :P

Dobro bom probal drugic window mode te.

kaj je ze kdo od vas kupo ISK? Tam gledam za 20€ dobis 600miljonov. To bi mi prav prislo. :P

Glede nato da na forumu nisem najso nic od tega le na googlu, je to legalno sploh?

Ce ne druga vsej to da se z lvl 5 implanti nafilam za hitreje treniranje :P

Zgodovina sprememb…

Ni legalno. Je v nasprotju z EULA. Ce te dobijo ostanes brez denarja in brez accounta.

Kak pa te lahko corpi poslujejo brez da jih zaprjeo? :P

btw. ko ubijam tote galente pa dobivam njihower tagse. Kaj je kaki trik jih kam nesti prodati al kr navadno v shop? Ker so ze kr zaj lepo vredne. Eni vidim da ponujajo duplo, se splaca v tisti station pelat in tam prodati za duplo al bo isto ponudlo povprecno kot v eni drugi stationi?

Zgodovina sprememb…

Saj ponavadi gre za posamezne accounte. Nekdo 'farma ISK' z miniranjem ali pa pobijanjem NPCjev recimo. In potem ta ISK prodaja.

EVE mi zaj v window samo 35MB rama zere lol. Prej pa 2GB+ :\

celada ::

Tage prodas na marketu ali pa porabis v lp shopu za dolocene iteme. Denar ze pride tak da se ti ne splaca kupovat iskja :)

Hmja nevem. Gledam 8 miljonov za kruzer pa 40 za nasledno. Ki te nej to dobim ce pa majo kvesti 10k revarda in 10k za speed. Ce je sreca dobim enga za 40k.

Nekaj me je tudi opozorilo ce hocem z Caldari tagom res ven z baze. Zakaj te? sej pa je caldari piratski tag oz enemy. Da me nebojo ki dol fstrelili ce bom tage od svoje rase noso kljub temu da je smrtna glava gor.

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Caldari tagi niso piratski... So caldari navy, če jih tovoriš zunaj boš dobil neki penalov na standinge s caldari faction (mi kdo pove kako to odtransportirat v gallente space brez penalov please :D).

Katere misije pa delaš? LVL1? Ker ko boš enkrat imel standinge za kaj več, boš imel in več ISK in več skillov. Tako da naj te ne skrbi, če stane battle cruiser 40M ISK.

Ja lvl1. Ce pa ma smrtno glavo caldary navi tag. Glih sem pogledo pa me gallenta sovrazi ker sem delal neke misije da sem gallente praso dol. Kaj to pomeni za mene? Bodo me zaceli strelat kmalu? In ko te enrkat en totalno sovrazi. Se da statse spet upat da te nena vec al si zapecatn z njimi? Ker vozo sem pa Gallente tage celi cajt okol po caldari space. :P

Različni factioni se ne marajo preveč. Caldari in Amarr so skup in Gallente ter Minmatar. Nasprotne tage lahko brez skrbi prevažaš, z lastnimi imaš pa lahko probleme. Isto ti bo standing z gallente padel, če boš na caldari misijah streljal gallente ladje ali pa ko narediš storyline mission za caldari ali pa amarr faction. Če ti standing z eno frakctijo pade preveč, potem ne boš mogel več delat misij za tiso frakcijo (lahko pa izboljšaš standing s skilli ali pa s tem, da delaš misije za prijateljsko frakcijo). Če ti standing še bolj pade potem te bo začela lovit mornarica or tiste frakcije, ko boš prišel v njihov space.

lopov ::

Za transport sumljive robe so tri pravila:

- omisliš si poceni, hitro in agilno ladjo, ki gre hitro v warp
- karakter s katerim prevažaš robo ima na računu čimmanj denarja (najbolje nič :)
- letiš "na roke" in ne z autopilotom

Zakaj? Ker na gejtu "customs" ladje čekirajo vsebino. Dlje časa ko se zadržuješ na gejtu, več je šans da te skenirajo. Zato letiš na roke in ko si na drugi strani se moraš po de-cloakanju čimhitreje alignat in iti v warp. Če te dobijo, je penalty v obliki finančne kazni (zato če nimaš denarja nimajo kaj vzeti), izguba ladje (boom) in standing drop.

Z implanti se da to možnost zmanjšati, pa neki skili tudi obstajajo.

Nekajkrat so me dobili, večinoma z drogo, s tagi še nikoli in predvidevam, da niso tko kritični kot droga.

edit: sem hotel poslovenit izraze pa sem se spomnil, kako me je nekoč že nekdo kregal, da če po slovensko napišem nima pojma, kaj sem sploh povedal :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Mene z drogo se niso dobili, res je da nisem nekih vecjih kolicin svercal, sem pa bil v Domiju, ki se obraca k crknjena krava... :>

Godc ::

Kaj dejansko lahko drogo švercaš?? Pa se da veliko zaslužit in če mi nekdo pove kako kaj kje? ker nič nevem o tem me pa zlo zanima če je zaslužek dober?
Aja pa se o tem skill trainerju a to dejansko obstaja ker jst sm en trail dol potegnu pa mi nič ne dela? Veste kaj o tem?
hvala
Lp

EVEmon

rh^ ::

Zaslužek z drogo je dober, če imaš možnost jo prodati. BPCje za proizvodnjo dobiš v COSMOS constellacijah, potem moraš minirat GAS claude in ponavadi moraš to opravljati v več regijah tako, da dobiš najbolj zapletene mikse, ki so seveda najdražji tudi na trgu ;).

Zheegec ::

Evo, sem spet začel malo v izi igrati EVE. Seveda solo, ker nisem veliko gor. Rad bi probal tele cosmos misije, ki jih je rh^ omenil - kako najlažje priti do dobrega cosmos agenta? je kje kakšen seznam ali kaj podobnega?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Za drug manufacturing ne delaš misije ampak plexe. Poiščeš radar plex v cosmos constelaciji. Za misije pa ne vem, nikoli jih nisem delal.

karantanija ::

Reči Friedricku, da ga Meriones pozdravlja. FOOM je drugače član gallente faction tako, da tisto kar oni delajo ni lih PVP ampak potapljanje ladjic ;).

Je pa FW dober, če se hoče kdo PVPja naučit ;).

mah, iskreno povedano jaz sem se navelical stat v lagfestu, in gledat svoj pod, ne da bi kadarkoli aktiviral kakrsen koli modul. small gang warfare me veliko bolj fascinira.

sej vem da stat v floti z 1000 ladjami, kjer majo vsi RR, plate in trimarke ma neko fascinacijo. ko smo drzali fountain tistih nekaj mesecev, je blo kr zabavno. ampak mi lahko verjames da je FW bolj zabaven od tistih politicnih spletk in caod drame :)

si kdaj pvpjal v destrojerju? ali pa v griffinu? plexi so limitirani na ship size, tko da se noter vsi bojujemo samo v ladjah ki lahko pridejo skozi acceleration gate. in to je zares zabaven pvp.

tako da res je da mogoce s tem ne vplivas na politicni izgled eva, ampak se pa ful bolj zabavas :)

Zgodovina sprememb…

Sem sprobal FW, ko smo naredili alt corp sam zato in se pridružili Minmatar faction. Sej ne bom rekel, da ni zabavno ampak, večino folka je tam vseeno ali zgubi destroyerja ali pa ne. Tako, da se gre vse na juriš in potem po novo ladjo. Meni osebno pa je bolj kul, da se vse prej lepo premisli, preračuna in potem napade glede na najboljšo strategijo. Stvar okusa pač.

//Pobrisan del, ki sodi v male oglase v kolikor ti ga tam dovolijo objaviti. - mod

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

klemenSLO ::

A bi znal kdo na hitro ocent/odgovort:

Recimo minašv secure regiji plagioclase(mislim da je najbolj donosen od kamnin v secure) in ga prodaš po neki ceni.
A če bi mel plagio procesing skill (al kako se že reče) in bi procesiru surovo rudo ter prodal minerale - bi dobil več ?

(enkrat sm probal (brez posebnih skilov) isto količino rude refinat v stejšnu in potem prodat minerale, pa se mi zdi da sem dobil manj kot če sem prodal surovo rudo )

Zgodovina sprememb…

Meki ::

Ja, manj odpadkov nastane če imaš ta skill, se pravi iz iste količine rude dobiš več mineralov, ampak se ti pomoje ne splača, ker boš porabil preveč časa za treniraje skilla do level 5 (manjši level bo verjetno premalo), pa še potem ne bo bistvene rezlike v ceni, raje prodaj rudo in poberi denar.

Jaz sicer, če se že spravim minat nabiram Veldspar, ker ga je povsod dovolj, pa veliko povpraševanje je po njem. Za eno furo dobim 1.200.000 pa nič ne refinam. Imam veldspar processing skill natreniran na level 4, pa se mi še vedno ne splača refinat.

klemenSLO ::

v kokem času oz kakšne količine rabiš za to cifro ?

za primerjavo:
slabe pol ure traja
skupaj prepelem 1 furo (2000 M3 + 11000M3) rude
to pride ogrog 1,1 mio

Zgodovina sprememb…

Meki ::

Cargo space imam nekaj čez 10.000m3, namontirane 3 strip minerje, ki načrpajo nekaj čez 1.100m3/activation time. Koliko znaša activation time pa ne vem na pamet poglej v igri kakšen activation time ima strip miner.

Takole na pamet bi rekel da rabim nekje od 5-10 minut za eno furo.

Snegec ::

EVE rata totalno nezanimiv, ko ugotovis, da ga igrajo skupine, igralcev, ki so v bistvu en sam igralec! :P

To sem že jaz počel z Hulkom (1acc), Itijem5 (2acc) in Command Ship z mining moduli/implanti (3acc) ;)
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

zos ::

Za resno igranje EVE po mojem mnenju rabis vsaj 2 accounta.

Vse je odvisno od tega kaj pojmujes kot resno igranje. Jaz sem povsem resno igral z enim accountom.

No, če hočeš kakšen carrier prestavit iz enega sistema v drugega, potem boš nujno potreboval kolega, da ti bo cyno prižgal...

Če je kdo zainteresiran prodajajo se naslednji karakterji:
1.) Pure PVP: http://eve-sheet.com/skills/Meriones
2.) Dva industry (invention, money maker) toona: http://eve-sheet.com/skills/Alyssa_Bart... 34M SP & http://eve-sheet.com/skills/Miloq_Or%27... 26M SP

Offer na PM ;).

rh, si nehal? Al kupujes druge karakterje? :D

Nehal, ni cajta sploh :).

Ah, I know the feeling, I know the feeling... :)

darkkk ::

Ah, I know the feeling, I know the feeling... :)

Ur not the only one :(

Kar se pa tiče kupovanja isk na raznih čudnih straneh močno odsvetujem. Če že, kup raj od koga acc (tuki se jih neki prodaja) ter prodaj chare po legalni poti, imo dobiš daleč največ isk za svoje €, zahteva pa precejšnjo investicijo. Pač tle te ne bo noben prijavljal in podobne svinjarije.

Druga legalna varianta kako do isk je, da kupiš GTC in prodaš, mogoče za odtenek manj isk za tvoj € kot na kaki čudni strani, vendar je varno.

Jaz iam ene 55B ISK če prodam chare in vse assete. Ta ISK prodat v EUR znancem je skoraj nemogoče :). Zato pa prodajam direkt char za EUR, sicer dobim manj ampak itak ni point v tem, da bi profit delal ampak dobil vsaj mal keša nazaj, ki sem ga porabil za igrat :).

Je ze kdo kaj igral sedaj, ko je Tech3 v igri?

darkkk ::

Mal probavam spet. Ma nič se ni spremenilo tbh, t3 shipa še nism vidu in verjetno ne bodo prinesli neke resne spremembe.
Preprosto predrago za premali performance boost. Pač carrier 700mil, domi 60mil oni cruzerji so pa par bil (ja bo padla cena 1x). Pač isti hec kot t2 battleshipi, ki niso prinesli nič res novega.

Migelo ::

Eko, jst se bom pomoje spet lotu igrat, v roku enga mesca, pa me zanima, če je kkšn Slovenski coorporation, ki pomaga n00b-om, alpa so vsaj aktivni pa take finte.

Men je pa probing ratal fajn. So kar fajn naredili, pa hvala bogu so zmanjsal stevilo probov in mal skille porihal. Sleeperji so zanimivi, Sem upal, da bo kako orozje padlo iz razbitih shipov, ker imajo precej zanimiva orozja heheh.

Onstran crnih lukenj je pa sama tema. Local je prazen, nic asteroidov v tistem sistemu kjer sem bil. Tako, da se dejansko odpravis nekam v neznano.

zos ::

Novi probing sistem je kar kul. Dobro mi je da lahko prestavljas in odpoklices probe ter da je cas krajsi. Po drugi strani pa zdaj vec casa porabim za to da ugotovim kaksen signal sploh je. Prej recimo si takoj videl da je v sistemu tip signala, ki te ne zanima in si sel dalje.

Wormhole sem probal samo enkrat. Poiskal prostor z najmanj sleeperji in je vseeno Ishtar pocil skoraj v trenutku:) Imam pa obcutek, da so WH v 0.0 tezji od tistih v empire, ceprav to ni najbolj smiselno.

T3 cruiserji se mi ne zdijo cisto nic posebnega. Nekaj nekoristnega v smislu T2 battleshipov. Poskusil sem naredit nekaj testnih setupov in me nic ni posebej impresioniralo. Drone bandwidth je premali, zato za npcjanje niso uporabni. Za pvp pa vec kot 300M ne dam za enega, tako poceni pa verjetno nikoli ne bodo.

keworkian ::

Ta spil je dejansko zakon. Mogoce se bom celo narocil in spila, aja ce imate kaksen coorp se priporocam, da ne bom sam :|
Obscenities in B-Flat

Zgodovina sprememb…

Wormhole sem probal samo enkrat. Poiskal prostor z najmanj sleeperji in je vseeno Ishtar pocil skoraj v trenutku:) Imam pa obcutek, da so WH v 0.0 tezji od tistih v empire, ceprav to ni najbolj smiselno.

Ja, to sigurno. Jaz sem obiskoval wormhole v hi-sec space-u. Tam je bilo tako, da sem z Deimosom z lahkoto tankal en kup sleeper frigov in nekaj cruiserjev. Je pa res, da so kar pametni, drone so mi popokali v momentu. Takoj preswitchajo, ce se pet dronov spravi na njih.

Imajo kar zanimiva orozja, nekaksni Borg-like cutter beams.

Pa v ene dveh sistemih v 'unknown' sem odkril se kakih deset cosmic signaturejev. Nisem pa sel potem naprej raziskovat.

BigSexy ::

Mi smo kar nekaj site-ov nardil v WHjih, ki so v 0.0. Načeloma so 3 stopnje zahtevnosti; unknown space (1-2 BS + ostalo), dangerous space 3-4 BS + ostalo), in deadly space (5BS+ ostalo). Rabis pa podobno število RR bs-jev kot je sleeperjev (priporočeno 2 remote repa/bs, ker je volley damage precej sick) in pa cap stability, poleg long range gunov (precej BSjev se drzi 60~k od primary targeta).
Seveda moraš imet vse gang memberje na watch listi, potem pa načeloma ni hudih problemov.
To Infinity And Beyond !

Govora je blo, da so kr carrierji pokal, k so sleeperji po njih uzgal.
««
27 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13430831 (630) DJ-DUST
»

Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

915138239 (67950) ahac
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727150953 (115461) Truga
»

katero MMORPG priporočate (strani: 1 2 )

837979 (5216) pr0sac
»

Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
11312385 (7671) Pyr0Beast

Več podobnih tem