» »

ukradeno geslo na gmailu

ukradeno geslo na gmailu

«
1
2

herkul50 ::

Pozdravljeni,

Imam vprašanje: Na gmailu so mi ukradli geslo, ga spremenili, spremenili tudi sekundarni naslov, tako da ne morem nič, ta oseba pa tudi pošilja čudna sporočila v mojem imenu, mi povzročila že veliko škode, kaj mi svetujete da naredim. Pisal sm že na gmailsupport pa ni blo še ne vem kakšnega efekta.

herkul50 ::

Res bi prosil za pomoč ali kakšnen nasvet, kako ukrepati

grex ::

to bi mogoče lahko dokazal s tem, da se je kar naenkrat spremenil IP iz katerega pošiljaš maile - na besedo res ne moreš pričakovat, da bi ti verjeli.
Drugače si toasted, ampak še vedno lahko daš drugi naslov in potem vsem poveš, kaj se ti je zgodilo, se naučiš nekaj iz te zgodbe in začneš z gesli, ki se jih ne da tako izi ugotovit.

In seveda zimzelena pravila od Oprah "don't let the credit card out of your sight".

herkul50 ::

No sej kreditnih kartic ni bilo gori, a lahko suport team na gmail-u blokira vse outgoiong mail-e ali izbriše celoten account, imaste kakšne drug predlog?

BladE_ ::

Ce mas ime podobno email naslovu poskeniri svoj osebni dokument s sliko in jim posl kot dokaz :D mogoc pa rata !
Akcija - Reakcija

herkul50 ::

Izvedel sem neuradno da ta oseba pride včasih tudi na irc (vem njegov nickname), kaj si lahko s tem pomagam če si sploh lahko, ima kdo kakšen nasvet za pomoč

Trololololo1 ::

Če imaš njegov nickname lahko ponavadi zveš tudi hitro kdo je. Se mi pa zdi, da se na ircu vsi med sabo poznajo na istih kanalih. Vsaj tko je še blo pred parimi leti, ko sem še jaz ircal. Poglej na kere kanale zahaja pol pa mal o njem sprašuj. Prej al slej boš zvedu kdo je to. Potem ga pa poišč in ga mal sfocaj. Verjetno bi mu koristilo. Sploh zato, ker predvidevam, da je to smrkuc, ki si se mu enkrat zamiril, zdaj pa ti vrača. :D

nokia6310 ::

namo2:
Kako boš pa to zvedu?
Če bi se to tako enostavno dalo, nebi blo tolk zlorab, kolkr jih je.
Pod nickom si jst ne predstavlam prav ničesar, kar bi mi pomagalo pri odkrivanju imena in priimka osebe. Kako bi se poizvedovanja lotil ti?
Malo povej, da razvijemo kakšno teorijo.

Bob Rock ::

po IPju...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

klemen22 ::

po IPju...

Vav spet ta magični IP. Pa kaj boš po IPju zvedu? Kvečjemu to pri katerem ponudniku storitev je ta osebek prijavljen. Boš kar preprosto na Siol poslal mail in zahteval da ti dajo njegove kontaktne podatke. Ne bit naivni folk:\
Kar hočem povedati je da ne moreš npr. na SiOl uletet ter jim rečt "Ejga tukaj mam en IP ki sem ga dobil ma IRCU in sumim da mi ta oseba j*be mater preko emaila. Dejte mi njegov naslov pa ostalo".
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

BlackHole ::

Ma, če je uspelo Zidanu, lahko še tebi... ;)
LP Marko

fRiK0 ::

Lahko maš pa srečo in ma tip reverse na svoji domeni, katera je v whoisu ;) Vse se da ugotovit, če se le malo potrudiš.

Drugače je pa vsem jasno da SiOFF ne bo dajal podatke okoli...
Hvala

LP Tadej

herkul50 ::

Aha, mi lahko kdo pove natančno kako lahko pogledam za njegov IP, in kaj to pomeni če ima reverse na domeni, kaj sem s tem na boljšem in kaj lahko ugotovim. Je še kaka druga opcija??

aljazh ::

Je še kaka druga opcija??


Je. Ljudje običajno uporabljajo enake nicke na različnih koncih (irc, forumi...), pa kakšna GZ ali simpatije zna biti tudi odličen vir informacij. Mislim, da imaš s social engineeringom največ možnosti, da prideš do osebka.

Keyser Soze ::

Opcija je seveda tudi ta, da mu ponudiš nekaj čemur se ne bo mogel upreti.

Na ircu ga "zahaklaš" kot punca. Oz. za to prosiš kakšno lepo kolegico(slike). Pač dovolj da se zmenita za eno kavo.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Matek ()

herkul50 ::

Tole sm uspel zvohat na ircu od te osebe, si lahko s tem kaj pomagam? (ddd@AS-109-165.dial-up.siol.net) was last seen quitting #sex.si 2 days 18 hours 7 minutes ago (22.07. 14:48) stating »Leaaving« after spending 52 minutes there

sverde21 ::

OMG... tak za primerjavo je vsak teden skrekanih za en velik nepredgeden seznam emajlov, kam mislte da bi pršu google, če bi na vsak mail odgovarju, pa šou preverjat, če jih kontaktira pravi lastnik,...
<?php echo `w`; ?>

herkul50 ::

Se splača krajo maila prijavljat policiji al je to čist brez kakršnegakoli smisla.

Trololololo1 ::

Najprej bi moral dokazat, da je tvoj. Pa policija tud, če bi dokazal, da je tvoj verjetno ne bi ukrepala. Najbolje je, da ga sam poiščeš pa mu zbiješ vse bederije, ki jih je še mislu nardit iz glave. Nekateri na žalost razumejo samo urnk batine. Sa potem te bo pa verjetno on prijavil na policijo.

herkul50 ::

Ok fantje podatke o osebi sm zvedu mi jih je zaupal en njen kolega na ircu ko sm se pretvarjal za nekoga druzga, predlagate kakšne sankcije, učinkovite seveda?

Doman ::

Pošlji ga na obisk v klinični:D

b0B3k ::

Je mar res odgovor na vse samo agresija?

Keyser Soze ::

Ma OK. Nekih ekstremov ni potrebno zganjat.

Najprej se prepričaj, da je osebek pravi. Nato pa mu naženi malo strahu v kosti, tako verbalno. Če je dovolj naiven mu lahko zagroziš celo z policijo in sodiščem. Samo dovolj prepričljivo zgodbo moraš imet.

Če je pa mladoleten lahko pa tudi staršem poveš. Odvisno seveda od tvoje starosti. Da ti je ukradel mail in povzročil med tvojimi poslovnimi pratnerji precejšnjo škodo. Kdo bo sedaj za to odgovorjal, ipd.

Ne vem no. Vse kar te ovira je domišljija.

bzp ::

Na ircu mu lepo reci naj ti pove geslo, ce ne bo slo takoj, pa omeni da ves kdo je in da zna dobiti kaksen obisk.

Vajenc ::

A barabca je ONA?

Keyser Soze ::

:D Ja svašta. Jah no. Pač površno branje.:\

To, da kar preko irca prosiš za mail je pa še najboljša verzija. Hitro in z najmanj stroški.

Vajenc ::

Keyser Soze: Če je posmeh veljal zame, potem si še enkrat preberi:" Ok fantje podatke o osebi sm zvedu mi jih je zaupal en njen kolega na ircu ko sm se pretvarjal za nekoga druzga, predlagate kakšne sankcije, učinkovite seveda?"

Keyser Soze ::

Ah, vse pa tudi ni namenjeno zgolj tebi. Ne bit egoist.:P

Vajenc ::

Če je namenjeno bzp-ju, si tudi zgrešu 8-) .

herkul50 ::

Kako se je nalažje prepričati da je oseba prava (verodostojnost podatkov). Poznam naslednje podatke: Ime, Priimek, ulico v radiju 50 m, srednjo šolo, to je pa tudi vse.

Vajenc ::

Če je ONA, jo povabi na pijačko, če pač ni, pa na sparing ;).

Keyser Soze ::

Tud bzp-ju ni namenjeno. Fantje, mal samokritike nobenmu ne škodi.:\

Kako se prepričat, da je prava? Težko. Ali pa tudi ne. Ne vem. Lahko navežeš stik z njo, jo povabiš ven, nadgrajuješ odnos, ipd. Vse do te mere oz. do tolikšnega zaupanja, da prideš do njenega računalnika. Eko... rešitev na dlani.

Najbolj preprosto je pa to, da jo vprašaš direktno.

ZLOky ::

Ha, ha. Če pšoznaš njen email, se z njenim mailom prijavi na veliko porno strani... hihihi.>:D
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

herkul50 ::

Ne poznam telefona, niti maila (razen ukradenega), rad pa bi preveril če je ta oseba prava, a obstaja kaka baza podatkov o osebah v sloveniji, prek mobitela ali simobila te osebe ne najdem.

Vajenc ::

Če poznaš priimek in približno ulico, to ne bi smel biti problem z uporabo e-TIS-a.

Tody ::

Pošlješ sebi mail z kao zgodbico če je ona tista ki jo iščeš. Recimor da iščeš neko looong lost frendico.
Če bo na podatki (ime priimek) odgovorila pritrdilono jo imaš :)

Sicer nevem kok je ženšče blond ampak če ti je shekala acc je eno če ti je pa ukradla (prepisala) je pa spet drugo :)

Ampak jest bi jo vseeno povabil na dejt :P

Trololololo1 ::

Najprej bodi 100% da je prava. Ne bi bilo pametno koga obtoževati nečesa, česar sploh ni kriv.

Če je punca mladoletna bi na tvojem mestu poklical starše in razložil situacijo in jim obrazložil tudi koliko škode je s svojim početjem nardila. Zagroziš, da jo boš prijavil na policijo in da boš tožil, ker te je ponižala pred vsemi kolegi itd. Policije ti ne bo treba nikol klicat, lohk si pa 100% da jo bodo starši doma porihtali.(V najboljšem primeru bo ate vzel kombinirke pa ji precviku štrom kabl za računalnik. :D :D :D :D )

Če je pa polnoletna in lahko dokažeš da je bla ona tista ki ti je ukradla račun pa ti priporočam, da jo povabiš na kavo, kjer bi se v vsem pogovorila in probala najdit skupno rešitev. Če pa ne sodeluje, pa jo prijaviš in tožiš.

Še enkrat pa poudarjam, da moraš biti 100%, da ti je res ukradla mail, ker če bi se na koncu izkazalo, da si se zmotil je vlka možnost, da bo tebe kdo pol tožu.

5er--> ::

Kako boš pol na sodišču dokazal, da je tisti mail account res tvoj?:\

Tody ::

sej to se da dokaj hitro razen če ni nek bedn spam predal. Poveš kaj je kaj notri za recimor par mescov nazaj. Ergo pisala mi je mama kako sem in kdaj kej pridem na obisk. "Sodišče" bi pogledalo in vidla da je res to tam notri. Samo do tega je dooolga pot

5er--> ::

Pa je tisti "nov" uporabnik sploh dolžen povedat geslo? Valda mu ni treba "pričat" proti sebi?

klemen22 ::

in probala najdit skupno rešitev

Hehe kera izbira besed.:))
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Trololololo1 ::

Kako boš pol na sodišču dokazal, da je tisti mail account res tvoj?


S pričami.

mavec ::

Ma, če ni kakega pametnega mnenja, je bolje, da ste tiho :). Herkul50, ko boš zadevi prišel do dna povej, kako si jo rešil :).

herkul50 ::

Ko sem še malo poizvedoval po raznoraznih forumih, so mi še 3-je povedali enako ime kot sem zvedel na začetku, in šola na katero hodi, koliko je možnosti da je oseba prava? :\

klemen22 ::

Ko sem še malo poizvedoval po raznoraznih forumih, so mi še 3-je povedali enako ime kot sem zvedel na začetku, in šola na katero hodi, koliko je možnosti da je oseba prava?

Najbolje da se z osebo osebno dogovoriš za meet in takoj povprašaš kaj in kako. Če bo kazala vtis da je res ona tista biočes potem samo akcija naprej.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

herkul50 ::

Kolk se splača krajo in zlorabo maila prjavit policiji?

Trololololo1 ::

Krajo maila lohk dokažeš. Težko boš pa dokazal vrednost tvojga maila in škode, ki jo je nardil tist k ti ga je ukradel. Najbolje je da se sam zmeniš, pa če ne gre drugače kakšno okol kepe daš.

Jan987 ::

Rajši ne okol kepe, res se probaj zadržat ker če ne bo šlo na grdo z besedami tudi pri starših in če ne bo šlo z grožnjo s policijo rajši poklici policijo, ker očitno nekdo ki se ne ustraši takih stvari, je pomoje kar dobro podkovan v znanju in te bo tožil


Sicer pa najprej pokliči punco, ji povej da veš naslov, telefon od staršev, in da če ti ne pove gesla da boš obvestil njene starše, tud če bo ona rekla da ni reci da boš poklical njene starše in odloži slušalko, potem pa če te bo v naslednjih minutah poklicala in prosila da ne poveš staršem je bla.


Če pa je trmasta in ti še zmeri ne bo povedala pol pa poklič starše in jim povej kakšne so lahko sankcije in kakšne kazni če jo prijaviš policiji,pa verjetmi da bodo starši vse to hitro uredili.

Trololololo1 ::

Problem je, ker policija bi težko reagirala. Edino če greš pol tožit.

Vajenc ::

Sicer ne vem koliko si star, ampak če si tam nekje do 16, potem si ji bil verjetno všeč, pa ti je malo ponagajala. Povabi jo na pijačo!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ugrabitev identitete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7213109 (10378) St235

Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16124737 (20288) Gandalfar
»

Huda dilema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410290 (7996) Gray_Warden
»

vdor v zasebnost

Oddelek: Pomoč in nasveti
355940 (4254) majii
»

Spolno nadlegovanje mladoletnice

Oddelek: Loža
407415 (4859) T0RN4D0

Več podobnih tem