» »

vdor v zasebnost

vdor v zasebnost

tajpan ::

pozdravljeni, sm bl nov tle gor, pa me zanima, če mi zna kdo pomagat.......težava je pa sledeča:
pred časom mi je neznana oseba nekako vdrla v moj msn ter gmailov račun za maile, in spremljala, vse kar se je dogajal gor. ta tip je bral moje maile, ter pogovore na msnju, ter jih potem kopiral, in posredoval moji punci po e- poši, katere naslov je tud dobil iz mojga adresarja vn.ni blo nič kritičnega, ampak me precej moti, d nekdo spremlja vse, kr napišem. v mailu, ki ga je poslal punci, je napisal, d to dela za to, ker bi naju rad spravil narazen....ok, pustmo zdej to, ampak vse kr vem o njem je njegov naslov na msn-ju, in nič več. spremenil sm že gesla in naštimal router, ampak zdej je kot kaže spravu se na vse moje znance,. ki sm jih mel pod kontakti na msn-ju.
a je mogoče takega človeka izslediti, oz, nekako ugotoviti, kdo bi lahko bil?


hvala

lp

Keyser Soze ::

Pa če poznaš njegov MSN se prijavi pod enim lažnim imenom in ga začni malo rajcat... ala kot kakšna lepa deklica. Pomoje se bosta kaj hitro zmenila za kakšen zmenek, če boš ravno prav gobčna in dovolj lepa.:D

Da je pa dobil geslo za mail in MSN preko računalnika oz z vdorom v sistem pa dvomim. Če si imel enaka gesla in slučajno še kakšno ime od punce not ali pa rojstni datum je to tvoja napaka.

Če puščaš "službeni" računalnik nezavarovan je tudi napaka. Ravno tako "avtomatska prijava" . Pač malo se zamisli, kdo vse ima dostop do tvojega računalnika ali pa kdo ti lahko gleda pod prste ko vpisuješ gesla.

P.S.: Razen če se greš zadevo resno in prijaviš policiji. Na kakšni podlagi pa ne vem.. samo predvidevam, da kaj takšnega sigurno ni zakonito.

Izi ::

Nekako je moral dobiti geslo.
Vsekakor ga ni dobil z hackanjem Gmail serverja.
Verjetno si ga imel kje zapisanega v tvojem računalniku, lahko ga je uganil ali pa ga je dobil od tebe ali kakšnega tvojega znanca, ko ste kje skupaj pili.
Vsekakor pozna tebe in tvojo punco, kar pomeni, da ga tudi ti verjetno poznaš.

Če uporablja proxije ga ne moreš najti.
Najlažje ga boš našel tako, da se sam razkrije. Naroči tvoji punci, naj mu odgovarja na maile, ga zapelje in se z njim nekje dobi :D
Če ji seveda dovolj zaupaš za tako nalogo >:D

Container ::

ta tip je 100% nkdo ki te pozna, oziroma kvečjemu nekdo, ki si mu ponudil svoje geslo "na pladnju" si ga pustil v kašni javno dostopni zadevi.

Poskusi se pomenit z njim in ugotovi kakšne ma probleme, če ne gre, poskusi s pretevezo - kakor že predlagano.

POlicija, pa ne bo tukaj kaj dost pomagala. če bi bil jest policaj ne bi naredu 0. zakaj? Ker ni vredno.

tajpan ::

hvala za nasvete....glede poznanstva je tko, d on je v enem klepetu na msnju za mojo znanko omenil, d me pozna tko na videz, glih tko mojo punco, tko d verjetno ga tud jz na videz poznam. glede gesel je pa tko, d močno dvomim, da je dobil geslo za msn in mail kje tko, k nj bi ga jz pustil prijavljenega, ker za te namene uporabljam samo domači računalnik.
glede policije je pa tako, d sm govoril že s kolegom, ki je polcist, pa je rekel, da dokler ne naredi materialne škode, al pa d bi kej zagrozu, do takrat ne morejo nič.
sm pa slišal že od parih, da obstaja programček, s katerim prevzameš identiteto nekoga na msnju, oz, se vmešaš v pogovor. a ma kdo kej več informacij o tem mogoče?

bajsibajsi ::

"Vsekakor ga ni dobil z hackanjem Gmail serverja."

Zakaj pa ne?


"Če uporablja proxije ga ne moreš najti."

Kje si pa to prebral?

bajsibajsi ::

@tajpan
Ce nimas lastnega znanja, placaj nekomu, da ti strejsa IP.. in potem se placaj za malo zabave... sedi v udoben naslanjac in se smej.>:D

p.s. Vedi da je vsako tovrstno dejanje zakonsko kaznivo...

MihaFirst ::

sm pa slišal že od parih, da obstaja programček, s katerim prevzameš identiteto nekoga na msnju, oz, se vmešaš v pogovor. a ma kdo kej več informacij o tem mogoče?


Ja, seveda obstaja, obstaja tudi link do njega, kjer si ga lahko brezplačno naložiš... in potem je pa zabavno! :D :D :D

Naj mi najprej nekdo pove, če je "legalno" napisat ime in link programa? na živce mi že gre brisanje postov... v bistvu ne, sploh ne mislim povedat tu, ko vas tak velik to bere... sledi podpisu, tam je čisto vse, kar nucaš...

vem, spet reklama, počakite vsaj, da tajpan prebere... :8)
www.gamma.si

Izi ::

>>>>Vsekakor ga ni dobil z hackanjem Gmail serverja."
>>Zakaj pa ne?
Zato ker sem jasnoviden in vem, da ti drug teden ne boš zadel na loteriji 100 milijonov SIT, vem tudi, da dotični osebek o katerem teče beseda ni eden izmet 100 ljudi na celem svetru, ki so sposobni vdreti v tako zaščiten server.


>>>>Če uporablja proxije ga ne moreš najti."
>>Kje si pa to prebral?
Nikjer nisem prebral, ampak vem.
Teoretično je sicer mogoče pridobiti log file vseh uporabljenih proxijev, ki so raztreseni po celem svetu.
Ampak to je hudo zamudno in hudo, hudo drago, pa še dovoljenja dobiš samo če si interpol, FBI, CIA,...
Praktično torej izvedljivo samo v primeru, da se išče kakšnega Bin Ladna.

bossini ::

msn ni varen to vem zato od samega začetka uporabljam programček hide ip platinum ki ti spremeni IP naslov! =)0:)
bossini

ERGY ::

Menjaj gesla.


LP

r33tr0 ::

Konec koncev ne rabiš hacknat gmail server, ker to je res mal težje, je pa recimo dost lažje pridet do podatkov na računalniku, če veš njegov IP, tudi passworda za razne accounte, če veš kje iskat.
zdej tud če uporablja proxije se da izsledit brez kakšnih logov, samo moreš to delat takrat ko je ti online, po možnosti povezan s tabo :D. Drugač pa vse se da če se hoče.
http://www.lemonparty.org/

tajpan ::

ma ja, tisto glede dostopa do njegovega maila me niti ne zanima, edino, kar bi rad naredil je to, da bi ugotovil, kdo je to, ker mi je požrl že preveč živcev, pa bi rad razčistil par stvari hehe......vse, kar vem o njem je to, da je do sedaj uporabljal 2, verjetno pa še tretji mail naslov za kontakt v msnju ( vsi so bili hotmailovi naslovi), in da je vdrl v moj msn, pa od punce. a ma kdo mogoče možnost, ugotoviti, na kakršen koli način, kdo bi to bil, oz, kak podatek več?



lp

poweroff ::

Kot prvo bi jaz rekel, da je to (glede na to kar si povedal) vdor, ki je kazniv po kazenskem zakoniku. In policija ne samo da take prijave mora sprejeti, tudi dejansko jih sprejme in obravnava.

Sicer je res, da te bodo na policijski postaji morda čudno gledali, samo ko bo informacija prišla do "cyberkriminalistov", bodo fantje že vedeli kako in kaj.

Bi pa jaz pred prijavo malce pogledal, če tudi sam nimam česa nezakonitega na svojem računalniku... sam tolk, kot neobvezen nasvet... ker verjetno v takem primeru forenzično pregledajo tudi tvoj računalnik.

Druga zadeva... ko ta oseba komunicira s tvojimi kontakti se verjetno da videti njen IP? MSNja ne poznam toliko, ampak načeloma bi se to moralo dati videti. Skrivanje IPja... ja, korda gre gor preko kakšnih proxyev. Kaj bolj pameten verjetno ni, tako da najbrž ne uporablja drugih sistemov anonimizacije. Pri večini proxyev se da dobiti podatke o pravem proxyu.

Sicer pa ne vem kaj bi ti njegov IP koristil, ker načeloma od ISPja ne boš dobil podatkov o njegovi identiteti. Da bi pa potem ti njega nazaj hackal ali DOSal pa tudi ne priporočam.
sudo poweroff

powerGenius ::

koliko pa je hide ip platinum zanesljiv? še posebej na netu dostopna trial version?

bossini ::

zame je kar zanesljiv! sicer pa mam tud serial =))) :D
bossini

mikko ::

mail bomber mu spusti

;)

Če ima gmail, mu ga hackni, ni teško
Če ima hotmail, mu ga blocki, tud ni teško :D
Sicer se pa potrudi in dobi njegov IP pa mu Keylogger notri baci :P

Trdi ::

Tole pa zanimivo zgleda. :D

Pošlji mi vse njegove IP-je na private message in bom videl, kaj lahko naredim. Seveda ti ISP zaradi tega ne bo razkril identitete, ampak ISP so samo navadni ljudje iz mesa in krvi, ki jih lahko osebno poznaš. ;) Bom (spet) prosil kolega za uslugo.
Trdota d.o.o.

poweroff ::

Prvič. Kako pa sploh deluje skrivanje IP naslova? Kdor vsaj malo pozna delovanje TCP/IP ve, da je to mogoče le preko proxya. Tako skrivanje pa ni 100%. Tudi ne vem zakaj bi človek plačeval za tak program, če so na voljo boljše in brezplačne alternative (recimo Onion routing).

Tole je pa sploh biser: Če ima gmail, mu ga hackni, ni teško
Če ima hotmail, mu ga blocki, tud ni teško :D
Sicer se pa potrudi in dobi njegov IP pa mu Keylogger notri baci :P


1. Kako pa hackneš Gmail? Do sedaj je znan le en sam resen exploit, ki je bil pa že zdavnej porpavljen.
2. Kako blokiraš Hotmail? V bistvu res obstajata dva načina, samo pri enem mora biti uporabnik glup kot noč, pri drugem te pa komot izsledijo oz. na dolgi rok sploh ni uspešen.
3. Kaj naj bi pa to pomenilo? Če misliš na tisti IRC exploit, ki ga vsi skript kiddiji uporabljajo zadnje čase, potem kar pozabi. Max. kar boš dosegel je, da bo odletel iz IRCa, če nima popatchanega Nortona (če ga sploh uporablja). In s tem, da ga za par minut odklopiš iz IRCa boš pa res veliko dosegel...
sudo poweroff

tajpan ::

trdi, a si dobil zasebno sporočilo?

Trdi ::

Nisem. A si ti dobil mojega? Če nisi, je tale sistem preprosto.... čuden, ne delajo ZS. Pošlji potem na Đmail - trdonja je pred polžem.
Trdota d.o.o.

tajpan ::

poslano na gmail, če sm te prav zastopu? ...


lp

Trdi ::

Glej, njegov IP moraš dobiti, nimam kaj delati s hotmail naslovi. Fantje, dajte mu konkretno svetovati, kako naj dobi IP. Če dobim IP, lahko dobim ime, priimek in naslov. S hotmail naslovi nimam kaj delati, saj nisem CIA. :D
Trdota d.o.o.

tajpan ::

se mi je zdelo ja....hvala zaenkrat.......

no fantje, a ma kdo kakšen konkreten nasvet, kako dobiti ip ?


lp

para! ::

Če veš da je punca, pol ji spust dva šamarja, pa boš zvedu IP ;)

lp
Death before dishonor!

majii ::

helow!
mene zanima kako se ugotovi ip nekega drugega računalnika!Nekdo me z neznanim imenom žali mi grozi sedaj bi pa rada ugotovila kdo je!mi lahko pomagate!proosim:D

jype ::

majii> mi lahko pomagate!proosim

A zgledamo kot uradne osebe?

majii ::

ne ne zgledate kot uradne osebe!zanima me sam kdo ej ta oseba pa če mi lah kdo pove kok lahk zvem njen ime in priimk vem da se to da!:p
Hvala!

imagodei ::

Če ti nekdo grozi, je smiselna edino prijava na policijo.

IP drugega računalnika se da ugotovit. Ti osebno pa ne boš ugotovila, kdo se skriva za tem IP-jem. To legalno lahko ugotovi le njegov ponudnik interneta. Obrni se na svojega ponudnika in mu povej, v čem je problem. Oni bodo ukrepali v skladu s svojimi pravili in zakonodajo.

Če ti pa oseba direkt grozi, pa je to stvar policije. Policija lahko dobi naloge in od ponudnikov interneta zahteva, da poiščejo to osebo. Nato sledi kazen po zakonodaji.

Na internetu se pač povprečni Janez ne more skriti oz. biti anonimen. Sled ostane, če gre za resne grožnje, bo kaznovan.
- Hoc est qui sumus -

majii ::

8-)hvala!No sej ni nč kej resnga ker nam velikim grozi iz istega računa hodim v 4letnik sredne šole in smo prepričani da je nekdo iz našega razreda:p vem mladi smo:p tako d bi blo treba da zvem jst sam kok se IP ugotovi potem bi že primerjala z ostalimi in bi ugotovila kdo je!

p.s.da ne bo čudn izpaddl hodim na medijsko tko d se kr spoznam na compe sam kako se ugotoci IP se nismo učil al pa nism sledila:p fala vam

imagodei ::

fala nam? < -- kaj pa naj bi bilo to? :|

Če ti grozi, potem dobivaš od njega pošto, al kaj? Ti grozi prek MSN-ja?
- Hoc est qui sumus -

zee ::

fala -> prekmursko za hvala :)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

blaz_ ::

če si siguren da ti je v gmail tut udru, pol maš morda še vedno "čudne" ip-je "servirane na pladnju", odvisno koliko uporabljaš gmail. Ko se prijaviš v gmail imaš namreč na dnu strani nekaj takega:
Last account activity: 5 minutes ago at this IP (xxx.xxx.xxx.xxx). Details < --- in klikneš na details :D

Lp
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

imagodei ::

zee,

bolj verjetno kroatizem...
--
blaz,

včasih velja pregledati datume, preden odgovarjaš...
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

blaz_ ::

lol pa res, hvala za opozorilo, ampak tak stare teme pa res nism prčakvov xD

Lp
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

majii ::

hehe!Nep nism iz prekmurja iz cela sm!Fala hm...ja no bc bv!
oziroma se je ta oseba menla z mojimi prjatli in zdej ker sem jst jih tut mal tko zaje...iz nekega drucga msn p sm pol priznala(nism grozila al podobno!)Mislijo da se ta oseba jst!Ne vem pa kako jim ne dokažem da nisem!Ampak smo že dobili idejo kako bomo izvedl kdo je!(možganske celice niso izumrle:p) jah no tko d je za enkrat primer rešen čene pa...se še tipkamo:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nateg preko bolhe. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9416393 (12296) Blum
»

Huda dilema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
549906 (7612) Gray_Warden
»

MSN - sprememba maila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
1018966 (6151) klemenSLO
»

IP naslov

Oddelek: Omrežja in internet
296287 (5893) BlueRunner
»

ukradeno geslo na gmailu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6835210 (33553) Trololololo1

Več podobnih tem