» »

PlayStation 3 že v proizvodnji

PlayStation 3 že v proizvodnji

X-Bit Labs - X-Bit Labs poročajo, da se je po neuradni informacijah kitajskih Apple Daily in Commercial Times proizvodnja nove Sonyjeve igralne konzole PlayStation 3 že pričela. Asustek Computer naj bi tako že pričel pošiljati prve pošiljke Sonyju. Asusu naj bi že junija poslali okrog dvesto tisoč komponent, kar pomeni, da lahko pričakujemo prav toliko konzol v kratkem, septembra in oktobra pa že več kot milijon.

Sony je medtem obljubil, da bodo do uradne predstavitve, ki bo 11. novembra na Japonskem in 17. novembra drugod po svetu, imeli na zalogi dva milijona konzol, do konca leta pa jih bodo razposlali štiri. Ceni ostajata nespremenjeni - 499 in 599 ameriških dolarjev (397 oz. 476 EUR).

79 komentarjev

«
1
2

Jinto ::

499 in 599 eur :D

mtosev ::

Nemorem verjet.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

mavec ::

Yeah, right. V Evropi bo to sigurno kakih 50 Eurov na vsako različico dražje... Al pa 100...

klemen22 ::

Ja samo folk računajte malo. Kaj dobiš za ta keš. V PC svetu eno Hidh-end grafo. Tukaj pač je vse state-of-the-art. In ja, z igranjem igric boste preskrbljeni 5 ali 6 let. Super zadeva.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Izi ::

In ja, z igranjem igric boste preskrbljeni 5 ali 6 let.

Heh, ko boš videl ceno za posamezno igro se ne boš več počutil tako preskrbljen >:D
Konzole se vedno prodajajo pod ceno, služi se na igrah.
Poleg tega se meni 115k SIT ne zdi ravno blazno poceni.
Z davki in maržami bo to pri nas 160k SIT
Za ta denar dobiš že kar vredu računalnik in z njim lahko počneš bistveno več stvari kot z eno konzolo.
Me prav zanima koliko staršev bo otrokom kupilo igračo za 160k SIT in nato kupovalo še igrre, ki bodo verjetno okoli 30k SIT za kos :D

Sicer pa jih začno prodajati šele čez 4 mesece, kar ni ravno blizu.
Hudo tudi dvomim, da bodo za letošnji božič že dosegljive pri nas.

klemen22 ::

Poglej Izi, je že res nekaj od tega kar si napisal, VENDAR:
- če kupim PC za magari 500k sit sedaj bom lahko čez 5 let špilal igre tekoče? WRONG!
- konzola ni namenjena zamenjavi PCja!
- ja s PCjem lahko počnem več stvari kot s konzolo, vendar again: zakaj potem folk kupuje motocikel če lahko bistveno več stvari počne z avtomobilom?
- ne boš mogel igrati ekskluziv za Playstation na PCju: DMC4, GT5, MGS itd. itd. Igre so tiste kar PSju zvišuje vrednost. Pač, na PSju se dobi par iger ki res nudijo izziv - Gran Tourismo, Tekken, Soul Calibur itd.
In ja, še enostavnost upravljanja - v pogon daš DVD plošček oz. Blu-Ray in bo že špilalo. Ni se ti potrebno ubadati z gonilniki ipd. In ja, večina iger je precej manj hroščatih kot na PCju.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

LedStorm+++ ::

Prej sfriziraš pcja v Alfo in Omego, kot pa konzolo. Konzola je tam ena in ista dolgo let, pc pa gre naprej - grafično. ;)
Pingvin :-)

klemen22 ::

LedStorm: kere buče. Po 5ih letih PC nimaš kaj frizirat. Ne bo delala gladko ena igra in pika. PC gre naprej grafično če ga zamenjaš. In ja, poglej Playstation2 kako je grafika napredovala tekom let. Shadow of Collosus je men ena najlepših iger ever. Umetnost. Za PC tako lepe igre pač zame ni.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

podbevna ::

Klemen po mojem konkurenca PS3 niso PC-ji. So druge konzole iste generacije. In te so (XB360) ali bodo (Wii) bistveno cenejše od PS3. Pa še manj zamude imajo ali bodo imele. Potem je tu še vojna formatov HD-DVD in BR, ki nekoliko zmanjša pomen sicer odlične integrirane BR enote. Zato se bo po mojem PS3 precej slabše odrezal kot PS2.

klemen22 ::

Zato se bo po mojem PS3 precej slabše odrezal kot PS2.

Dvomim. Zakaj? Zato ker na PS3 že nestrpno čaka ene par milijonov Japoncev (s trdimi seveda) kjer je Sony tradicionalno močan. Že zaradi tega ne more propasti.
Glede N Wiija pa dvomim da se bo zadeva obdržala. Zakaj? Zato ker je spet videti na vidiku zelo borna izbira špilovja 3rd razvijalcev. Pač spet ena in iste igre od Nintenda ki jih furajo že 20 let. Ne me narobe razumeti, Super Mario in Zelde so super špili z hudo dosti izziva vendar pa bi si človek zaželel še kaj boljše podpore ostalih znamk. Mogoče jih lahko reši le tisti "magični" plošček.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Izi ::

Klemen saj se strinjam z teboj, ampak:

PC je dandanes že nekakšna nuja, torej boš moral kupiti PC in še konzolo.
Dvomim, da bo kdo imel doma samo konzolo PC-ja pa ne.
Če imaš dovolj denarja potem seveda ni dileme, PS3 bo odlična zadeva ampak nikakor ne poceni.

če kupim PC za magari 500k sit sedaj bom lahko čez 5 let špilal igre tekoče?

Ne, ampak tudi PS3 bo čez 5 let že hudo zastarela mašina in bo zunaj že PS4 in novih iger za PS4 pa ti ne boš več mogel igrati na tvojem PS3 >:D Vidiš to kruto logiko.
Se pravi je z konzolami isto kot z PC-ji, z to razliko, da PC-je lahko nadgrajuješ ko je kaj prešvoh, konzolo pa vržeš stran in kupič novo.

Z ostalim tvojim pisanjem se strinjam, nič težav z gonilniki, vse je enostavno ampak vse to udobje se plača.

Problem je, da ko enkrat hodiš v službo in imaš dovolj denarja za tako konzolo, te veselje do igranja že precej mineva in igre na PC povsem zadostujejo.
Ko pa si star tam nekje med 10 in 20 let pa nimaš denarja za nakup tako drage konzole kot je PS3, starši pa zelo dvomim, da ti bodo kupili igračo za 160k SIT.

Tako, da jaz nebi dal roke v ogen za uspeh PS3.
Če bo prodaja konzol slaba tudi nekih hudih novih iger ne moreš pričakovati zanjo...

klemen22 ::

Izi: strinjam se s tabo v večini točk. Vendar upoštevaj naslednje: tudi PS2 je bil, ko je prišel v naše kraje krepko čez 100k sit. Podobno kot PS3. Tako bo dobro počakati kakšno leto, dve - v tem času se bo pa cena gotovo spustila v normalne okvirje - pomoje da tja okrog 80k sit. Za ta denar bo pa zadeva že precej bolj zanimiva.

Ne, ampak tudi PS3 bo čez 5 let že hudo zastarela mašina in bo zunaj že PS4 in novih iger za PS4 pa ti ne boš več mogel igrati na tvojem PS3 Vidiš to kruto logiko.

Sony zagotavlja podporo za stare konzole še kakšno leto do dve od predstavitve nove konzole. Skratka, še veliko novih in ekskluzivnih iger bo prišlo na PS2 četudi bo PS3 že zunaj.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Jan987 ::

Če kupiš sedajle pc za 500k ti BODO čez 5 let delale igre. Sicer ne na max. ampak delale pa ti sigurno bojo.

klemen22 ::

Če kupiš sedajle pc za 500k ti BODO čez 5 let delale igre.

To pa je nesmisel. Dej povej mi če ti igrce delajo na Radeonu 9700pro normalno vse nove igre (normalno mislim tam okoli 30FPS in ločljivost okoli 1024x768), ki je bil 4 leta nazaj 120k sit in high-end grafa. Ne, ne delajo!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Jan987 ::

ja. Z medium detaili sigurno, mogoče kakšna ampak res kakšna na minimum detailih. Seveda če je procesor dovolj močan

klemen22 ::

Ma ja. Evo, bodo delalo drugo leto ko bo 9700pro star 5 let? NE!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Crimson_Shadow ::

Aja, glede cene PS3. Cena v trgovini bo z €499 (~ 120 čukov) za cenejšo in €599 (~ 144 čukov) za dražjo varianta. Tako, da tisti, ki bluzi o 160+ cenah za "only PS3" se moti. Ceni sta "set in stone" Je pa res, da kupovanje čisto frišne konzole brez kake igre in dodatnega pada ali celo MC kartice sploh nima smisla. Tako, da tisti, ki bodo kupovali PS3 ob izidu, novembra bodo mimogrede zapravili 160 ali še več jurčkov za "hi-def luksuz".
We create worlds

Zgodovina sprememb…

PARTyZAN ::

Ma ja. Evo, bodo delalo drugo leto ko bo 9700pro star 5 let? NE!


Mi posodis tvojo kristalno kroglo? Bi jo rabil za sedmico :D

klemen22 ::

Mi posodis tvojo kristalno kroglo? Bi jo rabil za sedmico :D

Če že sedaj ne dela, drugo leto sploh ne bo. Pa ne rabiš nekih Dannyevih sposobnosti.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

PARTyZAN ::

Kdo je rekel, da ne dela? Ti je ze nekdo prej rekel, da delajo vse novejse igre. Seveda ne na najvisjih detajlih, ampak dela.

klemen22 ::

Ti je ze nekdo prej rekel, da delajo vse novejse igre.

Ob ločljivosti 800x600, low detajli in framerate tam blizu 20 slik ne?:\ in :P
Ok, JE*E se mi al dela al ne. Je itak vseeno. Dejmo kakšno rečt o PS3i! Zadeva se že prozivaja baje glede na novico.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Daliborg ::

resda bo bOOm ko bo ven prisel a dvomim da se bo takoj dobro prodaju ...ker men se tudi zdi 600EUR dat za konzolo predrzno, samo te cene itak po pol leta ze upadajo z kakimi "akcijami" ipd. , kasneje pa se redna cena za 1/2 ceneje kot pri izzidu ...glede funkcionalnosti se mi pa zdi kr vredu nalozba, tko recen je MEDIA CENTER konzola, z netom! Dost ql...tko da v bliznji prihodnosti se bo splacal nabavt kaj takega !Vrzes stran vse /divx /dvd /cd enoe stran pa mas vse to v 1 konzoli 8-)

Glede tega pa da bi primerjal tale ps3 z pc-jem pa itak sej je struktura dokaj identicna ( dual core proc., nvidia/ati dd3 ...) te oznake dokaj povedo da se bo dal vse skupaj mal z SDK-jem poigrat in bo PC proti temle za media stvari izgledal blazno odvecn!

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

MasterBlaster ::

Sony bo za PS3 tudi uradno podpiral linux, tako da bo uporaben tudi kot zamenjava za PC, za internet. mail in urejanje besedila.
Tk je pa pika .

Matrin ::

PS3: sej je kul pa vse sn predrag, preveč vsenamenski. Js hočem konzolo da bom špilal igrce, da se bom mel fajn. Za povprečnega uporabnika bo Wii super. Poceni, zabaven, preprost(dokaj). Glede iger, ne biti preveč skeptični. Tudi DS je imel na začetku le Nintendove špile (ki sploh niso bili slabi). Pri prodaji software-a je DS pometel z PSP-jem, zdaj ga premaguje še pri prodaji hardware-a. Pa je DS šibkejši od PSP-ja.Japonci so slabi lojalisti. Tako kot so zapustili Ninteno za Sony, tako se bodo zdaj vrnili k Nintendu. Prvi pokazatelj tega je DS. PSP na Japonskem ni imel šans. M$ pa na vzhodu itak nima kaj iskat.

Spomnil sem se enega zanimivega članka, ki sem ga bral na temo nove generacije konzol. Ljudje bodo kupovali ali PS3 ali XBOX360. Wii, pa bo zasedel mesto druge konzole v domu, ker bi naj bil tako poceni. Torej, če ljudje kupijo ali XBOX360 ali PS3, potem pa še Wii, katera konzola se najbolj prodaja?:D

klemen22 ::

Meni se cena Wiija sploh ne zdi tako nizka. Hardware malo boljši od GameCube + ta nov jostick. In to je to. In to za ene 60k sit. Sploh ne bo poceni.
Nintendo je bil tradicionalno močan med prenosnimi konzolami. In bo zgleda tudi ostal. Je pa vsekakor Wii njegov zadnji poskus na sobni sceni. Če se jim ne posreči je Nintendo pogorel -> v "sobnem" smislu.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

PARTyZAN ::

Wii naj bi stal nekaj nad 40 tisocakov ;)

... in to bo verjetno tudi edina konzola, ki jo bom nabavil :)

klemen22 ::

Wii naj bi stal nekaj nad 40 tisocakov ;)

Kakor sem zadnjič bral neko novico naj bi bila cena, pazi, 250 evrov.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

PARTyZAN ::

klemen22 ::

225*240 SIT == 54.000 SIT.
Sorry, ampak si naredil selfownage.:D
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Gandalfar ::

mmg, zakaj je tole vredno novice?

PARTyZAN ::

Klemen: Ja, zmotil sem se za 10 jurjev. Ti tudi mimogrede;)

Cena se je ocitno dvignila. Jaz sem te cene cekiral pred cca 2mi meseci.

klemen22 ::

Skratka: glede na to da Wii nima diska, nima Blu-raya ali HD-DVDja, nima kakšne spodobne tehnike not RAZEN magičnega ploščka je zadeva pač kar draga! Zmagajo lahko le z "inovativnostjo"!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Gandalfar ::

Ma pa Maria! :)

klemen22 ::

Ma pa Maria! :)

Hehe to je res. Samo to da je ta Mario že v eni 30 inkarnaciji pač meni počasi že ratuje malo smotano.
Sicer pa kdor misli špilat: meni je najbolj Mario ravno Mario 64 iz konzole N64. Super in res prelomna zadevščina. Miyamoto je itak Boss.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

strictom ::

Prebral prve tri poste pa vidim da nimate pojma, ka bluzite. Tiste, ki hočte računalnik, si ga nabavte. Tisti ki pa hočmo nabijanje na veselihpalicah™ in posledično žulje zarad tega, si bomo pa kupili PS3.

Igranje na PS3 je nek filing. Ni isto kot na kompu pa tudi če maš JoyPad. Ni isto pa rečte kar hočte.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

klemen22 ::

Igranje na PS3 je nek filing. Ni isto kot na kompu pa tudi če maš JoyPad. Ni isto pa rečte kar hočte.

WORD.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Fury ::

Looooooka ::

u're right.ce igram na pcju se ne pocutm k da sm star 10 let.

klemen22 ::

u're right.ce igram na pcju se ne pocutm k da sm star 10 let.

:\ Ko boš ti zaobvladal GT4o na PS2ju boš pa res morda že star 10 let.:\

Sorry Looooka, sej ene poste maš precej dobro napisane. Samo potem pa s takimi ven udariš da je joj.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

strictom ::

Looo...ooka: Predvidevam da maš high računalnik in igre ki izkoriščajo tvoj high end računalnik in se ob igranju Barbie Doll Adventures počutiš odraslega? Kako to?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Matrin ::

V glavnem: PS3 je znana cena, so znane specifikacije, vemo kaj bomo dobili za ta denar. Pri Wii pa dokler ga ne dajo ven, se ne ve kaj točno bo. Grafika na wii, se na posnetki mogoče res zdi kot GCN grafika, sploh če gledaš posnetke z E3-ja. Nintendo je sam priznal, da je bil tam Wii edino dalinc, ostalo je bil GCN.Ceno govorijo da ne bo presegala 255$, niso povedali dejanske cene (res da malo verjetno da bo nižja, lahko pa je). Wii lahko zmaga, lahko pa tudi pogori. Vse je odvisno od tea, kaj na koncu resnično bo v paketu (predstavili so cel kup dodatkov za wii, vendar niso povedali ali jih je treba dodatno kupiti ali pridejo v paketu).

klemen22 ::

endar niso povedali ali jih je treba dodatno kupiti ali pridejo v paketu

Kolikor sem jaz slišal bo v kompletu LE konzola + daljinec. Tisto dodatno žokalo ki ga pripopaš na daljinec naj bi bilo potrebno dokupiti. Vsaj tako se je sprva govorilo.
Aja pa še nekaj. PS3 bo imel hard disk. Torej ne boš rabil memory carda za shranjevanje skorja verjetno. Pač dokupil ga boš če boš želel prenesti kakšnemu prijatelju. Za Wii pa računajte sedaj še ena dva memory carda ki bosta skupaj zihr več ko 10k sit.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

mtosev ::

73% of japanese prefer Wii over PS3 for price reasons. By famitsu magazines.

hehehehehehe Samo da je japonsko. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

klemen22 ::

hehehehehehe Samo da je japonsko.

Kako si se poownal Mtosev. Sej Sony PS3 je tut japonski veš. :\ :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Jan987 ::

Pusti ga nej uživa

Nerdor ::

Prosim lepo, nehajte sanjat, češ da bo Sony PS3 boljši nakup kakor PC!!! To enostavno ne bo držalo! Ker bo PS3 enostavno zaklenjen na točno določeno uporabo, torej igranje in brskanje po spletu in igranje točno določenih formatov (definitivno ne bo mp3 in divx/xvid) glazbe, slike in slikovnega zapisa!!! Za kaj takega, bo treba spet prositi underground hackerje, da razvijejo mod čip, ki bo omogočil širšo uporabnost, takšno kakšno jo PC takoj nudi iz trgovine!
... for lifetime!

Izi ::

Ja, to sem že prej nekje prebiral, da se celo Japoncem, ki naj bi bili v povprečju eni najbogatejših zemljanov, zdi PS3 odločno predrag.

Japonci so tudi znani kot največji kupci konzol na svetu, saj je na Japonskem samo kakšnih 5% ljudi brez kakršnekoli konzole.

Če se je 73% Japoncev že vnaprej odločilo, da bodo kupili Wii, ker je PS3 predrag, potem to zna biti polom za PS3

klemen22 ::

Če se je 73% Japoncev že vnaprej odločilo, da bodo kupili Wii, ker je PS3 predrag, potem to zna biti polom za PS3

Morda le dokler ne pride ven Metal Solid 4 in kakšen Grand Turismo. Te igre bodo prodajale konzolo.

Prosim lepo, nehajte sanjat, češ da bo Sony PS3 boljši nakup kakor PC!!!

Pa kaj si ti za eden. Jasno je da je namembnost PCja druga kot konzole. Jaz imam konzole za igranje iger KAKRŠNIH NA PCju NIKAKOR NE MOREM IGRATI. Recmo takole: na PC pride na leto ene par omembe vrednih naslovov -> za konzole je takih nekajkrat več. Pač če še nikoli nisi imel možnost špilanja PSja ali kaj drugega potem niti ne veš o čem govoriš. Je pa skrajno neumno primerjat en PC z PSjem se ti ne zdi. TI geek ne moreš razumeti DA NIMAJO PC za programirat in podobne fore. Če igraš igrce je vsekakor PARKRAT CENEJŠA VARIANTA NAKUP PSja. Kaj ti tukaj ni jasno?:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

CWIZO ::

Jest sem tudi skoz si mislil: "pa kaj bom s konzolo, toj kr neki".
No zdej mam xbox in nebi mogel biti bolj zadovoljen. Konzola je resnicno 1A za spile, filme in glasbo. In ja kupis konzolo das ~100k in si preskrbljen za kar nekaj let. Seveda pa ta argument zbledi ce gledas pri spilih samo na grafiko, v tem primeru je pa res bolje da na vsake pol leta nadgrajujes racunalnik, se strinjam.

Pa se neki; ce nisi mahnjen na najnovejso grafiko (tko kot jest) in ce nimas tok kesa da bi kupoval najnovejse konzole (tako kot jest) pac kupis kako starejso konzolo, ki je poceni (tako kot jest) in uzivas v ogromnem naboru spilov in jih lepo preigravas dokler se nova konzola ne poceni in se zanjo ne nabere dost pametnih spilov.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU ustanavlja svojo kibervojsko?

Oddelek: Novice / NWO
4812795 (10420) PaX_MaN
»

Googlu se bržkone obeta še ena, nova in višja evropska globa

Oddelek: Novice / Tožbe
238214 (6330) Rokec
»

Shekana Vzajemna?

Oddelek: Informacijska varnost
278806 (7186) next3steps
»

Macron trdi: hekerji so ukradli mojo elektronsko pošto. So bili Rusi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7115776 (13663) GrX
»

Palm Pre prihaja junija

Oddelek: Novice / Ostale najave
104610 (2877) fant0m88

Več podobnih tem