» »

Visoke kazni za Microsoft

1 2
3
4 5

sirotka ::

Mathaii, men je lih obratno. Sem mel linux gor, se mi ni dopal, in sem pikiral dol. 100ljudi, 100čudi pravjo. Tle gor je pa jasno 3/4 ldi, k jebejoin so proti winsom sammo zato k so od MS-ja.

Poldi112 ::

Marjans, kako si razlagaš ugotovitve evropskega sodišča, da MS krši protimonopolno zakonodajo? A ne razumejo svojih zakonov oz. jih ti bolje?
In kako mene kot uporabnika Linux-a nič ne briga da ne morem spreminjati svojih podatkov na NTFS? Čudna ta tvoja logika.

sirotka, večina ki nas je tu proti MS smo uporabniki linux-a oz. ali pa win in linux in imamo zaradi umazanih (tržnih) prijemov MS-ja pač težave. In posledično težko rečeš da je naše nezadovoljstvo neutemeljeno.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

marjans ::

Poldi112: Zakone lahko napišeš kakršne pač hočeš (tudi neumne in nelogične, kar ni redkost).
Zakaj bi pa ti nekdo moral omogočiti dostop do NTFS iz linux-a? Takšna kombinacija pač ni podprta.

jype ::

marjans: ce bi XYZ bil edini avto v Evropi, potem bi zagotovo lahko dobil specifikacijo.

Pa mimogrede: ce Microsoft rece "sorry, tole je zaprta rec, ne bo slo" lahko EU rece "sorry, na nasem trgu se tale rec ne bo prodajala, ne bo slo".

marjans ::

jype: ja, res je. A je MS edini OS na trgu EU? TUdi glede tvoje druge trditve se popolnoma strinjam. A misliš, da bi EU kaj takega naredila?

darkolord ::

"sorry, na nasem trgu se tale rec ne bo prodajala, ne bo slo"

Hihi, uničenje evropskega gospodarstva. Tega se pa ne upajo narest 8-)

Matevžk ::

A je MS edini OS na trgu EU?

S tem, da je nekaj "edino", v tem primeru ne pomeni 100 % tržnega deleža, ampak dovolj visokega, da se šteje za monopol. In potem je MS Windows edini na trgu operacijskih sistemov v EU.
lp, Matevžk

jype ::

darkolord> Hihi, uničenje evropskega gospodarstva. Tega se pa ne upajo narest

Seveda. Zato pac recejo "naj vam bo, 3 miljone evrov na dan". Fair enough.

marjans ::

Zakaj pa je MS "edini" OS na trgu EU? Kolikor vem so bili unix-i, jabolka in še nekateri ostali precej prej na trgu kot MS. Zakaj niso uspeli obdržati znatnega deleža?

jype ::

Kaksno vezo pa ma to z monopolnim polozajem Microsofta?

Saj ni nic narobe, ce imajo Windows 99% trzni delez. Ce pa to izkoriscajo za to, da onemogocajo zdruzljivost z boljsimi resitvami in je uporabnik prisiljen uporabiti slabso in drazjo, potem je pa to narobe.

In Samba na Linuxu nad reiserfs nad LVM in software raid je dejansko bistveno boljsa, cenejsa, uporabnejsa in varnejsa resitev za datotecni streznik za podjetje, kot katerikoli produkt, ki ga Microsoft lahko danes ponudi. Ce bi bila tehnicna dokumentacija, ki jo EU zahteva, dejansko na voljo, bi Samba bila se bistveno boljsa in bi podpirala vec funkcionalnosti. Zakaj je to slabo?

marjans ::

jype: in kaj če se MS odloči da tega pač ne bo nikoli plačal? Bodo prepovedali uradno prodajo MS-ja na trgu EU? Bodo dodali dodaten davek pri prodaji vsakega MS artikla v EU? Kdo bo na koncu potegnil najkrajši konec? Uporabniki, ki jih ščiti protimonopolna regulativa?

Zakaj bi nekdo MORAL omogočati združljivost? če so druge rešitve boljše, pač uporabljaj njih. kdo te sili da uporabljaš MS?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marjans ()

jype ::

marjans> Zakaj bi nekdo MORAL omogočati združljivost?

Ker ima monopolni polozaj.

marjans> kdo te sili da uporabljaš MS?

Njegov monopolni polozaj.

darkolord ::

je dejansko bistveno boljsa, cenejsa, uporabnejsa in varnejsa resitev za datotecni streznik za podjetje, kot katerikoli produkt, ki ga Microsoft lahko danes ponudi

potem očitno ne poznaš njihovih produktov.

jype ::

darkolord> potem očitno ne poznaš njihovih produktov.

Dovolj dobro da vem, da ne omogocajo snapshot backupov, imajo se vedno tezave z gonilniki na 64 bitni arhitekturi, zahtevajo smesno kolicino dodatnega licencnega denarja za moznost instalacije na softverski mirror, ne omogocajo udobne remote administracije skozi GPRS povezavo in zahtevajo licence glede na stevilo odjemalcev. Omeniti velja se slabo in drago podporo ter nezmoznost poganjanja vec virtualnih PDC streznikov na enem fizicnem sistemu.

CaqKa ::

>>> Tako kot te nič ne briga kam gre kazen, ki jo jaz plačam za napačno parkiranje. Je irelevantno.

načeloma bi se ta denar (iz mojega vidika) moral porabit za to, da bodo ljudje obveščene kaj je napačno parkiranje. in ne zato da se ob naslednjem napačnem parkiranju plača policaja da bo šel nov listek pisat.

klemen22 ::

Ni mi jasno kaj taka gonja proti MSju!:\
Torej jaz lahko zahtevam od BMWja da bi rad dobil dokumentacijo o njivovih motorjih in to popolno po katerih si celo lahko zgradim svoj motor.:\
Isto je v primeru MSja. TO SO POSLOVNE SKRIVNOSTI ljudje. Delničarji MSja so 20 let vlagali denar, da so prišli do tega stadija. Kje zaboga EUju sedaj pravica da lahko kar tako šviga švaga nekaj pametuje ko je jasno da o celi zadevi nima pojma. In ja, je to pravi način da se ustavi ulta uspešno firmo? Ne bi EU raje s kakšnimi svoji vlaganji in sistemom konkurirala MSju?:\ :\
Bravo EU še enkrat.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

smash ::

bmw nima monopola

Poldi112 ::

Klemen še kar ne razume, da primerja jabolka in hruške. In da to da imam bmw ne omejuje izbire mojega drugega avta.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

TESKAn ::

A MS ti jo pa? Inštaliri si linux pa bodi vesel.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Poldi112 ::

Lep pozdrav iz Gentoo-ja (to je linux), kjer imam težave zaradi skrivanja specifikacije s strani MS. Tako da ja, MS definitivno me omejuje. S tem da mene ne dovolj, da bi me prisilil da bi uporabljal xp. Mnoge pa.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Looooooka ::

no sj po teh postih se hitr vid kdo je omejen in kdo ne.
vsi k so sli pisat karkol v zvezi z monopolom...predlagam da greste se enkrat prebrat definicijo monopola.
in ko koncate se popraskite po glavi in se se enkrat vprasite ce ma to karkol s to novico(odgovor:NE).
tista primerjava z BMWjem je cist na mestu.
To kar zahteva EU je neutemeljeno in nepotrebno.In bi prou rad vidu kdo jih je podkupu da to zahtevajo.
Jst sam upam da so s tem neumnim korakom omogocil val tozb,ki jih bojo zdej lahko vsi bebci v evropi vlozil proti komurkol jim pac ne bo vsec.
primer:
bom kupu komponento al pa program za 2000 dolarjev(kar ni mejhn denar) in bom pol najdu se 20 ljudi in bomo lepo tozil proizvajalca ker NAM kot konkurenco ne omogoca dovolj dokumentacije da bi lahko nardil sistem,ki bo direktna konkurenca le-temu pa ceprav smo dobil vso dokumentacijo,ki so jo mel namen vn dat...komplet SDK...podporo na forumih in telefonu.Pac zadeva ne omogoca vsega kar bi mi radi da smo KONKURENCNI temu programu/komponenti.In zato jih bomo tozil.
Logicno a ne?

Tko da tlele se linux otrocaji(ker ce vam v tem postu ni jasno v cem se gre niste nc druzga) mal umirte pa nehite dr*** na kazen,ki jo je fasu microsoft.Kazen bo brez problema placu problem,ki ga je pa EU s tako kaznijo lepo zakonsko ustvarila in podprla pa ne bo nikamor zginu.

Bi blo kr fino vlozit kksno zahtevo da se tm v EU par folka vrze s polozaja,ker se v bogve kerem imenu odlocajo kaj majo podjetja pravico delat.

kopernik ::

Samo tko, loooooka, mimogrede : kaj EU smatra za monopol je potrebno pogledati v EU zakonodaji. Sklepam, da se ti o EU zakonodaji niti približno ne sanja (saj se meni tudi ne), zato dvomim, da so tvoje sodbe o omejenosti kaj vredne. No, ta moj dvom je kar precej velik.

Looooooka ::

poldi ti pa tud a sploh beres kaj pises?
kje ti pa microsoft preprecuje da bi ti linux uporablu.
ti pistolo na glavo dajejo?

a si zdej hotu kj pametnega napisat kot recimo to da ce se avtera pa jerovskek in podobni odlocjo bit microsoftovi parnerji in s tem prodajat windowse na svojih racunalnikih...je tle nekak microsoft kriv ker ne mors od njih dobit masine z linuxom?
namest da v tem primeru pluvas po microsoftu pejt pluvat po avteri pa jerovsku pa takim ker so se odlocil,da ne bojo prodajal opreme brez windowsev.

mislm da je to vas najvecji problem.ker tko slepo pluvate po vsem da sploh ne vidte kdo je cesa kriv.
microsoft ponuja partnerstvo in ce ga podjetja sprejmejo pod pogoji,ki jih on zahteva tle ni MICROSOFT kriv ker verjem da jih ni silu v dogovor z nicemer...razen z nizjimi cenami in velko moznostjo zasluzka.

po drugi strani pejt rajs pluvat po calderi red hatu pa se komu izmed teh linux guru multimiljonarskih firm,ki jih tko castis...in jih prasi zakaj oni ne prakticirajo istga nacina poslovanja.dejstvo je da bi se jim bl splacu.

point being : problem resujes na napacnem koncu.

Pithlit ::

Bistri007: ti praviš da ima do datotečnega sistema hkrati dosto le en OS? Hmm... nisi ravno bister a? Do NTFS načeloma ja... do ostalih odprto kodnih pa ne... po mojih ext2/3 particijah lahko pišem kadarkoli iz kateregakoli OS-a. Če pa te moti to, da nekateri diske prenašajo med mašinami... tudi taka čudesa se dogajajo. Pa zakaj za boga mora bit usb palčka v ene lousy fat32 formatu če so na voljo mnogo boljši formati (osebno sem na fat32 particijah izgubil že ogromno podatkov)?

... Aaaaaamak... Od microsofta se ne zahtajo specifikacije o datotečnih sistemih. Zahtevajo se specifikacije o protokolih, ki jih MS uporablja za komunikacijo med svojimi "napravami" (torej napravami na katerih teče njihov OS) ter protokoli, s katerimi njihovi servisi komunicirajo med seboj (print serverji in ostali protokoli). Ne vem zakaj se mora NTFS vlečt po tej temi kot pokvarjena čreva... NTFS sploh nima nobene veze. Samba nima nobene NTFS out of this.

Lukec: MS mi prepoveduje uporabo linuxa v MS okolijih. Kaj ti ni jasno? Naj grem pa kupim win licenco zato da bom nekomu lahko en ušiv dopis spisal? Al pa da bo mulc lahko seminarsko oddal? Aja za to so krivi šola pa uporabniki? A zato jih moram jaz prepričat naj uporabljajo linux? A ni lažje da MS napiše to dokumentacijo in pol nek OSS freak napiše aplikacijo, ki omogoča povezovanje MS izdelkov z vsem živim? Me zanima kako se boš počutil ko ti bo nekdo zavrnil en .doc dokument...
Life is as complicated as we make it...

ender ::

Looooooka: Microsoft mi preprečuje, da bi Linux uporabljal tako uspešno, kot lahko uporabljam Windows - si že kdaj prijavljal Linux delovno postajo s Sambo v Active Directory? Saj načeloma deluje, samo vsake toliko časa pa stvar naenkrat neha delovati, običajno po namestitvi kakšnega popravka na PDC. In potem čakaš da v Sambi ugotovijo kaj je Microsoft spremenil tokrat, da avtentikacija ne deluje več.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

klemen22 ::

Buče kar nočejo in nočejo pojenjati.

MS mi prepoveduje uporabo linuxa v MS okolijih. Kaj ti ni jasno? Naj grem pa kupim win licenco zato da bom nekomu lahko en ušiv dopis spisal?

Primer za BMW. Kupim BMW vendar se po enem letu premislim in hočem vanj vgraditi Mercedesov diesel motor! Torej mi Mercedes preprečuje, da bi lahko motor vgradil.

Dejte napište mi en stavek iz pogodbe ki jo dobite zraven OSa, da MS JAMČI za KOMPATIBILNOST z UNIX OSom. Piše kje?:\
Pač tukaj berem samo ena in ista mnenja domnevnih linux freakov ki po božje častijo svoj sistem in se jim ČISTO poslovanje konkurence (MSja) zdi sporno, medtem ko t.i. glavni zagovorniki odprte kode ležijo pod palmami nekje na Havajih in pijejo Jack Daniels, medtem pa jim par misic vleče njihove peteline noč in dan (ob pomoči Viagre kakopak).:\
Kaj en izdelovalec softwera potrebuje popolno dokumentacijo za OS? To so vendar poslovne skrivnosti katere so MS stale tekom let razvoja desetine če ne stotine milijard USD. Kaj tukaj ne morete razumeti. In PRAV ZA VSAKO STVAR LAHKO POVLEČE SDK doli kjer je dokumentirano super. Zgleda da je pri EUju res mafija. Ker sem se sedaj spomnil da bi rad v svojega BMWja montiral MBjev diesel pa ga ne morem. Grdi grdi Mercedes.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

roscha ::

Lookavi je brihten kot svi****, na vse se spozna, tako da mi bo z veseljem odgovoril vidim.

Torej problem: Inštalacija barvnega tiskalnika se na W2k3 zaključi z: .... invalid color profile.
Nekaj enakih tiskalnikov že deluje. Kako je install uspel sam bog ve.
Logov (pametnih) ni. Kaj šele kaj drugega (najmanj kaka specifikacija).
M$ $hitbase nima pojma. Admin ki obvlada VSE M$ certifikte tud ne. Well?

Boš rešil ti? Ko tako v rit lezeš M$ golazni?
Še en catch. Lahko restartaš spooler, sam strežnik mora biti na voljo 25/7 >:D


M$ loverji? Da vas vidim. Vsaj s specifikacijo kaj hudiča ima barvni profil (kater sploh?!)
veze z usranim printer driverjem (ppd pod NORMALNIMI) sistemi.



Bandi M$jevski bi osebno nabil še ene 100x večjo kazen.
Lookavi itak pravi da $$ ni problem :D
Bi EU eno leto imela neverjeten presežek v blagajni. >:D

klemen22 ::

Bandi M$jevski bi osebno nabil še ene 100x večjo kazen.

Itak. In uzakonimo LINUX shit kot edini pravi in carski sistem all around.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

pecorin ::

kje ti pa microsoft preprecuje da bi ti linux uporablu.
ti pistolo na glavo dajejo?


primer:
ce jih 90% nekje uporablja win in ti uporabljas kaj drugega(iz kakrsnegakoli razloga) ti ms zaradi nedokumentiranih protokolov onemogoca normalno sodelovanje z drugimi.
ni problem, da jih 90% uporablja win(monopol). tako pac je. problem je, da ms svoj monopol izkorisca tako, da konkurencne produkte izriva s trga s tem, da onemogoca povezovanje z win. nekdo si bo mislil "ce mojega xy ne morem povezati z win in to nujno potrebujem, bom pac moral kupiti win." konkurenca xy bi zelo rada omogocila povezovanje z win, ampak ji ms to preprecuje. in to je nezakonito izkoriscanje monopola. ampak eni ne bodo nikoli razumeli...

no sj po teh postih se hitr vid kdo je omejen in kdo ne.

tisti, ki ne zna niti ene besede napisati pravilno? :) da o vsebini ne govorimo...

klemen22 ::

pecorin: in ti si Bog in ti imaš vedno prav rajt.:\
Poglej, glede protokolov. Še vedno lahko vsak proizvajalec, ki mu je v interesu naredi pač verzijo za Unix in Windows. Vendar ker Windows uporablja ene 90% ljudi se mu verjetno prvo ne izplača. Kar seveda ni čudno. Kaj bi delal nekaj kar ti ne prinese preživetja. To je vendar logično. Pač sprijaznite se že.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

ender ::

klemen22: jasno, da se mu za tako majhno število uporabnikov ne izplača - in MS se na vse možne načine trudi, da bi tako stanje ostalo, kar pa za uporabnike nikakor ni dobro, ker ko imaš enkrat tak delež na tržišču, si lahko privoščiš marsikaj, in uporabniki ti bodo morali slediti, tudi če to zanje nikakor ne bo ugodno. To pa je tisto, kar naj bi ta kazen omilila.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Bistri007 ::

Pithlit Superpametni, kako ima lahko HKRATI dostop do enega datotečnega sistema (tj. logične particije) več operacijskih sistemov in da zadeva deluje???
Kaj pa writeback cache? Ali file sharing - kakšen protokol obstaja, da en OS označi ekskluziven dostop do datoteke in da drugi OS tega dostopa več nima?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

steev ::

Da še jest povem. Na prvi strani je en govoru o bureku, sam si narobe razlozu. Ce ma nekdo zlo dober burek, nebo pokazou recepta vsem ostalim lokalnim burekđinicam. Zakaj? Saj sami veste.

če bi bil 'jaz' MS, nebi plačal niti enega centa.

Lp
:|

Trdi ::

Crazy stuff. Ljudje, ki tule ščitijo MS, nimajo pojma o monopolnem izkoriščanju.
Trdota d.o.o.

klemen22 ::

Crazy stuff. Ljudje, ki tule ščitijo MS, nimajo pojma o monopolnem izkoriščanju.

Ma kakšno monopolno izkoriščanje. Vsak lahko izbere sistem po želji. Vsak lahko naredi verzijo za Unix in Windows. Da se. Samo zakaj bi nekdo delal nekaj, da bo tista peščica linux fanboy-geekov veselih, ki si bodo nek program seveda še prek torenta dol potegnil? Zaradi lepšega?
Get real man.:\
Aja in kaj je to monopol. Kdo določa sedaj procentualni delež na trgu da se lahko govori o monopolu. Al se EU obrača po vetru ter prag monopola konstantno prilagaja s tem kolikšen delež ima Windows.:\
Čestitam nekateri ste s svojimi posti presegli sami sebe.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

ender ::

steev: če samo prodajaš bureke je to v redu, ker je na trgu še vedno veliko izbire. Zdaj si pa predstavljaj, da bi tvoj burek naenkrat postal ultrapopularen, tvoja burekčnica bi se razširila v veliko industrijo, nakar bi bilo čez nekaj časa 90% vse konzumirane hrane samo še tvoji bureki, ti pa bi to izkoriščal tako, da bi vsako konkurenco ali kupil, ali pa (če je ni mogoče kupiti) jim preprečeval dostavo surovin, in jim s tem preprečeval, da bi te lahko začeli resno ogrožati. To je tisto, kar počne Microsoft.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

steev ::

In zakaj bi morali drugi vedeti kaksne sestavine ima burek. Ta moja burekđinica se je sama spomnila recept in ga leta in leta izpopoljnevala. Zakaj se ostale burekđinice ne spomnejo kaj boljšega in to razvijajo leta in leta? Ne! Takoj ko je nekdo boljši, moraš meti njegov recept.

EDIT: K si glih omenju surovine. Kdo preprečuje dostop surovin. Surovine majo vsi, sam recepta ni.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

klemen22 ::

Joj kera primerjava. Pač pregaziš konkurenco. Kapitalizem je hud. Izbiro imaš, to je dejstvo. Če je pa folku WIndows bolj všeč pa ne za to MS kriviti. Tudi jaz sem že parim znancem inštaliral SUSE Linux (na drugi particiji Winse seveda) in so me kasneje klical naj grem zbrisat ta apn z diska (Linux) saj jim samo plac odžira.
Aja pa razumte. Folku se ne da ubadat nekaj z ukazn vrstico, da ene gonilnike namestijo. Dopovejte si že to.0:)

ender še enkrat: MS je v WInse inštaliral na stotine milijard USD v vseh teh letih. Čemu potem če mu bojo te zadeve potem speljali konkurenti, ki kakor praviš imajo vso pravico do tega.
Nekateri res ne mislijo s svojo glavo, pač je že res da je v teh časih "modno" biti Linuxsaš čeprav ne veš zakaj.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

MasterBlaster ::

Ma kakšno monopolno izkoriščanje. Vsak lahko izbere sistem po želji.


To seveda ni res. Če jaz za delo rabim npr. Autocad, Photoshop, InDesign, automatsko odpade linux, ker ti programi tu ne delujejo. Da se Adobeu ne splača narditi verzije za linux je logično, ker je user base premajhen. To je pa posledica MS monopola. Torej, če jaz res rabim te programe, sem prisiljen plačati licenco tudi MS, čeprav windowsev ne rabim za ničesar drugega. Ampak to je že druga zgodba, ki nima povezave z to novico.
Tk je pa pika .

steev ::

In kaj ima to veze s tem?

Če bo MS nekaj stvari pokazal, ti pa ne bo treba kupit windowsov, če boš hotel imet AutoCAD, in Če bo MS spet nekaj stvari pokazal, bodo lahko naredili AutoCAD za Linux?
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

Poldi112 ::

Burek in motor od avta so slabe primerjave. Burek zato ker s tem ko nekomu prodaš 10 burekov ne omejis njegove nadaljne izbire. Ko se bo tvojega naveličal bo pač začel jesti drugje. A je jasno? Podobno z motorjem. Sicer ne moreš dati drugega motorja v BMW, ampak tudi kernela od winxp ne moreš mirno dati v 2k (ali FreeBSD). Lahko pa povežeš (oz. to želiš) Freebds in win2k, oz. se lahko z bmw in ostalimi avti voziš po isti cesti.
Ampak se bojim da klemen tega ne bo sposoben razumeti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ender ::

steev: rekel sem, da bi ti postal tako velik, da bi npr. imel v lasti tudi vse proizvajalce tovornjakov za hrano, in jih konkurenci ne bi prodajal, razen če se zavežejo, da jih ne bodo uporabljali za prevoze, ki bi lahko posledično ogrožali tvoj položaj (zaradi česar bi le-ti bili prisiljeni občasno sestaviti svoje tovornjake, ki pa ne bi bili tako učinkoviti), nakar bi te neka višja inštanca prisilila v to, da tega ne počneš (nikogar ne zanima recept za tvoj burek). Nekaj podobnega počne Microsoft s svojimi protokoli (nikogar ne zanima izvorna koda njihovega operacijskega sistema, hočejo samo specifikacije protokolov, ki bodo omogočale medsebojno povezovanje, ne da bi prihajalo do stalnih problemov).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

steev ::

In zakaj je primerjava z burekom slaba. Sej smo rekel, da je burek iz moje burekđinice 90% vseh burekov.
:|

steev ::

Ender:
S tovornjaki lahko počnem kar hočem, saj so vendar moji.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

Bistri007 ::

>MasterBlaster
To seveda ni res. Če jaz za delo rabim npr. Autocad, Photoshop, InDesign, automatsko odpade linux, ker ti programi tu ne delujejo. Da se Adobeu ne splača narditi verzije za linux je logično, ker je user base premajhen. To je pa posledica MS monopola. Torej, če jaz res rabim te programe, sem prisiljen plačati licenco tudi MS, čeprav windowsev ne rabim za ničesar drugega. Ampak to je že druga zgodba, ki nima povezave z to novico.


Apple? OS X? Adobe ima vse svoje programe za OS X... Mogoče se binarne verzije za linux sploh ne da narediti, saj med sabo različne verzije sploh niso binarno kompatibilne :O

Boste rekli pa na Adobe da zraven source pa bo :D
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

pecorin ::

steev: Če bo MS nekaj stvari pokazal, ti pa ne bo treba kupit windowsov, če boš hotel imet AutoCAD, in Če bo MS spet nekaj stvari pokazal, bodo lahko naredili AutoCAD za Linux?

tega ne bi mogel lepse povedati! ne velja sicer za autocad...
velja pa za druge os-e. ce ms da dokumentacijo protokolov za povezovanje, da jih lahko implementirajo v drugih os-ih, ti ne bo treba vec placati licence za win.

ender ::

steev: preberi kaj sem napisal - postavil sem trditvi, da so tvoji bureki 90% vse hrane (ne samo burekov), in da imaš zaradi svoje velikosti v lasti vse proizvajalce tovornjakov, ki so sposobni prevažati hrano (ker je samo na tako absurden način možno bureke primerjati z Microsoftovo situacijo na trgu).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

noraguta ::

jype ne vem kaj je backup snapshot ampak čist asociira mi zadevo na Volume shadow copy. right? drugače pa vsaj moje izkušnje z rajzerjem niso najbolj rožnat kar se stabilnosti in nepredvidenih dogodkov tiče. Vsaj v tem pogledu se ntfs izkaze precej bolj toleranten če odleti kaj pri hardweru ali zmenjka štroma.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

klemen22 ::

Matr spet se je izrodila tema. Spet ste linux fanboyi žaljivi do drugače mislečiš. Sej če bi bilo po vaše bi itak že uzakonili Linux kaj. EU pa zgleda da denarja manjka pa mislijo takole malo po domače ob strani zaslužiti. Matr se morm preselit v USA kjer se vsaj ščiti nekoga ki je uspešno prišel do nekega stadija v katerem ga potem začnejo vsi j*****.:\ ,:\ in:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

roscha ::

Hitr pejt.

Samo tebe še čakajo. Bosta z Bušmanom lahko igrala v filmu butec&butec2
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft pričel spoštovati protimonopolne zahteve EU?

Oddelek: Novice / Brskalniki
92582 (2582) poweroff
»

Bo Vista zamujala v EU? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
657670 (6437) Ch4N93
»

Bo Microsoft ponovno kaznovan zaradi kršitve monopolnih prepovedi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
12014303 (10835) krho
»

Spet je vroče na sodišču Evropskih skupnosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
1219798 (7236) Poldi112
»

Programski patenti

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
453565 (3565) MrStein

Več podobnih tem