» »

Belgijska vlada sprejela OpenDocument Format za edini način komuniciranja

1
2
»

poweroff ::

Hja, sam sem dolga leta postavljal neko revijo v wordu (filozofsko, sicer bi rabil druga orodja).

Printal sem doma na kimoto folije. Če sem šel printat na lintronic v tiskarno se je oblikovanje podrlo. Imeli so drugo verzijo Worda...
sudo poweroff

kopernik ::

In kaj potem, če bi bil tekst v datoteki razmetan ? Lahko si vsaj na kakšen način pomagaš, z binary bolj težko.

Matevžk ::

Res je. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi.
lp, Matevžk

poweroff ::

Hočem samo reči, da imam s kompatibilnostjo Worda slabe izkušnje. Po drugi strani pa že nekaj časa uporabljam OOo. In se besedilo prikaže enako kjerkoli, celo ne glede na OS, ki ga uporabljam.

Se pa strinjam - MSO ima nekje velike prednosti. Ampak kot rečeno - konkurenca, konkurenca in odprtost, odprstost (lahko tudi plačljiva). To je pomembno.
sudo poweroff

CaqKa ::

ma pejt na latex.

Bistri007 ::

Izgleda, da se mi sploh ne znamo brat :D

>Matevzk: In, ne, programi iz leta 1997, ki podpirajo ODF, ne odpirajo današnjih ODFjev ... ker se ODF uporablja komaj kakšno leto; takih programov torej sploh ni. Mislim pa (popravite me, če se motim), da se dela na tem, da bo združljivost taka kot pri HTML: starejši programi pri novejših dokumentih ignorirajo stvari, ki jih ne razumejo -- dokument se da vsaj prebrati, če že oblikovno morda ni čisto enak.

>BigWhale: Ker ravno to je nekdo ocital ODFju zgoraj, ces, da program iz leta 1997 ne bo znal odpreti danasnjega ODF formata.

--------------------------------

Moj komentar je letel na spodnje
>Pithlit
Poslano: 28.06.2006 07:42:26
Liker: zelo odvisno od verzije .doc filetka... ni namreč vsak .doc == .doc . Na-a... ta zaprti format je iz leta v leto rahlo drugačen. Tako se ti recimo lahko zgodi, da moraš zamenjati (torej kupiti nov) paket z licenco zato, ker tvoj word97 ne zna odpreti nekega .doc filetka (zato ker je bil pač shranjen z wordom 2k3).

odf dela povsod... enako.


Moj komentar
>Bistri007
Poslano: 28.06.2006 10:58:03
Pithlit, ti si 8-O
Kaka argumentacija je to? Ali zna kak program iz 1997, ki je podpiral takrat ODF odpreti današnje ODF formate?
Človek, bodi vesel, da ti 9 let star softver dela tako lepo kot ti.


Meni ni jasno, kako se lahko kdo hvali z legacy podporo za format, ki je pri 1.0...

Gandalfar ::

Po drugi strani pa že nekaj časa uporabljam OOo. In se besedilo prikaže enako kjerkoli, celo ne glede na OS, ki ga uporabljam.


Kar ubistvu ne drzi. Ker fontov ne nosis sabo je ubistvu odvisno od 'srece', ce ima sistem kamor prineses OOo iste fonte. Kar pomeni, da se mi ze znotraj OS X med X11 verzijo OOo.org in NeoOffice podre formatiranja, ker si offica ne delita fontov.

poweroff ::

No, tudi med različnimi Windows sistemi so težave s fonti. A misliš da se pri oblikovanju uporablja samo 10 sistemskih fontov???
sudo poweroff

Pithlit ::

Bistri: Malo nerodno sem se izrazil. Se opravičujem. ODF dela enako v vseh programih ki ga pač podpirajo, na vsakem OS-u (pač format je nov in se ne more pričakovati da bo deloval v starejših programih). Pri .doc formatu je problem v tem, da ga načeloma podpirajo vse verzije Word-a. Nihče pa ti ponavadi ne pove da se .doc format iz verzije do verzije spreminja. Da ne omenjamo nepodpore le tega izven MSO zbirke. Kar je le še dodaten minus. Eno resno podjetje oz. država si dandanes ne sme privoščiti izločati strank, ki uporabljajo konkurenčne rešitve (pa naj si bodo to odprtokodne ali zaprtokodne, plačljive ali ne), ker je teh vedno več, tudi pomembnih.

Zanimivo bi bilo videti vlado kako, recimo, IBM-u ali Novellu, zavrne dokumentacijo, ker ni bila napisana v .doc formatu. Pa je takih podjetij še precej.

BTW... .doc dokumente na Linux-u prebiram z antiword. Deluje pa na večini platform. Tudi Windows. Mogoče bo komu prišlo prav.

Matthai: Sej ene 50% office (sej vseeno katerega vendorja) userjev itak to uporabljajo skoraj izključno za pisanje nakupovalnih piltkov. Oni ne menjajo fontov. Dela povsod™.
Life is as complicated as we make it...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2010 zdaj zdaj tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
7416470 (13779) Icematxyz
»

Boj med IBM in Microsoft (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
508300 (6542) borchi
»

Belgijska vlada sprejela OpenDocument Format za edini način komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
588819 (7285) Pithlit
»

Microsoft .NET Framework 2.0 je tu, XPS ob bok PDF v Office 12 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8211039 (9043) 64202
»

Zakon o kaz. postopku

Oddelek: Loža
142095 (1828) #000000

Več podobnih tem