» »

Avtomobilizem - Stvari, ki jih "resnično" potrebujemo v avtomobilu

Avtomobilizem - Stvari, ki jih "resnično" potrebujemo v avtomobilu

Stepni Volk ::

Večni problem, kako sporočiti vozniku za seboj tisto nekaj več, kot le en prst:

KLIK

iration ::

Fino. Me zanima, če imaš čisto proste roke pri oblikovanju sporočila, pa ne morem pogledat ker stran trenutno ne dela.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

matvoz ::

zanimiva fora.. skoda, da nimajo na zalogi..

whatever ::

Tole je ful dobra ideja.:))
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

BigWhale ::

Uh, jaz sem ze nekaj let studiral, da bi si en 'scroller' namontiral na zadnje steklo. Pa nisem nikoli prisel do izvedbe. :)

Pa vprasljivo je bilo tudi to, kako legalna bi bila zadeva... Oziroma, ce ni slucajno ze kar prepovedana. :)

iso2000 ::

Jaz sem se že enkrat skoraj lotil izdelave, ampak baje imajo lahko tako stvar pri nas le "organi" reda in miru. Nisem pa potem te informacije preverjal, če je resnična.

LP

Vikking ::

Ojej, še ena nepotrebna bedarija, že tako veliko nesposobnih voznikov pri nas ki poleg vožnje uspejo telefonirat, nastavljat radio se grejo šumije, zdaj bodo še veselo pritiskali ter si pošiljali "sms" sporočila.

Jackal ::

Sem razmišljal enko kot kit - en scrooler zadaj pa je. Da bi bila zadeva pa neizsledljiva, bi jo lahko pa elegantno vgradil v tretjo zavorno luč. :))

BlackHole ::

Smo ravno včeraj debatirali, zakaj je zadnje čase toliko nesreč tipa "iz neznanega razloga zapejal na sosednji vozni pas". Verjetno zaradi takih bedarij in podobnega (telefoni, cigareti, radio, itd).
LP Marko

Iz te "bedarije" lahko narediš zelo uporabno reč. Dodaš ji še parkirne senzorje in ko ti v mestu kdo vozi preblizu za ritjo vozila (odvisno od hitrosti) se lepo izpiše opozorilo: "Varnostna razdalja!", recimo v obliki stisnjenega Smileya :)
Enako za avtocesto, kjer se z varnostjo razdaljo še manj operira.

BTW je pa res, da se vozeči na levem prehitevalnem pasu, čeprav ni nikogar na desnem km naprej, ne bo umaknil, dokler ne vidiš merilnika v njegovem avtomobilu, ki kaže kakšnih 10km/h pod omejitvijo.

Tudi kakšen "pozdrav" kamionarjem, ki se prehitevajo s hitrostjo polžev, bi mi že večkrat prav prišel.

Tu je že druga stvar, ki jo boste nujno potrebovali, če iz kakršnegakoli razloga ne zaupate boljši polovici, otrokom... GPS Data Logger

ki ga lepo namestite na neopazno mesto, ter kasneje poberete podatke z njega. Uporabnik vozila tako ne bo mogel trditi, da je vozil po omejitvah ali celo namesto fitnesa, bil pri "poštarju".
Za zaupljive ljudi torej :)

Za pozabljive tale key locator, kjer s pritiskom na enega izmed "locatorjev" sprožite odziv na vseh ostalih.
Če pretiravate, se vam zna svetiti in piskati cela hiša :)

Zgodovina sprememb…

Nemci začuda verjamejo, da so bolj nujne v vozilih tele "stvari":

Zgodovina sprememb…

A. Smith ::

Stepni, vsa svetila v avtu morajo biti HOMOLOGIRANA!

:D Heh, ali pa neizsledljiva!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tody ::

jap se strinjam z nemci :) Pa država bi morala subvencionirti kabriolete >:D

Za tiste ki jim je mar mamo pa "vse štiri" in se da z njimi tud zmenit...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

A.Smith - homologiraš jo kot tretjo zavorno luč... :)

BigFoot ::

Moj fotr že ene deset let utruja da bi si nabavil nekaj podobnega da bi potem ostalim voznikom lahko povedal kaj si o njih misli. :D
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

gkovac ::

Stepni... jest se strinjam z Nemci... tut jest bi mel kej takega v avtu :D :D

drugače pa... res je dobra ideja tale ekranček, sam po moje bi bilo dobr prepovedat uporabo "foul language"
lp,

Oxford ::

Mat'r tole je pa res ena zanimiva zadeva.
Najraje bi si vgradil kar LED tekoči napis in ga uporabljal, ko bi mi nekdo vozil preveč za ritjo: "POZOR ! VARNOSTNA RAZDALJA!". :D

stromar ::

Tole sploh ni nek velik problem naredit doma. Uporabiš led display, lahko kar čez celo dolžino zadnje šipe, ki ga krmiliš z mikrokontrolerjem, potem pa imaš pri volanu nekaj tipk, vsaka prikaže drugačen napis (varnostna razdalja!, hvala!, fuck you :D ,..)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stromar ()

Če se ne motim, je možno prav vse potrebno dobiti pri Conradu, ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oxford ()

In če se ne motim, lahko stvar zmontiraš tako kot policija... da se display vzdigne šele ob pritisku na gumb. :)
Tako vozilo ne krši predpisov, dokler dispalay "leži" na zadnji polici... še malce mozganja o maskiranju...

jest sem prvi kupec :)

Zanimiva bi bila tudi pravna interpretavija, kaj je bolj kaznivo, display, ki se vzdigne in opozori voznika za ritjo na varnostno razdaljo, ali vzdginjen srednji prst?

Zgodovina sprememb…

Opozarju avte za seboj, čista bedarija.
Ponavadi so tisti avtomobilisti ki so spredaj, in se potem ostali za njim ne morejo hitreje peljati, ker ta dotična oseba ne pozna omejitev, se pelje skorajda po sredini pasa, se ovinke po nasprotnem pasu... nato bi ti pa še takšna oseba pametovala z takšnim svetlobnim napisano ala varnostna razdalja. Ja hudiča človk če se ne znaš peljat... no da mi taka "budala" vrže takšen svetlobni napis ga čaka dolga luč celo pot ko bo pred mano, pa si naj še kdaj upa dati takšen napis.

In kdo si ti da boš ocenjeval varnostno razdaljo? ti od spredaj? ali jaz od zadaj?... če še ne poznate različnih svetlobnih znakov ki jih ima avtomobil, ste potem čisti vozniki začetniki, da rabite pisat sms-e vozečim za sabo. Štop lučke so najboljše zagotovilo za povečanje razdalje, delujejo instantno. Poleg tega upočasnitev vožnje recimo na 20km/h na uro na takšnem koncu ceste, kjer ni možno da vas prehiti. potem so tukaj še pass lučke, vsi štirje žmigovci....

Al ste nesposobni al kaj?????

Mi ne vzoniki za nami pa... Mu pokažeš vse 4 pa ti tipo začne blendat pa trobit...

Ch4N93 ::

kaj pa avtomat za točenje piva?

Ni nam lahko...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Mora bit res fajn pivo, če pustiš avto 3 ure na soncu :D

BluPhenix ::

Glede scrolerja sem tudi jaz ze veckrat pomislil, da bi si ga naredil, pol pa imel dolocena sporocila shranjena kot npr. "omejitev hitrosti je 130kmh", "kaj se mi lahko bolj zalepis za rit?", ....
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Ch4N93 ::

pivo je hlajeno...kako točno ne vem
glede scrolerjev: še utripajoča zavorna ni dovoljena, kaj šele kaki scroler
Ni nam lahko...

Pivo ne more bit hlajeno na elektriko, saj bi hladilnik v manj kot 2 urah spraznil akumulator.

Lp

Matev ::

ah - akumulator je pri taki zverini malček drugačen kot ga imaš ti v puntu

hamax ::

verjetno je na ksn podobn sistem kot klima narjen tole :D

Kdo pa je rekel, da imam puntota? :D Dve leti nazaj pa sem ga res imel

Vsekakor bi moral avto vsako noč priklopit na polnilec in še enkrat med dnevom

Če bi bil enak sistem kot klima, bi moral motor non-stop lavfat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stromar ()

Matev ::

tak avto ima tudi šoferja poleg
ki če je treba na roke vrti alternator in stvarja elektriko

ni panike ... brez skrbi

mzidy ::

To sem js šel enkrat z enim z BMW 530d zvečer po AC pa lepo enmu za rit prlimat pr 180-190 km/h pa modro rotacijsko vžgala(na armaturki):D
So tako bremzal, midva pa smejala ko budale>:D :D
Priporočam! Prijetna izkušnja8-)

@Vikking: Ponavadi so tisti avtomobilisti ki so spredaj, in se potem ostali za njim ne morejo hitreje peljati, ker ta dotična oseba ne pozna omejitev, se pelje skorajda po sredini pasa, se ovinke po nasprotnem pasu... nato bi ti pa še takšna oseba pametovala z takšnim svetlobnim napisano ala varnostna razdalja. Ja hudiča človk če se ne znaš peljat... no da mi taka "budala" vrže takšen svetlobni napis ga čaka dolga luč celo pot ko bo pred mano, pa si naj še kdaj upa dati takšen napis.

S tem svojim pametovanjem se zares nisi pohvalil. Varnostna razdalja je VEDNO (!!) stvar voznika, ki vozi ZADAJ. In on je tudi kriv v primeru "ass-ramminga" - kuponček gre pa-pa. Tako, da ne govori, da so počasni šoferji krivi za to, da TI voziš preblizu vozilu pred teboj. ;(

BigWhale ::

Oxford,

Ja kako to mislis? A tisti, ki je ZADAJ mora na varnostno razdaljo pazit? HUH! Kar nekaj jih je tukaj na S-T, ki se sploh ne strinjajo s tabo. ;)

Jaz bi si montiral na avto tak roof mounted 360 deg rotirajoc laser...

3.5GW moci, bi bil kar ok... ;)

Oxford, če si paničen, si zadaj namontiraj litoželezni grill.

Pazite na nivo.... Drugače bo kdo dobil kaj :D

@BigWhale: Ja kako to mislis? A tisti, ki je ZADAJ mora na varnostno razdaljo pazit? HUH! Kar nekaj jih je tukaj na S-T, ki se sploh ne strinjajo s tabo. ;)

Saj vem, da se ne strinjajo z menoj, ampak bodo že odrasli in jih bo srečala pamet. :D
Do tedaj pa naj s svojo neodgovorno vožnjo delajo "kažin" po cestah.

No, da skočim nazaj na topic - vem za primer, ko so se kolegi že pred desetletjem šli podobno "signaliziranje" vozniku zadaj. Kolega, ki je sedel zadaj, je posvetil skozi zadnjo šipo s polmetersko, mega Maglite-ko. Pripovedovali so mi, da je šofer za njimi skoraj naredil preval z avtomobilom, tako je zaviral. Tedaj je bilo veliko smeha, ampak tega sedaj zagotovo ne bi šli delat. :|

SkIDiver ::

mzidy:D tud kolega je to enkrat naredu. Rezultat je bil, da nam je model na semaforju s sekiro trkal na stransko šipo!

Tem o različnih vožnjah že imamo kar nekaj v loži. Uporabite jih.
Tu ostanimo on-topic in iščimo še ostale "nujno potrebne" stvari za v naše avtomobile, kot je bil npr. "Wackel Elvis" :)

Lansiral ga je Audi v svoji reklami za DSG avtomatiko z dvojno sklopoko... učinek je bil ravno nasproten, večina je hotela Elvisa, le nekateri Audija :)

Zgodovina sprememb…

BigFoot ::

^ Hehe, pa še res je. Jaz ga imam kar v Škodi. :D
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Še ena stvar, ki jo nujno potrebujemo v vozilu: pimp-my retrovizor

Vzvratno ogledalo z brezžičnim (za napajanje še vedno potrebuje žico od vžigalnika do ogledala)glasbenim predvajalnikom iz USB ali SD kartic. Glasbo predvaja preko vašega radija. Modrozobni sprejemnik skrbi za upravljanje mobilno telefonskih pogovorov.
Nadzorni gumbki predvajalnika in mobilnih pogovorov so na samem ogledalu.
Ima celo vgrajeni FM sprejemnik, če tisti v radiju ne dela...

S tem izdelkom bo tudi vožnja "bolj varna", ker boste pogosteje pogledali v vzvratno ogledalo :)

NeOman ::

Tisto z napisom so mel ne dovg tega nazaj na TopGear-u, ce bom mel kej prevec casa bom dal clip sem gor.
Edit: YouTube je zakon: Top Gear Caravan Trip

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NeOman ()

Vsaj 4 GPS-e hkrati, za "varno" pot: KLIK
neobjavljeno.blogspot.com

Tudi vgradljivi plamenometalec pride prav. Včasih samo za popestritev ob iskanju ključev, drugič za opozorilo bedaka za teboj, naj drži varnostno razdaljo.
Do 7m dolgi plamen ga bo že naučil CPP ja. >:D

Flamethrower in action
neobjavljeno.blogspot.com

Gr0unD Zer0 ::

jaz bi pa to mel>:D

bi rad videl policaja ki bi si upal z svojo "pištolco"(radarjem) ciljat vame...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

STOP voznikom s prekratko var. raz. - modra LED TABLICA (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8810267 (8144) Mehmed
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

16522340 (19037) Utk
»

Novi laserski merilniki in kazni za prekratko varnostno razdaljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35869793 (62582) BlaY0
»

Smrtno nevarne Slovenske ceste (strani: 1 2 )

754951 (3858) Mr.B

Več podobnih tem