» »

Tomos Avtomatik na pedale

Tomos Avtomatik na pedale

McParson ::

No kot sem že zasledil ima tle nekaj uporabnikov kar nekaj izkušenj z tomosi.....jst imam tomos avtomatik letnik 1981 in je še na pedale......in ga prodajam.....in me zanima če je res to da za ta moped ne rabiš izpita.....vsi ki prodajajo tak model vsi pišejo da ne rabiš izpita in niti registracije....ker naj bi veljalo da je to prav kolo z pomožnim motorjem....zdej res če prav kdo ve kako je stem naj mi pove....ali pa naj pokaže kakšno stran kjer uradno tudi piše
AMD Athlon64 3200+ soc.754 GigaByte GAK8-NE nf.4 GeForce 6600 GT 1024 Mb RAM (2*512) 160GB Maxtor LG dvd/+R

Gapi ::

Će motorček ne preseže 25km/h pol to drži. Mam piaggo ciao ki ima prav tako pedala in motroček gre tm okol 30 km/h in policaji mi ne težijo ne za čelado ne za registracijo ne za izpit. Če pa že se najde kak tečn pa izklopim motor in prešaltam na pedala in se odpeljem. Je pa res da mora bit stvar po deklaraciji kolo z pomožnim motorjem.

Azrael ::

V ex YU je veljalo: Če ima moped pedala, se ne registrira.

To se je najbolj poznalo na Hrvaškem, saj je bilo tam treba mopesde registrirati že takrat, v Sloveniji pa je veljalo, da ni potrebno registirati mopedov (pedali gor ali dol), ki imajo manj kot 50ccm in razvijejo manjšo hitrost od 50km/h.

V RS so se predpisi zaostrili in tako ni potrebno registrirati enosledih motornih vozil, ki se uporabljajo na javnih prometnih površinah, katerih največja hitrost ne presega 25km/h = kolo s pomožnim motorjem in tako vozilo lahko voziš brez čelade, če si dovolj star, vse ostalo pa mora po črki zakona biti registrirano in čelada je obvezna.

Mislim, da je omenjeni Avtomatik po sedanjih predpisih potrebno registrirati, vendar pokliči na AMZS ali tehnične preglede, da bo ziher.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moped (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8017505 (5264) woroh4
»

Vožnja motornega vozila do 50ccm(kubikov).

Oddelek: Loža
2513214 (4613) Gapi
»

nakup scooterja

162110 (1716) msjr
»

Za katera kolesa z pomožnim motorjem je potreben izpit?

3933273 (3375) St235
»

50 ccm

Oddelek: Loža
459086 (6739) Formula 1

Več podobnih tem