» »

AM2 v akciji :)

AM2 v akciji :)

1
2
»

Brane2 ::


Itak da ne veš. Zato pa probaš.


Za to nimaš ustrezne opreme. Misliš da AMD bina svoje proce enostavno tako, da zavrtijo na njih memtest, superpi in pornič in tiščijo gas do daske ?


Spustiš kak burn test, da preverš termalno stanje, in kak dolgotrajn obremenjujoč program. Najraje nekaj tazga, kar boš itak uporavbljal. Par igric, filmov, kak sintetičen test. Če stvar preživi potem dela. Zate nič slabše kot nenavit proc.


kar enostavno ni res. Sprobal že miljonkrat. NE pokažejo se vse napake med parurnim testom. Kombinacij zaporedja instrukcij in stanj, ki jih lahko zavzame ta avtomat je enostavno veliko, veliko preveč.


Do napak v cachu lahk prihaja nonstop. Dokler jih ECC uspe popravljat ni nobene škode, tut če jih nebi bilo.


Še ena cvetka. ECC je projektiran in dimenzioniran kot "zadnja linija odbrane" in zagotovo ni vseeno, če dobi za popravit semtertja kako napako enkrat na leto ali 1000 napak na milisekundo. Ni vseeno tako iz varnostnega vidika ( ali raje recimo vidikov) kot iz hitrostnega.

Moji Opterončki recimo niso stabilni, če imam vklopljeno ECC korekcijo za RAM. Pač prikrita napaka moje serije, ki je bila kljub vsem testom odkrita pozno. Zaradi nje sem prebedel marsikako noč, ker so se mi stvari usuvale, brez pravega vzroka ali potrebnih pogojev ( zagnani pravi programi itd).
Deklariranje stanja za varno, ker ti tam nek memtest pa superpi in podobne zadeve delajo je trapasto.


Kolk pomembne podatke majo otroci na STju? Pomembne podatke se obdeluje ne le s proci na nazivni frekvenci, ampak tut na kontrolirani tempreraturi, kontrolirani napetosti, za zaklenjenimi vrati, z večjnivojskim bekupom itd. In odgovornimi, ki bodo ob jajca če bo kej narobe.


Že stotič: ne pravim, da je navijanje samo po sebi slabo. Pravim, da proc ki doseže 3 GHz deklarirano, iz perspektive uporabnika NI enak procu, ki je deklariran za 2 GHz in navit na 3.



Ne, Coppermine. P3 1,1 je bil intlov odgovor na AMDjev 1,1 GHz Athlon. Takrat so bili MHzji še 'merilo hitrosti'. In intel nikakor ni smel ostat zadaj. Problem je bil, da silikon tega enostavno ni bil več sposobn. Po par tisoč prodanih procesorjih ( za katere so garantirali da delajo) so jih vpoklicali nazaj in nehal prodajat. Toliko v strogih pogojih, ki jih nek CPU mora izpolnjevat.


Očitno bi jih morali dati eDDiju na testiranje. Poanta: ker itak noben test ne bo polovil vseh napak, je brezveze invetirat v drago testno opremo.
Raje naj prepustijo testiranje in deklaracijo hitrosti kar prodajalcu. :\ :\


Poanta je, da se vsi zavedamo kaj overclockanje pomeni. Pomeni tveganje, da ne bo ok. Ampak če v mojem primeru dela bp. ni z nim čist nič narobe. Razen da ni več garancije.


Temu nihče ne oporeka. Ne pomeni pa to, da so za vse uporabnike AM2-3000ka, navita na 3GHz in Opteron 256 enakovredna stroja (če pozabimo na razliko v RAM-u in L2 cacheu za trenutek).
On the journey of life, I chose the psycho path.

igor0203 ::

@Brane: eDDi ti hoče povedat, da procesor za 26k SIT enako deluje na 3GHZ kot nek procesor od AMDja za 200kSIT. Sam v tem je poanta. ;)

Gajba ::

...Razen da ni več garancije.

tota z garancijo je tud malo mimo:D ...če naviješ, ni več garancije...ja ki pa si to slišal
All I found were lungs and liver

Brane2 ::


@Brane: eDDi ti hoče povedat, da procesor za 26k SIT enako deluje na 3GHZ kot nek procesor od AMDja za 200kSIT



Poanta je v tem, da deluje enako njemu in v pogojih, ki jih ima on. Mene "pi" nikoli ni zanimal na več kot 10 decimalk, sploh ga pa nisem šel računat, nato pa zavrgel izračun.

Ko pa enkrat stroj uporabljaš izven teh pogojev pa pa ta proc za 26 k niveč nujno enak dragemu bratu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

igor0203 ::

Ja ok, to razumem, da ne zanima vseh samo sPi. Drgač pa procesor navit na 3GHz deluje enako hitro kot tisti, ki je po defaultu na 3GHz. Recimo v igrah bi bila oba procesorja enakovredna.

WarpedGone ::

Bi blo preveč vsako izjavo posebi komentirat...

Brane2: Tip trdi da je srečn ker ma 2GHz proc na 3GHz. On sam je pršparu čez 100k SIT. Če se mu kdaj kej sesuje se ne bo sekral sploh. Ti pa dvigaš prah, kako ta procesorja z vidika uporabnikov, ki sploh niso stvar debate, nista enakovredna. Itak da nista. Tut cena ni bla enakovredna.

Gajba: Aja? Nesi proc nazaj, pa reč da si ga mal navil pa da ne dela več. Če ti dajo novga, ti dam js še enga.
Zbogom in hvala za vse ribe

Brane2 ::


Tip trdi da je srečn ker ma 2GHz proc na 3GHz. On sam je pršparu čez 100k SIT. Če se mu kdaj kej sesuje se ne bo sekral sploh. Ti pa dvigaš prah, kako ta procesorja z vidika uporabnikov, ki sploh niso stvar debate, nista enakovredna. Itak da nista. Tut cena ni bla enakovredna.


Kot da ne govorimo istega jezika. Kje to jaz "dvigam prah" ? Če pogledaš moje prvo vprašanje, je postavljeno povsem vljudno in tudi logično.

Tip v svojem postu pravi, da je nov proc "neverjeten". Jaz sem ga samo vprašal, v čem je bolj neverjeten od starega.
In sprožil pravi plaz med over klokerji... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Veron ::

tema je šla povsem offtopic, če je kak prijazen mod, naj zbriše use od tam ko se začne, da je nesmisel "posodobitve" :\

Lord.Febo ::

Brane, a nisi opazil, da si ti tle edini, ki prodaja neke teorije, ja če primerjaš 30k proc z 200k procem, pol res ni blo napredka in je vse eno in isti shit.

Samo če si že uzel primerjavo z avti, 15 let nazaj so mel avti že ABS, Airbag, klimo, tempomat, ASR ipd, samo takrat so to mel samo najdražji avti, danes ma pa to že budget avto za 2.5 milijona. Pa boš zdej spret prodajal teorijo da avti v zadnjih 15 letih niso nič napredoval!!!

Brane2 ::

Edino kar sem opazil tu je, da sem eden redkih ki premore karkoli podobnega slovenščini in ki dejanjsko bere stvari, na katere odgovarja.

Jaz tu ne "prodajam" ničesar. Opažam pa nervozo folka, ki bi po vsej sili hotel nekaj prodati, kot kaže.

Jasno mi je, da 50% navitje ni trivialno itd itd itd. Tu se sploh ne spuščam v to.

Pravim le:

-da me ni treba napadat samo zato, ker sem nekaj vljudno vprašal, in sicer, v čem je tanov čip bolj neverjeten od starega.
OP je dal tak vtis. Prej je imel Opterona 146 navitega na 3 Ghz, sedaj pa je prešaltal na novo mašino, ki je neverjetna in je navdušen.
Če ne bereš pozorno, dobiš občutek, da je tip naredil ogromen korak naprej. Ko pa dobiš odgovor, od vsega ostane le to, da je tip hotel preiti na DDR-2, čeprav sedaj sploh ne nudi nekih prednosti. Se pravi, zamenjal je plato, proc in ram in sedaj je navdušen- nad tem da ima DDR-2 v sistemu in v osnovi enako hiter stroj kot prej.

Če sem tečen s tem vprašanjem, sori. Se samo meni zdi, da je bilo na mestu ?

-da jugač nikoli ne bo BMW, pa tudi če ga naviješ da leti 250. Lahko se tolažiš, da je 20x cenejši, ne bo pa zaradi tega kar naenkrat enak bemflu.
Res je, da ga v ozkem spektru uporabe ( nažiganje po ravnem in adrenalin trip) lahko nadomesti, če si dovolj vztrajen in te ostali uporabni aspekti vožnje ne zanimajo, tega ne zanikam. Povsem isto velja tudi za to 3000-tko.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Lord.Febo ::

Pa saj 256tka laufa na 3 GHz NENAVITA.

Ne vidim, kaj tu ni samoumevnega. Da mi CPU ne bo laufal na stock frekvenci ?


Bereš že, samo bolj slabo, pa tud nisi zastopil kaj hoče eddi povedat s tem da je proc neverjeten.
Na S939, 3ghz proc ni blo lahko imet, venica v slo ni blo takega, samo 2 sta prišla z odstranenim IHSjem nad 2900 stable, šele opteroni so prišli do 3ghz in so tudi imeli/imajo ceno ki je vsaj 2x.
Neverjetno je to, da lahko greš danes v štacuno in dobiš 3ghz sistem na zraku, za male pare, kapiš?

Brane2 ::

Nisem rekel, da ne zastopim, zakaj se mu zdi proc neverjeten.

Rekel sem, da ne zastopim, da zakaj se mu novi stroj zdi bistveno bolj neverjeten od starega. Celo toliko, da je šel zaradi tega menjat plato,proc in RAM. Koliko je novi stroj hitrejši od starega ? Prdec, ali še to ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Lord.Febo ::

Pa kva teb ni jasn, dej pejt v štacuno/hladilnik pa uzam en pir, da si mal procesor ohladiš.
Če si hotel na S939 met 3ghz air stable komp, si mogel maltene rodit, mogel si dobit točno določen stepping opterona, kar ni blo prov lahko in niti ne poceni. Pri AM2 greš v štacuno, kupiš prvi proc ki ga vidiš in zgleda da imaš kar velike šanse da ti rata. FFS, zdej te pa lepo prosim da nehaš s temi izjavami: "jst že zastopim, sam ..." ker prisežem da te pridem razbit.

Brane2 ::

In kaj tebi ni jasno, da me to niti ne zanima ?

Zanima me, kaj je tako neverjetnega na novem stroju, da se splača zamenjava ? Da je cenejši od prvotne cene starega ? Pa kaj ? Saj to je skoraj vedno. Kljub temu te upgrade stane. Vprašanje je bilo- se zaradi tega splača zamenjava ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

OChack ::

zj vidm da tisti ki ste velike gnarje vrgl za opterone in podobno zagovarjate njihovo default frekvenco, tisti ki pa nabavu neki pocen pa svoje. jst mislm da je pomembno predvsem to za kaj ga rabš, Opteron navit v serverju nima po mojem mnenju kj delat, en Athlon 64 navit do meje zmoglivosti pa je za poganjanje igr, aplikacij, 3dmark, video... čist vredu stvar, sigurno ni 100% stabiln za vse, sam če služi namenu za kerga ga uporablamo pol je vseen kaj s ev ozadju dogaja, važn da letiˇ.

Kar hoče Brane 2 povedat je....da je kolega z foruima vrgu stran velik ganrja (in prej ko je mev opterona pomoje še več) pridobu ni praktično 0, kvečjem obratno, že prej je imev srečo z opteronom ki je delav na 3Ghz in je biv dobesedono stroj, zakaj je emnav mašino če ni 0 pridobu? preveč denarja?...moj transakcijski račun kamor mi lahko nakažeš je 2354453465 ..... :)
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

Lord.Febo ::

To pa že tak vrabci čivkajo, da bi pa samo kreten šel zdele iz S939 na AM2.
Tisti ta pametni so to naredili malekost prej, ko se je S939, proc, plato in rame dalo dost dobro prodati in si dejansko ceneje dobil AM2 kot pa prodal S939, samo ta vlak je že odpeljal in S939 se zdej prodaja in se bo prodajal po zelo zelo nizkih cenah.
Pa eddi je to naredil zaradi prehoda na kej drugega kot pa AM2 pomojem :D

Brane2 ::

Hmmm. Kako naj to razumem ? Da je eDDi krelac ? Če ti tko praviš.

V bistvu po branju tvojih zadnjih par postov se zdi, da praviš, da:

- sem krelac jaz, ker je očitno, da je novi stroj "neverjeten" in pravi korak naprej od tega, kar je imel, ker se "tako lepo navija"

- da je krelac eDDi, ker je šel sedaj z S939 na AM2
On the journey of life, I chose the psycho path.

Lord.Febo ::

a si šel na pir!!!!
lej, če za manj denarja dobiš enako zmogljiv sistem, pol greš menjat, 1 mesec nazaj je še šlo, dans pa zlo težko, samo če prodaš svoj S939 sistem za več, kot daš za nov AM2, pa by all means, menjaj!!

Lord.Febo ::

če hočeš v računalništu ostat v novostih, se moreš naučit prav čas menjat, da ne popušiš preveč na denarju, samo v tem je fora.

Brane2 ::

Jaz mam pir instaliran v delavnici. Mi ni treba daleč hodit.


Seveda, če dobiš za S939 več, kot boš dal za AM2, pol si celo prišparal. Tudi če prodaš glavnik plešastemu za bistven denar, si lahko privoščiš en tak sistem. Ali pa recimo avtoradio. Pravzaprav simulacije kažejo, da tisti S939 v tem delu enačbe sploh ni bistven. Karkoli že prodaš za zadosti $$$, si lahko privoščiš en tak AM2 sistem.

Ostane še majhen problem natega kupca, a tu je vse odvisno od tega, kdo je kupec in kako definiraš "nateg"...

V glavnem, torej praviš eDDi ni krelac, če je uspel prodati S939 dražje ali enako, kot ga je stal AM2 ?

Ampak potem smo spet na problemu natega in prodaje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Time out.

Febo: Noben ne bo nikogar na pir pošiljal, niti ne bo noben nikogar prišel razbit. Groziš lahko na svojem forumu - če se ne bojiš kake kazenske ovadbe. Tule NE boš.

Tudi ostale udeležence prosim, da se malo umirite in dvignete nivo govora. Drugače bo šla tema pač pod ključ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Brvar ::

@eDDi: A loh prilimaš slikco za Memory Bandwith od Sandre? Pa kako se "izkažejo" slabše latence na DDR2-kah v špilih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brvar ()

igor0203 ::

Baaah...jebem ti folk na s-t! Človk naredi en test iz prve roke in ga tkoj vsi spljuvate... :\ Čist značilno za nas v tej državci

Type-R ::

tocno tak kot je igor reko!
moderator daj ce se ti da zbrisi neprimerne poste dol pa povrni temo tako kot je bla prej.

eddi: dobro leti tole. naredi se kake teste da bolje vidimo rezultate, če ti je seveda=)

OChack ::

maš mogoče kšn test da bi primerjiv prešnga opterona in tega A64 zj ?
Int€l inside, IDIOT Outside

CCfly ::

Kako pa je s podporo za virtualizacijo v teh procesorjih ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

eDDi ::

dokler bo ta "krelac" od braneta sodeloval v tej temi, si sami kupte proc in plato in stestirajte.

bravo moderatorji!! you did it again.

GaS ::

Tip v svojem postu pravi, da je nov proc "neverjeten". Jaz sem ga samo vprašal, v čem je bolj neverjeten od starega.

Tip je rekel, da je stvar je 100% stabilna, zaenkrat je box cooler, vglavnem neverjetno.

Ne vem od kje zdej informacija, da je proc neverjeten? Beseda neverjetno je tu misljena kot "ni mogel verjeti, da je s prvim 'na blef' nakupom naletel na tako navijalski primerek proca, stabilne plate in solidnih ramov."


Tako da ne si nekaj razlagati s svojo logiko in s to logiko še riniti z betico skozi zid, ce 99% ostalega folka razume tako kot je bilo misljeno.

Brane2 ::


Tako da ne si nekaj razlagati s svojo logiko in s to logiko še riniti z betico skozi zid, ce 99% ostalega folka razume tako kot je bilo misljeno.


Ali z drugimi besedami: bodi ovca.
On the journey of life, I chose the psycho path.

OwcA ::

Dovolj smetenja. Začasno zaklepam (če želite dostojno nadaljevati, mi to sporočite preko ZS in bom odklenil).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

E6420 navijanje

Oddelek: Navijanje
392260 (1395) kuglvinkl
»

Conroe procesorji so med nami (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Strojna oprema
205198153 (32021) asus
»

AMD x2 situacija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
27917124 (9867) OChack
»

nakup dc opterona ali yonah?

Oddelek: Kaj kupiti
382174 (1474) -=OL=-
»

AMD ATHLON 64 3200+ Venice BOX LBBLE 0517BPDW 50K (JAE)

Oddelek: Strojna oprema
281769 (1372) willson

Več podobnih tem