Forum » Navijanje » E6420 navijanje
E6420 navijanje
GUFY ::
Dober proc Eddi, sam mene pa zanima kako je kaj s stabilnostjo tega poca, kakšno voltažo hoče za to frekvenco, koliko se kaj greje... to bi bili pomembni podatki za vse nas, ki si mislimo kupiti tak proc.
Test Super PI1M ni nevem kakšna zelo zahtevna aplikacija in na mojem starem E4300, ki je stabilno delovanl na 3300 MHz sem lahko izračunal Super Pi1M pri kar 3700 MHz to pa je 400 MHz več od stabilnega delovanja proca tako da....
Test Super PI1M ni nevem kakšna zelo zahtevna aplikacija in na mojem starem E4300, ki je stabilno delovanl na 3300 MHz sem lahko izračunal Super Pi1M pri kar 3700 MHz to pa je 400 MHz več od stabilnega delovanja proca tako da....
eDDi ::
gufy, prav si zračunal, jst sem vedel da ti znaš :D z 1,5V dela 3600 stabilno orthos in occt.. druga nisem testiral.
drgač pa ti novi proci ne letijo tak bliskovito vsi :)
drgač pa ti novi proci ne letijo tak bliskovito vsi :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eDDi ()
Sicer nevem kaj sem prav zračunal, ma pa zanima, če nam lahko daš kakšen screnshot na katerem bo vidno na kakšni frekvenci je stabilen ta tvoj super navijalski proc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GUFY ()
prav si zračunal, da proc nekje 400 mhz več leti za super pi. sej ti te zadeve dobro veš, sam napravljaš se da ne :D
drgač se mi pa dolgih testov stabilnosti nekako na da ponavljati v nedogled... lahko za eno pivo :P
smisel teme je 1M super pi.
drgač se mi pa dolgih testov stabilnosti nekako na da ponavljati v nedogled... lahko za eno pivo :P
smisel teme je 1M super pi.
Temi si dal pa naslov E6420 navijanje in zame izračun super PI 1M ni kakšen pokazatelj navijanja, še manj pa stabilnosto kakšnega proca oziroma sistema. To pa ti prav dobro veš.
Zgodovina sprememb…
trek@s ::
Tačas ko se tule kregate, bi lahko meni, n00bu, povedali kako naj navijem svojga e4300 na gigabaytki 965p-ds3... No, saj sem že spraševal v oni temi o e4300, sam nisem potem nič našel.
GaS ::
Frendu sem na enakem sistemu nastavil fsb na 350, vse ostalo pustil tako kot je blo pa je delalo. Maybe luck:)
men je pa edini pokazatelj kok se proc navije, max frekvenca za izračun super pi 1m :)
pa kdo sploh govori o stabilnosti?
ker se mi enostavno ne da za vsakih 50 mhz delat večurne teste...
pa kdo sploh govori o stabilnosti?
ker se mi enostavno ne da za vsakih 50 mhz delat večurne teste...
EvilDare ::
Samo čudno da se CPU še za dodatnih 400 Mhz navije pa ni stabilen na ene 3800. Jaz sem imel svojega winchesterja 2 leti navitega na 2400 MHz pri !.65v, čez prime95 niti minuto ni zdržal, nikoli pa nisem imel težav z nestabilnostjo v igrah in ob kodiranju xvid videa. Drugače pa ker imaš dosti izkušenj me zanima če se večinom 6420 navije na 3500 MHz. Vsaj na toliko ciljam, če ne bo do sredine julija AMD kaj pametnega in poceni ven dal.
redki so tisti ki se navijejo do 3500 stabilno. ta nova jedra so bolj boga za navijanje.. boljši primerki šibajo v quad core proce...
tak da tisti proci ki delajo 3600 al več.. so zelo zelo dobri.
tak da tisti proci ki delajo 3600 al več.. so zelo zelo dobri.
eDDi je napisal:
men je pa edini pokazatelj kok se proc navije, max frekvenca za izračun super pi 1m :)
Res žalostno je, da se s tem hvališ
Res žalostno je, da se s tem hvališ
zakaj je pa to žalostno? a ker mi je najljubši progy za test super pi?
hehehe, nimamo vsi iste kriterije za vse :D
fant globalizacije neoš pr men uvedel :)
hehehe, nimamo vsi iste kriterije za vse :D
fant globalizacije neoš pr men uvedel :)
JIM22 ::
redki so tisti ki se navijejo do 3500 stabilno. ta nova jedra so bolj boga za navijanje.. boljši primerki šibajo v quad core proce...
Pol pomen da bodo quad proci šli bliz 4ghz? To bo fajn.
Pol pomen da bodo quad proci šli bliz 4ghz? To bo fajn.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Čmrlj ::
Da imas quad core, ki leti 4ghz na zraku potem si lahko srecen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Čmrlj ()
XS!D3 ::
Pr quad core sta dva čipa zato oddajata 2* več toplote in morjo bit čimboljši čipi gor, tko da naujo tok letel kokr bi v Dual Core vrjantah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XS!D3 ()
Mal smo šli OT.
Zdej je pa že čas da pokažeš gufy-ju do kot je stabiln tale proc. Vsaj 3d marke kje da skos.
Zdej je pa že čas da pokažeš gufy-ju do kot je stabiln tale proc. Vsaj 3d marke kje da skos.
taboljši proc šel papa. mam pa novega.. micen slabši... ampak vseen pri 3600 nardi vse :D
glej vse teste se mi ne da delat. povej kter 3d mark hočeš, pa ti ga zlaufam pr max. +/- 50mhz. no - prej :D
glej vse teste se mi ne da delat. povej kter 3d mark hočeš, pa ti ga zlaufam pr max. +/- 50mhz. no - prej :D
Se pravi tema je bila namenjena temu, da se čimbolj "spromovira" proc in se ga čimdražje proda.
Zgodovina sprememb…
dejansan ::
jah težko je enim sprobat xy procov izbrati taboljše in jih potem celo dražje prodajati kot jih prodaja v trgovini
dejansan
RC14 ::
Prvo in zadnje opozorilo drugače gre tema pod ključ.
eDDi:
Ma najboljš je, da spustiš skoz program OCCT ki traja samo pol ure, pa bomo vsi zadovoljni. Tačas pa greš lepo na kavico.
Lp
eDDi:
Ma najboljš je, da spustiš skoz program OCCT ki traja samo pol ure, pa bomo vsi zadovoljni. Tačas pa greš lepo na kavico.
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
GaS ::
Temu v tujini pravijo pretested. Dam raje 20€ vec in dobim zadevo ki zanesljivo dela na neki frekvenci, kot pa da kupim "mačka v žaklju" in se pol drkam s prodajo in posledicno spet zgubim nekaj €, in grem potem spet po novega, in ta task loopam dokler ne dobim takega kot ga recimo edi prodaja. Je pa res, da bi lahko dal en screenie od Orthosa al pa OCCTja. Vsaj bodočemu kupcu, če ze ne na forum:D
minimus ::
Jest sem kupil ta proc od eddija.Procesor deluje na 3600 2x ortos stable 3ure potem sem ugasnil ortos.Igral COD2 eno uro brez problema.Imam hladilnik thermalright ulta120 v idlu je temperatura cca30 C, max zabelezena temperatura z core tempom je bila 51C ko sem poganjal 3D Mark.
Najvisji overclock za super Pi je zaenkrat 3800.
Tako da eddi ne prodaja kar nekej in mi je prodal tocno to kar je napisal-respect eddi.
Najvisji overclock za super Pi je zaenkrat 3800.
Tako da eddi ne prodaja kar nekej in mi je prodal tocno to kar je napisal-respect eddi.
No pol bi ga lahko na 3600 pognal in occt skos pa mir. Gufy-a je to zanimal, ker max za super pi se lahko potegne tud kej več in je velik odvisn tud od drugih dejavnikov. Drugač dober proc in si lahko zelo zadovoln.
Se vidi kakšna je Slovenska OC scena. Če bi kdrokoli vn Xtremesystems odprl takšno temo in navijanje nekega proca pokrepil z screnom izračuna Super PI 1M, bi se nanj usul plaz zahtev po kakšne bolj konkretnem testu stabilnosti, če le tega ne bi bilo, bi pa tistega, ki je odprl takšno temo ostali uporabniki še pošteno pokritizirali.
Pri nas se je pa plaz očitkov in užaljenosti ter kraganja zvalil name, ki sem si upal eDDi-ju napisati, da naj da kakšen bolj konkreten test stabilnosti ne pa samo Super PI1M. Mislim HALOOOOO
Sem že kar nekaj časa na tem forumu pa si nisem mislil, da bom doživel kaj takega kar se sedaj dogaja.
Tudi jaz sem odprl temo Navijanje Opterona 939 kjer sem stabilnost proca testiral z SP2004 in pa Sper PI 32M, nevem zakaj tega nebi počeli tudi drugi, saj tema o navijanju nekega proca pomaga ostalim uporabnikom pri odločitvi za nakup le tega in tako je tudi do ostalih uporabnikov fer,da vedo kakšen OC lahko pričakujejo od posameznega modela.
Pri nas se je pa plaz očitkov in užaljenosti ter kraganja zvalil name, ki sem si upal eDDi-ju napisati, da naj da kakšen bolj konkreten test stabilnosti ne pa samo Super PI1M. Mislim HALOOOOO
Sem že kar nekaj časa na tem forumu pa si nisem mislil, da bom doživel kaj takega kar se sedaj dogaja.
Tudi jaz sem odprl temo Navijanje Opterona 939 kjer sem stabilnost proca testiral z SP2004 in pa Sper PI 32M, nevem zakaj tega nebi počeli tudi drugi, saj tema o navijanju nekega proca pomaga ostalim uporabnikom pri odločitvi za nakup le tega in tako je tudi do ostalih uporabnikov fer,da vedo kakšen OC lahko pričakujejo od posameznega modela.
Ajde vsi ki imate tale proc, postajte sem not vaš max oc z orthos in super pi 32mb, pol pa še pokažte na kok je proc zmožen naredit super pi 1mb. Tud 3dmarki pridejo prav.
zbogi ::
gufy, če se že primerjaš z XtremeSystems, jst pri tvojem navijanju ramov nobenega cpuz verificationa nisem videl,
pa menda ja veš da brez tega na XS kar ne gre?
pa menda ja veš da brez tega na XS kar ne gre?
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
janwoolf ::
Hay!
moj comp:
E6600 2.40 @ 4.69Ghz
Crusial 2GB ram /2.5V
7900GTO/GTX
Matična plošča Asus P5W64 WS Professional
hlajenje CPU (vodno) GPU pa zračno
moj comp:
E6600 2.40 @ 4.69Ghz
Crusial 2GB ram /2.5V
7900GTO/GTX
Matična plošča Asus P5W64 WS Professional
hlajenje CPU (vodno) GPU pa zračno
janwoolf: prvo kot prvo imaš proc, ki ne sodi sem noter. Poglej naslov te teme.
In drugo, če si ga z vodnim naviu na 4,7ghz si pa as. Lahko da si množilnik zmajnšal in ti kaže kak blesav program tako frekfenco. Požen cpu-z in ti bo pokazal pravo frekfenco proca.
zbogi: če je naredo z ramom super pi 1mb ali celo 32mb bi blo že dost, sam veš da lahko validation narediš ša na mal višji frekfenci kot sta proc in ram zmožna naredit super pi 1mb. Lahko bi, sam ni potrebe. Če se gremo pa XS pol pa delajte še cpuz validation. Povej svoje mnenje.
In drugo, če si ga z vodnim naviu na 4,7ghz si pa as. Lahko da si množilnik zmajnšal in ti kaže kak blesav program tako frekfenco. Požen cpu-z in ti bo pokazal pravo frekfenco proca.
zbogi: če je naredo z ramom super pi 1mb ali celo 32mb bi blo že dost, sam veš da lahko validation narediš ša na mal višji frekfenci kot sta proc in ram zmožna naredit super pi 1mb. Lahko bi, sam ni potrebe. Če se gremo pa XS pol pa delajte še cpuz validation. Povej svoje mnenje.
Čmrlj ::
kakšna je to ku... tema o navijanju e6420, če je pa samo en score pa še ta se skoraj nič nevidi, če spiješ ene 5 piv je pa že jeba .Daj max3d benche požen, pa spi1m ter 32m,max fsb,max oc.Bolje rečeno je tema" kreganje o e6420"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Čmrlj ()
janwoolf ::
Zivio!
Ha ha, šalil sem. Saj moj komp deluje na 2.40Ghz brezveze da bi navil. (čez kak 10 mecesev pa bom navil :D) . Me zanima ko moj komp miruje cpu-z kaže da imam 1594Mhz x6.0, ko zaženem Super Pi i kliknem start pa deluje na 2.40Ghz 9.0. zakaj???
Ha ha, šalil sem. Saj moj komp deluje na 2.40Ghz brezveze da bi navil. (čez kak 10 mecesev pa bom navil :D) . Me zanima ko moj komp miruje cpu-z kaže da imam 1594Mhz x6.0, ko zaženem Super Pi i kliknem start pa deluje na 2.40Ghz 9.0. zakaj???
kuglvinkl ::
Tema gre down. GUFY je vse lepo povedal, dejansko mi gre malo na kozlanje. Se pa odklene, če dobim na ZS rezultate, ki dejansko govorijo o zmožnosti tega proca, ne pa jeben Super Pi.
In resno opozorilo za avtorja te teme. Ob naslednji takšni temi bo gledal rozasto.
In resno opozorilo za avtorja te teme. Ob naslednji takšni temi bo gledal rozasto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 31692 (17156) | gfighter |
⊘ | AM2 v akciji :) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4658 (3107) | OwcA |
» | TEST RAMA to na bi bil članek ampak......Oddelek: Navijanje | 3506 (2677) | Primoz78 |
» | Geil UltraX PC 3200 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10442 (7366) | b0r1s |
» | 4GHz so padli !Oddelek: Navijanje | 3639 (1686) | LittleDevil |