Forum » Navijanje » Ne gre, pa ne gre
Ne gre, pa ne gre
n!hc3 ::
Hja, mislm da bi tole lohka bilo kr samostojna tema. Verjamem,da se je ze veckrat razpravlal, sam men se vedno ne gre pa ne gre. zadeva je pa sledeca, ob nakupu racunalnika naj bi meu 2800+ AMD Sempron-a. Sej je tud zdej, sam u BIOS-u pa u CPU-Z mi pa napise da je AMD Athlon 1900+. Sm ga probu navit, pa ocitno ne znam, pa tud ne gre. Prvo sm povecu FBS za 1(trenutno je 139) in stvar deluje vse dokler se ne logiram u Windows-e, pac naredi reset. Pol sm probu povecat se voltazo za 5% pa tud ne dela...pol pa use povrnem u "prvotno" stanje. Najbrž morm se maticno povedat, ASRock K7V88. Upam da se daj kej popravt.
itak37 ::
Poskusi najprej update-at bios na maticni, verjetno se ne pozna Sempronov. In poglej, ce tvoja maticna sploh podpira ta CPU.
Saladin ::
In naj ti BIOS updejta nekdo, ki se na to spozna - po opisu sodeč nimaš preveč izkušenj.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
iMark ::
Sirec nevem kaj je to tak problem updatat bios. Kadar sm mew še Intelovo plato sm pobraw dol posodobitev in normalno odpru instalacijo pol pa je lepo naložilo kar v Winsih pol pa ponovni zagon pa še neki je v biosu dello (pisklo ). Zdej k mam Asusovo pa je zravn pršu program s katerim posodobim. Normalno dol povleče datoteko in jo naloži samo, nevem zkaj bi blo tko težko. No, zdej pa nevem kko je z ASRock-ovimi paltami.
Ni problem instalirat BIOS - problem ga je vrniti v prejšnjo stanje, če se kaj zalomi.
Pyr0Beast ::
... ne če maš še eno plato, ali pa paket njih :)
Tale sempron se mi zdi, da je za 166 fsb.
Tale sempron se mi zdi, da je za 166 fsb.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Saladain, predn to preberes, se prosm ne razjezit.
Sm sou na ASRock-ovo stran pa si pobrau tazadn Bios za plato-1.40. Sm sledil navodilom, pa mi med posodablanjem napise tole
One or more CON code pages invalid for given keyboard code
(se opravicujem kr se ni slike, am nism najdu kko se jo uploada pa me zanima ce bi i lohka kdo to se povedu , za drugic)
Sm sou na ASRock-ovo stran pa si pobrau tazadn Bios za plato-1.40. Sm sledil navodilom, pa mi med posodablanjem napise tole
One or more CON code pages invalid for given keyboard code
(se opravicujem kr se ni slike, am nism najdu kko se jo uploada pa me zanima ce bi i lohka kdo to se povedu , za drugic)
Ne poznam te napake - preglej ASROCKovo stran pod FAQs
Sm pogledu General FAQ pa najdu za downgradat BIOS, sam link ne dela, stran je umakjena al pa prestavljena mi napise.
kixs ::
Za nalozit novi BIOS ti ta napaka ne pomeni nic.
Na boot disketo nalozi odpakiran BIOS. Dobis dve novi datoteki, eno EXE in se eno. Ko bos zbootal iz diskete, napises:
ASRFLASH K7V88_1.40 (in stisnes ENTER)
Ko bo koncal, resetiras in imas novi BIOS!
Zdaj pojdi v BIOS in izberi "Load Default Settings".
To ti je to... potem se pa lahko tudi naprej igras s kaksnimi tajmingi ipd...
LP
Na boot disketo nalozi odpakiran BIOS. Dobis dve novi datoteki, eno EXE in se eno. Ko bos zbootal iz diskete, napises:
ASRFLASH K7V88_1.40 (in stisnes ENTER)
Ko bo koncal, resetiras in imas novi BIOS!
Zdaj pojdi v BIOS in izberi "Load Default Settings".
To ti je to... potem se pa lahko tudi naprej igras s kaksnimi tajmingi ipd...
LP
Ja naredu sm kar si reku, jav mi spet tisto napako, sam k grem u BIOS pa tud v CPU-Z mi zazna novo verzijo, FBS mam zdej lohka 140(eno vec k prej :D), ce ga pa mal povecam se pa spet sesuje. Bom se probavu, mogoce bo pa pol kej ratal.
lp
lp
Kaj, pa če na 166 rukneš, pri 140 se mi zdi, da te PCI vodilo bremza (al pa AGP)
No, pridn :)
se mi zdi, da boš prilezel do 170FSB (tam nekje), probaj pa poročaj
Če pa res zaupaš v overklokabilnost svojega proca, lahko pa tudi na 200 daš :]
se mi zdi, da boš prilezel do 170FSB (tam nekje), probaj pa poročaj
Če pa res zaupaš v overklokabilnost svojega proca, lahko pa tudi na 200 daš :]
Zdele mam 170 brez povecave voltaze, pa mislm it mal cez 200 ce bo slo, a pol povecam za 200 voltazo al se ne?
Pa hvala usem k so pomagal pr tem.
Pa hvala usem k so pomagal pr tem.
ČE plata podpira, zakaj pa ne :)
Na 175 ti dela ?
Če rukneš na 200, emm, mal dvigneš voltažo (ne it ćez 1.8V)
rukneš ne 200 potem pa voltažo toliko časa nižaš, dokler proc ne postane nestbilen. Čist malce dvigneš in greš naprej navijat :)
Na 175 ti dela ?
Če rukneš na 200, emm, mal dvigneš voltažo (ne it ćez 1.8V)
rukneš ne 200 potem pa voltažo toliko časa nižaš, dokler proc ne postane nestbilen. Čist malce dvigneš in greš naprej navijat :)
Zdele dela na 175, brez povecave voltaze. A jo pol povecam za 5 al 10%? Pa se neki, sm kupu nov hladilnik za procesor, pa mi je mal cudn k vcasih hladi slabse kot serijski od AMD.
Dokler gre gre, ko se bo pa začelo sesipavat boš pa mogel mal voltažo dvignt. JA in to je res, da neoriginalni hladijo slabše kot originalni. Kerega si vzel. Jst sem jih testiral ene 10 in mi je samo od cooler masterja en mini lepo hladil (seveda z večjim ventom)
Gre mi sam do 175, mogoce mal več, sam če dam na 180 se mi pa ustau med nalaganjem windowsov, tak črn zaslon je pa u desnem spodnjem kotu pise 00B1.
Link do mojga coolerja
http://www.spirecoolers.com/main/produc...
Link do mojga coolerja
http://www.spirecoolers.com/main/produc...
Pa dviganje voltaže kej pomaga ?
Lahko dvigneš voltažo in daš na 200.
Lahko dvigneš voltažo in daš na 200.
Zdej sm dau ta star cooler gor pa je ksne 2°C manjsa temparatura. Voltažo na auto mam pa 1,632, mal velika se mi zdi za auto, sam u BIOS-u pa tud nism najdu da bi jo zmansu. Tko da če dam +5% bo pomoje mal "toplo" sploh pa zdej polet. Najbrž mi ostane samo se vodno hlajenje
Koliko maš zdej temp pa frekvenco ?
Core Speed=2100.0 MHz
Multiplier= x12.0
FSB=175.0MHz
Bus Speed=350.0 MHz
Voltage= med 1.632 in 1.648 V
Sam mi je čudno, sm da stranice dol, pa ta start hladilnik gor pa je prej u idle blo temp 51°C, zdej je pa skor 54°C. Napajalnik enkrat je vroč, eknrat ni, isto je pri grafični, ne glede al je idle al pa ne.
Aja pa še to, a mogoče kdo ve kko bi voltažo zmanjsu, k ta se mi zdi velika, u BIOS-u je pa že tko na auto.
Multiplier= x12.0
FSB=175.0MHz
Bus Speed=350.0 MHz
Voltage= med 1.632 in 1.648 V
Sam mi je čudno, sm da stranice dol, pa ta start hladilnik gor pa je prej u idle blo temp 51°C, zdej je pa skor 54°C. Napajalnik enkrat je vroč, eknrat ni, isto je pri grafični, ne glede al je idle al pa ne.
Aja pa še to, a mogoče kdo ve kko bi voltažo zmanjsu, k ta se mi zdi velika, u BIOS-u je pa že tko na auto.
Nekam velik se mi zdi, k drugi majo ponavad do 1.40V. Sam pol morm pomoje novo hlajenje kupt, k tole pomoje ne gre, al je pa samo zarad poletja.
Veron ::
1.4V majo Athlon64 ne AthonXP, ne mešat te 2 proca, nista ista
In tam do 70°C se ne preveč sekerat glede hlajenja
In tam do 70°C se ne preveč sekerat glede hlajenja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Ok bom probu ne mešat več tistga, sam 70°C!!? Ej to je men čist preveč, pa mislm da je auto reset naštim če pride čez 60°C. Sam 70°C??! Sm brau da majo eni po 40 ko je obremenjem, paneki OCjan pa stock hlajanje... sam ti veš več pa drugi k jz zato vm gremo pomoje zaupat. Pol mam pa se tako "glupo" ohišje; uspredi je za vent naštimam pred njim je pa prednji USB, to sm dau stran tisto lukno mal poveču, pa ne vleče kej preveč.
Azrael ::
Hmm, si mogoče upošteval današnje temperature zraka?
Npr. Če se ti procesor pri 18°C segreje na 38°C se ti bo pod enako obremenitvijo taisti procesor pri 35°C zraka v sobi segrel na 55°C, raje pa še malo več, saj je vroč zrak redkejši in zato slabše hladi.
Poskusi dati procesor direktno na 200MHZ FSB, mogoče prej dvigni voltažo za 5%. Zelo verjetno imaš pri 175MHz povsem enak problem, kot pri 140MHz. Frekvenca PCI vodila v obeh primerih doseže in pri nadaljnem povečevanj preseže 35MHz, kar je že lahko problematično.
Npr. Če se ti procesor pri 18°C segreje na 38°C se ti bo pod enako obremenitvijo taisti procesor pri 35°C zraka v sobi segrel na 55°C, raje pa še malo več, saj je vroč zrak redkejši in zato slabše hladi.
Poskusi dati procesor direktno na 200MHZ FSB, mogoče prej dvigni voltažo za 5%. Zelo verjetno imaš pri 175MHz povsem enak problem, kot pri 140MHz. Frekvenca PCI vodila v obeh primerih doseže in pri nadaljnem povečevanj preseže 35MHz, kar je že lahko problematično.
Nekoč je bil Slo-tech.
AthlonXP do 70°C še lepo dela do 70 naj te ne skrbi, potem pa... 110°C je kritična temperatura, no ne kritična, ampak smrtna
Tako da hitro voltažo na +5% pa 200FSB pa shutdown si naštimi na 70°C
edit: opažam da imaš Semprona, ampak useeno podatki so isti, ker to je le stari AthlonXP v novi pakungi :D
Tako da hitro voltažo na +5% pa 200FSB pa shutdown si naštimi na 70°C
edit: opažam da imaš Semprona, ampak useeno podatki so isti, ker to je le stari AthlonXP v novi pakungi :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Rofl, kaj to 110°C si jajca gor pečejo? Am a bi mi sam še zaupu ke bi naštimu tisto za temp na 70?
Nebi ti znau povedat, ker sm meu abitko (socket a).
Pa kaj teb comp resetira pri 60°C? oz. ugasne?
Pa kaj teb comp resetira pri 60°C? oz. ugasne?
AM tega ne najdm u BIOS-u, ja pri 60 se ugasne dokler se ne ohladi se ne prizge. Sm probav voltazo +5%, pa pol postopoma dvignt FSB pa ne deluje, sm probu tud kr takoj dat na 200 pa tud ne dela, mislm ne zazene se pol morm pa baterijo vn uzet....
Pa nekam sumljivo se mi graficna greje(ja vem to ne spada sm) pa prej sm mal probu u spilu sistem pa je neki legal, mislm grafika je stekala, legala, kar vam je ljubse.
Pa nekam sumljivo se mi graficna greje(ja vem to ne spada sm) pa prej sm mal probu u spilu sistem pa je neki legal, mislm grafika je stekala, legala, kar vam je ljubse.
tut aXP so meli 1.4V
Oz. kokr si nastavil.
Oz. kokr si nastavil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri procesor, in katero grafično naj kupim?? predlagajte. (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4595 (3805) | gogi13 |
» | navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6397 (5000) | Davidf1 |
» | Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Navijanje | 64793 (27216) | GaS |
» | Navijanje AM2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11779 (8322) | asus |
» | Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6692 (4883) | Pyr0Beast |