Forum » Izdelava spletišč » Kako preprečiti prekrivanje layerjev
Kako preprečiti prekrivanje layerjev
Freakylion ::
Lep pozdrav.
Sem popoln začetnik v izdelovanju spletnih strani in bi rabil eno pomoč. Sem pregledal forum in omenjene težave nisem našel, mogoče pa sem celo spregledal. Če sem, se vnaprej opravičujem.
Problem je naslednji. Tekst na internetno stran bi rad pisal v posamezne layerje ter jih nizal enega za drugim. Pojavi se mi problem, če sta layerja postavljena preblizu skupaj. Pri povečevanju pisave v IE (view->text size) se mi sorazmerno povečujejo tudi layerji in pride do tega, da mi eden prekrije drugega.
Rad bi takšen izgled. h**p://www.wired.com/
Vsi layerji se lepo sorazmerno povečujejo in odmikajo, da ne pride do prekrivanja.
Zanima me, če se da nastaviti, da bi se s povečevanjem layerji odmikali (da bi prostor med njimi bil vedno isti).
Nastavljal sem "z" vrednost in s tem samo spreminjal, kateri layer naj bo na vrhu.
Za primer dodajam *.avi datoteko, ki pokaže konkreten problem.
Hvala.
h**p://www2.shrani.si/files/internet617899.avi
Sem popoln začetnik v izdelovanju spletnih strani in bi rabil eno pomoč. Sem pregledal forum in omenjene težave nisem našel, mogoče pa sem celo spregledal. Če sem, se vnaprej opravičujem.
Problem je naslednji. Tekst na internetno stran bi rad pisal v posamezne layerje ter jih nizal enega za drugim. Pojavi se mi problem, če sta layerja postavljena preblizu skupaj. Pri povečevanju pisave v IE (view->text size) se mi sorazmerno povečujejo tudi layerji in pride do tega, da mi eden prekrije drugega.
Rad bi takšen izgled. h**p://www.wired.com/
Vsi layerji se lepo sorazmerno povečujejo in odmikajo, da ne pride do prekrivanja.
Zanima me, če se da nastaviti, da bi se s povečevanjem layerji odmikali (da bi prostor med njimi bil vedno isti).
Nastavljal sem "z" vrednost in s tem samo spreminjal, kateri layer naj bo na vrhu.
Za primer dodajam *.avi datoteko, ki pokaže konkreten problem.
Hvala.
h**p://www2.shrani.si/files/internet617899.avi
- spremenil: Freakylion ()
BluPhenix ::
Layerjev nočeš uporabljat. Stara zadeva, ki je "uspešno" crknila.
Tebe zanimajo DIV elementi s CSSjem. Več si preberi tukaj!. To je edini pravi način danes.
Malo preštudiraj margin, padding, float. In boš naredil vse kar nočeš!
Tebe zanimajo DIV elementi s CSSjem. Več si preberi tukaj!. To je edini pravi način danes.
Malo preštudiraj margin, padding, float. In boš naredil vse kar nočeš!
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
Ja. Verjetno sem se narobe izrazil. Ravno ti DIV layerji me zanimajo. Glede margin, padding, float pa sem že nekaj študiral in mi ni ratalo. Bom še naprej probaval, če mi pa kdo lahko da konkreten namig, bi bil pa zelo hvaležen.
LP
LP
Tody ::
Zadevo lahko rešiš z "praznim" dviom med kvadratkoma, tako se bo tudi ta div povečeval ker pa v njem ne bo teksta niti označeno ozadje bo problem rešen :)
To ravno ne bo možno, ker bi rad sosednja DIV layerja približal in vmes bi rad ime zelo malo prostora.
Sem se poigral z margin in stvar delno rešil. Position popolnoma izbrišem in nato nastavim top in left margin pri spodnjem DIV layerju. Tako se ta vedno odmika od zgornjega. Prej sem imel position nastavljen na absolut.
Me pa sedaj zanima naslednje. Tako lahko poljubno nizam DIV layerje enaga pod rugim in vsakemu povem, koliko naj bo odmaknjen od predhodnjega.
Sedaj pa bi rad ustvaril en DIV layer desno od prvega DIV layerja.
Kako dopovedati, da se naj margin novega DIV layerja nanaša na prvega. Da naj stoji desno od njega za 50pix.
Hvala.
Sem se poigral z margin in stvar delno rešil. Position popolnoma izbrišem in nato nastavim top in left margin pri spodnjem DIV layerju. Tako se ta vedno odmika od zgornjega. Prej sem imel position nastavljen na absolut.
Me pa sedaj zanima naslednje. Tako lahko poljubno nizam DIV layerje enaga pod rugim in vsakemu povem, koliko naj bo odmaknjen od predhodnjega.
Sedaj pa bi rad ustvaril en DIV layer desno od prvega DIV layerja.
Kako dopovedati, da se naj margin novega DIV layerja nanaša na prvega. Da naj stoji desno od njega za 50pix.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Freakylion ()
BluPhenix ::
Če hočeš dive enega pod drugim z nekaj razmika vmes lepo določiš vsakemu margin 3px, float: left (ali right, odvisno kje ga rabiš). Pa bodo vsi en pod drugim, razmaknjeni za 6px.
Dej, res, poglej si malo bolje ta div element, nekaj linkov:
link1
link2
link3
link4
Dej, res, poglej si malo bolje ta div element, nekaj linkov:
link1
link2
link3
link4
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345869 (5006) | sunniegoldie |
» | CSS problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9821 (7620) | nuuush |
» | tables ali layout tablesOddelek: Izdelava spletišč | 2169 (1737) | Penny |
» | Izdelava menija? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7211 (6218) | Jackass |
» | Kako se tole naredi?Oddelek: Izdelava spletišč | 1498 (1198) | njok |