» »

T-2 ISDN adapter

T-2 ISDN adapter

jeanmark ::

Imam T-2 z ISDN adapterjem, da lahko uporablajm ISDN telefon. Tale zadevica (Patton SmertNode 4552 - ISDN SoHo VoIP Gateway Router) ima 1xWAN, 4xLAN, 1xLine, 1xPhone.

Zadeva lepo deluje (=lahko telefoniram).

Sedaj bi pa rad malce pogledal konfiguracijo in po navodilih se to počne preko LAN portov. Vtaknem mrežni kabel in nič. Ne zasveti lučka da sem priklopil LAN (niti na tem adapterju niti na hubu, ki je na drugi strani).

Potegnem ven štrom, nazaj not, in potem lučke izvajajo nek ples, postopno se prižigajo in ugašajo, in iz tega je razvidno da napravica detektira priklopljen LAN kabel. Ampak ko se zagonska procedura konča, ni nič. In zadeva seveda ni dosegljiva. Niti preko default IPja, niti DHCP ne da nič od sebe. No, v bistvu niti ne more, ker so LAN porti namreč očitno mrtvi. Če povežem direkt na računalnik mi javi da je kabel odklopljen. Ampak v zagonski proceduri ga pa nekaj časa detektira kot priklopljnega.

Še kdo podobno izkušnjo? Nasvet?

PS: A lahko uporabljam telefonsko od T-2 direkt z računalnikom?

PSS: http://www.bolha.com/oglas1692429

SasoS ::

T-2 je lan porte izklopil zato ne delajo.

steev ::

Kako, na kakšen način jih je odklopil? Če kdo ve slučajno ...
:|

Teoretično je to možno, ker zaradi VoIP konfiguracije imajo zihr možnost konfiguriranja vmesnika.

Bom ob priliki stisnil reset na factory default, ko bo odklopljen od neta, pa da vidim če potem dela. Ker lučke med zagonom kažejo da porti delajo in izgleda res kot da jih potem konfiguracija izklopi. Sam žal imam vse skupaj na podstrešju pa me bolj redko prime da plezam gor kable pretikat :-((

Sicer pa kolikor vidim bi T-2 lahko prihranili en hub/switch če bi te porte pustil odprte. Aja klinac, verjetno ne zna statično routat, čeprav po specifikacijah baje zna delat NAT in podobne zadeve.

Sicer pa a se komu sanja kako se telefon in VoIP provider zmenita na katero številko naj telefon se oglaša, če jih imaš recimo 5. A moraš v tem primeru v telefon vpisati katera je njegova številka? Podobno kot MSN pri ISDN telefonu. Ali pa moraš vpisati kar IP številko, ki se potem preslika v tel. številko.

PS:

Če boš naredil reset boš moral poklicat T-2 da ti ponovno naštimajo konfiguracijo ker ti telefon ne bo delal. Telefoni se prijavijo na SIP strežnik z usernamom in passwordom ki jih naštima T-2. Tako da ni vezano na IP številko...teoretično lahko svoje naprave neseš drugam in priklopiš na drug T-2 priključek in boš dobival klice in klical na svoje stroške.

Če je temu res tako, bom zadevo odnesel na T-2 in jo nekomu vrgel v glavo. Po moje bi takšen način omogočal vse preveč zlorab. Ker to bi v bistvu pomenilo, da mi kolega prinese njegov IP telefon in potem jaz doma kličem na njegove stroške (oba sva na T-2). Al pa pri IP telefonu ni username in gesla predkonfiguriranega v telefon? In kaj če meni ISDN adapter crkne? A ne morem kar enega kupit in ga priklopit?

Tako IP telefoni kot analogni in ISDN pretvorniki imajo geslo prednastavljeno od T-2. Če ti konverter crkne pokličeš T-2 in ti ga zamenjajo brezplačno saj imaš opremo na reverz, ni tvoja.

Jup vse je tako kot je napisal SasoS. Kar v bistvu pomeni, da če nekdo hackne konfiguracijo IPja, jo prenese na svoj telefon, lahko potem telefonira na tuje stroške. Sux.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11417484 (3131) webbacklink
»

IP telefonija in ISDN telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
103398 (3207) Jernej L
»

Obdržati isdn? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
637619 (6547) shock
»

telefonija preko interneta

323144 (2491) wifi4all
»

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

203266 (2384) netko

Več podobnih tem