» »

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Brane2 ::

Sedaj, ko sem precej blizu priklopa na T-2,s e oziram po solidnih telefonih, p možnosti daljincih za VoIP.

Tisto kar ponuja T-2 mi ne diši preveč. Če ni drugega, vzamem tudi to, samo reje vidim alternative.

Sem klical vsepovsod, pa ne najdem pametnih stvari. Najdem kvečjemu kak plastik fantastik z USB vmesnikom- ki pa seveda ni sposoben samostojnega dela.

Rabim nekaj, kar se zna obmašat kot telefon in ne rabi nujno PCja. Če tega ni, potem sprejemm tudi kaj za USB, vendar naj bo izdelano solidno in naj dela pod Linuxom...
On the journey of life, I chose the psycho path.

madmitch ::

Polycom SoundPoint IP, če je tako dober kot navaden, je grozljivo dober.
Cisco, tudi nebeško dober.
So pa ti telefoni tudi nebeško dragi :-(
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Ginginova ::

Pozabi.

V pogodbi za T-2 označi, da hočeš bodisi vmesnik za ISDN ali za navaden analogni telefon in si raje nabavi kaj od slednjega. IP telefoni so težko dosegljivi, so dragi, še posebej brezvrvični in se jih ne da uporabljat brez dodatne intervencije operaterja (beri: T-2). Kakih posebnih funkcionalnosti pa IP telefoni itak nimajo. Telefon je pač telefon in ne pomivalni stroj z vgrajeno mesoreznico in mikrovalovno pečico. :))

Ogo

madmitch ::

RRes je, Ogo ima čisto prav. raje ostani pri analognih ali isdn telefonih, so, če ne drugega, cenejši.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Brane2 ::

T-2 hoče za tisti svoj telefon 15 kSIT, kar bi bilo prebavljivo, če bi bil telefon bolj všečen in uporabnejši.

Analogni vmesnik je na voljo samo za dve liniji. Eno zasedejo domači v bajti, drugo pa fax.

ISDN vmesnik za ostale linije stane 60 kSIT, kar se mi zdi malo mnogo.

Za ta denar lahko dobim 4 IP telefone.

Lahko pa seveda zahtevam ISDN vmesnik zastonj, vendar potem plačam pa analogni vmesnik, ki ga pa tudi rabim.

Lahko bi sicer mogoče na ISDN vmesnik priklopil preko razdelilnika ves obstoječi ISDN gear, v katerem imam tudi izhod za navadni telefon na US Roboticsovem ISDN Pro TA modemu, ampak nisem ziher da bi to delalo, ne bi pa rad eksperimentiral.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ginginova ::

Brane2: Jaz imam doma 5 let star DeTeWe-jev ISDN brezvrvični telefon, ki ima na bazni enoti tudi dva priključka za analogni telefon. Analognih telefonov sicer nimam. Sem reč napisal le v vednost, da obstojajo ISDN čudesa z vgrajeno zmožnostjo priklopa analognih telefonov/faksov/modemov.
Torej se da z malo sreče pri izbiri telefonske tehnike pri T-2 s pomočjo njihovega ISDN adapterja shajat tako z ISDN, kot analogno telefonijo hkrati.

Ogo

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Pa saj za ta čudesa vem. Saj moj ISDN modem je tak in to tudi uporabljam. Pa bo tak modem in analogne linije na njemu delovale na T-2jevem adapterju ?

Sam ISDN telefon najbrž bo, za ostalo pa nisem 100% ziher. Je kdo probal ? A komu ISN Pro TA (Tisti telekomov beli ISDN modem) dela in ali delajo tudi analogne linije po priklopu na T-2jev adapter ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

SasoS ::

btw, analogni vmesniki so na vood switchu tako da jaz mislim da jih dobiš v vsakem primeru. Vprašanje pa kako se zmeniš za aktivacijo le-teh... :\

netko ::

Zivjo, ce koga zanima imam kar nekaj dobrih VOIP telefonov, Sipura, Snom, G300 ...
lp
Grega
še vedno najbolši

clarity99 ::

brane2:

t-2 ne dovoli priklopa drugih IP telefonov. Na zalost. Sem se ze prerekal z njimi pa ne gre.

netko ::

hmm kaj naj recem, z mojega stalisca brez veze, ker bi moral uporabnikom omogocit tudi uporabo drugih telefonov, vsaj v tujini je tako, no sicer pa smo se dalec za njimi, seveda pa obstajajo tudi alternative T2, v primeru pa da te zanima , imam na zalogi kar nekaj telefonov tudi brezzicnih.
Kar se tice pa vseh moznih telefonov laho recem da sem jih sprobal okoli 15 razlicnih so pa v glavnem vsi isti , potem ko zacnes sprobavati ti posane jasno da recimo da je najbolj pomembno (vsaj zame) dobra vidljivost zaslona, kar sem dosedaj videl samo pri enem ali dveh telefonih ki imajo osvetljen displej.Vsi drugi ki stanejo tudi vec 100 $ pa ne, je pa seveda tudi vidna razlika v izdelavi , tipke , web vmesnik itd ... pac stvar uporabnika.
Ce kdo potrebuje kaksen nasvet glede telefonov , mu z veseljem pomagam



lp
grega
še vedno najbolši

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: netko ()

jini ::

zanimivo, mene je pa tipson na helpdesku prepričeval, da če hočem drug telefon (t-2 namreč na svojih straneh omenja ponudbo cele vrste ip telefonov, nima pa drugega kot tega, ki ga daje zraven), da grem lahko pač v eno trgovino v ljubljani na viču in si izberem tam telefon, ki ga bo t-2 nato konfiguriral.

madmitch ::

netko, si mogoče sprobal Polycomove IP telefone ali pa Ciscove?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

TRIROG ::

jst sm tut razmisljal v smeri kot Brane2, namrec mam Gigasetovo centralo 205 ki ima izhode za analogne telefone, gor mam obesena 2 analogna telefona pa fax, sm klicu na T2, pa sm prasu ce bi to slo da bi vzeu ISDN vmesnik pa pol na mojo centralo prklopu analogne telefone, pa je reku da ne ve ce bi to delal, po eni strani jih se kako razumem, ker pac se lovijo se z navadnim internetom, ne pa da bojo zdej se za tako opremo delal poskuse, po drugi strani pa ne more bit nevem kako tezko rect, ja gospod, prneste to svojo opremo pa bomo probal, pa se pr njih proba a dela zadeva al ne ... ane?

netko ::

Ja, cisco telefon sem sprobal CP-7940G, je kar ok samo predrag , za moje pojme, potem itak prides do zalkljucka da je ta najbolj cheap telefon cist ok recimo za 70 eur, Kar se pa tice priklopa za isd obsatjata dve varjante ali kupis Patton 4552 ki je isdn voip router ali pa kaksen fritz box fon, cenejsa varjanta pa je da uporabis Sipuro adapter , jaz imam na siemens 205 priklopljen SPA - 3000 na analogni izhod tako da uporabljam isdn telefon in pa se en brezzicni alanogni telefon, ki glede na dial plan ve kam gre ali na pstn ali na voip omrezje.

Za moje pojme je nejboljs resitev analogna linija + ADSL potem pa samo en voip vmesnik kot je sipura ali kaj podobnega in imas stvar reseno.


lp
Grega
še vedno najbolši

charli888 ::

Netko !

Če prav razumem uporabljaš isdn telefon na analognem vhodu z nekim Sipuro adapterjem ali mi lahko malo več poveš o tem.
Sam imam Siemens gigaset brezžični ISDN telefon, pa bi rad priklopil na T-2 je vmesnik, nimam pa isdn adapterja.
Ali obstaja kakšna možnost in kje kupit.

Že vnaprej hvala.
Charli

netko ::

Zivjo,mogoce si me narobe razumel. isdn telefon laho uporabljas samo v primeru da imas tudi ISDN voip vmesnik, kar je najceneje je pri nas Fritz Fon Box, en ISDN vhod in dva analogna izhoda, nanj lahko direkt priklopis analogne telefone in klices preko PSTN ali pa VOIP linije , odvisno kako mas nastavljeno, druga opcija pa je da imas doma ISDN centralo in dokupis se en brezzicni telefon cca 10000 sit so ze kar dobri in preko analogne linije in voip vmesnika uporabljas vse skupaj. ja za ta poceni VOIP vmesnike potrebujes ATA adapter npr kot sipura SPA 3000 www.sipura.com. sicer jih obstaja celo morje ampak ta je res top of the top, imam tudi sam gigaset 206 ce se ne motim in ima analogni izhod , no ta izhod imam priklopljen na Sipura adapter in potem iz adapterja pa se brezzicni telefon. Stvar deluje brez problema, sam fora je v temu da jaz ne uporabljam T-2 ampak cisto drugo resitev. Kar se tice pa direktnega priklopa kakrsnekoli skatle na isdn se pa zacne tam pri cca 420 eur, Patton in podobne stvari. Ce te se kaj zanima ti z veseljem razlozim, imam kar dosti izkusenj na tem podrocju...
še vedno najbolši

charli888 ::

Potem je očitno najcenejši t-2 jev isdn adapter za 30000 sit ali pa da kupim analogni brezžični telefon, ker tega pa lahko priklopim.

netko ::

Seveda v tem primeru ce si pac narocnik T-2 se to izplaca
lp
Grega
še vedno najbolši

everyone ::

Mene pa zanimajo VOIP telefoni, ki podpirajo peer-to-peer povezave in se jih vključi direkt v ethernet. Omogočat pa morajo:
- klice na kombinacijo IP+port (port je potreben v primeru, da se telefon nahaja za NAT-om)
- omogočat mora klice peer-to-peer in klice preko VOIP centrale brez rekonfiguracije oz. spreminjanja načina dela )istočasno mara podpirati oba načina)
- imeti morajo imenik, v katerega se vpiše seznam strank in pripadajoči podatki za klic (številka ali pa par IP+port)

netko ::

hmmm SIPURA 841, naredis dial plan,. nisem sicer se probal ampak bi moral delat
itak ma pa opcijo da registriras 2 accounta dva pa lahko se doplacas pa mas 4 tipke za vsak account posebaj
kar sem dosedaj testiral, lahko recem da je sipura dalec pre vsemi ip telefoni in pa ATA adapterji

lp
Grega
še vedno najbolši


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ISDN to VoIP

Oddelek: Omrežja in internet
122129 (1977) stleoric
»

Telemach VOIP - je ali ni?

Oddelek: Omrežja in internet
174868 (4320) Goodwill
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236401 (4407) x.sci
»

Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne dela

Oddelek: Omrežja in internet
53405 (3330) Chessman
»

IP telefon! da ali ne?

Oddelek: Omrežja in internet
152503 (1910) Palo

Več podobnih tem