» »

[počitnice] Hrvaška - potapljanje

[počitnice] Hrvaška - potapljanje

«
1
2

iskra ::

Verjamem, da kljub svoji g33kovosti marsikdo iz Slo-Techa poleti ne samo zamenja ohranjevalnik zaslona na morje, ampak da se odpravite na morje.

Letos imam v planu ponoven obisk Hrvaške, tokrat bi šel nekam bolj na jug. Rad se potapljam na dah, zato me zanima, katere otoke priporočate za tovrstne aktivnosti. Konkretno me je predlani Pag popolnoma razočaral s svojo goloto (ne govorim o dekletih) in zato iščem kako zanimivo morsko dno. Lahko tudi kake arheološke ostanke, pač do globine 10m :)

Vsakršni predlogi dobrodošli! Slike še bolj zaželene ;)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

klemen22 ::

Ma ne moreš podpirat Hrvaške. Raj keš zapravljej na naši obali. Mene Hrvatje ne vidjo na morju sploh. Raj grem na eno goro.


p.s.: 2 let nazaj sem se peljal z avtom do črne gor in sem šel še preko Hrvaške. No in ker je bila ura že precej sem pač se ustavil in prespal v eni sobi. Drug dan grem do avta in kaj vidim -> nekdo mi je posprejal zadnjo registrsko tablico z enim sprejem. In z (verjetno s ključi) po havbi tako da sem mel potem na avtu hudo velike stroške barvanja (berI: še kovinska barva). Hrvatje so zajebani. Medtem ko je v Črni Gori ali Srbiji čisto drugače -> tam je slovenec car.;( :\ Skratka primitivizem.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

iskra ::

OK to nima veze ker itak gremo z avtom, ki gre v prodajo jeseni :)

Ostanimo on topic ;)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Azrael ::

Mogoče ti bodo kaj pomagale pri odločitvi te starejše teme:

Otok vir
apartmaji na Visu in Mljetu
Apartmaji na hvaru?

Meni sta pri srcu otoka Cres in Lošinj.
Nekoč je bil Slo-tech.

IgorGrozni ::

Za scubadiving je Korčula, Grščica, kod Nenota, :D 1A
Ma tudi iz Lošinja ni slabo

Za apneo, tjah, prav tako Jug (vidljivost), čeprav kakšen Cres, Valun, Punta Križa, Lubenice(spodaj) ni napačno. Ilovik mogoče. Unije.

Pelješac, Korčula, Brač ??, Pašman, Iž,

Zgodovina sprememb…

iskra ::

Zaenkrat mi Vis še najbolj diši, Mljet pa še bolj. Na Braču bi bojda lahko dobil nekaj bolj poceni, če pa bo res toliko ceneje, Mljet in Vis odpadeta iz selekcije :)

Za1x hvala za linke, če še koga kaj piči, pa naj kar pove ;)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Vice ::

Kok pa je to na dah? Meter, 2, 10?Drugače pa te velik del eksotičnin držav pride ceneje kot hrvaška pa še morje ni takšna scalnica kot jadran.

smilyxx ::

Jadran je čist spodobno morje. Mogoče ni ravno čisto v TRžaškem zalivu sam Dalmacija ma zlo lepo morje. Če je kdo bil na Azurni obali lahko vidi kakšna je razlika v čistoči. Sam sem se kopal nedaleč od mesta Cannes, na eni javni plaži. In ko sem dal glavo pod vodo sem videl samo belo, ker na površju plava ene 1-2m debela plast kakor enga mleka. Drgač se ob Sredozemlju mogoče kje še dobijo skoraj tako ugodne cene kot na Hrvaškem, sam takoj ko se pa gre kakšno eksotiko je pa prevoz tako drag da ne moreš reči da je primerljivo z našo južno sosedo.
Save water.
drink beer.

iskra ::

Sej sem imel opcijo tudi Črno Goro, pa znese še 1x več vožnje kot do Splita, od koder imam nato trajekte na vse bolj zanimive otoke. Do Splita gre en tank goriva in nazaj še eden. Če bi šel do ČG, bi dal 2x več za benzin. Z letalom pa ne grem, ker ne morem vzeti vsega, kar mi niti pod razno ne bo prišlo prav :D (tipična vsakoletna zgodba).

Drugače pa je vsako morje izven Istre odlično. Bil sem že v naši mlaki, v Barbarigi, na Pagu, Cresu in na Siciliji. Po čistoči vode seveda vodi Sicilija, nato Pag, Cres ostali pa pridejo na vrsto kakih 20 mest kasneje.

V vsakem primeru Hrvaška. Politiko pustimo ob strani. Trenutno je budget in dosegljivost z avtom na 1. mestu zame.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

iso2000 ::

Lani bil na Lastovu. Čudovito morje, gužve skoraj ni, plaže na pol privat. V glavnem super. Samo brez čolna si bolj bogi tam dol, ker so obale le delno prehodne. Drugače pa klasika - skale, pa morje je precej hitro globoko. Sam sem šel brez avtomobila, ker je otok precej majhen, domačini tudi radi ustavijo, če te vidijo kako hodiš okrog in so na sploh prijazni! Čoln sem imel, pa sposojen.

LP

iskra ::

Že razmišljam o gumenjaku :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

klemen22 ::

Sej sem imel opcijo tudi Črno Goro, pa znese še 1x več vožnje kot do Splita, od koder imam nato trajekte na vse bolj zanimive otoke. Do Splita gre en tank goriva in nazaj še eden. Če bi šel do ČG, bi dal 2x več za benzin. Z letalom pa ne grem, ker ne morem vzeti vsega, kar mi niti pod razno ne bo prišlo prav (tipična vsakoletna zgodba).

Glede na to, da je na Hrvaškem 2x većja možnost da ti pojebejo avto lahko preračunaš da se tistih par jurjev za bencin ne pozna tako.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

bond007 ::

A dej dej, ne pretiravaj. Pač se vam je to zgodlo in zaradi tega boš zdej vsem vso hrvaško odsvetoval. Jaz in vsi moji kolegi/prijatelji/sosedi imajo ravno nasprotne izkušnje. Domačini so vglavnem res prijazni, da se kei z njimi pomenit, uglavnem ni pene sploh.
Recimo lani sem v umagu (okej mogoče mal slab primer, ker je tam res velik slovencev) zgubil mobitel v enem zabaviščnem parku. Par ur kasnej sem ga šel iskat in ga našel pri recepciji.

Mogoče naletiš na kakšne take, ki v glavi nimajo vse poštiman. A takih je precej tudi v slo...:\

Če jim lahko človek kaj zameri, je to, da so predragi. Odlično izkoriščajo naravne danosti, a pomojem nazaj premalo vlagajo.

iskra ::

Glede na to, da sem doma v Novi Gorici, imam doma 300% več možnosti z vsemi penzionisti iz Italije, da dobim na parkirišču avto v stanju totalke.

Od 22-ih let življenja, sem bil samo 5 poletij kje drugje kot na Hrvaškem in nikjer nismo imeli težav :\

Pa tudi če mi zdrsajo lak... Itak mi ga v nasprotnem primeru sosed prime, ko odpira vrata na široko ;) Kar ti omenjaš je zgolj statistika. En primer na 10.000.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

;-) ::

pol maš že tak bedn avto pa ti ga morjo polepšat:D drgač pa ga dobr zavaruj pa je.
.
drgač pa hvraška je itaq zakon (da vas mal razjezim)
-> medulin
-> vodice

Super Sonic ::

Vodice so kr ok, še bolj se mi zdi pa otok Murter. Tm maš kamp Slanica. Je zlo pocen, morje pa čisto in lepo.

Edino kr je blo, da jim je lani vodna tromba uničla mal kampa in lani je bila dejansko največja gneča (na ta otok hodim že ene 4 leta). Domačini 100% ful prijazni, sicer se pa itak počutiš kot doma in vse se da zmenit. Velik plus se mi zdi tudi neposreden pogled na Kornate, ki so zelo blizu. Skratka jest sm si uzel ta otok za svojega in grem vsako leto za ene 10-14 dni tja, da se naplavam v kristalno čistem morju. Vedno greva potem s tamalo še kam (Grčija, Španija,...) in nikjer ni pol toliko lepa plaža in morje.

Zraven imaš tud hotel, če ti kamp ne odgovarja.

link plaže Murterja
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

No eni dve sliki otoka sem si naložil na album in jih lahko vidiš tu.

Poslikani sta obe strani - ta s pogledom na Kornate in druga, s pogledom na celino. Ogromno je teh majhnih zalivov, ki so zelo atraktivni.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Jan987 ::

jest ti iz lastnih izkušen povem, da je največ kar lahko dosežeš da dah na notranji strani paga. Ker sem bil na korčuli, murterju, biogradu in na skoraj oseh kvarnerskih otokih pa ni bilo toliko različnih stvari

Wh!tE ::

Mimogrede... Pravilno se rece potaplanje na vdah, ker vdihnemo zrak... :)
Enivej, ve kdo za kakšne vaje, kako dlje zdržiš pod vodo? 8-)


Aja, pa ene kirne ne morm dobiti na Korčuli. Najbrž me že tretjo leto zapored čaka |O
Puške nimam taprave, na trnke pa ne prime. Tako bedno jamo ima, ki ima 2 vhoda oz. izhoda in zmeraj ko se ji približam, ona na drugi strani vn pogleda 8-O Kokr da bi me zajebavala ;((
Me, the vanquisher

iskra ::

Tisto ribo uloviš tako, da ji s kamnom zapreš en vhod ;)

Za podaljšat podvodni čas, pa ti svetujem neke vrste jogo pred potopom. Popolnoma se sprosti, fajn se globoko nadihaj - do mej pljuč. Tak vdih ponoviš ene 3x, nato zajameš 95% zraka in se mirno potopiš. Svetujem še uporabo uteži.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

perci ::

Za podaljšat podvodni čas, pa ti svetujem neke vrste jogo pred potopom. Popolnoma se sprosti, fajn se globoko nadihaj - do mej pljuč. Tak vdih ponoviš ene 3x, nato zajameš 95% zraka in se mirno potopiš.
NE SMEŠ laikom teh stvari govort - bo kdo spodi ostal. Apnea je hudo nevaren šport :\. Kdor hoče podaljševat čas, mora pač trenirat. Zlo pomembno je pa res, da poskušaš mal zameditirat in karseda znižat srčni utrip.
Svetujem še uporabo uteži.
Uteži se uporabljajo za kompenzacijo vzgona neoprena. Da se ne bi slucajno kdo brez neoprena z utezmi potapljal - zna kaj hitro na Žalah končat.

Drugače pa Vis odsvetujem, če ribe streljaš. Za ribe je lastovo raj.

Brane2 ::

Da se ne bi slucajno kdo brez neoprena z utezmi potapljal - zna kaj hitro na Žalah končat.


Težko verjamem. Prej to, da ga ribiči v kako mrežo ujamejo. Tko kot včeri unga reveža s polnim ruzakom kamnov.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

K0K0 ::

Za podaljšanje časa pod vodo zelo pomaga kolesarjenje. Verjetno je pri drugih športih podobno sam tam nimam izkušenj tko da ne morem rečt.
Recimo jest se potapljam od 5 leta pa nism nikol zdržal več kot 45s. Po enem letu aktivnega kolesarjenja pa komot 1,5-2min.

A pol joga tud pomaga?
Bo treba it na kak začetniški tečaj (babe) pogledat.>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

IgorGrozni ::

forum apnea- prebrskaj in se ti bo razodelo

perci ima prav. :Apnea- potapljanje na dah je veliko nevarnejša od potapljanja z avtonomno opremo.

In to prav zaradi : >>>> Za podaljšat podvodni čas, pa ti svetujem neke vrste jogo pred potopom. Popolnoma se sprosti, fajn se globoko nadihaj - do mej pljuč. Tak vdih ponoviš ene 3x, nato zajameš 95% zraka in se mirno potopiš. Svetujem še uporabo uteži.

Preberite vsaj nekaj literature, mogoče tečaj.....

Vsekakor pa nasvet : Ne potaplajte se sami, še posebej če ne znate. Hiperventiliranje( kar je opisal iskra zgoraj) je smrtno nevarno !
Boljše(čas pod vodo ) ti gre hiperventiliranje, bolj blizu utopitvi si.

Vanich ::

Brane2:
Težko verjamem. Prej to, da ga ribiči v kako mrežo ujamejo. Tko kot včeri unga reveža s polnim ruzakom kamnov.

Jah, tako kot se je lansko leto nesrečno ubil britanski
turist u Poreču - zaradi nepravilne tehnike potapljanja.

Tip ni imel neoprenske obleke, pa tudi uteži je imel narobe
pritrjene: zavezane na nogah + zvezane roke.

Link do članka v časopisu

Potapljanje je nevaren šport, sploh pa na Hrvaškem.

perci ::

Zelo pomembna pri "shallow water blackout" je tudi globina na kateri se nahajaš. Iz večje globine kot se vračaš, večje šanse imaš, da se pri dvigu onesvestiš. To pa zato, ker se ti parcialni tlak kisika v pljučih ob dvigu zelo zmanjša in telo kar naenkrat ostane brez kisika. Če si takrat preobtežen, si ga najebal.

Jst recimo, sem obtežen odvisno od globine na kateri lovim. Če lovim na globini do 15m, potem imam nevtralno plovnost nastimano na cca 8m. Če se potaplajm na 20 in več, imam nevtralno plovnost na cca 12m. Pa obvezno tadolge plavutke met, še posebej, če se globoko potapljate (več kot 15m).

Super Sonic ::

Ker ste že glih na temi; ni mu uspelo.

Kolk neumen morš bit, da greš kej tazga počet?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

perci ::

Jah, dost pametn je bil, da je imel zraven reševalce. Sicer pa tole ni nič takega.

Tekmovanj v statični apneji maš kokr češ. Pravilo je, da moraš ostati pri zavesti. Drugače pa je en kup apnejistom, ki jim ni problem sape zadržat do onesvestenja. Za Pelizzarija celo pravijo, da mora na uro gledat, da ve, koliko casa je ze pod vodo.

Soniux ::

Men je bil Vis ful ql, tud za potaplanje, sam pejd na Komizo, kjer mas mogoce kaj vec za videt pod vodo. Drgac se mi zdi da sm se mel fanj tud med kornati...

ferjan ::

Na moji strani si lahko pogledaš fotografije in nekaj kratkih filmčkov iz potapljaškega tabora na Visu.

Za potapljaške debate in zelo konkretne nasvete o lokacijah pa ti priporočam DRM forum, ki je po mojem mnenju trenutno najbolj aktiven potapljaški forum v Slo.

iskra ::

No pardon :O Nism vedu, da delam reči tko narobe... Jst sm to slišu od enga in pol sm reku da sprobam. Se poskusim čimbolj sprostit pred potopom, da prihranim nekaj energije. Bolj kot je mirno srce, več zraka ostane za mišice za potop - vsaj po moje. Mirno in počasi se globoko pride in nikdar ne pretiravam. Če vidim, da sem porabil preveč kisika že na poti dol, da mi ga ne bi ostalo dovolj za vrnitev, opustim cilj.

Sicer pa je moj maximum nekje do 10m in nikdar sam, ker ni ekstremnega športa za soliste :\ Tečaj bi pa v vsakem primeru prav prišel ampak so cene neštudentske.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

perci ::

Če se misliš malo bolj resno ukvarjat s tem, si vsekakor omisli neopren - zdržiš dlje pod vodo, saj ne porabljaš energije za ogrevanje telesa.

Drugač, to kar je iskra opisal ni glih hiperventiliranje. Namreč, trije globoki vdihi niso tako hudo nevarni. Nevarno je dolgo nadihavanje, predvsem pa kratki vdihi. Ob takem dihanju namreč spraviš iz krvi večino CO2, ki pa je znak preko katerega možgani ugotovijo, kdaj moraš začet dihat. Torej, če CO2 spraviš ven iz krvi, ne boš nič manj potreben zraka, le čutil ne boš potrebe. Kar pomeni, da si samo izklopu alarm, ki ti pove kdaj moraš gor. Štekate.

Če hoče kdo NA SUHEM probat: 2,3 minute hitro in ne preveč globoko vdihujte in izdihujte. Ampak res hitro, to pomeni vsaj dva vdiha na sekundo. To počnite dve minuti, potem pa globok izidh in globok vdih. Po takem postopku praktično vsak zdrži vsaj dve minuti brez zraka. To ni na suhem nič škodljivo, v vodi pa smrtno nevarno.

NIKAKOR AMPAK RES NIKAKOR NE POČNITE TEGA V VODI, KER BOSTE POSTALI HRANA ZA RIBE.

Brane2 ::

Hmm. Po snovi na nekaterih linkih je bilo rečeno da ti ravno to omogoči daljši ostanek pod vodo.

Da ni taka kriza pomanjkanje O2 kot preveč CO2, ki se počasi nabira in ker nima kam, ostaja v krvi in onemogoča O2 iz preostalega zraka v pljučih, da pride v kri.

Temu wikipedia pravi "Apneic oxygenation"

Check diz aut:


"Under ideal conditions (i.e., if pure oxygen is breathed before onset of apnea to remove all nitrogen from the lungs, and pure oxygen is insufflated), apneic oxygenation could theoretically be sufficient to provide enough oxygen for survival of more than one hour's duration in a healthy adult. However, accumulation of carbon dioxide (described above) would remain the limiting factor."
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

IgorGrozni ::

perci: prvo, kar jim pride na misel je hiperventiliranje. Kakorkoli jim že opišeš.
Globok vdih ali dva, dolg izdih, dihanje s prepono, ˝pakiranje˝zraka, umirjanje.....se vedno konča v ....hiperventiliranju.:\

Ne potapljaj se sam in ne hiperventiliraj !. Železne zapovedi za apneo.

IgorGrozni ::

Brane2: Parcialni pritisk kisika v zraku, ki ga imaš v pljučih se ob dvigu z 10 m prepolovi. (nisem čisto prepričan v številko).
Kisik v vdihnjenem zraku med potopom porabljaš, a je v globini parcialni pritisk še dovolj velik, da ne padeš v nezavest.
Po dvigu pa lahko pade parcialni pritisk pod mejo ˝zavesti˝. In na površini padeš v nezavest in se utopiš.

Ker pa ni stimulusa za vdih, t.j. raven CO2 ni dovolj velika, ostaneš ˝predolgo˝ pod vodo.
Vdih sproži nivo CO2, ti pa potrebuješ kisik. :\

....Hecna, tale narava.

Zgodovina sprememb…

Doman ::

Mogoče malo off topic.
Koliko približno stane neoprenska obleka ter uteži?

IgorGrozni ::

mimetica 5 mm: 40 ksit
po meri 5 50 ksit

potapljaški scuba neopren : od 18-60 ksit (6 mm)

uteži, :\ cca,cca 500 - 1000 sit/kg, za 6 mm ene 10 kg, pas 2000, itd. ...najdi.si ! Scubatom, SEPA (ITA), BIGNAMI(ITA), NORIK... SANDILINE...

krneki0001 ::

Najcenejše neoprene imajo v scubapro al scubadiver(ne vem več, ker že dolgo nisem bil tam) v italiji - 100m naprej od mejnega prehoda škofije. Drugače pa jih šiva Sandi na škofijah po meri in za ceno 150 eur ti naredi orenk obleko iz neoprena.

Mam pa jst še flašo, regulator in life-jacket za prodat, če kdo potrebuje, neopren pa za do 160cm velikosti.


Kar se tiče potopov na hrvaškem, je pa zanimivo na Krku
- grška ladja za prevoz lesa - malo naprej od Šila proti Vrbniku - označena je z bojami - je pa na globini od 27 do 43 metrov.
- Rt Sveti Marak - približno 20m od obale in 5 m globine se začne odrezana stena, ki gre do 33m globine. Na in ob tej steni vidiš ogromno ribic in hobotnic ter različnih rakov.
- Par zalivov pod jamo biseruljka(na začetku krka), ker so kakšne rimske zadeve, ker pod jamo je bila rimska utrdba in so se tam vozile rimske ladjice, pa se da marsikako stvar najti na dnu.

TylerDurden ::

sepadiver
Let\'s make some soap ...

krneki0001 ::

Hvala - pozabu čist na to ime, čeprav bom šu letos pogledat, če majo kakega pocen gumenjaka dol, včasih so mel res ugodne cene.

ferjan ::

http://www.sepadiver.com

Drugač se mi pa zdi, da se bojo pr nas na klubu kmalu prodajale klubske rabljene obleke in bojo ful pocen ...cca 10k sit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferjan ()

perci ::

Verjetno zgonjene :) in stare. Poleg tega noben ne uporablja rad rabljenega neoprena - vemo zakaj >:D

Tear_DR0P ::

vemo zakaj

v bistvu ne vemo - lahko pa poveš

kar se tiče časa pod vodo, najboljši nasvet je bil kolo - kateri koli aerobni šport, ti bo pomagal izboljšati izkoristek kisika, ki ga vdihneš, lahko ti pa celo pljučna kapaciteta mal zraste - jst sm čisti amater v potapljanju na dah in 10m je nekje moj maksimum - brez plavutk in brez uteži in brez neoprena, sam očala, pa še to ne vedno - si pa želim probat tud več, sam se mi ne da s športom ukvarjat, da bi pljuča natreniru, pa sam potop in dvig tud nista zanimiva, zanimivo je, če si v vodo vržeš prstan in ga probaš poiskat v enem potopu :D no al pa kej podobnega
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

krneki0001 ::

Aja še ena stvar - v sepadiverju ne kupujte kakih flaš ali pa regulatorjev - ponavadi imajo zelo slabo kvaliteto, so pa poceni.

perci ::

v bistvu ne vemo - lahko pa poveš

Jah, potapljači lulajo (lulamo) v svoje neoprene. Še posebej pozimi ni ravno praktično slačit neoprena vsakič ko te prime na WC.

Glede treninga - menda je fajn, da najprej zadržiš sapo eno minuto, potem pa kolesariš ali tečeš kolikor časa pač zmoreš. Nisem še probaval. Sem pa enkrat ko sem se peljal proti splitu držal sapo med vožnjo. Zdržal sem komaj minuto in pol, ker pač koncentracija pri vožnji zahteva svoje. Sem pa včeri mal treniral pa je blo 3 minute v mirovanju brez problema.

Sam hec je, da to je cca minuto in pol ali pa še manj v gibanju na neki normalni globini (do 15m).

V sepo na slepo kupvat IMO nima smisla. Če pa točno veš, kaj hočeš, pa znajo met kakšno stvar ugodneje kot pri nas.

smilyxx ::

Če bo letos poleti čas in sredstva se bom gutov odpravu delat izpit za potapljača. Zdej moj fotr je delal izpit na Bledu pri CMASIju pa približno vem kako zgleda. Kako je to pri PADIju? Koliko časa traja, kako zgleda izpit, kakšne so zahteve?

Lp
Save water.
drink beer.

STASI ::

PADI traja ene 2-3 je teorije, 2x bazen in dva dni morja. Vsaj ko sem delal izppit je nekako tako pri meni zgledalo. Torej v 1 tednu imaš izpit. Narediti moraš pa tako teoretičen kot tudi praktični del. Se najedejo talenti, ki ne naredijo teoretičnega dela kot tudi da imajo probleme pri praktičnem delu.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

DominusSLO ::

dej ne mi s sepadiverjem :\
V Bertokih in ne v Škofijah imaš Sandija, ki ima boljšo robo po boljši ceni(cirka 2km pred Koprom zaviješ z avtoceste).

Pa hiperventilacija je nevarna in neumna, sploh za lovit. Če loviš ribe, rabiš kondicijo-moraš imet konstantno enako dolge potope, za kako urco, dve...

krneki0001 ::

Če kdo že hoče delat izpit za potapljača naj dela po CMAS-u in ne PADI variante - CMAS ima malo več osnov in malo dlje sicer traja, naučijo te pa vsaj tega da boš v vodi preživel.

perci ::

Ker padijevci pa kr po spisku crkavamo, ane :\?

IMO ni vazno tok kero solo delas, bolj vazno je, da se zavedas, da potapljanje je resna stvar in ne zajebancija.

Sicer pa tisti, ki ponavadi umirajo so profi potapljaci, ki precenijo svoje zmoznosti. Pa majo lahko cmas, padi ali kako tretjo šolo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dihanje iz navadne plastenke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6413963 (12396) St235
»

Potapljanje na 2m

Oddelek: Loža
486742 (5549) JanK
»

Potapljanje

Oddelek: Loža
487369 (6064) perci
»

kolko SIT (ali $ in €) za počitniško potapljanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696922 (3391) perci
»

Tekočinsko dihanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
737288 (5749) ali3n

Več podobnih tem