» »

Težave z diskom

Težave z diskom

SLOWWWeb.net ::

Stvar je sledeča: na mašini sem imel nameščene W98SE in SuSE Linux 7.3PRO.

Ok, vse lepo in prav, dokler nisem naslednjič hotel izklopet mašince. Pojavila pa se je težavca: mašina se je znopva in znova zaganjala cca. vsako 1s - tako ko vsakič standardno 1x zapiska preden se vklopi monitor , se je kar ponavljalo in ponavljalo. Zato sem se odločil da mašino formatiram, a glej zlomka |O ! Mašino sem formatiral iz originalnega W98, ki sem jih dobil ob nakupu mašine-ne nima zaklenjen setup . Ko izberem formatiranje mi pride na 30-70% [enkrat 27% drugič 71%,...]. Ker pa sem imel nasrečo še DFT za IBM disk, sem pognal test. Najdu ni nobenih napak, zato sem ga še formatiral, celotno z zagonskim sektorjem in vsemi particijami tudi za Linux. Ok, naredi vse. Z zagonsko disketo naredim dve praticije in določi aktivno. Ponovno zaženem računalnik in začnem postopek formatiranja. Isto sranje. Grem do prijatelja,da mi posodi njegovo disketo [če je bila kakorkoli kaj okužena z virusovim prisadom :8)] . Nič bolje. Nič bom probal še iz CDja, sej je bootebel. Zopet brez učinka. Naredi nekaj potem pa na disku zopet kar ugasne lučka ;( .

Ej, a se komu kaj sanje kva bi lahko bilo? Sedaj sem brez OSa.

Moj sistem: IWILL KK266 + Athlon 900 + 512 + IBD DTLA 7200 Ericson 40GB, G2 PRO 64DDR, dve mrežne, 250W industrijski napajalnik z dvema pomožnima ventilatorjema in seveda volcano 2 na procesorju. Vse to je do sedaj delalo. DO SEDAJ! Sistem pa valda ni navit, pa še zavarovan je na zavarovalnici 8-)

tedybear ::

Jaz imam tudi težave z diskom....
Imam IBM DESKTAR 60GXP 41 GB kot slave in 15GB IBM kot master...
pa mi sistem zmrzne VEDNO!
Kaj je lahko narobe? Preden sem dal IBM 41GB noter je vse delalo OK!
KABEL RULA!!!

tec ::

tedybear: Torej si si ze sam odgovoril na vprasanje. Poskusi 40gb disk laufat na masterju, brez 15gb

TY-Team: Jest sem imel podoben problem pri mojem prvem IC35 40gb 7200. Vse IBM teste je 100% opravil, samo formatirat pa ni hotel. Sem ga nesel nazaj in dobil drugega, ki dela.
Se ti morda disk nenormalno greje ?

SLOWWWeb.net ::

DA bi vedu, al se mi kaj disk prekomerno greje nebi vedu, pa tudi nikol nisem sel gledat tega. Bom pa jutri navsezodej že klical serviserja oz. trgovino, da mi posljejo drug disk-upam.

tedybear ::

Naredil sem sledeče...
tam kjer je bil prej 15GB sem dal 41GB in zamenjal...sedaj dela......
15GB disk je kjer je sistem gor...a je vseeno če je na slave sistem in 41GB na master?
KABEL RULA!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311447 (7075) ChiefThunder
»

IBM DTLA problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
171454 (1115) Kriko
»

razlika med 7200 in 5400 rpm hddji

Oddelek: Kaj kupiti
191525 (1123) tha_man
»

DISK NE GRE NOTER