» »

IBM DTLA problemi

IBM DTLA problemi

Kriko ::

Kot je napisano malo nižje so razni problemi z garancijami. Ve se tudi da so IBM serija DTLA diski v kur..
Sam sem že četrič dobil bad sektorje, ampak na zadnje na zagonskem delu, tako da sem po instalaciji windowsev dva. tri krat resetiral četritč ni šlo več. Vedno mi je napisalo da je določena sistemska mapa spremenjena. Seveda sem nesel nazaj saj imam garancijo. In kaj oni naredijo. Lepo formatirajo z DFT programom ki te bad sektorje kao popravi. vendar znano je (priznal sam IBM), da je ta serija slaba. Zavrnjeno je bilo že več kot 150.000 teh trdih diskov. No potem mi vrnejo disk in pravijo da je to softwaresko in da je normalno. Na IBM-ovi strani sem prebral da čim se prvič pojavijo bad sektorji lahko ti formatiraš z ne vem čim ampak 100% se vrnejo, prej ali slej. Zdaj si sploh ne upam več dat nič pomebnega gor, ker bom spet vse izgubil. Vsakič delat backup za 5GB pa se mi res ne ljubi.
Zdaj pa eno čudno vprašanje. KAKO NAREDIT NAMERNO BAD SEKTORJE. Ta disk moram zamenjat, garancija gre proti koncu, disk pa v kurcu!!! Rad bi naredil bad sektorje ki se ne dajo popravit, ali na kak način da se ne vidi pokvaru trdi disk.
Rabim učinkovite nasvete!!
lp

GaPe ::

pljun na disk pa malo popraskaj pa bo!>:D>:D
Don't steal! The government hates competition.

roscha ::

Ni treba nič pluvat in praskat. Prižgan računalnik ene parkrat precej trdo "boksni" ali pa ga dvigni in z ene 10 cm spusti na tla. Bad sektorjev kolikor češ. Če ne rata takoj ponovi in malo manj nežno. Pozor! S tem boš FIZIČNO zjebal disk. Glave bodo maredile solato na ploščah.

Za vsak slučaj ti predlagam uporabo kake stare 486 ali kakšne podobne kište, da ne boš po nesreči " popravil" še kaj drugega. Če pa spotoma še kaj kopiraš na disku npr. divx iz enega dir. v drugega uspeh skoraj ne more izostat.

Vso srečo!

by!

poker ::

Imel sem podoben problem in sem uporabil močnejši magnet. Nič se ne vidi, disk ni možno popraviti. Poskusi in to kar na vseh straneh diska! Pazi samo, da je magnet čist in da diska ne boš spraskal, ko boš magnet vlekel po njemu. Najbolje, da daš na disk kakšno tanko krpico in potem uporabiš magnet. Potem pa ga probaj v PCju.

Imel sem in imam DTLA diske. Nobeden nikoli ni imel težav. PROSIM, malo več informacij: kje je izjava IBMa o serijski okvari diskov, gre samo za 1 določeno serijo ali več serij (nekaj se je govorilo o madžarskih diskih)?

Pa povej kje te to tako zaj..... z garancijo!
Obnašajo se skrajno neprofesionalno in so zaslužili, da se to javno objavi. Če so normalno kupili te diske z garancijo potem nimajo nobenih težav, da ti dajo novega, ker jim IBM brez težav zamenja disk. Preverjeno! Saj to ja nihce ne popravlja. Edino, če so kupili diske brez garancije... potem pa ti seveda diska ne morejo zamenjati, ker ga morajo oni plačati.

In bad blocks so softverska težava!? He he, zanimivo, to bi bilo treba patentirat.



Kriko ::

Ja rekli so da je softwersko. In zato tudi oni lepo sformatirajo z IBM-ovim programom DFT ki te bad sektorje lepo začasno skrije in ti rečejo da je vse OK. Imam jih zadosti, pripada mi nov disk in konec. Če pa ne gre na lep normalen pošten način, pa bom uporabu "umazano igro".
Mi pa težave delajo v MLACOM-u. Ko sem pri njih spraševal za predračun, pač ko sem kupoval računalnik, sem vprašal tudi kako je z garancijami in te stvari. Takrat so se kar topili, ker so vidli da ne šparam pri nabavi računalnika. Ko pride do težav pa tole. Ni prvič, sem imel že težave pri uveljavitvi garancije, ko se mi je pokvarla grafična kartica. Na vsak način so hoteli me zajebat, ampak takrat so popustili. Tokrat pa se bojim da z njihovim formatiranjem želijo samo zavlečt da poteče garancija.
Bom pač probal z magnetom. Sam se bojim da jim bo kaj sumljivo, ali ni mogoče ugotovit??
lp

perci ::

Jebi jim mater fasisticku...
Pizda, da so pa tut na Mlacomu tok neprofesionalni, je pa nekaj neverjetnega. Sej razumem pr ksni neuveljavljeni firmi, ampak tole... je pa mal huda (ze vrabci na drevju civkajo, da so dtla diski v kurcu, oni se pa tkole obnasajo); jst glasujem za umazano igro (magnet torej)

bastadu ::

Z MLACOMom sem tudi jaz imel velike probleme v zevzi z garancijo. Bilo je nakako takole:
Jaz vidim na njihovi strani rame, in sicer 256MB SDRAM CAS2 7ns za okoli 10kSIT (to je blo ene 2, 3 mesce nazaj). Vredu jih jaz naročim, da mi jih pošljejo po povzetju. Ko prispe paket s temi rami, še računa ni bilo zraven, bil je samo predračun. No OK sem si mislil, bodo že poslali po pošti račun. In čez nekaj dni mi pošljejo in na računu je pisalo, da je garancija na te rame 12 mesecev (na njihovi strani zelo lepo piše 3 leta). WTF? In jim pišem na mail, da s tem računom nekaj ni vredu. Ampak odgovora nič. Potem še enkrat pišem čez kakšen teden, spet nekaj časa nič. No potem pa vndarle pišejo in so napisali, da gre za napako in bodo poslali nov račun. OK. Čakam in čakam, pa računa od nikoder. Mimo je že več kot mesec in še vedno niso poslali. Potem zopet pišem, mi zopet nihše ne odgovori. Potem pa sem si rekel, enkrat še pišem, pol se bomo pa drugače pogovarjali. Tudi v tem zadnjem mailu sem napisal, da je to moje opozorilo zadnje in če me sedaj ne bodo hoteli upoštevati, bom moral narediti kaj bolj konkretnega. In glej ga zlomka. Dva dni po tem mailu sem dobil nov račun z garancijo 36 mesecev.
To me pa totalno razjezi, da te potem takole ignorirajo. Takšna firma, ki se bojuje za kar težko konkurenco na tem področju, bi pa morala kaj več narediti za svoje kupce in jih ne tako nategovati in ignorirati njihovo pošto. No, čeprav sem dobil popravljen račun (toda šele čez pred kakšnim 2 tednim) se to nebi smelo zgoditi. To je bila moja (slaba) izkušnja z MLACOMom...

kuglvinkl ::

Tudi jaz sem imel težave z njimi (mlacom), specifično z DTLA diskom. Disk mi ni hotel pisati. Totalno požvinjen sem se takoj nasldnji dan vrnil s kišto in jim lepo obrazložil, da noče pisati. Čakal sem 2 uri, potem se mi je pa vtrgalo. Nakuril in nahrulil sem (ubogega) serviserja, da se je začel tresti. Potem se je od nekod prikazala neka gospa in mi rekla, da težave povzroča grafična karta. WTF??? OK, sem zabrusil, da jim dal eno uro časa in potem hočem delujoč računalnik. Po eni uri je bilo vse urejeno.

Da se ti beboti zganejo moraš vpiti? To ni normalno. Vem pa, da pri njih zagotovo ne bom ničersar več kupil.
Your focus determines your reallity

Poglavarcek ::

RES JE! MLACOM SUCKS!!!!

8-O

bastadu ::

Edino kar se mi pri Mlacomu dopade je redno ažurirana stran in cenik...

Heisenberg ::

ni kej !

jst sm to ze zdavnej pogruntal...osel gre samo enkrat na led

jaz sem se odlocil da placam raje tistih nekaj 1000sit vec in sem postrezen kot gospod z denarjem in ne nek drekec pekec.

tud sam se v tiste lokale hodim kjer je postrezba v redu in ne kjer so najnizje cene...

splaca se dat mal vec denarja, se na dalj casa bolj obnese...

drgac pa z mlacomom se nisem imel problemov, toda mi smrdijo nekako..pa ne vem zakaj..verjetno ravno zaradi takih postov..se dobr da je avstrija 20km blizu >:D

bastadu ::

Nekaj me zanima:
Situacija je takšna, da mi je pre malo več kot mesecem dni 45GB DTLA začel škrtati (povzročitev bad sektorjev) in sistem zmrzovati, skratka tipični znaki, da bo počasi šel v k*rac...:\\ No in nesem zadevo v trgovino, kjer sem ga kupil in ga dajo v garancijo. Sedaj sem šel vprašati prodajalca, kako napreduje garancija in mi je dejal, da mi bo dal drug disk, in sicer 60GB IBM (ker 45 pač ne obstojajo več), s tem da bom moral doplačati 4.000SIT. Brez doplačila pa dobim 40GB (in sem tako v minusu). Zanima me, če prodajalec lahko sploh to naredi? Saj 4 jurje ni veliko, sam jih lahko porabim za kaj pametnejšega...

Ima kdo kakšne izkušnje že z 60GB 7200RPM diski? Nočem, da mi ga ponovno nese z vsemi podatki...

Kriko ::

Ja lahko!
ora ti dat v menjavo nekaj kar je v rangu tega kar si imel, torej je disk ki ga boš dobil ta, ker je le novejši. Sam sem imel IBM 31GB in je šel po gobe. Ker teh ni več so mi ponudli v menjavo 40GB. No na mojo željo sem se zmenil za 60GB in doplačal!
Če so ti to ponudli v Mlacomu sploh ne razmišljaj ampak vzami, ker ko se boš z njimi zapletu v probleme boš lahko terjal svoje, seveda samo boš dolgo, dolgo brez diska!
lp

eland ::

Sam sem glih tko doplačal, ker bi drugače čakal na disk še vsaj 3 tedne. Ni bilo pri Mlacomu, šlo pa je za IBM. Plačaj, tud 20 Gb za 4K ni gli tok slab deal. Pa še hitr bo.

bastadu ::

Ne ni bilo pri Mlacomu....
kriko: Ali so ti nudili 40GB disk brez doplačila? Ker meni se zdi, da so ti ob garanciji (če se ga ne da popraviti) dolžni zamenjati disk z enakim ozirama boljšim in to brez doplačila... Drugo je, če se ti zmeniš, da bi vzel večjega/boljšega in doplačal... V mojem primeru pa ne gre za to, kar jaz želim, ampak kar bi mi oni mogli dati brez doplačila... Aja pa kako se ti kaj obnese 60GB disk? A ti že kej zajebava?

Ali je možno zahtevati ob garanciji disk drugega proizvajalca? Ker IBM ga neki fiksa zadnje čase...

Kriko ::

Ja dolžni so ti dat nekaj enakovrednega tvojemu torej temu ki ga menjuješ zaradi okvare!
Jaz sem imel kot sem ti povedal IBM DTLA 31GB. Ker teh diskov ni več so mi hoteli dat v menjavo 41GB IBM kot najbližji mojemu in tega BREZ DOPLAČILA kot so pač dožni. Potem sem se sam zmenil da mi dajo 60GB s tem da doplačam razloko ampak med 40 in 60!
Lahko pa sem izbiral med Maxtor ali IBM. To pa je odvisno od samega prodajalca, ker on slab disk pošlje k proizvajalcu kateri mu pošlje menjavo torej ti tega potem tudi da. Če pa je kolko tolko fer prodajalec in mu je itak vseeno lahko potem vzameš drugega seveda se pa primerja ceno in če je višja moraš doplačat za nižjo pa ne boš dobil nazaj, ker pol ti bo dal tistega ki ti pripada.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kriko ()

SN ::

Že kot je prej kolega omenu so v Mlacomu res brezobrazni,to sem tudi sam doživel.Glede diska ti pa povem da je nakup IBM
diska en sam loto (sreča), da ga dobiš brez BS in dela ok.
Sam imam IBM DTLA 307030 (1 leto) in je k sreč brez BS in dela ok.Moti me sam ker so tako glasni.
Sem pa slišal ,da so diski mislim da 45Gb še novi imel gor BS.
Rekel si ,da še maš garancijo nes zamenjat disk pa nabav raje
drugo firmo.Priporočam (WDC,Maxtor). :)

Kriko ::

Ja IBM je sam priznal da je z 30 in 40GB DTLA (GPX) diski problem, ker so zelo, zelo občutljivi na vibracije, ter posebej na temperaturo. Sam sem imel IBM DTLA 30GB ki mi je po šsetih mesecih prvič dobil bad sektorje in to na zagonskem delu. Pol sem z DFT-jem to nekako zrihtal vendar se je še trikrat ponovilo, zadnjič pa tako da nisem moču več ničesar odpret ker je zaželo samo nekaj ružit. Drugače je disk bil zelo tih, glede tega nimam pripomb. Priporočam vsem lastnikom teh diskov in ki vam še delajo v redu da date vmes samega dsika in pritrdilne stene guimjaste podložke in da si nabavite dodatni ventilator za hlajenje diskov. Sam sem dal na spodnjo stran dela kjer so romi ter disk ventiltor za intel procesorje ker so neslišni ter ga lepo pritrdil z silikonom!
No nalho si nekaj o teh problemih preberete tudi tukaj!
Ko sem pisal na IBM, so mi predlagali tudi naj update-am bios, in sem to tudi naredil, samo je žal bilo že prepozno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kriko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperatura IBM diskov??

Oddelek: Pomoč in nasveti
381796 (1176) Kriko
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310964 (6592) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

IBMov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
312232 (1577) Andor
»

IBM 45GB 7200obr/min

Oddelek: Strojna oprema
231735 (1259) Mac

Več podobnih tem