» »

DISK NE GRE NOTER

DISK NE GRE NOTER

MAX34216 ::

:)
Ves vesel pridem iz trgovine z novim diskom, samsung 20 gb, nato pa diska ne morem dat noter, ker nikakor ne gre!!!!!!! Če bi ga na silo zabil, bi mogoče še šel
;((

TheHijacker ::

Bod močan. Če je prejšni šel bo tudi ta :D

Če je v istem racku kot disketar, najprej malce razrahljaj disketar, pa bo disk takoj not padu.
http://www.google.si

Huey P ::

MAX34216;
Ti ga samo meni daj, ga bom jaz že not spravu, brez skrbi:D.


..::DOOM III: The Legacy::..

Neo32 ::

Ja madona pa si res nesposoben. Fotru uzames fleksarco pa ga das na pol. Prva dobra stvar tega je; imel bos dve particiji po 10 GB, pa se drugic, zihr ti bo notr pasov. Ti garantiram:)

MAX34216 ::

disk sem dal noter, in ga bios zazna, vendar kako naštimam da bo še v windowsu viden, in da bom lahko z njim začel delat

JLP ::

Formatiraj ga če še ni.
Live long and prosper!

TheHijacker ::

Fdisk in si narediš particije, ter format za formatiranje.

Matr ste eni brihtni. ;((
http://www.google.si

Kekec ::

5 GB dej stran pa bo verjetno lazje sel not!

LojzePek ::

Hijacker-ju.

Teb se je pa dopadl, ker so eni se bol butast od tebe in si se lahka izkazal. Ma ti si pravi CAR.


ABX ::

Lepilo v roke, pa ga zalimaj na stranico.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

HEKO ::

Ma mater ste eni kao cari kr s norčujete :)

Če vidite da človek potrebuje pomoč....peesda ej..sej vi ste tud včasih bli....lammeri.


Lej:

Je to edini disk v mašini?
Če je moraš najprej nardit particije (disk razdeliš na dele) pol pa formatirat VSE particije. Priporočam: 5Gb (aktivna particija) za Win in Office [c:], pol pa 8Gb (games) [d:] in 7 Gb( progiji) [e:]. Pol pa inštaliraš windows na aktivno (c:) particijo in je! (faj je, če maš Cd-rom, bootable..). Če kaj ne gre VPRAŠAJ.

Kake Windowse si misliš instalirat? Al Linux (dvomim :)) ?
Če misliš Win2k pol naredi NTFS (amapk morš met 128 Mb rama), drgač pa kr FAT 32.

Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

TheHijacker ::

Pek: ja walda, točno zato sem napisal možno rešitev in se nisem zajebaval iz človeka. Bi bilo bolje če bi mu napisal, da naj ga meni šenka jaz mu pa dam enega 500MB, ki sigurno paše. Mislm kwa! :\

Sem sem vgradil že sigurno več kot 200 diskov in pri marsikaterem ohišju je problem, ker je rack tako skupaj. Verjamem, da mu ga sprva ni uspelo vpeti in je pač zato vprašal. Zato ga še ni treba zajebavat, a ne Kekec, ABX in ostali.:|
http://www.google.si

ABX ::

Hijacker: pravijo da smeh je pol zdravja.
Še posebej če je na račun ostalih :)


Pa itak ste mu že vi povedali kaj in kako.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

TheHijacker ::

Ma ja... Pač vreme slabo vpliva name danes. Je prišla šefica iz dopusta pa takoj začne pizdit, kaj smo delal, pa zakaj še tega ni, pa kako to da nisem poklical tja, pa bla bla bla.
Ampak vseen. Vsaj kakšen predlog bi lahko dal potem pa en joke, pa smajlija na konc, ne pa da ga takoj spodjebavate. ;)

Sicer tega MAX-a ne poznam samo zamisl si, da si dijak, učenec, ali študent s 5k SIT na mesec pa šparaš, šparaš, šparaš in ko ves vesel prineseš domov nov disk ugotoviš, da ne gre not. Če se bolj malo spoznaš začneš še celo dvomiti, če bo konektor pasal. Sem imel primer, ko je nekdo ves vesel kupil IBM 40GB, ga prinese domov in mu ga BIOS ne prepozna. WTF? Ulet do njega, ga najdem vsega poklapanega. Pogledam plato(en star Luckystar jajc), grem na net, kjer vidim da sploh ne podpira več kot 20GB. Še sreča, da imajo IBM-ji 20GB clip jumper. Čeprav je izgubil 20GB je bil poba vesel kot še nikoli prej(prej je imel 1.6GB).

Uf sem zgrešil temo!
http://www.google.si

MAX34216 ::

HEKO, vidim da samo ti znaš pomagat!
Takole je:
Disk sem dobil noter. Noter sicer že imam seagate 3,2 gb, sedaj pa sem dal še tega 20 gb, tega bi imel za igre programe in glasbo, tisti manjši bo pa za windows. V biosu je vse dobr. Mene pa sedaj zanima postopek kaj naj naredim, da bo ta drugi disk viden še v Raziskovalcu, kot je ta prvi.
Heko, pomagaj!

TESKAn ::

Jst ti svetujem, da uporabiš nov disk za okna, ker bo delal dooost hitreje, kot če bodo na Seagate - u. Zdej če se odločiš za to, pol nared eno 2 GB (če boš meu win98) al pa 2.5 - 3 GB (če boš meu win2k) za primarno particijo, pol pa še ene 10GB za razne programe in ostanek za shranjevat datoteke. Zdej particije narediš z FDISK - om. Priporočam, da imaš priklopljen samo nov disk kot primary master med to operacijo. No enivej, boot - aš z zagonske diskete in poženeš FDISK. Ko ga poženeš, naj vklopi podporo za velike diske. Pol kreiraš primarno particijo, k naj bo velika pač tolk, kolkr hočeš, da bo meu C. Po tem narediš še podaljšano particijo iz ostanka prostora, na tej pa še tolk particij, kot jih hočeš. Potem pejt v osnovni meni in aktiviraj primarno particijo. Pol pejt vn iz fdiska in resetiri ter ponovno zažen z diskete, pol pa formatiri vse particije. Po tem boš meu disk pripravljen za delo. 3.2 GB disk mej pa za prenašat kake fajle al pa za backup.
Lp
TESKAn
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TheHijacker ::

Heko pomagaj? Kaj moj nasvet ne bi bil dober. Ccc. Ker mam glih čas ti bom vseeno napisal.

Prvo kar bi jaz naredil, je da bil dal sistem na tega 20GB, ker je preprosto hitrejši in bi windowsi delovali hitreje. Kako bi to naredil? S programom Notron Ghost bi si skloniral podatke iz 3GB na 20GB s katerim ti tudi odpade formatiranje, ker prav lepo zna to naredit Ghost. Še prej začetkom te vpraša kako naj razdeliš ciljni disk. Ko bi končal s kopiranjem, samo izklopiš 3GB in kot primary master zvežeš 20GB. Sistem se ti vzpostavi, kot da ne bi bilo nič. 3GB vežeš na slave ter podatke na njem z mirno vestjo pobrišeš.

Če pa vstrajaš na 3GB za Windowse potem pa takole. Pod windowsi 98(ali drugimi) imaš pod control panel(nadzorna plošča) ikono Add/Remove programs(dodaj odstrani programe) in pod tam zavihek Zagonska disketa. Vstavi prazno disketo in klikni gumb pripravi disketo. Tako ti bo naredilo sistemsko disketo. Sistem zbudi z njo. Poženi program FDISK.EXE. Kako sedaj narediš particijo na novem disku si poglej tu:
http://www.computing.net/howto/advanced...
.
.
Ma ti povem. Prvo moraš izbrati pravi disk pod točko 5. Potem greš pod točko 1(priprava particije) in kreiraš primarno particijio toliko MB kot želiš(lahko vse) in pa extended, če še nisi vse porabil za primarno. Če boš naredil extended te bo vprašalo še za logične pogone(D,E), katerim tudi določiš velikost. Tako narejene particije je potrebno še formatirati, kar ti odsvetujem v DOS-u. Raje tako pojdi v windows, ker boš novo kreirane particije videl kot črke ampak s njimi ne boš mogel niče delati, ker niso formatirane. Dvoklik na moj računalnik ter deni klik na takšno particijo ter ukaz format. To je to!
http://www.google.si

MAX34216 ::

Hijacker in teskan, obema sem hvaležen, vendar je problem, ne delami disketni pogon.
Še eno vprašanje: A bi se dalo kako nardit, da bi bil ta disk 20 gb brez particij, da bi bil cel!?

TESKAn ::

Glede disketnika - hm, pejt po novga...k ni tak velik strošek, pride pa še kako prav, ko se vse skupaj sesuje.
Glede diska - da se, ampak naredi to le, če boš sistem obdržal na 3 giga disku (ne pripšoročam - bo sam štopal sistem). Zakaj tako? Zato, ker če je sistem in vse drugo na eni particiji, pol ko grejo winsi 'rakom žvižgat' in ti ostane le še format, moreš delat backupe, z njimi je pa tako, da po navadi pol stvari pozabiš arhivirat...no ja, kot češ. Aja, da ostane disk v enem kosu - lepo v FDISK - u za primarno particijo določi ves prostor, pa bo.
Lp
TESKAn
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MAX34216 ::

Uspelo mi je, usposobil sem disk, in sedaj dela vse v najlepšem redu.
Glede disketnika, disketnik sem dobil nov, pa vseeno ne dela, pa kabel je tudi nov, tako je narobe neki druzga, a bi kdo vedel kaj bi bil tukaj problem

TheHijacker ::

Obrni kabel ter ga vključi v BIOS-u.
http://www.google.si

MAX34216 ::

Hijacker, kaj misliš s tem, da ga naj uključim v biosu!
Saj je uključen!

ŠE NEKI MI POVEJTE V ZVEZI S PARTICIJAMI.
Upošteval sem vaše nasvete, in sem vzel ta novi disk za primarnega masterja, tistega manjšega pa sem dal na sekundary slave. Zanima me, če je to dobro za disk, da naredimo na njem več particij, ali se lahko kej zgodi z njim!!

TESKAn ::

Hm, meni niso particije še nikoli poškodovale diska, tko da je skrb odveč.
Lp
TESKAn
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TheHijacker ::

Če je že vključen potem ni panike(BIOS->Standard CMOS Setup->Drive A). 100% si ga narobe zvezal. Kako ga priključiš na plato si poglej v knjigci od plate. Vezava na disketar je pa preprosta, saj moraš samo pogledat, kje je rdeča črta na kablu. Kabel vedno priključi, da bo ta črta gledala proti napajanemu kablu disketarja(če se ne motim je to v levo, saj imajo disketarji napajanje na drugi strani kot recimo disk ali CD-ROM)

Nima veze koliko particij narediš in ti jih tudi nič ne more uničiti(razen kakšen star virus). Sam imam recimo C, D, E, F, G, in H po katerih pa nič ne najdem. V kratkem bom vse particije spraznil in naredil recimo samo dve malce večji tako da bo stvar bolj pregledna. Po želji!
http://www.google.si

MAX34216 ::

Ok, hvala vsem ki ste mi pomagali!
:\

LojzePek ::

Hijackerju!

Stari mal sem te narobe ocenil. Ne zamerit. Opazil sem pac da je tu gor neki folka sam zato, da se ven mece.

TheHijacker ::

Že v redu. Bi človek pričakoval, da takih ljudi ne bi smelo več biti odkar so ukinili zvezdice, pa žal ni tako. Hja, kaj čmo! >:D
http://www.google.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452285 (1656) BlackHole
»

WinXP- kako dodaš/sparticioniraš/sformatiraš nov HDD ?

Oddelek: Programska oprema
241673 (1454) andrej
»

Nov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
181653 (1329) ali3n
»

Particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
191456 (1260) Wolverine
»

Disk problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121299 (1139) Loki

Več podobnih tem