» »

Ljubitelji pikantne hrane

Ljubitelji pikantne hrane

««
28 / 29
»»

Okapi ::

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.

spring ::

Kje bi lahko kupil stekleničkke za čili omake, kot te od Čili Pippa, menda jih v stenkotu nimajo?

harvey ::

spring je izjavil:

Kje bi lahko kupil stekleničkke za čili omake, kot te od Čili Pippa, menda jih v stenkotu nimajo?


Poskusi v celju http://www.vetroemba.com/, če ne boš dobil pri Stenkotu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Kurzweil ::

Okapi je izjavil:

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.



Tole izgleda cute AF... js bi tole imel... se da to nabavit kje v Sloveniji? Kako to v praksi zgleda, nekoč/nekdaj sem imel bonsai... predvidevam, da tale drevešček ostane leta... čiliji na njem pa verjetno sezonsko "odpadajo" ?

Okapi ::

Tudi listje verjetno odpada čez zimo, potem ga je pa treba poleti obrezovati. Kako je videti v resnici, pa ne vem.
https://www.fatalii.net/Bonsai_Chiles_B...

CoreySteel ::

Važno da bonsaii rodijo boljš ko moji na vrtu :))
Twitter: @CoreySteel_

spring ::

Omake kuham že več kot deset let. Najboljša kombinacija sestavin je mango, habanero....sok mandarine in šilce viskija. Habanero je eden redkih čilijev, ki ima tudi okus.

krefi ::

zdravo
iscem kaksen dober recept za omake pa me zanima ce ima kdo kaksen dober recept. recimo kaj podobnega kot imajo pri čili pipp kateri imajo vrhunske.
https://ibb.co/6wppzYH ta obkrozen mi je res dober lahko je seveda tudi bolj pekoča omaka.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

koyotee ::

Ma ta čili pip mi res ni nič posebnega. Pa sej vse piše na embalaži kaj je notr. Boš moral malo eksperimentirati.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

krefi ::

kje pa kopujete vi omake?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

firbec ::

jaz si naredim po receptu od tele tetkice

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: firbec ()

harvey ::

krefi je izjavil:

kje pa kopujete vi omake?

Nikjer, ker imam najrajši sveže. :DVečina fanom odkrije svoj internetni kotiček
https://www.fotroviciliji.si/
ali pa kakšen bolj založeni market z delikatesami.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

krefi ::

Pozdravljeni
Kaksen pameten recept kako porabiti scorpione. Iz njih bi rad naredil kaksno omako pa nikjer ne najdem kaksenga dobrega recepta
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

hurikhan ::

A vi ne poznate https://www.facebook.com/groups/7424123...
Gor je vse kar je možno vedet o čilijih.

DimmniBurek ::

Mi zna kdo povedat kaki čiliji so tole? Predvidevam da birds eye oz. piri piri? So dost majhni 2-3cm.

There Is No Stronger Drug Than Reality

qwertyy ::

Katero vrsto čilijev priporočate za gojenje indoor in morda kakšen nasvet kje jih lahko naročim?

Master_Yoda ::

Ve kdo kdo vse v MB prodaja sadike cilijev ? Pa ne to samo 1 sorte, ampak vec. Slisal sem dobre stvari o chocholate scotch bonnet ampak ce zelim letos probati je seveda za nabavo semena in kaljenjem prepozno.

Bi scotch uspel na visji legi ? cca. 800 m. Kaj pa pa okenski polici ?

P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?

P.P.S: Je kdo v Sloveniji ze zasledil Tabasco scorpion kje na policah ?
Dovie'andi se tovya sagain.

Tac20 ::

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.

Master_Yoda ::

Ja, se mi je zdelo da je nekaj takega - dosti preblaga za habanero. In glede na to da stane mogoce 1 eur manj kot od cili pippa je totalni ripoff.
Dovie'andi se tovya sagain.

Okapi ::

Tole priporočam.

Tac20 ::

Tac20 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.


Verjetno je fora, da precej pekočih zadeve širša publika ne mara in se omaka ne bi dobro prodajala (sej tudi tako ne vem če se). Skratka kupil 1x in ne več ker mi je čisto brezvezna po okusu in pekočnosti.

koyotee ::

Tac20 je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.


Verjetno je fora, da precej pekočih zadeve širša publika ne mara in se omaka ne bi dobro prodajala (sej tudi tako ne vem če se). Skratka kupil 1x in ne več ker mi je čisto brezvezna po okusu in pekočnosti.


Ne, zato pa so različne jakosti pekočine. Fora je, da te pač nategnejo na suho.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Lojzze ::

Tac20 je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.


Verjetno je fora, da precej pekočih zadeve širša publika ne mara in se omaka ne bi dobro prodajala (sej tudi tako ne vem če se). Skratka kupil 1x in ne več ker mi je čisto brezvezna po okusu in pekočnosti.



Največji štos je da je to ista omaka samo za prodajo v Hoferju je moral Pipp dodat konzervanse,katerih Čill Pipp Klasik ne vsebuje

link_up ::

Ce ni fermentirano se sploh ne pogovarjam. :)

Drugace pa je letos res zanic leto za nase vroce rastlince. :(
In and Out

Tac20 ::

Jaz sem jih danes presadil ven v lonce, ne da se mi jih več gledat v dnevni sobi :D

;-) ::

Kurzweil je izjavil:

Okapi je izjavil:

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.



Tole izgleda cute AF... js bi tole imel... se da to nabavit kje v Sloveniji? Kako to v praksi zgleda, nekoč/nekdaj sem imel bonsai... predvidevam, da tale drevešček ostane leta... čiliji na njem pa verjetno sezonsko "odpadajo" ?


Poiščeš primerno posodo in ga imaš v njej, obrezuješ in to je to. Doma imamo po 5 let stare sadike bp, čili je pri nas trajnica

link_up ::

;-) je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Okapi je izjavil:

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.



Tole izgleda cute AF... js bi tole imel... se da to nabavit kje v Sloveniji? Kako to v praksi zgleda, nekoč/nekdaj sem imel bonsai... predvidevam, da tale drevešček ostane leta... čiliji na njem pa verjetno sezonsko "odpadajo" ?


Poiščeš primerno posodo in ga imaš v njej, obrezuješ in to je to. Doma imamo po 5 let stare sadike bp, čili je pri nas trajnica


ja no, mogoce teli mini ciliji, nekih velikih sort pa ne bos preprical z bonsajem :)
In and Out

Lojzze ::

Iz vsake sorte lahko vgojiš bonsai,samo ukvarjat se je treba

showsover ::

Koliko skovilov ste naenkrat pojedli? Milijon?

Jaz mogoče kakšne 3 (3, ne 3 milijone)...

bedarija ::

ne vem zakaj iščete omake ki imajo dober okus. sam imam rad da omakica doda samo pekočino in nič drugega, torej da ima hrana isti okus. tabasco mi je ena najbolj zanič omakic, ker je kisla. sam uporabljam sriraco, ki nima okusa in prijetno peče, ali pa mleti čilijev prah. zdaj že ene 3 leta jem neki kar je bilo kupljeno na kanarcih, pa po pravici povedan ne vem več kako se je imenoval, so bili pa taki vijolični posušeni nagubani in kratki. ene trikrat posipam z začimbnico pa peče konkretno.

Okapi ::

showsover je izjavil:

Koliko skovilov ste naenkrat pojedli? Milijon?

Jaz mogoče kakšne 3 (3, ne 3 milijone)...

Jaz sem pred nekaj leti vzgojil ene, ki so imeli 1,25 milijona SHU (Scoville heat uni). Izmerjeno v laboratoriju. In sem jih par tudi pojedel.
https://slo-tech.com/forum/t216895/p562...

Blumper ::

CoreySteel je izjavil:

Važno da bonsaii rodijo boljš ko moji na vrtu :))

link_up ::

huh, tabasco se matra, da fermentira in dobi okus, potem pa en pajac joka, da je kisla omaka. :) Made my day!
In and Out

bedarija ::

link_up je izjavil:

huh, tabasco se matra, da fermentira in dobi okus, potem pa en pajac joka, da je kisla omaka. :) Made my day!


če ti paše kisla omaka si zlij not alkoholni kis pa naribaj malo čilija. meni ne sede da bodo potem vse jedi imele isti beden kisel okus. pa če se nekdo matra še ne pomeni da je potem vse nareto zlato.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bedarija ()

link_up ::

bedarija je izjavil:

link_up je izjavil:

huh, tabasco se matra, da fermentira in dobi okus, potem pa en pajac joka, da je kisla omaka. :) Made my day!


če ti paše kisla omaka si zlij not alkoholni kis pa naribaj malo čilija. meni ne sede da bodo potem vse jedi imele isti beden kisel okus. pa če se nekdo matra še ne pomeni da je potem vse nareto zlato.


Si pac drugacen od milijard ostalih...
In and Out

andmer99 ::

Prosim za pomoč - iz enega izmed kupljenih semen čilija ni prišla pričakovana sorta (thunder mountain longhorn) temveč nekaj drugega:

 kakšen čili je to?

kakšen čili je to?



Prepozna mogoče kdo iz slike, za katero vrsto čilija gre in kako je pekoč?

dild0idis ::

A tole je že kdo probal?

Fast Food Pink Kranj - Burger

Roškar pekoč burger
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

MihaK3 ::

link_up je izjavil:

huh, tabasco se matra, da fermentira in dobi okus, potem pa en pajac joka, da je kisla omaka. :) Made my day!

En pajac? V tabascu je noter dejansko kis zraven (in to ne malo) in tudi meni posledično ta kisel okus ne paše. Saj če ga daš čisto malo še gre, če pa hočeš da je malo bolj konkretno pekoče, je pa rezultat bolj kisel kot pekoč...

hurikhan ::

Pri tabascu je dober samo marketing. O okusu pa raje ne bi. Za uničit jed pač.

Lojzze ::

Tabasco je dobesedno kis,sol in ekstrakt

Apofis ::

Oj. Ratalo mi je par kosov čokoladnega bhuta. Kak simpl recept za omakco al kej podobnega? thx

Excavator ::

Kje kupujete semena? Iščem nekaj v rangu jalapeno/sirano/fresno za v lonec, da lahko komot prezimi (zaenkrat nisem imel sreče s presajanjem pa bi probal že v začetku sadit v lonec).

Map ::

Pri nas smo dve ali tri leta sejali, pa nikoli ni uspelo. Letos smo kupili sadike in super dela. Priporočam sadike.

Simpl omaka:
Osnovo(paprika ali paradižnik) narežeš na večje konce in kuhaš na rahlem vretju cca. uro, da spusti tekočino in se zmehča. Dodaš cele čilije in kuhaš še kako uro. V tem času dodaš začimbe(bazilika, rožmarin, kak česen ali čebula, kar ti paše), in VELIKO soli, da se omaka ne pokvari. Nato spasiraš, precediš in sflaširaš.

To se na hitro spomnim. Količin ne vem, ker se je delalo po občutku(in pridelku).

koyotee ::

Čebula, česen, (sadje/zelenjava), kis/limonin sok, sol, sladkor, začimbe po želji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

PacificBlue ::

Sem nasadil iz semena bhut jolokia in habanero chocolate.

Habanero mi je pognal, bhut jolokia pa ne. Mogoče še bo, sam dvomim.

Sem pa prezimil dva habanerota in jim imam že nasajene v vrtu.

kloko ::

Te bhut/naga/ipd variante rabijo zelo veliko časa, da kalijo semena. Torej lepo na toplo z njimi in čakaj. Tudi kak mesec je trajalo pri meni.

L.p., Kloko

link_up ::

nad 25C. Poglej pa prej semena, da niso segnila.
In and Out

FireSnake ::

PacificBlue je izjavil:

Sem nasadil iz semena bhut jolokia in habanero chocolate.

Habanero mi je pognal, bhut jolokia pa ne. Mogoče še bo, sam dvomim.

Sem pa prezimil dva habanerota in jim imam že nasajene v vrtu.


Lahko opišeš postopek kako si prezimil?
Vem, da so 2 varianti, ena bolj na hladnem ena na sobni temperaturi.

Meni nobena ne rata.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

PacificBlue ::

Zdaj je pa tudi bhut jolokia vzkalila.:D Res je trajalo kar dolgo. Sem pa 26. aprila dal kalit semena. V koritu imam posajeno skupaj s habaneroti. Upam da se vidi.



@Firesnake

Imel sem jih bolj v temnem prostoru, ki se ni ogreval čez zimo. Bolj hladno more bit, tako sem slišal. Okoli 10 stopinj približno. Pa vse plodove sem prej dol potrgal. Nekaj listja je vmes odpadlo, pa tudi zrastlo proti koncu.
Tudi zalival jih nisem preveč pogosto.

Baja ::

@firesnake:

jeseni jih obrežeš in daš nekam v bolj temen kot. temp bi naj bla med 10-15°C

jaz nisem mel placa z zadosti nizko temp, zato so bli na okenski polici nad radijatorom. seveda so pognali, začeli cveteti in januarja sem mel mini čilije :) ko so šli spet ven, sem prej potrgal vso cvetje in čilije. Je pa fajn, če jih obračaš vsake tolko, ker rasejo proti svetlobi in pri meni je spomladi zgledalo, kot da manjka pol grma. na eni strani vse zeleno, na drugi strani nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Baja ()
««
28 / 29
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pekoča paprika -Chili

Oddelek: Loža
383555 (358) Roadkill
»

Hrana, ki je res pekoča

Oddelek: Loža
253390 (2642) dmok
»

Pekoče omake - začimbe

Oddelek: Loža
246501 (4927) satyr
»

Škodljivost pekoče hrane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5822739 (20646) ales85
»

Pekoče omake

Oddelek: Loža
2710531 (8261) JoeHunter

Več podobnih tem