» »

Ljubitelji pikantne hrane

Ljubitelji pikantne hrane

««
28 / 28
»
»»

Okapi ::

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.

spring ::

Kje bi lahko kupil stekleničkke za čili omake, kot te od Čili Pippa, menda jih v stenkotu nimajo?

harvey ::

spring je izjavil:

Kje bi lahko kupil stekleničkke za čili omake, kot te od Čili Pippa, menda jih v stenkotu nimajo?


Poskusi v celju http://www.vetroemba.com/, če ne boš dobil pri Stenkotu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Kurzweil ::

Okapi je izjavil:

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.



Tole izgleda cute AF... js bi tole imel... se da to nabavit kje v Sloveniji? Kako to v praksi zgleda, nekoč/nekdaj sem imel bonsai... predvidevam, da tale drevešček ostane leta... čiliji na njem pa verjetno sezonsko "odpadajo" ?

Okapi ::

Tudi listje verjetno odpada čez zimo, potem ga je pa treba poleti obrezovati. Kako je videti v resnici, pa ne vem.
https://www.fatalii.net/Bonsai_Chiles_B...

CoreySteel ::

Važno da bonsaii rodijo boljš ko moji na vrtu :))
Twitter: @CoreySteel_

spring ::

Omake kuham že več kot deset let. Najboljša kombinacija sestavin je mango, habanero....sok mandarine in šilce viskija. Habanero je eden redkih čilijev, ki ima tudi okus.

krefi ::

zdravo
iscem kaksen dober recept za omake pa me zanima ce ima kdo kaksen dober recept. recimo kaj podobnega kot imajo pri čili pipp kateri imajo vrhunske.
https://ibb.co/6wppzYH ta obkrozen mi je res dober lahko je seveda tudi bolj pekoča omaka.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

koyotee ::

Ma ta čili pip mi res ni nič posebnega. Pa sej vse piše na embalaži kaj je notr. Boš moral malo eksperimentirati.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

krefi ::

kje pa kopujete vi omake?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

firbec ::

jaz si naredim po receptu od tele tetkice

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: firbec ()

harvey ::

krefi je izjavil:

kje pa kopujete vi omake?

Nikjer, ker imam najrajši sveže. :DVečina fanom odkrije svoj internetni kotiček
https://www.fotroviciliji.si/
ali pa kakšen bolj založeni market z delikatesami.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

krefi ::

Pozdravljeni
Kaksen pameten recept kako porabiti scorpione. Iz njih bi rad naredil kaksno omako pa nikjer ne najdem kaksenga dobrega recepta
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

hurikhan ::

A vi ne poznate https://www.facebook.com/groups/7424123...
Gor je vse kar je možno vedet o čilijih.

DimmniBurek ::

Mi zna kdo povedat kaki čiliji so tole? Predvidevam da birds eye oz. piri piri? So dost majhni 2-3cm.

There Is No Stronger Drug Than Reality

qwertyy ::

Katero vrsto čilijev priporočate za gojenje indoor in morda kakšen nasvet kje jih lahko naročim?

Master_Yoda ::

Ve kdo kdo vse v MB prodaja sadike cilijev ? Pa ne to samo 1 sorte, ampak vec. Slisal sem dobre stvari o chocholate scotch bonnet ampak ce zelim letos probati je seveda za nabavo semena in kaljenjem prepozno.

Bi scotch uspel na visji legi ? cca. 800 m. Kaj pa pa okenski polici ?

P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?

P.P.S: Je kdo v Sloveniji ze zasledil Tabasco scorpion kje na policah ?
Dovie'andi se tovya sagain.

Tac20 ::

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.

Master_Yoda ::

Ja, se mi je zdelo da je nekaj takega - dosti preblaga za habanero. In glede na to da stane mogoce 1 eur manj kot od cili pippa je totalni ripoff.
Dovie'andi se tovya sagain.

Okapi ::

Tole priporočam.

Tac20 ::

Tac20 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.


Verjetno je fora, da precej pekočih zadeve širša publika ne mara in se omaka ne bi dobro prodajala (sej tudi tako ne vem če se). Skratka kupil 1x in ne več ker mi je čisto brezvezna po okusu in pekočnosti.

koyotee ::

Tac20 je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.


Verjetno je fora, da precej pekočih zadeve širša publika ne mara in se omaka ne bi dobro prodajala (sej tudi tako ne vem če se). Skratka kupil 1x in ne več ker mi je čisto brezvezna po okusu in pekočnosti.


Ne, zato pa so različne jakosti pekočine. Fora je, da te pač nategnejo na suho.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Lojzze ::

Tac20 je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:


P.S: Je kdo probal Cili pipp klasik in Hofer rdeco omako - je kaksna razlika v "vrocini" ali je isto glede na to da Hoferjevo tudi Pipp proizvaja, in da ima enake sestavine navedene ?



Tista hofer omaka čili pip ne sledi lestvici "pekočnosti" čili pipa, je precej nepekoča mogoče nekaj v rangu tabasca. Naj bi bil habanero, ampak pomoje je 10% habanero 90% rdeča paprika.


Verjetno je fora, da precej pekočih zadeve širša publika ne mara in se omaka ne bi dobro prodajala (sej tudi tako ne vem če se). Skratka kupil 1x in ne več ker mi je čisto brezvezna po okusu in pekočnosti.



Največji štos je da je to ista omaka samo za prodajo v Hoferju je moral Pipp dodat konzervanse,katerih Čill Pipp Klasik ne vsebuje

link_up ::

Ce ni fermentirano se sploh ne pogovarjam. :)

Drugace pa je letos res zanic leto za nase vroce rastlince. :(
In and Out

Tac20 ::

Jaz sem jih danes presadil ven v lonce, ne da se mi jih več gledat v dnevni sobi :D

;-) ::

Kurzweil je izjavil:

Okapi je izjavil:

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.



Tole izgleda cute AF... js bi tole imel... se da to nabavit kje v Sloveniji? Kako to v praksi zgleda, nekoč/nekdaj sem imel bonsai... predvidevam, da tale drevešček ostane leta... čiliji na njem pa verjetno sezonsko "odpadajo" ?


Poiščeš primerno posodo in ga imaš v njej, obrezuješ in to je to. Doma imamo po 5 let stare sadike bp, čili je pri nas trajnica

link_up ::

;-) je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Okapi je izjavil:

Če se dovolj potrudiš, imaš lahko čez 4-5 let bonsai.



Tole izgleda cute AF... js bi tole imel... se da to nabavit kje v Sloveniji? Kako to v praksi zgleda, nekoč/nekdaj sem imel bonsai... predvidevam, da tale drevešček ostane leta... čiliji na njem pa verjetno sezonsko "odpadajo" ?


Poiščeš primerno posodo in ga imaš v njej, obrezuješ in to je to. Doma imamo po 5 let stare sadike bp, čili je pri nas trajnica


ja no, mogoce teli mini ciliji, nekih velikih sort pa ne bos preprical z bonsajem :)
In and Out

Lojzze ::

Iz vsake sorte lahko vgojiš bonsai,samo ukvarjat se je treba

gtfo ::

Koliko skovilov ste naenkrat pojedli? Milijon?

Jaz mogoče kakšne 3 (3, ne 3 milijone)...

bedarija ::

ne vem zakaj iščete omake ki imajo dober okus. sam imam rad da omakica doda samo pekočino in nič drugega, torej da ima hrana isti okus. tabasco mi je ena najbolj zanič omakic, ker je kisla. sam uporabljam sriraco, ki nima okusa in prijetno peče, ali pa mleti čilijev prah. zdaj že ene 3 leta jem neki kar je bilo kupljeno na kanarcih, pa po pravici povedan ne vem več kako se je imenoval, so bili pa taki vijolični posušeni nagubani in kratki. ene trikrat posipam z začimbnico pa peče konkretno.
loto pregledovalnik http://dobitnestevilke.tk

Okapi ::

gtfo je izjavil:

Koliko skovilov ste naenkrat pojedli? Milijon?

Jaz mogoče kakšne 3 (3, ne 3 milijone)...

Jaz sem pred nekaj leti vzgojil ene, ki so imeli 1,25 milijona SHU (Scoville heat uni). Izmerjeno v laboratoriju. In sem jih par tudi pojedel.
https://slo-tech.com/forum/t216895/p562...

Blumper ::

CoreySteel je izjavil:

Važno da bonsaii rodijo boljš ko moji na vrtu :))
««
28 / 28
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pekoča paprika -Chili

Oddelek: Loža
382759 (1565) Roadkill
»

Hrana, ki je res pekoča

Oddelek: Loža
252663 (1915) dmok
»

Pekoče omake - začimbe

Oddelek: Loža
245168 (3594) satyr
»

Škodljivost pekoče hrane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5817084 (14991) ales85
»

Pekoče omake

Oddelek: Loža
279728 (7458) JoeHunter

Več podobnih tem