Forum » Loža » Ljubitelji pikantne hrane
Ljubitelji pikantne hrane
PacificBlue ::
Spomladi sem slučajno dobil sadike čilija Carolina Reaper in pa Trinidad Scorpion, to sta ena izmed top 3 ali max 5 najbolj pekočih čilijev na svetu. In zdaj so zelo lepo obrodili.
Je že kdo probal? Ne vem, če probam a bom pristal na urgenci?:)
Je že kdo probal? Ne vem, če probam a bom pristal na urgenci?:)
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
d4vid ::
Po vsej verjetnosti ne. Boš pa imel pekoč občutek kar nekaj časa. Jaz bi raje naredil omako iz tega. Moram kupit sestavine in flaške, pa se lotim omake s carolino.
bf4ed ::
Nič ti ne bo če probaš. Samo ne ga celaga pojest. Tej extremni so itak brez veze. To je mišljeno da enega dodaš med 100 drugih da dvigneš jakost omake če kaj takega delaš.
Za omake pa najbolje 80% uporabljat Jalapeno zaradi okusa, vse drugo pa dodajaš po potrebi da dvigneš jakost.
Delam omake že 10 let. Na leto okoli 10-25L
Za omake pa najbolje 80% uporabljat Jalapeno zaradi okusa, vse drugo pa dodajaš po potrebi da dvigneš jakost.
fikus_ ::
Probaj, zraven pa imej kaksen masten jogurt iz hladilnika, da bos po potrebi ublažil pekocino.
In porocaj o testiranju.
In porocaj o testiranju.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
razor1911 ::
PacificBlue je izjavil:
Ne vem, če probam a bom pristal na urgenci?:)
Ne boš, če ne boš paničaril. Pekoč okus je od capsicina, ki nategne živčne receptorje, da pošiljajo v
možgane napačen signal. Ni fizične poškodbe ničesar.
Vse posledice, si nakoplješ sam, ker reagiraš na "halucinacijo" živčnih receptorjev.
Mimogrede, najbolj pekoči del čilija je notranji beli del okrog semen, tako, da ni odveč odrezati tisti
del s semeni vred ven
umiješ še enkrat, oblizneš prst...) ali pa uporabljaj rokavice. Boš razumel, če boš pozabil...
Ni pa treba pretiravat, nekje okrog habanerota se smisel pekočine chilija neha in je vse skupaj samo še
za preseravanje ali pa če delaš golaž za 200 ljudi in vržeš notri enega, da se ne zajebavaš s sekljanjem
10kg jalapenotov
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
Okapi ::
PacificBlue ::
Hvala za nasvete. Bom testiral za vikend, pa poročam. Imam rad pekočo hrano, v take ekstreme se še pa nism spuščal.
Sem zajebal že 1x, ker sem si pozabil umiti roke, oziroma sem se šel tako stuširati..
Well..pol k te žge tud tisto kar te ponavadi ne..;)
pa ne iti na wc, dokler si ne umiješ rok (
Sem zajebal že 1x, ker sem si pozabil umiti roke, oziroma sem se šel tako stuširati..
Well..pol k te žge tud tisto kar te ponavadi ne..;)
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.
hunter01 ::
Včasih mi res ni bil všeč okus habanero čilija, ampak potem v nekem trenutku se je to spremenilo in sedaj če ni tega značilnega okusa habanero čilija, mi je omaka nekako pusta. Ne vem pa kakšen delež mora biti proti npr jalapeno, da dobi omaka ta značilen okus. Druga težava je, da mi je habanero v osnovi premočan in če ni razredčen ga težko jem.
tetriandoch ::
Včasih mi res ni bil všeč okus habanero čilija, ampak potem v nekem trenutku se je to spremenilo in sedaj če ni tega značilnega okusa habanero čilija, mi je omaka nekako pusta. Ne vem pa kakšen delež mora biti proti npr jalapeno, da dobi omaka ta značilen okus. Druga težava je, da mi je habanero v osnovi premočan in če ni razredčen ga težko jem.
Saj obstajajo tudi drugi chinnensi z nižjo pekočostjo. Recimo citron, pigmenta diomar, chupetinho. Tudi skorajda nepekoči obstajajo.
bf4ed ::
Ja saj ponavadi delam 80% jalapeno in 20% habanero. Mogoče še kak % drugih kaj mam pri roki vržem not.
tetriandoch je izjavil:
Saj obstajajo tudi drugi chinnensi z nižjo pekočostjo. Recimo citron, pigmenta diomar, chupetinho. Tudi skorajda nepekoči obstajajo.
Azijske sorte mi osebno ne pašejo, ne paše mi okus in ne paše mi vonj. Smrdijo mi na strup
Raje mehiške sorte. Boljši okus in vonj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bf4ed ()
Okapi ::
Zelo dobro omako lahko narediš tudi iz dobrih pečenih makedonskih ("sladkih") paprik, ki jim dodaš kakšno hudo morugo, jolokio ali kaj podobnega, do želene pekočine.
tetriandoch ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Pekoča paprika -ChiliOddelek: Loža | 4026 (829) | Roadkill |
| » | Hrana, ki je res pekočaOddelek: Loža | 3813 (3065) | dmok |
| » | Pekoče omake - začimbeOddelek: Loža | 7153 (5579) | satyr |
| » | Škodljivost pekoče hrane (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25712 (23619) | ales85 |
| » | Pekoče omakeOddelek: Loža | 10918 (8648) | JoeHunter |