Forum » Loža » Metanje nožev
Metanje nožev
Poldy ::
Od nekdaj me zanima kako se to izvede - da vržeš nož, tako da se v zraku vrti in se potem zapiči v tarčo. Ali moraš oceniti razdaljo, da potem ne zadaneš z ročajem?
sparklyslo ::
Za to so bolj primerni noži, kjer je stran z ročajem lažja od stani z rezilom. Torej mora biti primerno obtežen na pravi strani.
Če boš metal navaden kuhinjski nož na malo večjo razdaljo, je možnost, da se zapiči zelo majhna.
Pejt malo regrat nabirat, ker je ravno sezona, pa probaj,.. pa ne na nabiralcih , vsaj ne boš preveč sumljiv, ko boš nože naokoli metal .
Če boš metal navaden kuhinjski nož na malo večjo razdaljo, je možnost, da se zapiči zelo majhna.
Pejt malo regrat nabirat, ker je ravno sezona, pa probaj,.. pa ne na nabiralcih , vsaj ne boš preveč sumljiv, ko boš nože naokoli metal .
ja pa si zihr da to sploh deluje tako, da ni nekje finta... sej ne da bi se šel sedaj učit, ampak me čisto tako zanima, če so kakšna pravila... ker nobenega ne poznam, ki bi to znal.
A kdo zna tu na slo tech?
A kdo zna tu na slo tech?
BigWhale ::
Moj brat, ki se uri v vseh sortah bizarnosti, se je ukvarjal tudi z metanjem nozev. V bistvu moras oceniti razdaljo od objekta in potem izracunati priblizno kolikokrat se bo noz obrnil v zraku. Baje, tam nekje tri, do stiri obrate in pol, kaj vec pa ze ne gre oziroma je precej odvisno od srece. :)
;-) ::
Tisti k mečejo mečejo vedno z iste razdalje(vsaj po TV je tako)
drugače se pa strinjam z BigWhale
drugače se pa strinjam z BigWhale
Saladin ::
V bistvu moras oceniti razdaljo od objekta in potem izracunati priblizno kolikokrat se bo noz obrnil v zraku
To velja le za navadne nože.
Posebni noži za metanje imajo povsem majhen in lahekročaj ter masivno konico.
FInta v metanju teh nožev je, da čim manj vsiliš rotacijo pri metu in pustiš, da se nož vrti na podlagi lastne teže.
S tem se ne vrti več sinhrono (recimo 1/4 šansa, da zadene ob steno prav z konico) ampak asinhrono, konica je več časa spredaj in posledično je večja verjetnost, da zadene cilj prav konica (recimo 3/4 šansa)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Brane2 ::
Slišal sem, da so noži za specialce votli (rezilo) in polnjeni z živim srebrom...
On the journey of life, I chose the psycho path.
To sem tudi jaz slišal, ampak ne vem, če je res.
Se mi je zdelo das potrebuješ posebne nože, pa še tam ni velike verjetnosti za zadetek.
Tisti na živo srebro (če sploh obstajajo) se po nekaj metrih verjetno sploh ne vrtijo več...
Tisti na živo srebro (če sploh obstajajo) se po nekaj metrih verjetno sploh ne vrtijo več...
BigWhale ::
No, nikjer nisem pisal, da noz dejansko silis v rotacijo... Ampak rotiral se bo skoraj v vsakem primeru, razen ce ni dolg kak meter in pol in ga vrzes kot kopje. ;)
Brane2 ::
Ga je možno vreči tako, da rotira okrog vzdolžne osi ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Moj nož za metanje
Nož se mora vrteti, "kakor njemu paše".
Isto je, recimo, z sekiro. Ko jo vržeš, je ne mečeš z silo, ampak pustiš, da teža same glaveusmerja rotacijo.
Nož se mora vrteti, "kakor njemu paše".
Isto je, recimo, z sekiro. Ko jo vržeš, je ne mečeš z silo, ampak pustiš, da teža same glaveusmerja rotacijo.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: OwcA ()
IgorGrozni ::
Skoraj katerikoli nož ali sekiro ( da le ni prelahek-a ) je možno vreči tako, da se zapiči. Problem je večinoma večja razdalja, vsaj meni. Teža ( sekire).
Nož primem s topo stranjo rezila proti dlani, ročaj v iztegnjeni roki namerjen v tarčo, zamah z roko nad ramo in izmet malo pred iztegnitvijo.
Lahka roka !
Po podobnem principu sekiro. Razdalja do tarče- nekako do 3m do 3,5 m. Ali večkratnik . Zaradi različne teže in oblike orodij lahko ˝pravo razdaljo˝ ugotoviš šele z poizkusi. Po desetih metih je uspešnost cca. 80 %.
Ah, enajsta šola pod mostom, kje je to... , vendar občutek še imam !
Lp.IgorGrozni
Nož primem s topo stranjo rezila proti dlani, ročaj v iztegnjeni roki namerjen v tarčo, zamah z roko nad ramo in izmet malo pred iztegnitvijo.
Lahka roka !
Po podobnem principu sekiro. Razdalja do tarče- nekako do 3m do 3,5 m. Ali večkratnik . Zaradi različne teže in oblike orodij lahko ˝pravo razdaljo˝ ugotoviš šele z poizkusi. Po desetih metih je uspešnost cca. 80 %.
Ah, enajsta šola pod mostom, kje je to... , vendar občutek še imam !
Lp.IgorGrozni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IgorGrozni ()
TeraSonic++ ::
@Saladin kje bi lahko kupil take profi nože za metanje in koliko je cena na komad?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
Ehm...
To je nož in ne pipc za metanj (tisti na linku se čist minijaturni)
Kupil sem ga na sejmišču, ampak vsaka malo bolje založena lovska trgovina bi jih morala imeti.
Računaj pa na 6 do 8000 SIT.
Bolj profi zadeve pa na 10-20k
To je nož in ne pipc za metanj (tisti na linku se čist minijaturni)
Kupil sem ga na sejmišču, ampak vsaka malo bolje založena lovska trgovina bi jih morala imeti.
Računaj pa na 6 do 8000 SIT.
Bolj profi zadeve pa na 10-20k
;-) ::
ja jaz nevem tam piše:
''Trije dobro uravnovešeni metalni noži črne barve, dolžine cca. 18 cm.''
''Trije dobro uravnovešeni metalni noži črne barve, dolžine cca. 18 cm.''
Moj pa je 30cm
bajsibajsi ::
Saladin tvojemu nozku mal dolzine zmanjka, glede na to da to ni Icemat2nd, ampak original Icemat z diagonalo cca. 32cm. :p
Icemat second je (diagonala 38 cm)
simonn77 ::
Tudi jaz se ukvarjam kot hobby z metanjem nožev,vendar sem tudi jaz pogruntal ,da se nož vedno zapiči v tarčo z ene in iste razdalje.
Zanima me samo SALADIN kje si kupil nož za metanje.Mam nekaj podobnega.Vendar bi kupil nekaj podobnega tvojemu.
Simon
Zanima me samo SALADIN kje si kupil nož za metanje.Mam nekaj podobnega.Vendar bi kupil nekaj podobnega tvojemu.
Simon
nodrim ::
Tudi tile tukaj bolj kot ne pravijo, da si moraš najt svojo razdaljo. Ampak potem naprej lahko vnaprej oceniš razdaljo in veš kakšen met rabiš za druge razdalje (več obratov ipd.).
http://www.knifethrowing.info/how_to_th...
http://www.wikihow.com/Throw-a-Knife
- 1. del - Izbira noža
- 2. del - Držanje in metanje
- 3. del - Konsistenca in razdalja
- 4. del - Različne vrste nožev
http://www.knifethrowing.info/how_to_th...
http://www.wikihow.com/Throw-a-Knife
- 1. del - Izbira noža
- 2. del - Držanje in metanje
- 3. del - Konsistenca in razdalja
- 4. del - Različne vrste nožev
amtrac ::
Zelo dobro nože za metanje, mislim da celo iste kot te v zgornjem videu uporabljam sam, imajo jih pa v lovcu v btc-ju (hala a če se ne motim). Edini problem je da jim moraš reči da jih dostavijo iz gorice kjeer imajo skladišče, ker tisti razstavni model je prekratek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Noži (kuhinjski, ne katane) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20475 (1996) | Rias Gremory |
» | Kateri brusni kamen za brušenje nožev? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41731 (12949) | gruntfürmich |
» | Kako skrbite za ostre nože? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14318 (11844) | BorutO |
» | Zaseženi noži, shurikeni, ipd....Oddelek: Loža | 3265 (2615) | sirotka |
» | F.DickOddelek: Loža | 6076 (4155) | Ales |