» »

L' critique comprehesive du S-T

L' critique comprehesive du S-T

sketch ::

Oi!

Najprej sem hotu vse s-t jevce pohvalit, da ste tako pridni in delavni. Postal sem skoraj vsakdanji obiskovalec slo-techa in veseli me, da je s-t po krizi, ki je (slucajno?) sovpadala z Lunijevim odhodom zopet vzcvetel. Veliko novih clankov, vsakdanje recenzije... skratka, carji ste. Keep 00p da g00d werk.

Ampak. (Vedno je ampak, ne?)
Treba je priznat, da vam stvari organizacijsko 100% klapajo, ampak v PRu bi pa IMHO rabili malo več takta.
Dajte se malo umirit, ok? Mislim, jaz sem eden izmen najbolj zagretih nasprotnikov anarhije na internetnih forumih in se mi vaša pravila zdijo (navkljub nekoliko uporabniku sovražni formulaciji) dobra stvar. Ampak da pa z njimi drgnete nos uporabnikom vsak teden pa tudi ni ravno najbolje. Na večini forumov je tako, da moraš pravila prebrat ob prvi prijavi in nato o njih -nikoli- več ne slišiš, razen ča ga kaj preveč biksaš. Mislim, da se hitro bližate meji kjer oraganiziran forum preraste v policijsko "državo" (oz. daje vsaj tak vtis)
Skratka, kar hočem povedat je naslednje - kontrolirajte forum, ampak ga kontrolirajte neopazno. Mene sploh ne zanima, kdo je dobil opomin, kdo je iskal DivXe in kdo je oglaševal warez - to je stvar med s-tjem in tem uporabnikom. Če so pritožbe, se razrešijo po mailu, in tako lahko ostali uporabniki uživajo v nemotenem forumarjenju.
Gre za princip "blažen je tisti, ki nič ne ve" - uporabniki bodo še najbolj zadovoljni, če ne bodo okoli sebe nikjer videli nobenih znakov oblasti adminov in se bodo lahko nemoteno pogovarjali. Zato podpiram odstranitev Owc in Gnojev; po moje bi se dalo zdržat tudi z manj opozorili v topicih (primer - Tomi je dal v "dekleta na forumu" eno opozorilo, pa mi čisto jasno zakaj O.o - pa brez zamere).
Okej, dosti nabijanja. Tole ni bilo mišljeno kot žaljivo, hotel sem samo pokazati na nekatere stvari, s katerimi bi lahko s-t naredili še boljši, kot že je - kolikorkoli se to že zdi težko :D

lp
s.
Adapt and overcome.

Sergio ::

sketch:

to se ravno sedaj uvaja, ker je primož sprogramiral forum tako, da je nam, adminom ter policiji (tinki ter tomiju) bolj prijazen. še vedno se bodo izvajala opozorila - včerajšnja novica je bila je za potrditev, da mislimo resno.

sicer pa - še nobena debata ni bila nasilno prekinjena s strani moderatorja. forum teče lepo in noben se ne pritožuje nad tem, da je bila njegova tema zaklenjena/zbrisana/karkoli

ampak na slo-techu NE podpiramo piratstva, hočemo kulturo govora ter zavračamo KAKRŠNOKOLI vrsto nacizma/rasizma/ksenofobije (ipd).

torej - ob taki temi se bodo uvajali ukrepi. owce pa gnoji so bli vsi ukinjeni. 30.10.2001 so bili amnestirani.

ravno zaradi tega, ker smo "tečni" s pravili, je forum na zelo visokem nivoju kljub ogromnem številu obiskovalcev. torej naš sistem deluje. ane? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Elemen_T ::

Še sam več ne vem katero varianto bi podpiral.
Moral bi udarit eno srednjo, učinkovito in sprejemljivo varianto.
Do te variante vas bo pripeljalo golo razmišljanje in poglabljanje v zadevo.8-)

luni ::

Ma ne to da se napise opozorila v novico je cist ampak res CIST brezveze. Mene in 99% ostalih to niti najmanj ne zadeva, da ne recem zanima. Se strinjam s sketchom.
Artificial Intelligentia

Tomi ::

Ni mi čisto jasno, kaj si hotel povedati z ono zadevo o Dekletih na forumu, sketch..
metrodusa.blogspot.com

tha_man ::

Jap Sketch, maš prav v vsem kar si napisal. Ne morem pa si kaj da en bi tudi jaz pohvalil delavnosti s-t vzadnjem času :)). Edino na majico pa še kar čakam :\

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

PaJo ::

Ce sem jaz cisto odrit se tudi ne strinjam s tem da se to pise med novice, glede samih ukrepov pa je ok tako, ker nek red mora bit, namrec drugace se zacne blatenje vse povprek, tega pa tu resnicno nebi zeleli;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Sergio ::

uredu. bomo subtilno izvajal zadeve, ni problema.

sam da ne bo kdo mislu, da bomo pri delu kakorkoli nedosledni.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

sketch ::

Sergio: me veseli XD

Imam se en predlog - glede na to, da userjem ni jasno, zakaj jim zginjajo posti, kaj bi bilo, ce bi namesto popolnega izbrisa posta post samo preuredili - npr. da bi notri pisalo " Zaradi neprimerne vsebine je bil odgovor izbrisan" ali pa bi moderator kar sam dopisal (npr. "BolniJoža je zopet dajal rasistične opazke")... nato pa bi bil post zaklenjen (da ga uporabnik ne more nazaj spremenit)?
Tako namrec ne bi trpela koherenca threada (kar se sedaj dogaja - napisani so odgovori na post, ki pa je izbrisan, pol pa ti ni nix jasno ko beres celo stvar). Pa se "zlocinci" bi vedeli, da post ni bil nakljucno zbrisan ampak namerno.
Whaddy theenk?

lp
Boris
Adapt and overcome.

rc-car ::

Se strinjam s sketchem!
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Tomi ::

Saj večinoma se dela tako, samo spet je odvisno od admina ali moderatorja, kaj bo naredil..
Ker je približno enako dela, če post ( temo zbriše ), ali pa popravi..
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda govora? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
755343 (1847) undefined
»

Elite forum in kultura dialoga na s-t (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
744068 (2912) rozica

Več podobnih tem