» »

Domaže omrežje -hitrost, problem?

Domaže omrežje -hitrost, problem?

kajak33 ::

Če je mogoče bla ta zadeva že opisana mi naj nekdo osveži spomin!
Zadeva je sledeča. Imam v omrežje vključenih 6 comp. Na takoimenovanem glavnem imam mapo v skupni rabi. Računalnik im nameščen winxp pro. Ko dostopam do te mape z ostalih računalnikov ki imajo prav tako nameščen winxp pro, se stvar odvija zelo počasi. Je pa na enem compu nameščen WIN98. Ko pa dostopam s tem pa se stvar odvija bistveno hitreje. Dostopam zelo tekoče. Compi so povezani preko switcha in imajo fiksne IP-je.
Sumil sem da switch dela probleme. Sem ga zamenjal pa dela enako
A obstaja kakšna rešitev? Win xp so SP1.
lp

rontajzel ::

požarni zid...
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB

Hvala za mnenje rotajzel ampak mislim da ni to saj so vin xpsp1, kjer še ni integriranega požarnega zidu.

Self-Defence ::

Aja? A je to kakšna nova verzija WinXP SP1, ker kakor se jaz spomnim je imel ravno SP1 neke probleme z požarnimi zidovi in lokalnim omrežjem.
Še enkrat poglej pod lastnosti mrežne povezave(mislim da je bil zadnji zavihehek) in tam nekje bo pisalo tudi nekaj v zvei s požarnim zidom. Uglavnem izklopi ga, če želiš da bo prenos po lokalni mreži deloval.

LP

Fantje, mislim, da se nismo razumenili. povezave delujejo in dostopam lahko do skupne mape z drugih računalnikov, vendar je dostop z rač. ki ima nameščen winxp do skupne mape na drugem računalniku ki ima prav tako winxp bistveno počasnejši kot ko dostopšam z rač ki ima nameščen win 98.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131732 (21219) Qushaak
»

požarni zid ne deluje

Oddelek: Operacijski sistemi
51540 (1465) niaeva
»

Pomoč pri vzpostavitvi mreže

Oddelek: Omrežja in internet
5801 (801) Vikking
»

Kako povezem dva racunalnika v mrezo