Forum » Omrežja in internet » Domaže omrežje -hitrost, problem?
Domaže omrežje -hitrost, problem?
kajak33 ::
Če je mogoče bla ta zadeva že opisana mi naj nekdo osveži spomin!
Zadeva je sledeča. Imam v omrežje vključenih 6 comp. Na takoimenovanem glavnem imam mapo v skupni rabi. Računalnik im nameščen winxp pro. Ko dostopam do te mape z ostalih računalnikov ki imajo prav tako nameščen winxp pro, se stvar odvija zelo počasi. Je pa na enem compu nameščen WIN98. Ko pa dostopam s tem pa se stvar odvija bistveno hitreje. Dostopam zelo tekoče. Compi so povezani preko switcha in imajo fiksne IP-je.
Sumil sem da switch dela probleme. Sem ga zamenjal pa dela enako
A obstaja kakšna rešitev? Win xp so SP1.
lp
Zadeva je sledeča. Imam v omrežje vključenih 6 comp. Na takoimenovanem glavnem imam mapo v skupni rabi. Računalnik im nameščen winxp pro. Ko dostopam do te mape z ostalih računalnikov ki imajo prav tako nameščen winxp pro, se stvar odvija zelo počasi. Je pa na enem compu nameščen WIN98. Ko pa dostopam s tem pa se stvar odvija bistveno hitreje. Dostopam zelo tekoče. Compi so povezani preko switcha in imajo fiksne IP-je.
Sumil sem da switch dela probleme. Sem ga zamenjal pa dela enako
A obstaja kakšna rešitev? Win xp so SP1.
lp
rontajzel ::
požarni zid...
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
Hvala za mnenje rotajzel ampak mislim da ni to saj so vin xpsp1, kjer še ni integriranega požarnega zidu.
Self-Defence ::
Aja? A je to kakšna nova verzija WinXP SP1, ker kakor se jaz spomnim je imel ravno SP1 neke probleme z požarnimi zidovi in lokalnim omrežjem.
Še enkrat poglej pod lastnosti mrežne povezave(mislim da je bil zadnji zavihehek) in tam nekje bo pisalo tudi nekaj v zvei s požarnim zidom. Uglavnem izklopi ga, če želiš da bo prenos po lokalni mreži deloval.
LP
Še enkrat poglej pod lastnosti mrežne povezave(mislim da je bil zadnji zavihehek) in tam nekje bo pisalo tudi nekaj v zvei s požarnim zidom. Uglavnem izklopi ga, če želiš da bo prenos po lokalni mreži deloval.
LP
Fantje, mislim, da se nismo razumenili. povezave delujejo in dostopam lahko do skupne mape z drugih računalnikov, vendar je dostop z rač. ki ima nameščen winxp do skupne mape na drugem računalniku ki ima prav tako winxp bistveno počasnejši kot ko dostopšam z rač ki ima nameščen win 98.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131732 (21219) | Qushaak |
» | požarni zid ne delujeOddelek: Operacijski sistemi | 1540 (1465) | niaeva |
» | Pomoč pri vzpostavitvi mrežeOddelek: Omrežja in internet | 801 (801) | Vikking |
» | Kako povezem dva racunalnika v mrezoOddelek: Omrežja in internet | 2046 (1951) | Redkvica |
» | Zelo čuden mrežni problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1605 (1407) | Self-Defence |