Forum » Strojna oprema » IBM deskstar 40GB - Bios Upgrade
IBM deskstar 40GB - Bios Upgrade
Roman ::
Imam nov disk IBM deskstar 7200rpm 40GB(41gb). Jumperje imam nastavljene na 32GB, ker mi ga drugace ne prepozna. Zdi se mi, da moram flashat bios, tako da bo prepoznal cel disk.
Tudi sanja se mi ne, kako bi to postimal. A mi lahko kdo opise postopek tako, da bo moj disk delal s 40GB. Procesor je celeron 366MHZ, plata pa temu primerna (ne vem tocno)
Obupan sem...
Tudi sanja se mi ne, kako bi to postimal. A mi lahko kdo opise postopek tako, da bo moj disk delal s 40GB. Procesor je celeron 366MHZ, plata pa temu primerna (ne vem tocno)
Obupan sem...
mobisuxguru01 ::
poglej od katerga proizvajalca maš plato, pol pejt na njegov page pa poglej ker model maš (upam da ga boš najdu), pol prever kero verzijo obiosa maš in katera je novejša, verjetno je na proizvajalčevem sajtu opisan postopek in pa kater progy morš met za flešat, ko boš to najdu, pa če ti kj ne bo jasn pa vpraš
lp
lp
tedybear ::
ENAK PROBLEM IMAM JAZ!
IMAM ABIT BE6 !
Kako preveriš katero verzijo BIOSA imaš?
IMAM ABIT BE6 !
Kako preveriš katero verzijo BIOSA imaš?
KABEL RULA!!!
tedybear ::
NAJDU REŠITEV,ROMAN!!!!!
POJDI NA:
link
POGLEJ ŠE NA:
Link2
ZLOUDAJ SI PROGRAM DISK MANAGER 2000!!!
AWARD BIOS 4.5x 33.8GB limitation
At the time of testing all systems tested by IBM with AWARD BIOS 4.5x were found to have a capacity limitation of 33.8 GB. This prevents the system from booting with IBM drives with a capacity greater than 33.8 GB.
To overcome the problem and enable your system to handle drives with a capacity greater than 33.8, download and use the Disk Manager utility to install your IBM drive. Disk Manager provides step-by-step instructions to help you install any IBM drive.
DELA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POJDI NA:
link
POGLEJ ŠE NA:
Link2
ZLOUDAJ SI PROGRAM DISK MANAGER 2000!!!
AWARD BIOS 4.5x 33.8GB limitation
At the time of testing all systems tested by IBM with AWARD BIOS 4.5x were found to have a capacity limitation of 33.8 GB. This prevents the system from booting with IBM drives with a capacity greater than 33.8 GB.
To overcome the problem and enable your system to handle drives with a capacity greater than 33.8, download and use the Disk Manager utility to install your IBM drive. Disk Manager provides step-by-step instructions to help you install any IBM drive.
DELA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KABEL RULA!!!
SasoS ::
hmm...jest mam 60 GB na BX6 plati (ver 1.0 , ki je najstarejša BX plata) pa dela čist lepo...pojdi na Abitov page in downloadi najnovejši bios.
Sponka ::
BIOS vedno nadgradis z diskete, katera mora biti "bootable".
Zal disketa, katero ti naredijo WindowsME ni dobra, vsi ostali predhodniki (DOS, Win95/98) pa ustrezajo. V skrajni sili pojdi na http://www.answersthatwork.com/bootdisk... in snemi eno od disket.
Pobrisi vse razen command.com (ostalih stvari tako ne bi smel videti, npr. io.sys) in na taksno disketo presnemi vse potrebne fajle za nadgradnjo BIOSa (ustrezne datoteke dobis na straneh proizvajalca maticne plosce. Bios mora ustrezati tocno dolocenemu modelu plosce. Ce tvojega ni, nimas srece. Malo je primerov, da se je dala nadgradnja izvesti (in je delovalo pravilno) s kaksnim drugim biosom). Ostala navodila se ponavadi najdejo v kaksnem readme fajlu. Ce imas Abit plosco je postopek enostaven. S taksno disketo zbudis racunalo in pozenes datoteko z imenom runme.bat. Nekajkrat kliknes enter in ko zakljuci, je bios obnovljen. Restart, gres v bios, nalozis "default" nastavitve in sele nato priredis ostalo.
b.
Zal disketa, katero ti naredijo WindowsME ni dobra, vsi ostali predhodniki (DOS, Win95/98) pa ustrezajo. V skrajni sili pojdi na http://www.answersthatwork.com/bootdisk... in snemi eno od disket.
Pobrisi vse razen command.com (ostalih stvari tako ne bi smel videti, npr. io.sys) in na taksno disketo presnemi vse potrebne fajle za nadgradnjo BIOSa (ustrezne datoteke dobis na straneh proizvajalca maticne plosce. Bios mora ustrezati tocno dolocenemu modelu plosce. Ce tvojega ni, nimas srece. Malo je primerov, da se je dala nadgradnja izvesti (in je delovalo pravilno) s kaksnim drugim biosom). Ostala navodila se ponavadi najdejo v kaksnem readme fajlu. Ce imas Abit plosco je postopek enostaven. S taksno disketo zbudis racunalo in pozenes datoteko z imenom runme.bat. Nekajkrat kliknes enter in ko zakljuci, je bios obnovljen. Restart, gres v bios, nalozis "default" nastavitve in sele nato priredis ostalo.
b.
Shadowman-x ::
Pripomba samo na post glede nadgradnje biosa. Sam sem uporabljal diskete, potem pa sem začel nadgrajevati iz diska.
Razloga:
1. Varnost - tudi diskete za katere si ne
mislite lahko imajo slabe sektorje (je že šlo
nekaj biosov na račun tega, vendar na
srečo ne pri meni),
2. Varnost - nadgradnja biosa je veliko
krajša in s tem čas možnosti izpada
električne energije veliko manjša
(možnost je sicer minimalna, vendar
obstaja).
Razloga:
1. Varnost - tudi diskete za katere si ne
mislite lahko imajo slabe sektorje (je že šlo
nekaj biosov na račun tega, vendar na
srečo ne pri meni),
2. Varnost - nadgradnja biosa je veliko
krajša in s tem čas možnosti izpada
električne energije veliko manjša
(možnost je sicer minimalna, vendar
obstaja).
frudi ::
z diskete flashajo bios samo tisti, ki imajo ntfs file system. in pa bedaki... :)
ostali zbootamo računalnik z win98 boot disketo in flashamo z diska!
ostali zbootamo računalnik z win98 boot disketo in flashamo z diska!
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
BlackHole ::
Frudi, zakaj bi pa moral boot-ati z diskete, če lahko daš "ponovni zagon v MS-DOS načinu", saj tudi disketnika nimam že dve leti.
tec ::
frudi: Zanimivo, meni so pa ravno kontra vedno govorili, "nikar iz diska, vedno dos boot disketo in potem flashat".
Sponka ::
Kako flashati -- z diska, diskete, zipa ali CD je vseeno, vazno je le, da se ne zazene kaksen himem.sys.
Disketa je le najbolj osnoven primer. Osebno sem do sedaj se vedno flashal z diskete in vedno je uspelo (se razume da pred tem disketo formatiras, pa ne s "quick format") --> bios za MB, graficno, pa tisti shekan promisov RAID kontroler ...
Da zmanjka elektrike je pa ze "science fiction" --> toliko besed o varnosti, UPS si pa nisi omislil???
b.
Pa se to ... flasha se iz DOSa. Kaj pa tisti (recimo jaz), ki imajo samo Linux? Sem zaradi tega bedak? Image DOS/WIn diskete zvlecem z neta, naredim dd na disketo, odzipam nove BIOS fajle, pa je. Samo za flash ne bom dajal 7 Mb placa za DOS ...
Disketa je le najbolj osnoven primer. Osebno sem do sedaj se vedno flashal z diskete in vedno je uspelo (se razume da pred tem disketo formatiras, pa ne s "quick format") --> bios za MB, graficno, pa tisti shekan promisov RAID kontroler ...
Da zmanjka elektrike je pa ze "science fiction" --> toliko besed o varnosti, UPS si pa nisi omislil???
b.
Pa se to ... flasha se iz DOSa. Kaj pa tisti (recimo jaz), ki imajo samo Linux? Sem zaradi tega bedak? Image DOS/WIn diskete zvlecem z neta, naredim dd na disketo, odzipam nove BIOS fajle, pa je. Samo za flash ne bom dajal 7 Mb placa za DOS ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sponka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do žOddelek: Novice / Nova vsebina | 4236 (3891) | MrStein |
» | kako priti v dos ko imam xpOddelek: Pomoč in nasveti | 3515 (3415) | StratOS |
» | Napačen bios :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1509 (1190) | Azrael |
» | popravilo neuspešno posodobljenega bios-a NUJNO!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3138 (2431) | Dragi |
» | BIOS FLASH - Problem - NUJNOOddelek: Pomoč in nasveti | 2002 (1754) | steiner |