» »

BIOS FLASH - Problem - NUJNO

BIOS FLASH - Problem - NUJNO

M4TECH ::

Imam plato ASUS A7S333.
Vse lepo in prav dokler se ni postopek ustavil sredi flashanja.Bios se je nadgrajeval pri točki 1 in potem je vse skupaj "zmrznilo"8-O 8-O .Počakal sem nekaj minut vendar se je vse ustavilo.Do konca flashanja biosa sta ostali še dve točki.
Potem sem PC resetiral in:
-na monitorjo je tema ;((
-disketnik na trenutek nekam čudno "zmelje";(
-tipkovnica ne dela;((
Če dam noter v disketnik disketo s katero sem flashal jo disketnik bere vendar se vse ustavi za kakih 20 sekund.
Probal sem resetirati BIOS vendar isti k***c.;( ;(( ;( ;((
WTF ???
Kaj storiti?


tnx

mrTwelveTrees ::

rabiš vzet bios dol, pa dat nekomu ki ima flash modul (al kako se že temu reče) da ti ga flasha... iz te diskete

ru7 ::

Meni se je na isti plati zgodilo podobno, le da je flashau uspešno! Jst sem probu to z diskete pa to, sam pr meni ni šlo! Delal tudi "hot swap" sam ni blo nč iz tega, ni se hotu več čip flashat, je bil čist fuč! Če ne bo šlo drgač sem (mi je) HardwareM nesu plato v Comtron in so za 6k zrihtal.

Velik sreče ker glede na tvoj opis je blo pri meni isto sranje !!!

Popravek : alpa če dobiš koga ki ma bios flasher pa da ti zastonj zrihta

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ru7 ()

pbezja1 ::

Alo !!!

Kolk je meni znano, da ce se ti bilo kar zgodi med flashanjem biosa
stvar potem zagotovo ne bo delovala. In tako meni da na tem
racunalniku ne bos mogel vec opraviti tega se enkrat.
Najbolje bi bilo, oz. po mojem je rasitev ta, da vsames ven cip na
katerem je bios in ti ga naj nehce sprogramira preko programatorja.
Saj verjetno se tak al tak imas se vse na disketi pa tudi na internetu
lahko se dobis. Nesi to nekemu "stromaru" pa ti naj to naredi

LP Peter

mrTwelveTrees ::

pbezja1: točno tako

jamiroq ::

če ti pomelje disketnik je to dober znak! :D pomeni, da je vsaj boot-block od biosa OK, in da lahko flešaš z diskete (vsaj tako piše tukaj /link na PDF/)

1. najprej ugotovi kateri bios maš (ali AMI ali AWARD)
2.a za AMIBIOS:
poberi z interneta bios in fajl od biosa preimenuj v AMIBOOT.ROM; ta fajl nato posnemi na prazno disketo, disketo vstavi v računalnik; po 3-4 minutah naj bi sistem 4-krat zapiskal, disketo vzemi ven in računalnik bi se moral resetirat..
2.b za AWARD bios:
naredi DOS/Win95/Win98 boot disketo, nanjo posnemi program awdflash (nekaj takega - v glavnem, program za flešanje, ki je zraven biosa) in sam bios; nato na disketi naredi autoexec.bat v katerem imaš samo ukaz "awdflash biosfile.bin /py", seveda biosfile.bin nadomestiš z imenom tvojega bios fajla (in odstraniš navednice ;))

če kaj ni jasno vprašaj, oz. si poglej tisti PDF na zgornjem linku...

ru7 ::

Sam to v mojem primeru ni delal, ker se disketnik ugasne itak!

jamiroq ::

ne vem; nisem še imel problemov s slabo flashano plato (knock-on-wood:D); možno je, da je treba vstavit disketo preden sploh prižgeš računalnik, da jo zazna...

schurda ::

Baje, da se to da naredit: Neseš čip na eno drugo ploščo, po možnosti enako kot tvoja. Vendar ga ne daš še noter. POženeš na plošči program za flashanje biosa in tik preden poženeš pisanje, potegneš iz te plošče bios ven in vstaviš tvoj čip noter in ga ta plošča zapiše. Vzameš ga ven in naj bi delovalo. Proval pa še nisem. Programator pa je verjetno trenutno najboljša in najbolj enostavna rešitev.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

l-note ::

Če ti disketnik na začetku melje, potem je to skoraj 100% zato, da vstaviš noter disketo z BIOS-om in ta se bo nanovo naložil. Disketo moraš vtakniti v disketnik še ko je ugasnjen comp, potem ga pa samo prižgi.
Naredi tako, kakor je JamiroQ opisal. Skoraj identičen problem se je zgodil mojmu frendu in je samo disketo z BIOS-om not vtaknu in stvarca se je spet naložila.
Kokr pa pravm je to skoraj 100% in seveda ni nujno, da bi moglo vedno delovati.

m.i.h.a. ::

Mam enako ploščo (ASUS A7S333) in sem jo pred dvemi dnevi flashal z biosom 1006. Zakaj nisi uporabil program za nadgraditev iz winsow, dela super. Sprva si ga nisem povsem upal uporabit, a potem sem rekel, kar bo pa bo, ampak res stvar dela super, ti samo zbereš bios (če ga imaš na disku) ali pa ti ga program sam prenese iz spleta, potem ti ga preveri, če se ujema s starim in nato ti ga nadgradi. Ko konča, ti resetira comp in te direkt v bios rukne, tam samo še nastaviš load default settings in in ga konfiguriraš. Simpl ko pasulj. Več ne grem enkrat nadgradit biosa z disketo, razen če plošča ne podpira iz winsow.

Tisto kar je schurda napisal je izvedljivo in mi je enkrat že eden razlagal, kako je svoj comp tako zrihtal. Lahko pa probaš tudi iz diskete, če te disketnik zajebava (to radi počnejo v najslabšem trenutku), potem si ga probaj od koga sposoditi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

M4TECH ::

JamiroQ:

Najlepša ti dala! Sem probal vzeti ven BIOS in dati drugega not itd... pa je uspelo!

Hvala vsem!

mISOk ::

No dejte zdaj se men pomagat! 8-)

Mel sem racunalnik 3 tedna izklopljen (pocitnice), in zdaj me zeza ko mutav. Ko prizgem comp. mi se po 10 minutah al pa prej resetira! Sem sel pogledat v bios pa sem mel nastavitve cist zmesane (graficna nastavljena na PCI, datum cist zmesan...). Po tednu dni mucenja mi je kolega spravu kisto k seb (neki je cacku po biosu, se sam ne ve kaj) in mi je comp. dela 2 uri OK, potem ga nesem domov in spet isto sranje.
Ker je bil v casu od kolega do doma spet 2 dni ugasnjen sem mislu mogoce je baterija od biosa in sem jo zamenjal, ampak zdaj spet ne morem spravit comp. k seb, ceprav sem v biosu sve nastimal nazaj, zdaj mi niti disketnika vec ne prepozna, dela pa max. 10 minut.

Mislite da bi flashanja biosa kaj pomagalo in kako je najbolje da se tega lotim (ker disketnik ne dela)!

Elite L7S7A2

A ima kdo kaksen nasvet.

Hvala!

jamiroq ::

si resetiral CMOS?

mISOk ::

Sem resetiral!

Z jumperom in tako da ko sem sel kupovat novo baterijo je bila plata brez baterije eno 4 ure! In potem sem v biosu spet popravljal (graficna na AGP, vklopu smart, nastavu uro, ....)!

OK, disketnik sem vsposobu (ko sem menjal baterijo sem ga izklopu, pa sem ga pozabu nazaj vklopit :) ), sam ostalo pa se vedno ne dela!

A mislite da ce bi flashu bios da bi blo kaj bols, al ta varianta da vzamem bios ven pa nazaj noter dam, ceprav ne vem kaj sploh to pomeni!

hvala!

jamiroq ::

po mojem ne bi pomagalo, edino reskiraš, da se ti resetira med flashanjem (česar pa nočeš :D)... kakšne so temperature? kako je z ramom? je dobro vstavljen, Memtest86 javi kakšno napako?

mISOk ::

Temperatura procesora se vrti okoli 50 in majn! Rame sem probal druge, od kolega in isto sranje!
Res vec ne vem kaj bi lahko blo narobe!

jamiroq ::

kakšen OS maš? če maš windows XP izklopi samodejni restart ob napaki (lahko da je to).
dej postaj specifikacije svojega sistema...

mISOk ::

Plata: Elite L7S7A2
Proc: AMD 1800 xp
Ram: 256 MB DDR 266
....

steiner ::

K7S5A elitke so znane po tem, da imajo "lost cmos bug", kjer se ti bios sam od sebe vsake toliko časa resetira. Lahko se je enako zgodilo tebi. Če nimaš pojma o bios, potem probaj naložit optimizirane vrednosti, mogoče bo potem delalo bolje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nx8220 flashing bios failed

Oddelek: Strojna oprema
292749 (1863) Gapi
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274359 (4162) jackorsen88
»

bios problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121559 (1443) StratOS
»

Napaka pri flashanju biosa - NF7-s v2

Oddelek: Pomoč in nasveti
131447 (1288) crusader
»

Flashal sem BIOS in sedaj..

Oddelek: Pomoč in nasveti
211544 (1209) billy

Več podobnih tem