Forum » Izdelava spletišč » Statično ozadje?
Statično ozadje?
barelyLegal ::
Zanima me, kako bi lahko naredil na strani, da bi ozadje (recimo neka fotka) bila statična, in ko bi scrollal proti dnu, bi ozadje ostajalo isto.
V kolikor se nisem dobro izrazil, podajam še primer:
Stran s takim ozadjem
Kliknite recimo na news, pa scrollajte dol. Ozadje je vedno isto, statično. Se ne premika s scrollanjem.
Vem, da je primer v flashu, ampak mi je uspelo mi je realizirati to tudi z iFreame, ampak tega res nebi rad uporabljal. Se da to kako rešiti s style sheet ali kako podobno (če je že bilo debate o tem, se opravičujem)?
Prosim za primer in razlago.
Hvala!
V kolikor se nisem dobro izrazil, podajam še primer:
Stran s takim ozadjem
Kliknite recimo na news, pa scrollajte dol. Ozadje je vedno isto, statično. Se ne premika s scrollanjem.
Vem, da je primer v flashu, ampak mi je uspelo mi je realizirati to tudi z iFreame, ampak tega res nebi rad uporabljal. Se da to kako rešiti s style sheet ali kako podobno (če je že bilo debate o tem, se opravičujem)?
Prosim za primer in razlago.
Hvala!
Error
Gwanaroth ::
S CSSjem se da.
body {
url('ozadje.jpg');
background-repeat: no-repeat;
}
body {
url('ozadje.jpg');
background-repeat: no-repeat;
}
Lights often keep secret hypnosis..
Gwanaroth ::
Čeprav na tisti strani, katero si podal, tiste slike okoli niso postavljene kot ozadje.
Lights often keep secret hypnosis..
Dodatno vprašanje:
Kaj znotraj tabele oz. ene celice tabele se tudi da naredit to?
V glavnem sem bolj tako mislil, če se da narediti brez iFrame, da bi bil nek tekst v eni celici tabele, ampak se tabela nebi razširila v dolžino s tekstom, ampak bi ohranjala fiksno dolžino s fiksnim ozadjem, nato pa bi lahko scrollal v tabeli. Mislim, da kaj takega ni možno... še nisem slišal, da bi tabela lahko imela drsnik, zato me pa zanima, ali je možno naredit to brez iFrame-a.
Kaj znotraj tabele oz. ene celice tabele se tudi da naredit to?
V glavnem sem bolj tako mislil, če se da narediti brez iFrame, da bi bil nek tekst v eni celici tabele, ampak se tabela nebi razširila v dolžino s tekstom, ampak bi ohranjala fiksno dolžino s fiksnim ozadjem, nato pa bi lahko scrollal v tabeli. Mislim, da kaj takega ni možno... še nisem slišal, da bi tabela lahko imela drsnik, zato me pa zanima, ali je možno naredit to brez iFrame-a.
Error
Tody ::
jah brez okvirjev res ne bo šlo če hočeš imeti drsnik... razen če se zatečeš k kakem flashu mogoče celo javascriptu...
JavaScript? Kako bi pa z JS lahko ustvaril drsnik in tabelo fiksne oblike?
Verjetno res ne gre drugače kot z iFrame
Verjetno res ne gre drugače kot z iFrame
Error
user4683 ::
znotraj celice dodaj tole:
<div style="width: 200px; height: 200px; overflow: scroll; background-image: url(potinslika.jpg);"></div>
in znotraj tega potem besedilo. To bo maredilo obmocje veliko 200x200 pik in sliko v ozadju, ter ce bo vsebina visja/sirsa od tega, bos dobil scrolle.
<div style="width: 200px; height: 200px; overflow: scroll; background-image: url(potinslika.jpg);"></div>
in znotraj tega potem besedilo. To bo maredilo obmocje veliko 200x200 pik in sliko v ozadju, ter ce bo vsebina visja/sirsa od tega, bos dobil scrolle.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Dodatni problemi; to kar je snake napisal zelo dobro deluje v Operi. V IE ne deluje. Sem dodal še
background-repeat:no-repeat;
pa se še vedno pomika ozadje skupaj s tekstom. Čemu v Operi deluje, v IE pa ne in, kako v IE popravit?
background-repeat:no-repeat;
pa se še vedno pomika ozadje skupaj s tekstom. Čemu v Operi deluje, v IE pa ne in, kako v IE popravit?
Error
se opravičujem!
Zgoraj je že bilo navedeno, torej, background-attachment: fixed; reši problem.
Hvala vsem!
Zgoraj je že bilo navedeno, torej, background-attachment: fixed; reši problem.
Hvala vsem!
Error
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345630 (4767) | sunniegoldie |
» | CSS Lists - SeznamiOddelek: Izdelava spletišč | 1724 (1385) | MrBrdo |
» | CSS problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9808 (7607) | nuuush |
» | Koda za slikoOddelek: Izdelava spletišč | 1088 (925) | Uros!no |
» | Pomoč pri spletni strani (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8120 (5581) | gepard69 |