» »

Premislite tole...

Premislite tole...

tejo ::

Zdaj se gredo nekaj, da bi prepovedali prodajo pirotehničih izdelkov.

No, tole premislite:

Kaj se bolj splača?
Dovoliti prodajo in lepo pobirati davke, če ne štejemo stroškov zdravljenja tistih nekaj poškodovanih z municijo ali pa prepovedati vse skupaj, da država ne dobi nič, vse gre na šverc-komerc, pa še veliko bolj poka (manjkrat, ampak takrat bolj glasno), ker vsi preko šverc-komerc dobijo močnejšo municijo, poškodb bo pa isto, le da bodo hujše.

Sicer ni kaj veliko za misliti, ali pač?

BTW: V temi sem napisal samo tisto, kar sam mislim o vsem tem. :\
  • spremenilo: tejo ()

Sergio ::

tejo: po tej logiki je isto za (mehke in trde) droge... prevladajo taki argumenti. ampak - ni vse v tem. sej petarde se prodajajo. pa jih lahko na cesti dobim 4-5x cenej.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

tejo ::

ok, ampak trgovine kjer to prodajajo so vedno polne, čeprav se že zdaj ogromno prodaja "na cesti" (šverc-komerc).

R0K ::

ma v slo- se itaq na splača kupvat.......najbolša roba in pocen je iz avstrije (je pa res da te lohk kiri najebejo in plačaš piratke classa 1 dobiš pa classe 3)....
.....

undefined ::

Jaz sem proti javni prodaji teh izdelkov. Zakaj? Zato, da se ne bi kdo poškodoval? Daleč od tega, kdor se poškoduje, je zato čist sam kriv, in se s tem ne obremenjujem. Moti pa me samo brezpotrebno pokanje, ki jih slišijo moja ušesa, in jih trpi moja glava. We can live without that.
Tako, that's what I think about it.

tejo ::

Sej mene tud moti, kadar mečejo petarde pred mojo bajto... Jebi ga, sej se kmal naveličajo, ker jih noben ne napizdi (vedite: bolj jih zmerjaš, raje ti mečejo petarde pred bajto)...

ChiefThunder ::

u bistu bi blo za državo boljše, kokr si že omenu, da bi pustili prodajo pirotehnike pri mir in vlekel $$$. Sama prepoved pomoje ne bo nardila kakšnih bisvenih sprememb, saj je roba lahko dosegljiva in nadzor nad dilanjem le-te bl bogi. Tist, ki rabi petarde ipd. bo jih bo že dobu, zaslužil bojo pa sam lokalni razpečevalci...

sicer pa tud men petarde najedajo, še posebej kakšni froci, ki jih rinejo in mečejo na najbolj neprimerna mesta...

... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Mercier ::

Ne gre le za državno blagajno, zakoni se ne smejo pisati pragmatično (vsaj v moji državi ne, OK vsaj pretiravati ni treba, neživljensko pa tudi ni treba da je). Naj se ve: kaj je prav in kaj ne, kaj se sme in kaj ne.

Petarde mi grejo malo na K...., o prepovedi pa nisem ravno prepričan. Naj me kdo prepriča, da so petarde OK in potrebne, zabavne, itd., preden jih strogo prepovem.

Elemen_T ::

Petarde mi niti najmanj ne dišijo.

"Metalce" bi najraje enkrat do dvakrat čez kepo. :|

Mam skos probleme, ke mi kmetje mečejo pod noge in vse poka, bliska. Predvsem v glavi ;(

tejo ::

A ste sami upokojenci na forumu? Sprašujem zato, ker ravno upokojenci ponavadi tako odgovarjajo, če jih vprašaš kaj o tem...

Drugače pa so petarde brezzveze! Ne bom jih več kupil! 8-O Rakete so mi bolj všeč. :D

Mercier ::

tejo: iz tvojih ust v božja ušesa, penzija bi bila OK. Takoj sem za, pe če poslušam petarde vsak dan.

Heisenberg ::

jaz navadnih piratk in podobnih petard ze leta ne uporabljam vec...

zadnjih 5 let imam signalno pistolo in primerne poklaice za to...je veliko bolj varno kot navadne petarde za v roki prizgat...

pa zvok je tudi prijetnejsi ker so skoraj samo bassi in ne obremenjuje tako sluha..pa se poci dalec visoko v zdraku in ne pod nogami....

tejo ::

Tiste rdeče petarde za pištolo (ne vem kako naj drugače rečem) imajo res hude "basse", s tem se strinjam. Samo rakete za pištolo so slabe, res slabe.

Aja, zdi se mi, da poči kakšnih 15 m v zraku (ali pa še višje).

Heisenberg ::

tiste svetlobne so brezveze in so neuporabne....razen ce se ne zgubis kje v gneci pa te morajo najti :D

a kdo ve kje najceneje kupiti te "ta rdece" petarde za signalno pistolo ?

tejo ::

Na našem koncu stanejo 75 SIT/kom. Če je to drago/poceni pa ne vem, ker v samo dveh trgovinah prodajo municijo (na našem koncu), pa so v obeh po 75 SIT.

Thrivial ::

ROK said it all.

Tisti, ki hocejo da bolj poka ze tako ali tako hodijo v Avstrijo...:|

Ljubezen do petard me je minila nekako okrog 7 razreda o.s. prej pa sem seveda kot vsak drug mulc obkoljen z bloki veselo pokal. Sedaj pa mi gredo vse bolj dejansko na zivce. In zakaj imajo nekateri to veselje, da zacno pokati enkrat sredi novembra?
Ok, ko si majhen in otrocji se ti zdi fino, nato pa naj bi nekako mentalno presegel to in dobil malce obcutka za okolico...kdaj so tvoja dejanja zazelena in kdaj ne. Poleg tega razno razne petarde pustijo dusevne razvaline iz nekoc simpaticnih domacih ljubljenckov ;(

V, redu...lepo je pogledati kaksen svetlobni efekt za novega leta dan, pokanje prej in pozneje pa je le navadno izzivljanje mentalno nezrelih oseb.

V Triglavskem narodnem parku so nasli tulce raket, slisati pa je bilo tudi petarde - lastnik koce zanika, da bi kdajkoli njegovi premozni nemski turisti vrgli kaksno petardo. V narodnem parku! Zalostno...

V Sloveniji bi bilo treba uvesti precej strozjo zakonodajo glede tega, pika. Prodajo slusnih "preparatov" bi bilo treba zelo, zelo omejiti...neposredne zrtve same po sebi niso tak problem, vecji problem so pasivni udelezenci, ki nasrkajo brez svojega interesa.

Pojdite na vojaski poligon in tam mecite kar vas je volja.

tejo: penzionisti ali malce bolj razgledani...hmmm. Drugace pa podpiram rakete...od 28.12 do 1.1:\

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

3LeR. ::

Jaz že tretje leto ne kupujem več petard. Nekako tistih nekaj tisočakov rajši porabim za kaj bolj pametnega kakor pa, da jih sputim v zrak v nekaj minutah.
Kar se tiče pa poškodb... odrasli so si krivi sami. Kar se pa tiče otrok bi pa bilo dobro če bi malo omejili prodajo.

Dami ::

Vsi, ki smo tule zdej odgovoril smo proti petardam. Ok, da jih froci mečejo pod noge že zastopim (forc pač. njega ne boš prepričal da so petarde škodljive za vse. ga pač okol ušes mahneš pa je), sam da pa najdeš kazga starejšega k meče petarde, to je pa že višek. Ziher se mu je v mladosti zarad pokanja vse skisalo in zato še zdej nadaljuje. Najhujš je pa bit na trgu mel pred polnočjo kjer je gužva in pol sam moliš da teb ne pade petarda pod noge. Se lahk najde kak norc, k jo vrže prek rame v gužvo in posledice ziher niso lepe.
Tud men so bolj všeč rakete in ognjemeti so res zakon (tisti tapravi). Pa vsak let pred prazniki s fotrom nabavima ene par raket v avstriji. Sam letos bom gnar v novo mašino investiral. Rajš doma v surroundu pokanje v UT poslušam, k pa tistih 5 minut na mrzlem:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

burekar ::

Se skoraj popolnoma strinjam z vami. Edino v tem, da bi prepovedali prodajo, se ne strinjam.
A ne bi bilo bolje poostriti zakonodaje o motenju javnega miru? Če ne bodo piratke, bodo pa eni ki štanc nabijajo. Al pa kaki z dvema litroma vina v riti. Z ukinitvijo prodaje ne bi v glavah tistih ljudi, ki jih mečejo, nič dosegli. Treba je misliti dolgoročno, ljudi bo treba spremeniti na bolje. V Angliji obstajajo že celo organizacije proti javnemu hrupu.
Ene 5 let nazaj sem se tudi sam zabaval s petardami, ampak sem se vedno trudil izognit motenju drugih ljudi. Na žalost sem bil edini v moji družbi.
A ste že kdaj vidl kakšnega psa, al pa mačko, v kakšnem stanju so, ko slišijo te stvari? Če ste, so se vam mogl zelo smilit. Če je že nam preglasn, kak je šele psu, ki sliši velik boljše, kot pa mi.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

undefined ::

>Ene 5 let nazaj sem se tudi sam zabaval s petardami, ampak sem se vedno trudil izognit motenju drugih ljudi.

Pri 10-ih letih si že petarde metal? Ti imaš pa slabe starše...

R0K ::

IceMan : na moji šoli majo froci stari 8-10 že na veliko pokajo petarde.....jih je že zlo velik.....itaq pa je da jih dobijo od nas (8. class-ov) oz mojih frendov ker jim jih starci itaq nočejo kupit....
....probelm pa je k se mali sploh nezavedajo ka se jim lohk nardi pa ti petardo kr pod noge fukne....kaj češ...poknat ga nemorš ker je pač 2-3 razred lohk mu sam zagroziš da ga boš starcim povedu sam zaleže sam za tisti dan, nasledn je spet isto.....

undefined ::

>poknat ga nemorš ker je pač 2-3 razred lohk mu sam zagroziš da ga boš starcim povedu sam zaleže sam za tisti dan, nasledn je spet isto.....

Ravno ZATO sem za prepoved proste prodaje pirotehničnih pokalic pri nas. Rakete so OK.

Elemen_T ::

Thrivial said it all 8-)

Kaboom ::

mogoče so slišal MARINCI in ne MORNARICA, globlji pomen ima samo v tem:

Bush pomiga s prstekom "bavbav taliban" pa vdarijo po njih, prikaz moči...

$%&# forum... očitno ne moreš iz različnih oken sendat v različne teme naenkrat...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

tejo ::

burekar: tud jest se izogibam ljudi, ko mečem municijo (letos bom imel od municije predvsem rakete in Knallpatrone).

cahahopie ::

Sem morebiti redka oseba tukaj gor, ker še v življenju nisem poknil nobene petarde, rakete ali katerikoli drugega pirotehničnega materiala.
To je res en velik nesmisel, petarde predvsem (o.k. za strašit tečne pse je kr vredu).
Rakete so mi bolj pri srcu... a se mi zdi tud malo brezveze tisto malo frčanja po zraku in majhen blesk in konec. Raje gledam organiziran ognjemet od katerega veliko več odnesem.
In sem tudi za prepoved prodaje takšnih stvari!
Predvsem pa zato, ker taki mali mulci že mečejo petarde in ker se jih moraš v času novega leta ali božičnic na vso moč izogibat, pa tudi tisti čefurčki, ki ti sredi mesta težijo, da jih imajo po zelo nizki ceni in jih pač moraš preprosto kupit, ker ti drugače ne dajo mira (jaz jih še pogledam ne in se nardim "Francoza").
Zate stvari bi mogel veljat en strog zakon in take preprodajalce kaznovat!;((

tejo ::

Ti jaz povem kje je problem. Res je, da froci (1-4 class) dobijo že munijo na šverc-komerc, ampak glavni problem je v tem, da v trgovinah z municijo prodajajo piratke in podobne stvari že takim frocom, ki komaj malo čez mizo vidijo (kakšen 3 class!)! V tem je zelo velik problem. Večino stvari je prepovedano prodajati mlajšim od 16 let, ampak take stvari prodajalci prodajajo takim, ki imajo komaj kakšnih 9 let! Uvseti bi mogli večji nadzor trgovin, recimo undercover inšpekcijo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40169684 (51450) dzinks63
»

katera pirotehnična sredstva boste metali? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10012032 (6700) zdravc1974
»

Pirotehnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9926297 (21539) jest10
»

Nov zakon o uporabi pirotehničnih sredstev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19914164 (10025) Pyr0Beast

kje do petard?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5416278 (13505) LeXani

Več podobnih tem