» »

Nov zakon o uporabi pirotehničnih sredstev

Nov zakon o uporabi pirotehničnih sredstev

1
2
3 4

koyotee ::

kr jih ne smejo met
NOT TRUE!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pyr0Beast ::

A vidiš, kako si dvoličen? Veselo si pokal, zdaj kot te ne mika več bi pa kar vsem prepovedal.
Bolje pozno kot nikoli te sreca pamet.

Itak so bile dosedaj dovoljene zgolj omejeno časovno obdobje okrog novega leta, totalna prepoved je pa imo izvajanje nasilja nad uporabniki petard.
In se je pokalo pol leta prej in pol leta kasneje ...

Nasilja ? Kaksno nasilje je prepoved izvajanja nasilja ? 0.o
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

LeXani ::

Kaj une za signalno k poknejo, še prodajajo po trgovinah ?
Čas prve prijave 04.11.2005

tilinho20 ::

Itak so bile dosedaj dovoljene zgolj omejeno časovno obdobje okrog novega leta, totalna prepoved je pa imo izvajanje nasilja nad uporabniki petard.
In se je pokalo pol leta prej in pol leta kasneje ...

Pa naj tiste lepo polovijo...preden nekaj hočejo nadgradit. [://]

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

A to je un zakon k lahko samo od 30.decembra do 2. januarja uporablaš, drgač pa ne, al so upam da tut nasploh kadarkol vse prepovedal? :\ :P

jah to pa itak so omfg..

razn za prireditve za katere morš dobit dovoljenje(za ognjemete)

to je pač nov zakon ki velja od XX.dec pa do xx.januarja

Za spuščanje raket, fontan in baterij ni bilo in tudi po novem zakonu ni datumske omejitve. Omejitev je še vedno le glede mesta spuščanja.
Za pirotehnične izdelke, katerih glavni učinek je pok, pa še vedno velja omejitev od 26.12. do 2.1. Razlika je le v tem, da je bila prej dovoljena 1. in 2. klasa, sedaj pa je samo še 1.

koyotee ::

ja sej, 2. klasa so piratke filane z žaganjem ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pa naj tiste lepo polovijo...preden nekaj hočejo nadgradit. [://]
Ce noben nima jajc, pa bezi takoj ko zatuli sirena ..

Afaik, nocejo prevzeti odgovornosti za povzrocena dejanja.
Da petard in dogodkov z mackami sploh ne omenjamo.

ja sej, 2. klasa so piratke filane z žaganjem ;)
Sploh ves, zakaj je notri zaganje ali pesek ?

Good Guy ::

Ce noben nima jajc, pa bezi takoj ko zatuli sirena ..

ti bi pa najbrž kar tam stal ane..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

laught ::

Ja zakaj pa bi bežal?ignoriraš ga boli te k****

ti bi pa najbrž kar tam stal ane..
Ne, jaz nebi pokal. As simple as that.

Poldi112 ::

>In se je pokalo pol leta prej in pol leta kasneje ...
Kje živiš? Resno? Ker v slo dvomim da se to dogaja. Poka teden, dva, nato pa celo leto nič.

>Nasilja ? Kaksno nasilje je prepoved izvajanja nasilja ? 0.o
Nekaterim je pokanje zabava. Meni je bila, tebi je bila, nekaterim še vedno je. In ni jih malo. Če bi vsi prepovedali vse, kar nam ni všeč, ničesar ne bi smeli delati. Treba je biti malo strpen. Drugače bi, prosto po tvoji logiki, lahko prepovedali recimo sex, ker je "nekoga srečala pamet" v 70. letu starosti. "bolje pozno kot nikoli", ane.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Mercier ::

Recimo v Celju je lep mestni park z kar nekaj zelo posebnimi drevesi, dosti travnate površine, skratka, dalo bi se preživet popoldan tam. Problem je, da se tam zabava majhna manjšina, ki občasno "zastekli" park, da je kot center Ljubljane ob novoletni fešti, običajno stanje pa je en deset odsto "zasteklitve" centra Ljubljane za novo leto. In jaz sem čisto prepričan, da se prav imenitno zabavajo. Na drugem bregu Savinje je pa prav lepa dolga pešpot, kjer se majhna manjšina zabava s skuterji in drugimi prdci in tudi v tem primeru sem čisto prepričan, da jim je prav zabavno. To s petardami je nekaj takega. Sexa pa jim seveda ne bi prepovedoval. Naj se jebejo vsi skupaj!

jest10 ::

>In se je pokalo pol leta prej in pol leta kasneje ...
Kje živiš? Resno? Ker v slo dvomim da se to dogaja. Poka teden, dva, nato pa celo leto nič.

Le zakaj potem jaz poslušam petarde že od srede novembra

Novmest. Vsakic ko se zgodi kaj posebnega (odprtje lokala, kaksne popivanke) se poka.

No, sicer moram pohvalit. Po zacetnem navalu sem mislil, da se ze zacetek novembra ne bo dalo spati, pa vidim da je pokanja res manj.
No recesija je vsaj za to dobra, ce ze za drugga ne :)

Drugače bi, prosto po tvoji logiki, lahko prepovedali recimo sex, ker je "nekoga srečala pamet" v 70. letu starosti. "bolje pozno kot nikoli", ane.
Ce gre sex drugim na zivce (v javnosti nasploh) .. :)

Matako ::

Ok, pa se vam ne zdi, da vseeno rahlo pretiravate z nevarnostjo poškodbe pri pirotehniki? Mislim, je ne uporabljam že od otroštva naprej, ulala let, samo... folk, halo? Bodimo realni no! Jasno, moraš jo znati uporabljati, ampak kolikor se spomnim ni bil ravno potreben dvotedenski tečaj. Verjetno bi bil tak tečaj krajši kot tisti za kuhinjski nož ali sekiro. Kolikor vem je večina industrijsko narejenih pirotehničnih izdelkov zelo zanesljivih torej ne bi smelo biti večjih problemov, če se upošteva res *osnovne* ukrepe, če pa še kak dodaten so pa možnosti za poškodbe praktično 0.
Pa sploh se mi zdi, da je glede na število uporabljenih petard poškodb relativno malo. Ponavadi je po NL več poškodovanih zaradi raznoraznih "padcev in zdrsov na ledu" (beri: alko) ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

BigWhale ::

Nekaterim je pokanje zabava. Meni je bila, tebi je bila, nekaterim še vedno je. In ni jih malo. Če bi vsi prepovedali vse, kar nam ni všeč, ničesar ne bi smeli delati. Treba je biti malo strpen. Drugače bi, prosto po tvoji logiki, lahko prepovedali recimo sex, ker je "nekoga srečala pamet" v 70. letu starosti. "bolje pozno kot nikoli", ane.

Taksna zabava lahko nekomu odtrga prste, poskoduje sluh in opece obraz. Jebes tako zabavo. Naj jo tisti, ki mu je to zabavno izvaja nekaj kilometrov proc od krajev kjer zivijo ljudje.

LeXani ::

alkohol + pirotehnika = invalid?
Čas prve prijave 04.11.2005

dbevfat ::

prav je, da se prepove nažiganje s petardami. Zadeva ustreza samo tistim, ki jih pokajo, vsem ostalim 99,9% pa ne. Torej naj se ta 0,1% pobere nekam stran in naj se napoka do onemoglosti. In kdor misli, da je to nasilje nad pokalci, naj si ponovno prebere definicijo nasilja. Nasilje je to, da ne morem iti po mestu, ne da bi mi nekdo nekaj vrgel pod noge, in da ne morem odpreti okna, da se ne bi počutil kot v vojni. Spokajte se stran.

Imam pa predlog za rešitev problema s pod-pultnim trgovanjem: lahko poplavimo črni trg s pokvarjenimi petardami. Tisti, ki jih bodo kupili, bodo hitro nehali pokati. :D
nvr2fat

perci ::

Dejstvo je, da se enmu folku odpuli. Parkrat sem bil za novo leto v centru ljubljane. Vsakič sem srečal paciente, ki so metali petarde pod noge, tako da si moral na momente odskakovat levo desno, da ti ni ravno pod nogami kaj eksplodiralo.

Petarde so invazivne. Vendar ne bi prepovedal prodaje in posesti. Prepovedal bi samo uporabo v naseljih. Vseeno je bolje, da se uporablja petarde kot karbid (ki se ga dobi legalno).

jype ::

dbevfat> lahko poplavimo črni trg s pokvarjenimi petardami. Tisti, ki jih bodo kupili, bodo hitro nehali pokati. :D

Da bi jih napolnil s TNT in šibrami? Kakšna sijajna ideja.

perci> Vsakič sem srečal paciente, ki so metali petarde pod noge, tako da si moral na momente odskakovat levo desno, da ti ni ravno pod nogami kaj eksplodiralo.

Jaz sem že videl idiota, ki je stari mami, ki je čakala na avtobus, petardo postavil pod noge. Padla je (pa ne petarda).

Se mi tudi zdi, da ni nobene potrebe, da se v naseljih sploh kakorkoli poka. Saj se tudi ne sme voziti hitreje kot 50km/h pa psa se ne sme imeti spuščenega pa javnega reda in miru se ne sme kaliti in tako dalje. Da so prepovedana pirotehnična sredstva je povsem smiselno in normalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

opeter ::

Mi mamo psa zunaj celo leto. Ne sme v hišo.

Decembra pa not preživi vsaj kak teden, ker pač živimo v "predmestju", kjer ljudje kar tekmujejo, kdo bo bolj glasno pokal.

Kaj bo, ko bomo imeli enkrat majhne otroke? Jih bomo tudi v kleti skrivali, ko bo sneg, al kaj?

Grmenje se žal ne more primerjati s pokanjem pirotehničnih naprav. Sosedov pes je oglušel za novo leto.

Podpis pod Juretov post. Tudi naša psica je utrpela poškodbe, ko je lansko leto tekala naokoli zaradi pokanja petard in pokov raket.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Keyser Soze ::

...totalna prepoved je pa imo izvajanje nasilja nad uporabniki petard.

Alo. Ti pa si faca. Tole je pa za sprintat pa na steno nalimat. Uporabnik petard. =D
LOL
OM, F, G!

reeves ::

Nej prepovejo. Me ne gane. Prisilit, da bom prepoved upošteval me pa itak ne morejo.

Ves da te lahko.

le kako

Z denarno kaznijo, po moznosti bos noc prezivel -na hladnem-.

Najprej me morajo dobit, kar se mi pa zdi zelo težko verjetno. A poznaš veliko ljudi, ki so preživeli noč na hladnem zaradi petard? Pa tudi, če me, me še vseeno ne morejo prisilit, da ne bi s tem nadaljeval.

Mercier ::

No, za kompulzivne motnje je zdravljenje res prostovoljno.

zee ::

@reeves: iskreno upam, da te dobijo. Zakaj? Ni ga grsega zacetka dneva, kot to, da ti en prepotenten adolescent/pubertetnik/mladec vrze petardo pod noge v rano jutro...potem pa poslusamo o "junakih", ki so ostali brez prstov in dlani. Jutro lahko sicer zamenjas tudi z popoldnevom/vecerom, ko se vracas utrujen iz dela in si zelis samo pocitka.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

T0RN4D0 ::

Hm, saj metanje petard v druge in drugim pod noge ni blo nikol ne vem kako legalno. Inu tudi drugač, okol petard niso problematični zakoni, ampak realizacija le-teh. Sicer sem tud sam že mal prerastu petarde, kej pretirano me pa ne motijo. Vem da sem včasih tud jst komi čaku december ravno zaradi pirotehnike :D

Če ti pa kdo vrže petardo pod noge, ga lahko pa kar mirno na nos enkrat, vzgojno. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Azrael ::

Prenočitev je imela smisel, ko so še bili miličniki, ki so uspešno zdravili prepotentneže s polaganjem rok, sedaj pa je to precej zvodenelo.

Položnica z dolgo številko, če to ne zadostuje, davkarija, je za take primerke sedaj najbolje zdravilo. Lepo bi bilo, če bodo ta zdravila petardarji konzumirali v velikem številu.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zee, ti kar upaj, ampak me ne bodo, ker ne mečem petard. Sem tudi jaz že prerasel to. Zdavnaj. Še rakete bl redko spuščam. Motijo me pa zakoni, ki jih pišejo, kr brezveze. Kva mi pa morejo. Mamo miljon zakonov, ki se jih nobeden ne drži. Pol te pa dobijo in kaj naprej? Isto sranje. Koliko kazni za napačno parkiranje, prehitro vožnjo, vožnjo pod vplivom alkohola ste že dobil? In? Ste prenehal s tem? Pazi, da ne res.
Je pršu vn zakon, da moramo ločevat odpadke in zdaj mam pol balkona samo košev za smeti. Pol mi pa dvignejo komunalo za 120%??? Ta sistem mi hodi že pošteno na živce.

Azrael: Ampak vseeno te morajo še prej dobit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: reeves ()

krneki0001 ::

Je pršu vn zakon, da moramo ločevat odpadke in zdaj mam pol balkona samo košev za smeti. Pol mi pa dvignejo komunalo za 120%??? Ta sistem mi hodi že pošteno na živce.

Dobro da ne živiš v atriju pod blokom, ker bi imel povhen atrij smeti, ne samo košev. Jih idioti mečejo kar čez okno, ker se jim jih ne da odnest do smetnjaka.

Dobro da ne živiš v atriju pod blokom, ker bi imel povhen atrij smeti, ne samo košev. Jih idioti mečejo kar čez okno, ker se jim jih ne da odnest do smetnjaka.

Ooo fu*k8-O8-O

jype ::

reeves> A poznaš veliko ljudi, ki so preživeli noč na hladnem zaradi petard?

Ja, po moje vsi, ki grejo metat petarde, noč preživijo na hladnem zaradi petard.

Ker če bi noč preživeli na toplem in petarde metali po svoji dnevni sobi, me sploh ne bi motilo.

Slo-One ::

petarda=zabava=smrt
pištola (uradna) = zabava = smrt
avto = ''nuja'' = smrt
policija = (grčija) >:D = smrt

Ah ja ... >:D

Ampak jaz še vedno mislim, da če si tak džolbe, da se ti uspe za NL sam sebe poškodovati s komercialno pirotehniko - boš itak zelo težko preživel ostalih 364 dni v letu brez poškodb!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Ampak jaz še vedno mislim, da če si tak džolbe, da se ti uspe za NL sam sebe poškodovati s komercialno pirotehniko - boš itak zelo težko preživel ostalih 364 dni v letu brez poškodb!

No, ti v bistvu ne ves, da vsaka petarda posebaj ni stestirana, mar ne? In da obstaja dolocen procent verjetnosti, da je vzigalna kapica narejena narobe in prehitro dogori. Nekdo tudi kako tako petardo dobi v roke...

Nekdo jo dobi pa v obraz, ker mu jo tak tapameten, k se zna s petardami igrat vrze v glavo...

Razumes?

jype: aja, to ste mislili, jest sm pa mislu, da mislte zapor. No, če je tko, pol pa itak ni nobenih ovir.
BigWhale: To je sicer res, ampak prste ti bo odtrgal samo, če petardo močno držiš v roki. Npr. v pesti, če jo držiš z dvema prstoma ti ne bo nič. Sem videl že ogromno mulcev, ki so pustili, da jim petardo raznese v roki. Namerno. Vsa pirotehnična sredstva je treba znat uporabljat, pa je možnost poškodb minimalna. Seveda se pa nesreče dogajajo, tako kot pri vseh stvareh.
nebivedu: Ok, to je pa že kriza. Pa sm mislu, da imam jest problem.

T0RN4D0 ::

BigWhale, potem najbolš da prepovemo vse trde predmete. Ker če ti nekdo vrže kamen v glavo, je verjetnost da se poškoduješ precej večja kot pri petardi. (poškodbe pa načeloma manjše, odvisno od kamna in petarde :D)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

No, ti v bistvu ne ves, da vsaka petarda posebaj ni stestirana, mar ne? In da obstaja dolocen procent verjetnosti, da je vzigalna kapica narejena narobe in prehitro dogori. Nekdo tudi kako tako petardo dobi v roke...

In takih primerov je koliko? Si recimo pomislil, da mogoče petarda ni bila pravilno hranjena (to spada k pravilni uporabi) ali prižgana na napačen način (z odprtim ognjem itd.)?

Recimo bobu bob: petarde same ne poškodujejo - poškudujejo (se) ljudje, ki jih ne znajo uporabljati ali jih objestno zlorabljajo.

Capisc'?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Sem videl že ogromno mulcev, ki so pustili, da jim petardo raznese v roki. Namerno. Vsa pirotehnična sredstva je treba znat uporabljat, pa je možnost poškodb minimalna.

No v bistvu... Takemu osebku jaz ne bi pregledal roke za morebitnimi poškodbami, ampak bi ga peljal na pregled glave. Zaradi morebitnih "zastaranih" hujših poškodb.
OM, F, G!

hamax ::

Je ze kar nekaj casa od kar sem vrgel zadnjo petardo. Ampak ce se prav spomnim imajo piratke skoraj do polovice gips, ki ga ne raznese.
Tako da ce drzis za tisti del, se ne more kej prevec hudga zgodit. Vsekakor pa to ni najbolj pametno pocetje.

Karaya 52 ::

Zakon ni namenjen varovanju pirotehničnih manijakov pred samopoškodbami.

Zakon ni namenjen varovanju pirotehničnih manijakov pred samopoškodbami.

Ja sej. Potencialno so rakete ipd. bolj nevarne kot petarde.
ps: Čičole so 1. razred?

BigWhale: To je sicer res, ampak prste ti bo odtrgal samo, če petardo močno držiš v roki. Npr. v pesti, če jo držiš z dvema prstoma ti ne bo nič.
A res ? Lahko ti potrdim, da svinjsko boli ko ti kaj takega v roki raznese (debel kartonski tulec je prebilo ravno na mestu, kjer sem imel palec). Sem prvo mislil, da mi je prste stran potrgalo.

BigWhale: To je sicer res, ampak prste ti bo odtrgal samo, če petardo močno držiš v roki. Npr. v pesti, če jo držiš z dvema prstoma ti ne bo nič.
A res ? Lahko ti potrdim, da svinjsko boli ko ti kaj takega v roki raznese (debel kartonski tulec je prebilo ravno na mestu, kjer sem imel palec). Sem prvo mislil, da mi je prste stran potrgalo.

Enkrat so eni držali v roki piratko. Nič mu ni bilo (da bi šli prsti), seveda jo je držal z zadnega konca. Pa tudi mego so tako držali (sicer ta je pa res idiot). Pa mu spet ni bilo nič.

Hja, ce nisi na poti detonacijske cone jo bos se dobro odnesel. ..

tilinho20: ni treba, sem že probal, pred mnogo leti. Večkrat. Pa ne boli, samo malo rukne. Preverjeno. Če hočeš ti tudi dokažem.
Če ne znaš, ne poskušavaj oz. tud če znaš ni pametno.

roli ::

Nekatere pa nas tele petarde prrecej motijo. Če jih spušča doma še ne tako. Ampak danes na avtobusni postaji je nekdo 50m stran počil nekaj zeloooo močnega. V tistem trenutku sem videl samo zelo močan blisk in pok, da mi je še par sekund zvonilo v ušesih. A se to komu zdi normalno? Najbolje, da kar dinamit zmečemo po tleh.
http://www.r00li.com
1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam silvestrovat - brez pokanja?

Oddelek: Loža
477346 (4997) scipascapa

Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )