Forum » Izdelava spletišč » zencart eur
zencart eur
tec ::
Ena trgovina laufa na podlagi zencarta, pa morajo zraven se eure prikazat. Mal sem gledal in vidim, da se da naredit vec valut, sam ne kaze pa eurov zraven cene, kot je potrebno. A ima kdo resitev?
Hvala
Hvala
Road Runner ::
lih učer dodaju to. :)
pogoj je da imaš definiran EUR kot valuto (v adminu pod currencies)
file: includes/classes/currencies.php
najdi funkcijo:
in znotraj te funkcije zamenjaj:
z:
s tem da pač za tolar mora biti nastavljen code kot SIT, za evro pa EUR, drugače spremeni v kodi.
zadeva morda ni lepa, ampak meni deluje (zen cart 1.2.6d). ob vsaki ceni v tolarjih ti zraven v oklepaju napiše ceno v evrih. paziti moraš če je kje cena izbisana v select boxu (naprimer ko izbiraš attribute) ker ti tam izpiše <span... v select box. tam sem jaz kar replacal začetek in konec taga s praznim stringom. lahko pa tudi span izpustiš, jaz ga imam zato da lahko določam obliko
pogoj je da imaš definiran EUR kot valuto (v adminu pod currencies)
file: includes/classes/currencies.php
najdi funkcijo:
function format($number, $calculate_currency_value = true, $currency_type = '', $currency_value = '') {(53. vrstica pri meni)
in znotraj te funkcije zamenjaj:
return $format_string
z:
if($_SESSION['currency']=='SIT') { $currency_type='EUR'; $rate = $this->currencies[$currency_type]['value']; $ineuro = '<span class="ineuro"> ('.$this->currencies[$currency_type]['symbol_left'] . number_format(zen_round($number * $rate, $this->currencies[$currency_type]['decimal_places']), $this->currencies[$currency_type]['decimal_places'], $this->currencies[$currency_type]['decimal_point'], $this->currencies[$currency_type]['thousands_point']) . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right'].')</span>'; } else { $ineuro=''; } return $format_string.$ineuro;
s tem da pač za tolar mora biti nastavljen code kot SIT, za evro pa EUR, drugače spremeni v kodi.
zadeva morda ni lepa, ampak meni deluje (zen cart 1.2.6d). ob vsaki ceni v tolarjih ti zraven v oklepaju napiše ceno v evrih. paziti moraš če je kje cena izbisana v select boxu (naprimer ko izbiraš attribute) ker ti tam izpiše <span... v select box. tam sem jaz kar replacal začetek in konec taga s praznim stringom. lahko pa tudi span izpustiš, jaz ga imam zato da lahko določam obliko
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Road Runner ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Izdelava spletišč | 53129 (20280) | Skarabej |
» | visual basic 2008 express editionOddelek: Programiranje | 1816 (1243) | sel |
» | C# BackgroundWorker Class problemOddelek: Programiranje | 1260 (1216) | hendriks |
» | c# regularni izrazOddelek: Programiranje | 2015 (1713) | darkolord |
» | ASPX preusmeritvena zankaOddelek: Programiranje | 2117 (2022) | Senzacionale |