Forum » Operacijski sistemi » Pingo 4.1 problem z GRUB-om
Pingo 4.1 problem z GRUB-om
rozmananze ::
Lp vsem skupaj
takoj po tem ko sem naložil Pingota 4.1 na neparticeran del diska (windows particija ni bila čez cel disk). nato pa sem računalnik ponovno zagnal vendar mi obvisi z izpisom "GRUB" sedaj pa ne wem kako popraviti ta nalagalnik......
p.s. z linuxom sem se srečal prvič tako da z njim nimam izkušenj
že v naprej se vam lepo zahvaljujejm
takoj po tem ko sem naložil Pingota 4.1 na neparticeran del diska (windows particija ni bila čez cel disk). nato pa sem računalnik ponovno zagnal vendar mi obvisi z izpisom "GRUB" sedaj pa ne wem kako popraviti ta nalagalnik......
p.s. z linuxom sem se srečal prvič tako da z njim nimam izkušenj
že v naprej se vam lepo zahvaljujejm
rozi
Gwanaroth ::
Bi lahko se povedal error code, ki ti jo vrne grub.
Lights often keep secret hypnosis..
roli ::
Tole je ponavadi kriv bugec.Isti problem sem imel z fedoro.Poizkusi dat not CD in iz njega zagnat sistem ali pa popravi grub ( ne poznam pingo linuxa tako,da ne moram pomagat ).Ali še bolje: Izberii drugo distribucijo.
http://www.r00li.com
BigWhale ::
Se vsebino /boot/grub/grub.conf datoteke bi lahko objavil.
> Ali še bolje: Izberii drugo distribucijo.
Eh? Zaradi tega, ker je nekdo verjetno grub narobe skonfiguriral? Saj nisi resen, mar ne?
Eh? Zaradi tega, ker je nekdo verjetno grub narobe skonfiguriral? Saj nisi resen, mar ne?
Saj, tipično. Če nečesa ne znaš nastavit, krivi distribucijo. Bravo.
Saj, tipično. Če nečesa ne znaš nastavit, krivi distribucijo. Bravo.
roli ::
Ne ne ne.Kolikor se spomnim sem pri nameščanju fedore naletel na ta problem.Samo zmrznil je.Sem ga probal popravit in še vedno ni delal.Od ostalih distribucij pa vsi čudežno delajo.
http://www.r00li.com
rozmananze ::
ja vsi ste govorl da nej to popravm...sam kako nej pa js pridm na uno particijo kjer je linux....sej iz widowsov se tega ne wid??????
rozi
Mislim, da ne.
rozmananze: Vstavi CD kjer imas Pingo. Ko se ti pojavi prompt, vnesi "linux root=/dev/hdaX"
kjer je X stevilka tvoje particije, kjer imas namescen Linux.
rozmananze: Vstavi CD kjer imas Pingo. Ko se ti pojavi prompt, vnesi "linux root=/dev/hdaX"
kjer je X stevilka tvoje particije, kjer imas namescen Linux.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97383 (25040) | Skrat |
» | Težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1329 (1267) | SkIDiver |
» | ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6806 (5350) | SkIDiver |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4468 (3803) | WarMaker |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3616 (2997) | TICKO |